Ναι, το ποιντ σου, όπως σου έδειξα, είναι παντελώς λάθος. Δεν έχω καν δικό μου σπίτι να ανακαινισω, δεν υπάρχει κάτι να διαπραγματευτω με κανεναν φοροφυγα. Απλά ελπίζω κάποια στιγμή να τον φορολογησει το κράτος όπως φορολογει εμένα. Κ να πάψει να κρύβεται πίσω από ψεύτικες δηλώσεις εισοδήματος, εισπραττοντας ένα σωρό προνόμια κ βοηθήματα τα οποία τα κλέβει από άλλους πολίτες του, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα πιο φτωχοί από αυτόν.Ασέβαστος έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 16:45το ποιντ μου ειναι οτι ο μαστορης δεν κλεβει μονος του, βοηθας και εσυ. και παιρνεις μερος των κλοπιμαιων. τωρα, αν δεν τα βρισκετε στη μοιρασια τι να πω, κανε επαναδιαπραγματευση.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 14:21Εγώ νοικιάζω, δεν είμαι τόσο πλούσιος ώστε να έχω δικό μου σπίτι όπως ο μέσος μάστορας, ώστε να το ανακαινίσω κιολας, αν κ δηλώνω περισσότερα από αυτόν
Πώς θέλουμε να φορολογήσουμε τον ελεύθερο επαγγελματία
- EKPLIKTIKOS
Re: Πώς θέλουμε να φορολογήσουμε τον ελεύθερο επαγγελματία
- hellegennes
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο άρθρο δεν συνάδουν με το κείμενο, με εξαίρεση κομμωτές και ταξιτζήδες.talaipwros έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 16:25Ναι, οκ
https://www.kathimerini.gr/economy/5626 ... eyro-mina/Επαγγελματίες που ζουν με 300 ευρώ/μήνα
Εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας δηλώνει στην εφορία η συντριπτική πλειονότητα των αυτοαπασχολουμένων
Για παράδειγμα, οι ψυκτικοί, σύμφωνα με τον πίνακα, έχουν χοντρικά μέσα έσοδα 50.000 και καθαρά έσοδα 10.000. Αν μια φορά κάνουν πουστιές για να εμφανίζουν λιγότερα καθαρά έσοδα αυτοί, 100 φορές κάνουν την ίδια πουστιά οι μεγάλες εταιρείες, με τζίρους δισεκατομμυρίων που καταλήγουν να δηλώνουν προ φόρων στην καλύτερη μερικά εκατομμύρια αν όχι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ακόμη κι αν το κράτος προσλάμβανε από έναν ελεγκτή για να κάθεται στο γραφείο κάθε ιδιωτικού γιατρού, πάλι κερδισμένο θα ήταν.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 16:49και τι εμποδίζει το κράτος να πάει να τους ελέγξει και να τους γαμήσει σε περίπτωση που φοροδιαφεύγουν; γιατί πρέπει να γαμήσουν όλους τους εε αφού ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που δηλώνουν 300 ευρώ το μήνα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
micmic έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 18:03Δεν χρειάζεται να τους περάσεις ΟΛΟΥΣ. Φτάνει να βγει η βρώμα στην αγορά ότι γίνονται σοβαροί έλεγχοι και μπαίνουν τσουχτερά πρόστιμα. Ένα σώμα ελεγκτών (που όπως προείπαμε θα βγάζει τα λεφτά του στο εκατονταπλάσιο) και παρουσιάζονται ως πελάτες. Δεν έκοψες απόδειξη μια φορά; Πρόστιμο ένα χιλιάρικο. Δεν έκοψες δεύτερη φορά; Πρόστιμο δέκα χιλιάρικα. Τρίτη φορά το ίδιο παράπτωμα; Πρόστιμο 50 χιλιάρικα και κλείσιμο ένα μήνα. Και ούτω καθεξής. Σε μια σαιζόν θα κόβουν ΟΛΟΙ αποδείξεις και για τη φέτα λεμονάκι και φυσικά το κράτος θα έχει ΠΟΛΥ περισσότερα έσοδα από τη μαλακισμένη οριζόντια φορολόγηση.talaipwros έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 17:45Τι στοχευμενους ελέγχους οταν το 78% των ιδιοκτητων μπαρ λεει οτι μπαίνει μέσα;
Θα στοχεύεις το 78%; μονο με καρπετ μπομπινγκ

με μια προσθηκη. οποιος καταφερει να λαδωσει τον ελεγκτη, και να το καταγραψει η τελοσπαντων να το αποδειξει σε δικαστηριο, μπονους 200.000
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
ελπιζω να εχεις καταλαβει μεχρι τωρα οτι δεν μιλαμε προσωπικα για σενα, ουτε προσωπικα για το μητσο τον υδραυλικο.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 18:06Ναι, το ποιντ σου, όπως σου έδειξα, είναι παντελώς λάθος. Δεν έχω καν δικό μου σπίτι να ανακαινισω, δεν υπάρχει κάτι να διαπραγματευτω με κανεναν φοροφυγα. Απλά ελπίζω κάποια στιγμή να τον φορολογησει το κράτος όπως φορολογει εμένα. Κ να πάψει να κρύβεται πίσω από ψεύτικες δηλώσεις εισοδήματος, εισπραττοντας ένα σωρό προνόμια κ βοηθήματα τα οποία τα κλέβει από άλλους πολίτες του, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα πιο φτωχοί από αυτόν.Ασέβαστος έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 16:45το ποιντ μου ειναι οτι ο μαστορης δεν κλεβει μονος του, βοηθας και εσυ. και παιρνεις μερος των κλοπιμαιων. τωρα, αν δεν τα βρισκετε στη μοιρασια τι να πω, κανε επαναδιαπραγματευση.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 14:21
Εγώ νοικιάζω, δεν είμαι τόσο πλούσιος ώστε να έχω δικό μου σπίτι όπως ο μέσος μάστορας, ώστε να το ανακαινίσω κιολας, αν κ δηλώνω περισσότερα από αυτόν
ουτε προφανως με νοιαζει αν ετυχε να μιλαω μα τον μοναδικο απολυτα νομοταγη στα φορολογικα ελληνα.
η ουσια παραμενει, οτι ολοι οι υδραυλικοι, ηλεκτρολογοι, μηχανικοι αυτοκινητων, κομμωτριες, νυχουδες κλπ δε φοροδιαφευγουν μονοι τους, αλλα μαζι με τον πελατη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- Otto Weininger
Let them make the first mistake. We make the last move.
Ναι, αλλά και αυτός που συμβάλλει ως πελάτης στη φοροδιαφυγή δεν το κάνει για να πάρει άλλη μια βίλα στη Μύκονο. Το κάνει επειδή πολλές φορές ακόμα και τα 5-10 ευρώ που θα γλιτώσει είναι σημαντικά γι'αυτόν. Δεν είναι πχ Γερμανός με μισθάρα που δεν το έχει σε τίποτα να πληρώσει και το ΦΠΑ στον ηλεκτρολόγο. Πολλές φορές η φοροδιαφυγή είναι θέμα επιβίωσης και από τις δύο πλευρές.Ασέβαστος έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 19:09ελπιζω να εχεις καταλαβει μεχρι τωρα οτι δεν μιλαμε προσωπικα για σενα, ουτε προσωπικα για το μητσο τον υδραυλικο.
ουτε προφανως με νοιαζει αν ετυχε να μιλαω μα τον μοναδικο απολυτα νομοταγη στα φορολογικα ελληνα.
η ουσια παραμενει, οτι ολοι οι υδραυλικοι, ηλεκτρολογοι, μηχανικοι αυτοκινητων, κομμωτριες, νυχουδες κλπ δε φοροδιαφευγουν μονοι τους, αλλα μαζι με τον πελατη.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Παρεμπιμπτόντως, όταν είχε πρωτοβγεί η εφαρμογή που μπορούσες να καταγγείλεις επιχειρήσεις επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις, ξέρω συγκεκριμένα τύπο με σουβλατζίδικο που είχε κάνει ένα σωρό καταγγελίες για γειτονικό του σουβλατζίδικο. Μιλάμε για κεντρικό μαγαζί με 10 υπαλλήλους, που δεν έκοβε απόδειξη ούτε με την απειλή όπλου που λέει ο λόγος. Λοιπόν, δύο χρόνια μετά το μαγαζί αυτό συνεχίζει να μην κόβει αποδείξεις και στα παπάρια του για ελέγχους κτλ. Αργότερα έμαθα ότι όλες αυτές οι καταγγελίες πάνε στον κάλαθο των αχρήστων εκτός αν αφορούν πολύ μεγάλες επιχειρήσεις οπότε ΙΣΩΣ να τις ελέγξουν.
Δηλαδή δουλεύουν τους μαλάκες τους πολίτες και αυτοί φυσικά τσιμπάνε.
Δηλαδή δουλεύουν τους μαλάκες τους πολίτες και αυτοί φυσικά τσιμπάνε.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Dwarven Blacksmith
Πλούσια οικογένεια είστε σίγουρα, σε άλλο ποστ θεωρούσες νορμάλ να έχεις 1500 ευρώ παθητικό εισόδημα από κληρονομιά.Otto Weininger έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 19:11Πάντως δείτε δω ξεφτιλίκια. Είτε είμαστε πολύ πλούσια οικογένια, είτε πολύ μαλάκες![]()

- Otto Weininger
LolDwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 19:20Πλούσια οικογένεια είστε σίγουρα, σε άλλο ποστ θεωρούσες νορμάλ να έχεις 1500 ευρώ παθητικό εισόδημα από κληρονομιά.Otto Weininger έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 19:11Πάντως δείτε δω ξεφτιλίκια. Είτε είμαστε πολύ πλούσια οικογένια, είτε πολύ μαλάκες![]()
Δηλαδή ένα μαγαζί εμπορικό μέτριο στο Κερατσίνι

Κροίσος όποιος το έχει.
Εδώ μιλάμε για φόρους όμως. Και βλέποντας αυτό τον πίνακα κάπου παραπάει.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Ηθελα να το πω αυτο αλλα επεσε απειρη δουλεια.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 18:06Ναι, το ποιντ σου, όπως σου έδειξα, είναι παντελώς λάθος. Δεν έχω καν δικό μου σπίτι να ανακαινισω, δεν υπάρχει κάτι να διαπραγματευτω με κανεναν φοροφυγα. Απλά ελπίζω κάποια στιγμή να τον φορολογησει το κράτος όπως φορολογει εμένα. Κ να πάψει να κρύβεται πίσω από ψεύτικες δηλώσεις εισοδήματος, εισπραττοντας ένα σωρό προνόμια κ βοηθήματα τα οποία τα κλέβει από άλλους πολίτες του, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα πιο φτωχοί από αυτόν.Ασέβαστος έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 16:45το ποιντ μου ειναι οτι ο μαστορης δεν κλεβει μονος του, βοηθας και εσυ. και παιρνεις μερος των κλοπιμαιων. τωρα, αν δεν τα βρισκετε στη μοιρασια τι να πω, κανε επαναδιαπραγματευση.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 14:21
Εγώ νοικιάζω, δεν είμαι τόσο πλούσιος ώστε να έχω δικό μου σπίτι όπως ο μέσος μάστορας, ώστε να το ανακαινίσω κιολας, αν κ δηλώνω περισσότερα από αυτόν
Για τα αυθαιρετα μπορεις να πεις οτι υπαρχει κοινωνικο θεμα, αν κατεδαφισεις ολα τα αυθαιρετα δυο εκατομμυρια άτομα μενουν χωρις σπιτι.
Εδω το χειροτερο που θα τους συμβει ειναι οτι θα πληρωνουν τους ιδιους φορους και θα δικαιουνται τις ιδιες παροχες με εναν μισθωτο που παίρνει τα ιδια. Σιγα το ακραιο βασανιστηριο.
Συγγνώμη, σε εμένα απευθύνεσαι; Γιατί εγώ μίλησα για μαύρες τρύπες και πόσταρα ακριβώς από πάνω σουEθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 15:53μαυρη τρυπα ακριβως γιατι η μεγαλη πλειοψηφια δεν συνισφερει τιποτα φορολογικα και καρπωνεται δυσαναλογα φορολογικα η σε επιπεδο παροχων
το τσαμπα πεθανε δεν λετε οι φιλελε?
Για πες
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
εδω βλεπουμε την αισχρη εκμεταλλευση του συστηματος , οπου το 0.16% του πληθυσμου πληρωνει το 13.37% των φορωνDwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 19:20Πλούσια οικογένεια είστε σίγουρα, σε άλλο ποστ θεωρούσες νορμάλ να έχεις 1500 ευρώ παθητικό εισόδημα από κληρονομιά.Otto Weininger έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 19:11Πάντως δείτε δω ξεφτιλίκια. Είτε είμαστε πολύ πλούσια οικογένια, είτε πολύ μαλάκες![]()
- hellegennes
Πράγματι. Ενώ καρπώνεται το 90% του διαθέσιμου χρήματος της αγοράς. Θα έπρεπε να πληρώνει πολύ υψηλότερη φορολογία.talaipwros έγραψε: ↑21 Σεπ 2023, 20:00εδω βλεπουμε την αισχρη εκμεταλλευση του συστηματος , οπου το 0.16% του πληθυσμου πληρωνει το 13.37% των φορων
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Eθνικοκοινωνιστης
ενας γονος που απασχολειται σε κλειστο επαγγελμα μιλα με εναν ραντιερη για το πως αδικουνται φορολογικα
καπιταλισμουλης
καπιταλισμουλης

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Θέλουμε ανταγωνιστικότητα; Θέλουμε μετανάστες.
από Maspoli » 15 Ιουν 2023, 07:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 51 Απαντήσεις
- 1761 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
15 Ιουν 2023, 22:27
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπηρεσιακή κυβέρνηση, προσπαθεί να πετάξει επαγγελματία από το μαγαζί του
από Sol » 30 Μάιος 2023, 18:27 » σε Εσωτερική Πολιτική - 96 Απαντήσεις
- 3125 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
02 Ιουν 2023, 20:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση 1500 ευρώ πρόστιμο για όποιον επαγγελματία δεν έχει IRIS
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 28 Αύγ 2024, 12:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 177 Προβολές
-