Έχουν τα ξενοδοχεία όλα τα στοιχεία των καρτών μας;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Έχουν τα ξενοδοχεία όλα τα στοιχεία των καρτών μας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 20 Ιούλ 2024, 09:02

Πριν λιγο έφτασα με την γυναίκα μου στην Κέρκυρα έχοντας κάνει κράτηση σε 5αστερο ξενοδοχείο μεσω του booking. Οταν πήγαμε στην reception για επιβεβαίωση των στοιχείων μας η υπάλληλος μας εδωσε μια φορμα στην οποία εκτός απο το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας μου ζήτησε να συμπληρώσω και ολα τα στοιχεία της πιστωτικής μου καρτας ( αριθμό, ημερομηνία λήξης και το CVV ! ). Προφανώς αρνήθηκα να το δώσω λέγοντας πως δεν γίνεται να ζητάτε αυτα τα στοιχεία απο τους πελατες σας και μετα απο μια σχετικα έντονη λογομαχία μου πρότεινε να της αφήσω 200€ εγγύηση τα οποία θα τα παρω φεύγοντας, να σημειωθεί πως το δωμάτιο το εχω πληρωμένο για ολες τις μερες διαμονής μου. Ακρη δεν βγάλαμε οπότε φώναξε τον υπεύθυνο όπου ακολούθησε ενας παρόμοιος διάλογος με τα επιχειρήματα απο μεριας του να ειναι οτι φεύγοντας θα καταστραφούν τα έγγραφα με τα προσωπικά μου στοιχεία οποτε να μην φοβάμαι και οτι μπορει να παρω κάτι και να μην πληρώσω οπότε θέλουν μια εγγύηση των 200€ με το καλημέρα σας μπροστά. Αναγκαστικά είπα πως θα πρέπει να φωνάξουμε την αστυνομία και να ακυρώσουν την κρατηση επιστρέφοντας τα χρήματα του δωματίου που πλήρωσα. Με τα πολλά και τα λίγα ούτε πλήρωσα ουτε προφανώς εδωσα τα στοιχεία της κάρτας μου και πηγα στο δωμάτιο όπου ενημέρωσα την τράπεζα μου για το συμβάν και με συμβούλεψαν να παρω την αστυνομία τηλέφωνο. Σας εχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό?

Δείτε τα σχόλια όπου γράφεται είναι νόμιμο..αλλά κακή πρακτική .... Από άτομα που εργάζονται στον χώρο. Το ίδιο συμβαίνει και εξωτερικό λένε για εξασφάλιση ξενοδοχείου σε περίπτωση φθοράς ..

Άλλη περίπτωση

Εικόνα

Σε εμένα τώρα...
Υγ. Λόγω ενός προβλήματος booking, δεν έδωσε την πληρωμή στο ξενοδοχείο,

Μου έστειλε μήνυμα...ο ξενοδόχος να δώσω τα πλήρη στοιχεία της κάρτας...γτι δεν του του έστειλε η booking...
Τι να εννοεί άραγε με πλήρη στοιχεία...

Ευτυχώς είχα χρησιμοποιήσει αυλη...δεν το ήξερα..
Ανανέωσα τα στοιχεία της αυλής μέσω booking, μπας και ...τα στείλει

Απλά πολλοί γράφουν πως αυτή είναι β πρακτική στις πλατφόρμες κ τα ξενοδοχεία..
Στέλνουν τα πλήρη στοιχεία της κάρτας κ μετά τα καταστρέφει το ξενοδοχείο... Ή μπορεί να τα δει μέχρι 3/ φορές από booking.. ακόμα και το cvv!!???

Σας έχει τύχει;
Συμβαίνει;
Είναι νόμιμο;

Αν γίνεται...γτι δεν το ξέρουμε, ώστε να βάζουμε μόνο και πάντα αυλή, μιας χρήσης, ρεβολουτ κλπ
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Re: Έχουν τα ξενοδοχεία όλα τα στοιχεία των καρτών μας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 20 Ιούλ 2024, 09:15

στο ξενοδοχειο, αν εχεις κανει κρατηση και δεν εμφανιστεις ετσι ξαφνικα, θα εχεις στειλει τα στοιχεια της κάρτας σου βδομάδες ή και μήνες πριν.

και για να απαντήσω στην άλλη ερώτηση, βλέπω κανονικά όλα τα ψηφία και το CVV, και υπάρχει σοβαρος λογος, ειναι απαραιτητη προϋποθεση για να γινει μια κράτηση.

δηλαδη τι νομιζεις οτι μπορει να παει στραβα; να αρχισω να χρεώνω αυθαίρετα κάρτες πελατών ελπιζοντας οτι δεν θα το καταλαβει κανεις;

οπως βλεπεις στη φωτο που ανεβασα πριν, μπορω να δω τα στοιχεια μεχρι 3 φορες, το CVV εμφανιζεται μονο την πρωτη φορα, τις επομενες δύο δεν εμφανίζεται.. και αυτο ίσως σε σοκαρει, αλλα δεν χρειάζεται το CVV για να χρεώσεις μια κάρτα remotely.
Από άλλο σχόλιο σε άλλο.σαιτ
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 20 Ιούλ 2024, 09:28

Μόλις μίλησα με ξενοδοχείο, θέλει όλα τα στοιχεία κάρτας (αριθμός, ημερομηνία λήξης ) και cvv για να γίνει χρέωση.

Θα του δώσω μετρητά να τελειώνουμε..

Απλά; Τόσα χρόνια που κάνω κρατήσεις με κάρτα, δεν ήξερα...
Τα βλέπουν όλα...τα στοιχεία...

Συμπέρασμα, μόνο αυλή κάρτα, μιας χρήσης από εδώ και πέρα

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 20 Ιούλ 2024, 09:41

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δηλαδή ήθελες να πληρώσεις με κάρτα δίχως να τους δώσεις τα στοιχεία της κάρτας;
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 20 Ιούλ 2024, 09:43

Γαληνός έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 09:28
Μόλις μίλησα με ξενοδοχείο, θέλει όλα τα στοιχεία κάρτας (αριθμός, ημερομηνία λήξης ) και cvv για να γίνει χρέωση.
Λολ να του δώσεις το cvv προσωπικά;
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 20 Ιούλ 2024, 09:46

Γαληνός έγραψε:

Θα του δώσω μετρητά να τελειώνουμε..

Απλά; Τόσα χρόνια που κάνω κρατήσεις με κάρτα, δεν ήξερα...
Τα βλέπουν όλα...τα στοιχεία...

Συμπέρασμα, μόνο αυλή κάρτα, μιας χρήσης από εδώ και πέρα
Εδώ και χρόνια το κάνω αυτό.

Κανονική κάρτα δεν έχω βάλει ποτέ ούτε σε ίντερνετ ούτε έχω δώσει τα στοιχεία της πουθενά.

Ότι θέλετε την αυλή πάρτε. Και να μου την κλέψουν στα @@ μου. Θα πάρουν μόνο αν έχω βάλει εγώ κάτι μέσα. Αλλιώς θα πάρουν και αυτοί τα @@ μου.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 20 Ιούλ 2024, 09:51

Τι είναι η "αυλή" κάρτα; :o

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 20 Ιούλ 2024, 09:53

Λίνο Βεντούρα έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 09:43
Γαληνός έγραψε:
Λολ να του δώσεις το cvv προσωπικά;
Ναι ναι..
1.αριθμος κάρτας
2. Ημερομηνία λήξης
3.cvv

Επειδή η booking για κάποιο λόγο δεν του τα έστειλε ( βασικά γτι εδωσα μέσω gpay υποπτεύομαι αλλά όντως δεν μου έχει τραβήξει /δεσμεύσει χρήματα ενώ θα έπρεπε)

Αλλά άλλο να τα δίνει η booking κι άλλο να έχεις μήνυμα στο κινητό και να σου λέει δώσε στοιχεία, χωρίς να έχεις πάει να δεις το ξενοδοχείο , μην είναι απάτη

Απλά δεν ήξερα πως οι ξενοδόχοι όταν βάζουμε κάρτα ΒΛΕΠΟΥΝ όλα τα στοιχεία της κάρτας και το cvv. για να κάνουν χρέωση...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 20 Ιούλ 2024, 09:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 20 Ιούλ 2024, 09:54

Λίνο Βεντούρα έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 09:41
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δηλαδή ήθελες να πληρώσεις με κάρτα δίχως να τους δώσεις τα στοιχεία της κάρτας;
:P
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Ιούλ 2024, 09:54

Το booking τα δίνει και μετά τα διαγραφει

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 20 Ιούλ 2024, 09:55

Οργισμένος έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 09:54
Λίνο Βεντούρα έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 09:41
:P
Άλλο να το έχεις κάνει μέσω booking ,
Που έχεις κάποια εξασφάλιση
Κι άλλο χύμα δώσε στοιχεία κάρτας όλα, να τα γράψω σε ένα χαρτικλπ

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 20 Ιούλ 2024, 09:56

Λοξίας έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 09:51
Εννοώ όχι σε πλαστικό
Μιας χρήσης ονλαιν κάρτα κλπ

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 20 Ιούλ 2024, 09:56

Λοξίας έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 09:51

Άυλη, όχι αυλή (και εγώ στην αρχή σκάλωσα, μεγάλη υπόθεση ο τονισμός).

Δεν υπάρχει φυσική κάρτα. Την χρησιμοποιείς όσο χρειαστεί, πατάς ένα κουμπί και καταστρέφεται. Μετά πάτας και ένα δεύτερο κουμπί και δημιουργείς μια νέα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Ιούλ 2024, 10:02

Εγώ δεν τα έδινα. Ή booking ή POS.
Τι θα πει να έχεις την κάρτα μου για ασφάλιση; Γιατί να σου δώσω δωρεάν ασφάλιση, τράβα σε ασφαλιστική.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 20 Ιούλ 2024, 10:02

Γενικά τα ξενοδοχεία είναι ένα τριμπούρδελο, δεν ξέρω πως υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το ίδιο κάνουν με τα διαβατήρια/ταυτότητες. Τα βγάζουν φωτοτυπία και από εκεί και πέρα ποιος και γιατί βλέπει τα προσωπικά σου δεδομένα δεν μπορείς να το γνωρίζεις.

Για να διαχειριστεί μια εταιρία τραπεζικές κάρτες θα πρέπει να περάσει από χίλια δύο PCI audit και όχι μόνο. Οι περισσότεροι δεν μπαίνουν στον κόπο και χρησιμοποιούν ένα 3rd party πάροχο (πχ Worldpay). Θα υπέθετα πως το Booking δεσμεύει χρήματα και τα δίνει στο ξενοδοχείο, χωρίς το ξενοδοχείο να εχει πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας. Ίσως να βλέπουν τα τελευταία 4 ψηφία, μου φαίνεται τρελό να βλέπουν όλη την κάρτα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών