Πριν λιγο έφτασα με την γυναίκα μου στην Κέρκυρα έχοντας κάνει κράτηση σε 5αστερο ξενοδοχείο μεσω του booking. Οταν πήγαμε στην reception για επιβεβαίωση των στοιχείων μας η υπάλληλος μας εδωσε μια φορμα στην οποία εκτός απο το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας μου ζήτησε να συμπληρώσω και ολα τα στοιχεία της πιστωτικής μου καρτας ( αριθμό, ημερομηνία λήξης και το CVV ! ). Προφανώς αρνήθηκα να το δώσω λέγοντας πως δεν γίνεται να ζητάτε αυτα τα στοιχεία απο τους πελατες σας και μετα απο μια σχετικα έντονη λογομαχία μου πρότεινε να της αφήσω 200€ εγγύηση τα οποία θα τα παρω φεύγοντας, να σημειωθεί πως το δωμάτιο το εχω πληρωμένο για ολες τις μερες διαμονής μου. Ακρη δεν βγάλαμε οπότε φώναξε τον υπεύθυνο όπου ακολούθησε ενας παρόμοιος διάλογος με τα επιχειρήματα απο μεριας του να ειναι οτι φεύγοντας θα καταστραφούν τα έγγραφα με τα προσωπικά μου στοιχεία οποτε να μην φοβάμαι και οτι μπορει να παρω κάτι και να μην πληρώσω οπότε θέλουν μια εγγύηση των 200€ με το καλημέρα σας μπροστά. Αναγκαστικά είπα πως θα πρέπει να φωνάξουμε την αστυνομία και να ακυρώσουν την κρατηση επιστρέφοντας τα χρήματα του δωματίου που πλήρωσα. Με τα πολλά και τα λίγα ούτε πλήρωσα ουτε προφανώς εδωσα τα στοιχεία της κάρτας μου και πηγα στο δωμάτιο όπου ενημέρωσα την τράπεζα μου για το συμβάν και με συμβούλεψαν να παρω την αστυνομία τηλέφωνο. Σας εχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό?
Δείτε τα σχόλια όπου γράφεται είναι νόμιμο..αλλά κακή πρακτική .... Από άτομα που εργάζονται στον χώρο. Το ίδιο συμβαίνει και εξωτερικό λένε για εξασφάλιση ξενοδοχείου σε περίπτωση φθοράς ..
Άλλη περίπτωση

Σε εμένα τώρα...
Υγ. Λόγω ενός προβλήματος booking, δεν έδωσε την πληρωμή στο ξενοδοχείο,
Μου έστειλε μήνυμα...ο ξενοδόχος να δώσω τα πλήρη στοιχεία της κάρτας...γτι δεν του του έστειλε η booking...
Τι να εννοεί άραγε με πλήρη στοιχεία...
Ευτυχώς είχα χρησιμοποιήσει αυλη...δεν το ήξερα..
Ανανέωσα τα στοιχεία της αυλής μέσω booking, μπας και ...τα στείλει
Απλά πολλοί γράφουν πως αυτή είναι β πρακτική στις πλατφόρμες κ τα ξενοδοχεία..
Στέλνουν τα πλήρη στοιχεία της κάρτας κ μετά τα καταστρέφει το ξενοδοχείο... Ή μπορεί να τα δει μέχρι 3/ φορές από booking.. ακόμα και το cvv!!???
Σας έχει τύχει;
Συμβαίνει;
Είναι νόμιμο;
Αν γίνεται...γτι δεν το ξέρουμε,
ώστε να βάζουμε μόνο και πάντα αυλή, μιας χρήσης, ρεβολουτ κλπ