Μάλλον εννοούν άμα κάνεις το δωμάτιο πουτανα και σηκωθείς και φύγεις να σου πάρουν τα λεφτά για αποζημίωση και να μη χρειάζονται να σε ψάχνουν.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Ιούλ 2024, 10:02Εγώ δεν τα έδινα. Ή booking ή POS.
Τι θα πει να έχεις την κάρτα μου για ασφάλιση; Γιατί να σου δώσω δωρεάν ασφάλιση, τράβα σε ασφαλιστική.
Έχουν τα ξενοδοχεία όλα τα στοιχεία των καρτών μας;
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Έχουν τα ξενοδοχεία όλα τα στοιχεία των καρτών μας;
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δεν το κανουμε ουτε εμεις, ουτε κανενας αλλος που ξερω. Παντως είναι πολυ συνηθισμενη πρακτικη στις ενοικιασεις αυτοκινήτων, και δεν μουρμούριζει σχεδόν κανενας.
Γενικώς μετά το GDPR η κατάσταση είναι "κανείς δεν δικαιούται να έχει τα στοιχεία σου χωρίς την συγκατάθεσή σου, αλλά αν δεν δώσεις την συγκατάθεσή σου σε τράπεζα/ξενοδοχείο/πάροχο/καφετέρια που κάνει διαγωνισμό/έμπορο κτλ κτλ κτλ, δεν μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ".
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Αυτό λέω...κι εγώ...μου φαίνεται αδιανοητο
Γράφουν πως η booking δίνει ολα τα στοιχεία της κάρτας, στον ξενοδοχείο,
Το οποίο τα βλέπει ως 3 φορές και μια φορά το cvv
Κ μετά τα διαγράφει η μπουκινγκ
Ο ξενοδόχος όμως...;
Κάποιοι λένε τα γράφει σε χαρτί..
Τέλοσπάντων , ως καταναλωτές, θα έπρεπε να το ξέρουμε για να παίρνουμε κ τα αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας ..!
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- Otto Weininger
Στις ΗΠΑ στα 90ς ενθυμούμαι, με το που πήγαινες στο ξενοδοχείο έδινες την κάρτα, την πέρναγε από αυτό το παλιό παπαράκι που ουσιαστικά στην αντέγραφε και την κρατούσαν μέχρι το τσεκ αουτ, για την περίπτωση που αποφάσιζες να φύγεις έχοντας φάει και τα παγάκια στο μινι μπαρ ή έχοντας ξεκωλιασει το δωμάτιο.
Το ίδιο και στην Αυστρία θυμάμαι, τουλάχιστον την πρώτη φορά, τις υπόλοιπες μας είχαν μάθει.
Βέβαια συμφωνώ ότι το να δίνεις το cvv στον κάθε χλεμπουρα στην ρεσεψιόν είναι κάπως.
Το ίδιο και στην Αυστρία θυμάμαι, τουλάχιστον την πρώτη φορά, τις υπόλοιπες μας είχαν μάθει.
Βέβαια συμφωνώ ότι το να δίνεις το cvv στον κάθε χλεμπουρα στην ρεσεψιόν είναι κάπως.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Otto Weininger
Αλλά από την άλλη, αν χρεωθεί οτιδήποτε στην κάρτα μου, έρχεται αμέσως SMS.
Αν μάλιστα είναι ποσό άνω των 100 ευρώ, θέλει επιβεβαίωση από το app στο κινητό.
Μόνο αμα τους έχεις δώσει και τον κωδικό μπορούν να χρεώσουν ο,τι θέλουν σε POS (που πάλι θα έρθει μήνυμα).
Ηλεκτρονικά, ανευ επιβεβαίωσης από σένα δεν γίνεται τίποτα πάνω από 100 ευρώ.
Αν μάλιστα είναι ποσό άνω των 100 ευρώ, θέλει επιβεβαίωση από το app στο κινητό.
Μόνο αμα τους έχεις δώσει και τον κωδικό μπορούν να χρεώσουν ο,τι θέλουν σε POS (που πάλι θα έρθει μήνυμα).
Ηλεκτρονικά, ανευ επιβεβαίωσης από σένα δεν γίνεται τίποτα πάνω από 100 ευρώ.
Ναι, και εμένα εκεί πήγε ο νους μου, στην άυλη.
Αλλά "αυλή" ο ένας, "αυλή" ο άλλος...έχει γούστο, είπα, να έχει βγει και "ταράτσα" κάρτα και να μην το έχω πάρει χαμπάρι ο μπούμερ...

Επί του θέματος τώρα.
Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο. Ίσως προσκρούει στην GDPR η γνώση τόσο προσωπικών στοιχείων, ίσως όχι.
Στο ηθικό μέρος τώρα, το να μας έχουν κατατάξει στους εν δυνάμει μπαταχτσήδες (θα την κοπανήσουμε χωρίς να πληρώσουμε κάποιες πιθανές επί πλέον χρεώσεις), δεν το λες και ευγενική σκέψη...
- Οργισμένος
tοτε μυριζει σκαμΓαληνός έγραψε: ↑20 Ιούλ 2024, 09:55Άλλο να το έχεις κάνει μέσω booking ,Οργισμένος έγραψε: ↑20 Ιούλ 2024, 09:54Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑20 Ιούλ 2024, 09:41Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δηλαδή ήθελες να πληρώσεις με κάρτα δίχως να τους δώσεις τα στοιχεία της κάρτας;
Που έχεις κάποια εξασφάλιση
Κι άλλο χύμα δώσε στοιχεία κάρτας όλα, να τα γράψω σε ένα χαρτικλπ
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
- Communio Sancta
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
Nόμιζα ότι έχει αυλή το δωμάτιο, αλλά και πάλι δεν καταλάβαινα τον συσχετισμό... μην κλέψεις την αυλή φεύγοντας;

- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Χρησιμοποιώ prepaid card. Έχει διαφορά με την άυλη?
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Η prepaid είναι το ίδιο πράγμα με την χρεωστική, απλά δεν είναι (απευθείας) συνδεμένη σε τραπεζικό λογαριασμό άρα ο άλλος μπορεί να τραβήξει μόνο όσα έχεις βάλει μέσα. Η prepaid μπορεί να είναι και άυλη, δηλαδή να την έχεις περασμένη στο κινητό και να πληρώνεις contactless.Nandros έγραψε: ↑20 Ιούλ 2024, 13:33Χρησιμοποιώ prepaid card. Έχει διαφορά με την άυλη?
.
Εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση αντί να κάθομαι να μαλώνω, θα έφτιαχνα μια disposable στην Revolut, θα τους έδινα τα στοιχεία και όταν έφευγα από την ρεσεψιόν θα την κατέστρεφα επιτόπου.

- Otto Weininger
Φίλε το τι έχουν δει τα μάτια των ξενοδόχων, θέλει ένα νήμα μόνο του.
και τι θα χρεώνουν ότι κρίνουν αυτοί από πραγματικές ή φανταστικές ζημιές; Δεν μου έχει τύχει ποτέ σε πληρωμένο να ζητήσουν στοιχεία κάρτας. Ταυτότητα παλιά να κρατήσουν μέχρι να φύγω και να πληρώσω ναι.George_V έγραψε: ↑20 Ιούλ 2024, 10:03Μάλλον εννοούν άμα κάνεις το δωμάτιο πουτανα και σηκωθείς και φύγεις να σου πάρουν τα λεφτά για αποζημίωση και να μη χρειάζονται να σε ψάχνουν.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Ιούλ 2024, 10:02Εγώ δεν τα έδινα. Ή booking ή POS.
Τι θα πει να έχεις την κάρτα μου για ασφάλιση; Γιατί να σου δώσω δωρεάν ασφάλιση, τράβα σε ασφαλιστική.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 46 Απαντήσεις
- 4262 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
04 Φεβ 2025, 10:01
-
- 2 Απαντήσεις
- 577 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
04 Μαρ 2024, 23:59
-
-
Νέα δημοσίευση Μα γιατί δεν πάνε να δουλέψουνε στα ξενοδοχεία μας;
από Σενέκας » 02 Ιουν 2024, 12:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 85 Απαντήσεις
- 2523 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
12 Ιουν 2024, 15:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εντολή του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλα τα ξενοδοχεία, να σηκώσουν τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ
από Μαδουραίος » 07 Απρ 2024, 10:32 » σε Εσωτερική Πολιτική - 338 Απαντήσεις
- 8758 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
11 Απρ 2024, 23:45
-