Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από foscilis » 28 Σεπ 2024, 10:50
Με δυο λόγια σιγά τα αρχέγονα δώρα της ελληνικής φύσης με τα ιερά μυστικά που μεταλαμπαδεύονταν από γενιά σε γενιά. Πάντα οι αγρότες καλλιεργούσαν ό,τι και τώρα, δηλαδή ό,τι σπόρο έβρισκαν, συνήθως από το εξωτερικό γιατί πολύ λίγοι έχουν την τεχνογνωσία των Ολλανδών και των Ιταλών, καθώς και πειραματιζόμενοι με διασταυρώσεις με αποτέλεσμα πάρα πολύ μεγάλη διακύμανση. Οι ποικιλίες που γίνονται δημοφιλείς τώρα γίνονται δημοφιλείς γιατί είναι πιο φιλικές στη σύγχρονη εφοδιαστική αλυσίδα που θέλει ωραία εμφάνιση, μακρόχρονη διατήρηση και σταθερή ποιότητα. Για κανέναν άλλο λόγο. Και φυσικά υπάρχουν τρομερές ποικιλίες ακόμα κι εκεί. Αν έβαζες τον Ολλανδό να σου βγάλει τομάτα με αυτό που θεωρείτε εσείς "παραδοσιακή" γεύση των παιδικών μας χρόνων, θα το έκανε εκατό φορές καλύτερα από τρεις χιλιάδες παππούληδες σε χωριά μαζεμένες να προσπαθούν πενήντα χρόνια. Δεν το κάνει κανένας γιατί δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον, υπάρχουν κάτι γέροι που γκρινιάζουν.
Επίσης λάβετε υπόψη οι τραμπικοί αρνητές ανεμογεννητριών κλπ του θρεντ ότι η ποιότητα των κηπευτικών και των φρούτων ανεξάρτητα από την ποικιλία ΔΕΝ είναι άσχετη με τις κλιματολογικές συνθήκες, φέτος οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα καρπούζια και πολλά άλλα σε Ελλάδα και Κύπρο καταστράφηκαν ή σκάρτεψαν σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω της παρατεταμένης κωλόζεστης, ειδικά τις νυχτερινές ώρες.