Σε αυτά τα χρήματα τώρα με τη διασύνδεση θα πρέπει να υπολογίζεται και η έξτρα προμηθεια του παρόχου που ειναι 0,5%.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:53λοιπόν, για να φανεί η κλοπή που γίνεται πιο καθαρά: ας βάλουμε μεγαλύτερα ποσά:
κόστος: 800 ευρώ
μεταπώληση: 1000 ευρώ
φπα: 240 ευρώ
τελική τιμή πώλησης: 1240 ευρώ
προμήθεια τράπεζας (έστω 1%): 12,40 ευρώ
από αυτά τα 12,40 ευρω, τα 2,40 ευρώ είναι κομμάτι της προμήθειας που αναλογεί στα 240 ευρώ του ΦΠΑ
αν πάμε τώρα σε τζίρους των 100k, για υπολογίστε για τι ποσά μιλάμε
6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών
Re: 6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Εγω το οριο για καρτα το βαζω στα 3 ευρω. Πιο κατω μετρητα.
Οποιος πληρωνει πενηνταυευρω μετρητα πχ σουπερ μαρκετ 1000% ειναι λουμπεν που ζει απο παρανομιες.
Οποιος πληρωνει πενηνταυευρω μετρητα πχ σουπερ μαρκετ 1000% ειναι λουμπεν που ζει απο παρανομιες.
Σε μάρκετ και βενζίνες μόνο κάρτα, ανεξαρτήτως ποσού, το αυτό και σε τουριστικά αν δε κάνουν έκπτωση με το μετρητό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Αναμενόμενο δεν είναι αυτό; Αφού η μαύρη οικονομία είναι εκτός του ΑΕΠ, όποιο κομμάτι της γίνεται άσπρο, αυξάνει το ΑΕΠ, αυξάνει και τον φόρο. Οχι αναλογικά, σίγουρα, αλλά τουλάχιστον προς την ίδια κατεύθυνση και τα δύο.hellegennes έγραψε: ↑19 Φεβ 2025, 02:00Όχι, τίποτα τέτοιο δεν σημαίνει. Από το 2012 ως το 2024 οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι σταθερά 40-42%, παρότι φυσικά η χρήση πλαστικού χρήματος πολλαπλασιάστηκε στο εν λόγω διάστημα.Airman68 έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 23:08Το μπολνταρισμένο το έχεις ξαναγράψει νομίζω.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 12:48
εγώ σου λέω ότι μικρό ποσοστό από αυτό το ποσό είναι κέρδος από πάταξη της φοροδιαφυγής. η άυξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στον πληθωρισμό και την δραματική αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος
όσο για την ωφέλεια, εγώ σου λέω επίσης ότι δε πρόκειται να αλλάξει τπτ
ίσως καμιά αύξηση σε δυ, κάνα πας και κάνα αμυντικό σύστημα
Δε σημαίνει ότι πριν το πλαστικό χρήμα οι συναλλαγές δεν φαινόντουσαν πουθενά; Δλδ φοροδιαφυγή;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ακόμη δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Δεν έχει καμμία σημασία τι έβαλες στην τσέπη σου. Ο πελάτης 19,35 πλήρωσε, τόσα θα δώσεις κι'εσύ στο κράτος. Δεν είναι δικά σου λεφτά γιά να αποφασίσεις πώς θα τα διαθέσεις.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:43ναι τι λάθος είπα;Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:35Μα η προμήθεια είναι γιά την μεταφορά χρημάτων, δεν είναι γιά την πώληση. Και φυσικά, δεν είπες αρχικά αυτό που λες τώρα, είπες αυτό:ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:27έχω ένα προϊόν που το αγοράζω από τον προμηθευτή 80 ευρώ
το πουλάω 100 ευρώ. σε αυτό το ποσό μπαίνει φπα 24%, η τελική τιμή λιανικής είναι 124 ευρώ
μπαίνει στο παιχνίδι η υποχρεωτική χρήση κάρτας
η τράπεζα χρεώνει 1,5% προμήθεια όχι στα 100 ευρώ αλλά στα 124 ευρώ
τώρα το κατάλαβες το point;
τα 24 ευρώ δεν είναι δικά μου αλλά η τράπεζα υπολογίζει τη προμήθειά της συμπεριλαμβάνοντας λεφτά του κράτους, την οποία πληρώνω εγώ
όταν κόβω απόδειξη 100 ευρώ πληρώνω ΦΠΑ 19,35 ευρώ
όταν όμως πληρώνομαι με κάρτα στη τσέπη μου μπαίνουν 98,50 ευρώ, όχι 100 αλλά εξακολουθώ να πληρώνω 19,35 ευρώ ΦΠΑ
ναι;
Το εξήγησα αυτό ήδη. Θα μπορούσε το κράτος να επιβάλει ΦΚΕ 1%. Θεώρησέ το σαν τέτοιο. Απλώς, το κράτος προτιμά να δίνεις προμήθεια στην τράπεζα παρά να πληρώνεις τον ΦΚΕ γιατί το δεύτερο δεν θα έβγαζε στην φόρα τους φοροφυγάδες.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:43εδιτ: και κάτι ακόμα. αυτή τη προμήθεια για τη μεταφορά χρημάτων ή να την πληρώνει το κράτος ή να την καταργήσει γιατί εγώ δεν έβαλα το pos από δική μου ανάγκη ή επιλογή, με υποχρέωσαν αυτοί να το βάλω και να πλουτίζει η τράπεζα από το δικό μου κόπο για υπηρεσία που δεν ήθελα ούτε χρειαζόμουν
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Πότε ακριβώς έφθασε σε πλατώ;hellegennes έγραψε: ↑19 Φεβ 2025, 16:31Ομολογουμένως, αν η χρήση πλαστικού χρήματος φτάσει κοντά στο 100%, ναι, θα μειωθεί σε κάποιον ουσιώδη βαθμό η φοροδιαφυγή. Βέβαια αυτό θα έχει παράλληλες επιπτώσεις αλλά είναι θέμα άλλης συζήτησης. Όπως και να 'χει, δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα τέτοιο πράγμα. Η χρήση κάρτας αυξήθηκε σημαντικά μετά το 2015 και έπειτα έφτασε σε πλατό.

Από εδώ: https://iobe.gr/docs/research/RES_05_F_ ... PRE_GR.pdf
Το 2023 το συνολικό ποσόν των ηλεκτρονικών συναλλαγών έφθασε τα 61,1 δις και το 2024 τα 67,7. Μιλάμε γιά το σύνολο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όχι μόνο γιά τις κάρτες.
1.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέωLeporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 16:31Ακόμη δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Δεν έχει καμμία σημασία τι έβαλες στην τσέπη σου. Ο πελάτης 19,35 πλήρωσε, τόσα θα δώσεις κι'εσύ στο κράτος. Δεν είναι δικά σου λεφτά γιά να αποφασίσεις πώς θα τα διαθέσεις.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:43ναι τι λάθος είπα;
όταν κόβω απόδειξη 100 ευρώ πληρώνω ΦΠΑ 19,35 ευρώ
όταν όμως πληρώνομαι με κάρτα στη τσέπη μου μπαίνουν 98,50 ευρώ, όχι 100 αλλά εξακολουθώ να πληρώνω 19,35 ευρώ ΦΠΑ
ναι;Το εξήγησα αυτό ήδη. Θα μπορούσε το κράτος να επιβάλει ΦΚΕ 1%. Θεώρησέ το σαν τέτοιο. Απλώς, το κράτος προτιμά να δίνεις προμήθεια στην τράπεζα παρά να πληρώνεις τον ΦΚΕ γιατί το δεύτερο δεν θα έβγαζε στην φόρα τους φοροφυγάδες.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:43εδιτ: και κάτι ακόμα. αυτή τη προμήθεια για τη μεταφορά χρημάτων ή να την πληρώνει το κράτος ή να την καταργήσει γιατί εγώ δεν έβαλα το pos από δική μου ανάγκη ή επιλογή, με υποχρέωσαν αυτοί να το βάλω και να πλουτίζει η τράπεζα από το δικό μου κόπο για υπηρεσία που δεν ήθελα ούτε χρειαζόμουν
πληρώνω προμήθεια στη τράπεζα για λεφτά που δεν είναι δικά μου, δε ξέρω πόσο πιο απλα να το γράψω
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Δύσκολα. Πρώτα απ'όλα, τα καύσιμα ελέγχονται. Δεν μπορείς να βάζεις 100 και να βγάζεις 50. Επίσης, έχεις επιπλοκές με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑19 Φεβ 2025, 19:02Με τα πλυντήρια αυτοκινήτων τί φάση; Τα self service έπαιζαν και παίζουν με κέρματα. Από τα υπόλοιπα δε γνωρίζω κάποιο που παλιά να μην είχε pos οπότε καταναλωτές που ήθελαν να πληρώσουν με POS να μη μπορούν. Γιατί οι, είχε αφρικανική σκόνη το 2024 αλλά εδώ μιλάμε για πυροτέχνημα.
Φοβάμαι ότι με τη μερίδα του λέοντος των πλυντηρίων να λειτουργούν παράλληλα με βενζινάδικα παίζει να έκοβαν απόδειξη για υπηρεσία πλυντηρίου με 24% ΦΠΑ αντί για απόδειξη καυσίμου.
1.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
εφόσον εγώ είμαι εισπράκτορας του κράτους, η προμήθεια που αναλογεί στο 24% του ποσού που χτυπάω στη κάρτα, θα έπρεπε να βαραίνει το κράτος, όχι εμένα
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- hellegennes
Θα το πω αργά για να το καταλάβεις: Αφού ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος και ο φόρος, άρα ο πελάτης πληρώνει το κόστος και τον φόρο και εσύ με αυτήν την λογική δεν πληρώνεις ούτε ΦΠΑ ούτε φόρο εισοδήματος ούτε το κόστος του προϊόντος.Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 14:35Τρία είναι τα ενδεχόμενα εδώ:hellegennes έγραψε: ↑20 Φεβ 2025, 08:25Η επιχείρηση δεν πληρώνει καθόλου για τα προϊόντα που πουλάει, το κόστος το πληρώνει όλο ο πελάτης και η επιχείρηση απλώς αποδίδει στον παραγωγό/προμηθευτή το κόστος του προϊόντος.
Ευχαριστούμε για αυτήν την νέα, σουρεαλιστική θεώρηση της πραγματικότητας.
1. Δεν έχεις καταλάβει καθόλου τα περί ΦΠΑ
2. Αντιθέτως, τα έχεις καταλάβει μιά χαρά και επειδή τα παρακατάλαβες, παίρνεις εικονικά τιμολόγια γιά να αποφύγεις να πληρώνεις τον ΦΠΑ που σου καταβάλουν οι πελάτες σου. Τον ελάχιστο ΦΠΑ που τελικώς πληρώνεις, τον θεωρείς έξοδο, αφού δεν κατάφερες να τον γλυτώσεις.
3. Επί 38 χρόνια εγώ κάνω λάθος τις λογιστικές εγγραφές γιά τον ΦΠΑ
Τέλος πάντων, επειδή διαβάζουν και κανονικοί άνθρωποι και όχι μόνο cheerleaders σου όπως ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣας πούμε 2-3 πράγματα:
Το τι κόστος έχουν τα προϊόντα που αγοράζεις είναι άσχετο από το αν τα πουλάς και σε τι τιμή. Εσύ μπορεί να έχεις καταφέρει να τα πουλάς με κέδρος 80%, μπορεί και να σου μένουν στο ράφι. Οπως και νά'χει, εσύ θα πληρώσεις στον προμηθευτή σου τα συμφωνημένα. Αντίθετα, ο πελάτης σου πληρώνει ΦΠΑ σύμφωνα με την τιμή πώλησης, άσχετα από το τι σου κόστισε εσένα. Εσύ παίρνεις το ποσόν αυτό και το αποδίδεις στο κράτος. Τίποτα περισσότερο και τίμοτα λιγότερο. Φυσικά, συμψηφίζεται ο ΦΠΑ που πλήρωσες στους δικούς σου προμηθευτές.
Αλλά δεν βολεύει να το λες έτσι γιατί ακούγεται ηλίθιο και διαλέγεις να πεις ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης και τα άλλα τα βγάζεις απ' την εξίσωση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:53Οχι βέβαια, ήδη από το 2022 οι συναλλαγές με κάρτες ξεπέρασαν την αξία αναλήψεων μετρητών. Οι τελευταίες βέβαια δεν ταυτίζονται με τις συναλλαγές με μετρητά, αλλά δεν βλέπω πώς θα μπορούσαν να προκύψουν τόσα πολλά μετρητά ώστε να ανατρέψουν την αναλογία.hellegennes έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 15:12Άλλο πράγμα λέει. Διάβαζε καλύτερα.
Όσο για την προσωπική σου εμπειρία, είναι τελείως λάθος. Περίπου τα 2/3 της αξίας των συναλλαγών γίνεται ακόμα με μετρητά.
https://www.forin.gr/articles/article/6 ... n-metrhtwn

You are grasping at straws. Εγώ σου δίνω τα επίσημα στοιχεία για την χρήση μετρητών στις συναλλαγές POS κι εσύ λες για αναλήψεις χρημάτων το οποίο είναι 100% άσχετο πράγμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Άιντε πάλι. P-O-S. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτός ο όρος;Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 16:44Πότε ακριβώς έφθασε σε πλατώ;hellegennes έγραψε: ↑19 Φεβ 2025, 16:31Ομολογουμένως, αν η χρήση πλαστικού χρήματος φτάσει κοντά στο 100%, ναι, θα μειωθεί σε κάποιον ουσιώδη βαθμό η φοροδιαφυγή. Βέβαια αυτό θα έχει παράλληλες επιπτώσεις αλλά είναι θέμα άλλης συζήτησης. Όπως και να 'χει, δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα τέτοιο πράγμα. Η χρήση κάρτας αυξήθηκε σημαντικά μετά το 2015 και έπειτα έφτασε σε πλατό.
Το 2023 το συνολικό ποσόν των ηλεκτρονικών συναλλαγών έφθασε τα 61,1 δις και το 2024 τα 67,7. Μιλάμε γιά το σύνολο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όχι μόνο γιά τις κάρτες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
σωστάhellegennes έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 16:55Θα το πω αργά για να το καταλάβεις: Αφού ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος και ο φόρος, άρα ο πελάτης πληρώνει το κόστος και τον φόρο και εσύ με αυτήν την λογική δεν πληρώνεις ούτε ΦΠΑ ούτε φόρο εισοδήματος ούτε το κόστος του προϊόντος.Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 14:35Τρία είναι τα ενδεχόμενα εδώ:hellegennes έγραψε: ↑20 Φεβ 2025, 08:25Η επιχείρηση δεν πληρώνει καθόλου για τα προϊόντα που πουλάει, το κόστος το πληρώνει όλο ο πελάτης και η επιχείρηση απλώς αποδίδει στον παραγωγό/προμηθευτή το κόστος του προϊόντος.
2. Αντιθέτως, τα έχεις καταλάβει μιά χαρά και επειδή τα παρακατάλαβες, παίρνεις εικονικά τιμολόγια γιά να αποφύγεις να πληρώνεις τον ΦΠΑ που σου καταβάλουν οι πελάτες σου. Τον ελάχιστο ΦΠΑ που τελικώς πληρώνεις, τον θεωρείς έξοδο, αφού δεν κατάφερες να τον γλυτώσεις.
Τέλος πάντων, επειδή διαβάζουν και κανονικοί άνθρωποι και όχι μόνο cheerleaders σου όπως ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣας πούμε 2-3 πράγματα:
Το τι κόστος έχουν τα προϊόντα που αγοράζεις είναι άσχετο από το αν τα πουλάς και σε τι τιμή. Εσύ μπορεί να έχεις καταφέρει να τα πουλάς με κέδρος 80%, μπορεί και να σου μένουν στο ράφι. Οπως και νά'χει, εσύ θα πληρώσεις στον προμηθευτή σου τα συμφωνημένα. Αντίθετα, ο πελάτης σου πληρώνει ΦΠΑ σύμφωνα με την τιμή πώλησης, άσχετα από το τι σου κόστισε εσένα. Εσύ παίρνεις το ποσόν αυτό και το αποδίδεις στο κράτος. Τίποτα περισσότερο και τίμοτα λιγότερο. Φυσικά, συμψηφίζεται ο ΦΠΑ που πλήρωσες στους δικούς σου προμηθευτές.
Αλλά δεν βολεύει να το λες έτσι γιατί ακούγεται ηλίθιο και διαλέγεις να πεις ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης και τα άλλα τα βγάζεις απ' την εξίσωση.
αν υποστηρίξεις ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης, τότε αναγκαστικά όπως λες πληρώνει και όλα τα υπόλοιπα κόστη και θεωρητικά δε τα πληρώνει ο μαγαζάτορας
δε γίνεται να ισχύει το ένα χωρίς να ισχύει το άλλο
θα το πάρεις όλο το πακέτο, όχι επιλεκτικά αυτό που θες μόνο
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Ρε τι να εξηγήσεις; Ποιός σου είπε ότι ο πελάτης πληρώνει και το κόστος; Ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και τον ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του επιχειρηματία. Μπορεί να έχει κόστος ψηλό, μπορεί και να χαμηλό. Μπορεί να έχει κέρδος, μπορεί και ζημιά. Ο πελάτης πληρώνει την τιμή και από εκεί και πέρα, ο επιχειρηματίας διαχειρίζεται τα έξοδά του όπως αυτός νομίζει. Αντίθετα, ο ΦΠΑ που πληρώνει ο πελάτης δεν είναι λεφτά που μπορεί να διαχειριστεί ο επιχειρηματίας. Ο,τι πήρε θα το δώσει.hellegennes έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 16:55Θα το πω αργά για να το καταλάβεις: Αφού ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος και ο φόρος, άρα ο πελάτης πληρώνει το κόστος και τον φόρο και εσύ με αυτήν την λογική δεν πληρώνεις ούτε ΦΠΑ ούτε φόρο εισοδήματος ούτε το κόστος του προϊόντος.Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 14:35Τρία είναι τα ενδεχόμενα εδώ:hellegennes έγραψε: ↑20 Φεβ 2025, 08:25Η επιχείρηση δεν πληρώνει καθόλου για τα προϊόντα που πουλάει, το κόστος το πληρώνει όλο ο πελάτης και η επιχείρηση απλώς αποδίδει στον παραγωγό/προμηθευτή το κόστος του προϊόντος.
Π.χ. που ακόμη κι'εσύ θα μπορούσες να καταλάβεις: σύμβουλος επιχειρήσεων που πληρώνει το νοίκι του μόνο και δεν έχει κανένα άλλο έξοδο. Εκανε εισπράξεις 2.000 + ΦΠΑ 480. Ενοίκιο πλήρωσε 500 και προμήθεια στην τράπεζα 20. Στο τέλος, αποδίδει τον ΦΠΑ, 480 πήρε, 480 δίνει. Θα έπρεπε να αποδώσει διαφορετικό ΦΠΑ αν είχε ενοίκιο 800 και προμήθεια στην τράπεζα 0;
1.
Η αύξηση των 6,5 δις γιά την οποία συζητούμε αφορά το σύνολο των ηλεκτρονικών συναλλαγών.hellegennes έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 17:02Άιντε πάλι. P-O-S. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτός ο όρος;Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 16:44Πότε ακριβώς έφθασε σε πλατώ;hellegennes έγραψε: ↑19 Φεβ 2025, 16:31Ομολογουμένως, αν η χρήση πλαστικού χρήματος φτάσει κοντά στο 100%, ναι, θα μειωθεί σε κάποιον ουσιώδη βαθμό η φοροδιαφυγή. Βέβαια αυτό θα έχει παράλληλες επιπτώσεις αλλά είναι θέμα άλλης συζήτησης. Όπως και να 'χει, δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα τέτοιο πράγμα. Η χρήση κάρτας αυξήθηκε σημαντικά μετά το 2015 και έπειτα έφτασε σε πλατό.
1.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τι παιρνεις με 1% παραπανω.
από Frappezitis » 20 Ιουν 2023, 07:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 39 Απαντήσεις
- 1850 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saliveros
25 Ιουν 2023, 17:20
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 376 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
09 Φεβ 2024, 09:56