Πώς θέλουμε να φορολογήσουμε τον ελεύθερο επαγγελματία

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Πώς θέλουμε να φορολογήσουμε τον ελεύθερο επαγγελματία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 21 Σεπ 2023, 18:06

Ασέβαστος έγραψε:
21 Σεπ 2023, 16:45
EKPLIKTIKOS έγραψε:
21 Σεπ 2023, 14:21
Ασέβαστος έγραψε:
21 Σεπ 2023, 13:45

μπορεις ομως να πας το παιδι σε ιδιωτικο, χτησιμοποιωντας το χρημα που σου εμεινε στην τσεπη επειδη οταν εκανες ανακαινιση στο μπανιο δεν σου εκοψε αποδειξη.
Εγώ νοικιάζω, δεν είμαι τόσο πλούσιος ώστε να έχω δικό μου σπίτι όπως ο μέσος μάστορας, ώστε να το ανακαινίσω κιολας, αν κ δηλώνω περισσότερα από αυτόν :a108:
το ποιντ μου ειναι οτι ο μαστορης δεν κλεβει μονος του, βοηθας και εσυ. και παιρνεις μερος των κλοπιμαιων. τωρα, αν δεν τα βρισκετε στη μοιρασια τι να πω, κανε επαναδιαπραγματευση.
Ναι, το ποιντ σου, όπως σου έδειξα, είναι παντελώς λάθος. Δεν έχω καν δικό μου σπίτι να ανακαινισω, δεν υπάρχει κάτι να διαπραγματευτω με κανεναν φοροφυγα. Απλά ελπίζω κάποια στιγμή να τον φορολογησει το κράτος όπως φορολογει εμένα. Κ να πάψει να κρύβεται πίσω από ψεύτικες δηλώσεις εισοδήματος, εισπραττοντας ένα σωρό προνόμια κ βοηθήματα τα οποία τα κλέβει από άλλους πολίτες του, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα πιο φτωχοί από αυτόν.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 21 Σεπ 2023, 18:55

talaipwros έγραψε:
21 Σεπ 2023, 16:25
Ίακχος έγραψε:
20 Σεπ 2023, 09:53

Δεν είναι ολοι οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες φοροφυγάδες.
Ναι, οκ

https://www.kathimerini.gr/economy/5626 ... eyro-mina/

Επαγγελματίες που ζουν με 300 ευρώ/μήνα
Εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας δηλώνει στην εφορία η συντριπτική πλειονότητα των αυτοαπασχολουμένων
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο άρθρο δεν συνάδουν με το κείμενο, με εξαίρεση κομμωτές και ταξιτζήδες.

Για παράδειγμα, οι ψυκτικοί, σύμφωνα με τον πίνακα, έχουν χοντρικά μέσα έσοδα 50.000 και καθαρά έσοδα 10.000. Αν μια φορά κάνουν πουστιές για να εμφανίζουν λιγότερα καθαρά έσοδα αυτοί, 100 φορές κάνουν την ίδια πουστιά οι μεγάλες εταιρείες, με τζίρους δισεκατομμυρίων που καταλήγουν να δηλώνουν προ φόρων στην καλύτερη μερικά εκατομμύρια αν όχι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 21 Σεπ 2023, 18:58

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
21 Σεπ 2023, 16:49
και τι εμποδίζει το κράτος να πάει να τους ελέγξει και να τους γαμήσει σε περίπτωση που φοροδιαφεύγουν; γιατί πρέπει να γαμήσουν όλους τους εε αφού ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που δηλώνουν 300 ευρώ το μήνα;
Ακόμη κι αν το κράτος προσλάμβανε από έναν ελεγκτή για να κάθεται στο γραφείο κάθε ιδιωτικού γιατρού, πάλι κερδισμένο θα ήταν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 21 Σεπ 2023, 19:05

micmic έγραψε:
21 Σεπ 2023, 18:03
talaipwros έγραψε:
21 Σεπ 2023, 17:45
Τι στοχευμενους ελέγχους οταν το 78% των ιδιοκτητων μπαρ λεει οτι μπαίνει μέσα;
Θα στοχεύεις το 78%; μονο με καρπετ μπομπινγκ
Δεν χρειάζεται να τους περάσεις ΟΛΟΥΣ. Φτάνει να βγει η βρώμα στην αγορά ότι γίνονται σοβαροί έλεγχοι και μπαίνουν τσουχτερά πρόστιμα. Ένα σώμα ελεγκτών (που όπως προείπαμε θα βγάζει τα λεφτά του στο εκατονταπλάσιο) και παρουσιάζονται ως πελάτες. Δεν έκοψες απόδειξη μια φορά; Πρόστιμο ένα χιλιάρικο. Δεν έκοψες δεύτερη φορά; Πρόστιμο δέκα χιλιάρικα. Τρίτη φορά το ίδιο παράπτωμα; Πρόστιμο 50 χιλιάρικα και κλείσιμο ένα μήνα. Και ούτω καθεξής. Σε μια σαιζόν θα κόβουν ΟΛΟΙ αποδείξεις και για τη φέτα λεμονάκι και φυσικά το κράτος θα έχει ΠΟΛΥ περισσότερα έσοδα από τη μαλακισμένη οριζόντια φορολόγηση.
:+1::goodpost:

με μια προσθηκη. οποιος καταφερει να λαδωσει τον ελεγκτη, και να το καταγραψει η τελοσπαντων να το αποδειξει σε δικαστηριο, μπονους 200.000
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 21 Σεπ 2023, 19:09

EKPLIKTIKOS έγραψε:
21 Σεπ 2023, 18:06
Ασέβαστος έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Εγώ νοικιάζω, δεν είμαι τόσο πλούσιος ώστε να έχω δικό μου σπίτι όπως ο μέσος μάστορας, ώστε να το ανακαινίσω κιολας, αν κ δηλώνω περισσότερα από αυτόν :a108:
το ποιντ μου ειναι οτι ο μαστορης δεν κλεβει μονος του, βοηθας και εσυ. και παιρνεις μερος των κλοπιμαιων. τωρα, αν δεν τα βρισκετε στη μοιρασια τι να πω, κανε επαναδιαπραγματευση.
Ναι, το ποιντ σου, όπως σου έδειξα, είναι παντελώς λάθος. Δεν έχω καν δικό μου σπίτι να ανακαινισω, δεν υπάρχει κάτι να διαπραγματευτω με κανεναν φοροφυγα. Απλά ελπίζω κάποια στιγμή να τον φορολογησει το κράτος όπως φορολογει εμένα. Κ να πάψει να κρύβεται πίσω από ψεύτικες δηλώσεις εισοδήματος, εισπραττοντας ένα σωρό προνόμια κ βοηθήματα τα οποία τα κλέβει από άλλους πολίτες του, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα πιο φτωχοί από αυτόν.
ελπιζω να εχεις καταλαβει μεχρι τωρα οτι δεν μιλαμε προσωπικα για σενα, ουτε προσωπικα για το μητσο τον υδραυλικο.

ουτε προφανως με νοιαζει αν ετυχε να μιλαω μα τον μοναδικο απολυτα νομοταγη στα φορολογικα ελληνα.

η ουσια παραμενει, οτι ολοι οι υδραυλικοι, ηλεκτρολογοι, μηχανικοι αυτοκινητων, κομμωτριες, νυχουδες κλπ δε φοροδιαφευγουν μονοι τους, αλλα μαζι με τον πελατη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 21 Σεπ 2023, 19:11

Πάντως δείτε δω ξεφτιλίκια. Είτε είμαστε πολύ πλούσια οικογένια, είτε πολύ μαλάκες

Εικόνα

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 21 Σεπ 2023, 19:15

Ασέβαστος έγραψε:
21 Σεπ 2023, 19:09
ελπιζω να εχεις καταλαβει μεχρι τωρα οτι δεν μιλαμε προσωπικα για σενα, ουτε προσωπικα για το μητσο τον υδραυλικο.

ουτε προφανως με νοιαζει αν ετυχε να μιλαω μα τον μοναδικο απολυτα νομοταγη στα φορολογικα ελληνα.

η ουσια παραμενει, οτι ολοι οι υδραυλικοι, ηλεκτρολογοι, μηχανικοι αυτοκινητων, κομμωτριες, νυχουδες κλπ δε φοροδιαφευγουν μονοι τους, αλλα μαζι με τον πελατη.
Ναι, αλλά και αυτός που συμβάλλει ως πελάτης στη φοροδιαφυγή δεν το κάνει για να πάρει άλλη μια βίλα στη Μύκονο. Το κάνει επειδή πολλές φορές ακόμα και τα 5-10 ευρώ που θα γλιτώσει είναι σημαντικά γι'αυτόν. Δεν είναι πχ Γερμανός με μισθάρα που δεν το έχει σε τίποτα να πληρώσει και το ΦΠΑ στον ηλεκτρολόγο. Πολλές φορές η φοροδιαφυγή είναι θέμα επιβίωσης και από τις δύο πλευρές.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 21 Σεπ 2023, 19:19

Παρεμπιμπτόντως, όταν είχε πρωτοβγεί η εφαρμογή που μπορούσες να καταγγείλεις επιχειρήσεις επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις, ξέρω συγκεκριμένα τύπο με σουβλατζίδικο που είχε κάνει ένα σωρό καταγγελίες για γειτονικό του σουβλατζίδικο. Μιλάμε για κεντρικό μαγαζί με 10 υπαλλήλους, που δεν έκοβε απόδειξη ούτε με την απειλή όπλου που λέει ο λόγος. Λοιπόν, δύο χρόνια μετά το μαγαζί αυτό συνεχίζει να μην κόβει αποδείξεις και στα παπάρια του για ελέγχους κτλ. Αργότερα έμαθα ότι όλες αυτές οι καταγγελίες πάνε στον κάλαθο των αχρήστων εκτός αν αφορούν πολύ μεγάλες επιχειρήσεις οπότε ΙΣΩΣ να τις ελέγξουν.

Δηλαδή δουλεύουν τους μαλάκες τους πολίτες και αυτοί φυσικά τσιμπάνε.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 21 Σεπ 2023, 19:20

Otto Weininger έγραψε:
21 Σεπ 2023, 19:11
Πάντως δείτε δω ξεφτιλίκια. Είτε είμαστε πολύ πλούσια οικογένια, είτε πολύ μαλάκες

Εικόνα
Πλούσια οικογένεια είστε σίγουρα, σε άλλο ποστ θεωρούσες νορμάλ να έχεις 1500 ευρώ παθητικό εισόδημα από κληρονομιά.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 21 Σεπ 2023, 19:24

Dwarven Blacksmith έγραψε:
21 Σεπ 2023, 19:20
Otto Weininger έγραψε:

Εικόνα
Πλούσια οικογένεια είστε σίγουρα, σε άλλο ποστ θεωρούσες νορμάλ να έχεις 1500 ευρώ παθητικό εισόδημα από κληρονομιά.
Lol
Δηλαδή ένα μαγαζί εμπορικό μέτριο στο Κερατσίνι :lol:
Κροίσος όποιος το έχει.

Εδώ μιλάμε για φόρους όμως. Και βλέποντας αυτό τον πίνακα κάπου παραπάει.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Σεπ 2023, 19:27

EKPLIKTIKOS έγραψε:
21 Σεπ 2023, 18:06
Ασέβαστος έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Ηθελα να το πω αυτο αλλα επεσε απειρη δουλεια.

Για τα αυθαιρετα μπορεις να πεις οτι υπαρχει κοινωνικο θεμα, αν κατεδαφισεις ολα τα αυθαιρετα δυο εκατομμυρια άτομα μενουν χωρις σπιτι.

Εδω το χειροτερο που θα τους συμβει ειναι οτι θα πληρωνουν τους ιδιους φορους και θα δικαιουνται τις ιδιες παροχες με εναν μισθωτο που παίρνει τα ιδια. Σιγα το ακραιο βασανιστηριο.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 21 Σεπ 2023, 19:54

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
21 Σεπ 2023, 15:53
μαυρη τρυπα ακριβως γιατι η μεγαλη πλειοψηφια δεν συνισφερει τιποτα φορολογικα και καρπωνεται δυσαναλογα φορολογικα η σε επιπεδο παροχων :102:

το τσαμπα πεθανε δεν λετε οι φιλελε? :102:
Συγγνώμη, σε εμένα απευθύνεσαι; Γιατί εγώ μίλησα για μαύρες τρύπες και πόσταρα ακριβώς από πάνω σου
Για πες
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 21 Σεπ 2023, 20:00

Dwarven Blacksmith έγραψε:
21 Σεπ 2023, 19:20
Otto Weininger έγραψε:

Εικόνα
εδω βλεπουμε την αισχρη εκμεταλλευση του συστηματος , οπου το 0.16% του πληθυσμου πληρωνει το 13.37% των φορων

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 21 Σεπ 2023, 20:02

talaipwros έγραψε:
21 Σεπ 2023, 20:00
εδω βλεπουμε την αισχρη εκμεταλλευση του συστηματος , οπου το 0.16% του πληθυσμου πληρωνει το 13.37% των φορων
Πράγματι. Ενώ καρπώνεται το 90% του διαθέσιμου χρήματος της αγοράς. Θα έπρεπε να πληρώνει πολύ υψηλότερη φορολογία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 21 Σεπ 2023, 20:07

ενας γονος που απασχολειται σε κλειστο επαγγελμα μιλα με εναν ραντιερη για το πως αδικουνται φορολογικα

καπιταλισμουλης :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών