Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
-
Leporello
- Phorum.gr user: Leporello
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Leporello » 21 Φεβ 2025, 14:48
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Φεβ 2025, 11:14
μπούρδες, μια χαρά αποδόμησε ο
hellegennes τη νομικίστικη τυπική αλλά ουσιωδώς ανούσια λογική που πρόταξες
πέραν αυτού, ΦΠΑ είναι φόρος ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ αξίας, δηλαδή το κράτος σου βάζει φόρο στο καθαρό ποσό. όταν μπαίνει προμήθεια τράπεζας στο παιχνίδι, το καθαρό ποσό τυπικά παραμένει ίδιο αλλά επί της ουσίας μειώνεται το κέρδος του μαγαζάτορα στο καθαρό ποσό αλλά ο μαγαζάτορας καλείται να αποδόσει το ίδιο ποσό σε φπα

Ο ΦΠΑ είναι φόρος επί των πωλήσεων, όχι επί του κέρδους. Και βέβαια βαρύνει τον καταναλωτή και όχι τις εταιρείες. Δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι αστείος όταν μιλάς γιά πράγματα που δεν ξέρεις με ανθρώπους που το επάγγελμά τους είναι σχετικό;
και εντάξει, το καταλαβαίνω να συμβαίνει αυτό. αλλα αυτό θα πρέπει να συμβαίνει ύστερα ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΡΤΕΣ. όταν ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ από το κράτος, τότε το κράτος οφείλει να έχει προβλέψει γι'αυτό.[.quote]Θα μπορούσε το κράτος να επιβάλει ειδικό φόρο κύκλου εργασιών (ΦΚΕ) όπως υπήρχε πριν το 1987. Ο φόρος αυτός θα μπορούσε να είναι 1%. Θα σου φαινόταν αυτό παράλογο; Αντί γι'αυτό, το κράτος προτιμά αυτό το 1% να το πάρουν οι τράπεζες, γιατί αν το εισέπρατε το ίδιο, δεν θα είχε μηχανισμό να ελέγξει την φοροδιαφυγή. Ενώ έτσι, δίνει μεν 1% στις τράπεζες, αλλά εμποδίζει περισσότερο την φοροδιαφυγή.
Υπάρχουν προϊόντα που έχουν σχεδόν μηδαμινό περιθώριο κέρδους. Όταν λοιπόν κάποιος αγοράζει ένα τέτοιο προϊον και πληρώνει με κάρτα, στο τέλος η επιχείρηση όχι μόνο δε βγάζει κέρδος αλλά παίζει να μπαίνει και μέσα αν ανάμεσα σε όλα τα άλλα συνυπολογίσουμε και το ρολο χαρτί που ξοδεύεται για τις νεες αποδείξεις (που είναι μεγαλύτερες πλέον γιατί συμπεριλαμβάνουν και του πος τα στοιχεία) + το ρολο του πος που πλέον είναι άχρηστο
Ούτε αυτό έχει βάση φυσικά, αν όντως τα κέρδη ήταν μηδαμινά, οι έμποροι θα απέφευγαν να τα πουλούν, η προσφορά θα μειωνόταν και τελικά η τιμή θα αυξανόταν. Φυσικά, υπάρχουν έμποροι που πουλούν όχι μόνο με μηδενικό κέρδος, αλλά και με ζημιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει το κράτος να τους βοηθήσει. Ολοι λειτουργούν σε γνωστά πλαίσια. Η βοήθεια που τους δίνεται, είναι ότι δεν πληρώνουν άμεσους φόρους.
1.
hellegennes έγραψε: ↑13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το
ύδωρ που σήμαινε νερό και το
φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Leporello
από Leporello » 21 Φεβ 2025, 14:53
hellegennes έγραψε: ↑19 Φεβ 2025, 16:23
Leporello έγραψε: ↑19 Φεβ 2025, 08:11
Δεν θα έπρεπε ο φόρος στις τράπεζες να αναβάλλεται; Δεν πρέπει να συμψηφίσουν τα κέρδη τους με τις ζημιές που έχουν υποστεί;
Από πού κι ως πού;

Κι'άλλη εξυπνάδα; Αν δεν το ήξερες, ΟΛΕΣ οι εταιρείες συμψηφίζουν τα κέρδη τους με τις ζημιές που έχουν υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτό δημιουργεί τον αναβαλόμενο φόρο. Ειδικά γιά τις τράπεζες, η περίοδος των 5 ετών έχει εξαιρετικά παραταθεί (νομίζω γιά 30 χρόνια) Ο λόγος είναι πως μεγάλο μέρος των ζημιών τους προήλθε από το γεγονός ότι ακριβώς το κράτος δεν πλήρωσε τα οφειλόμενα ομόλογα. Ε, είναι κάπως βαρύ να μην πληρώνεις κάποιον και συγχρόνως να μην αναγνωρίζεις τις ζημιές του
1.
φίλος που σήμαινε φίλος.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Φεβ 2025, 14:56
Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 14:48
πέραν αυτού, ΦΠΑ είναι φόρος ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ αξίας, δηλαδή το κράτος σου βάζει φόρο στο καθαρό ποσό. όταν μπαίνει προμήθεια τράπεζας στο παιχνίδι, το καθαρό ποσό τυπικά παραμένει ίδιο αλλά επί της ουσίας μειώνεται το κέρδος του μαγαζάτορα στο καθαρό ποσό αλλά ο μαγαζάτορας καλείται να αποδόσει το ίδιο ποσό σε φπα

Ο ΦΠΑ είναι φόρος επί των πωλήσεων, όχι επί του κέρδους. Και βέβαια βαρύνει τον καταναλωτή και όχι τις εταιρείες. Δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι αστείος όταν μιλάς γιά πράγματα που δεν ξέρεις με ανθρώπους που το επάγγελμά τους είναι σχετικό;
και εντάξει, το καταλαβαίνω να συμβαίνει αυτό. αλλα αυτό θα πρέπει να συμβαίνει ύστερα ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΡΤΕΣ. όταν ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ από το κράτος, τότε το κράτος οφείλει να έχει προβλέψει γι'αυτό.[.quote]Θα μπορούσε το κράτος να επιβάλει ειδικό φόρο κύκλου εργασιών (ΦΚΕ) όπως υπήρχε πριν το 1987. Ο φόρος αυτός θα μπορούσε να είναι 1%. Θα σου φαινόταν αυτό παράλογο; Αντί γι'αυτό, το κράτος προτιμά αυτό το 1% να το πάρουν οι τράπεζες, γιατί αν το εισέπρατε το ίδιο, δεν θα είχε μηχανισμό να ελέγξει την φοροδιαφυγή. Ενώ έτσι, δίνει μεν 1% στις τράπεζες, αλλά εμποδίζει περισσότερο την φοροδιαφυγή.
Υπάρχουν προϊόντα που έχουν σχεδόν μηδαμινό περιθώριο κέρδους. Όταν λοιπόν κάποιος αγοράζει ένα τέτοιο προϊον και πληρώνει με κάρτα, στο τέλος η επιχείρηση όχι μόνο δε βγάζει κέρδος αλλά παίζει να μπαίνει και μέσα αν ανάμεσα σε όλα τα άλλα συνυπολογίσουμε και το ρολο χαρτί που ξοδεύεται για τις νεες αποδείξεις (που είναι μεγαλύτερες πλέον γιατί συμπεριλαμβάνουν και του πος τα στοιχεία) + το ρολο του πος που πλέον είναι άχρηστο
Ούτε αυτό έχει βάση φυσικά, αν όντως τα κέρδη ήταν μηδαμινά, οι έμποροι θα απέφευγαν να τα πουλούν, η προσφορά θα μειωνόταν και τελικά η τιμή θα αυξανόταν. Φυσικά, υπάρχουν έμποροι που πουλούν όχι μόνο με μηδενικό κέρδος, αλλά και με ζημιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει το κράτος να τους βοηθήσει. Ολοι λειτουργούν σε γνωστά πλαίσια. Η βοήθεια που τους δίνεται, είναι ότι δεν πληρώνουν άμεσους φόρους.
όταν γράφω καθαρό ποσό εννοώ το ποσό ΠΡΟ ΦΠΑ, όχι το κέρδος
όσο για το άλλο που μου λες, υπάρχουν προϊόντα που λέγονται κράχτες και ναι αυτά έχουν ΜΗΔΑΜΙΝΟ κέρδος
και άσε τις προσβολές ότι γίνομαι αστείος γιατί μάλλον εσύ δε γνωρίζεις τα της αγοράς και προσπαθείς να το παίξεις ειδήμων
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
-
Leporello
από Leporello » 21 Φεβ 2025, 15:03
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 14:56

όσο για το άλλο που μου λες, υπάρχουν προϊόντα που λέγονται κράχτες και ναι αυτά έχουν ΜΗΔΑΜΙΝΟ κέρδος
και άσε τις προσβολές ότι γίνομαι αστείος γιατί μάλλον εσύ δε γνωρίζεις τα της αγοράς και προσπαθείς να το παίξεις ειδήμων
Και πώς θέλεις να σε πώ, γκουρού;

Και φυσικά, δεν χρειάζεται ειδήμων γιά να σου εξηγήσει αυτά που εξηγώ εγώ. Αποτελούν το "Να Λόλα ένα μήλο" όσον αφορά τον ΦΠΑ.
1.
φίλος που σήμαινε φίλος.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Φεβ 2025, 15:04
Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:03

Και φυσικά, δεν χρειάζεται ειδήμων γιά να σου εξηγήσει αυτά που εξηγώ εγώ. Αποτελούν το "Να Λόλα ένα μήλο" όσον αφορά τον ΦΠΑ.
μπορείς να μου πεις τι λάθος είπα όσον αφορά τον ΦΠΑ;
Τζίμης Πανούσης
-
Leporello
από Leporello » 21 Φεβ 2025, 15:20
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:04

Τόσες φορές σου το λέω και δεν καταλαβαίνεις. Τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης ΓΙΑ ΝΑ τον δώσεις στο κράτος. Δεν είναι δικός σου φόρος και δεν έχει καμμία σχέση αν σου κράτησε η τράπεζα προμήθεια ή όχι. Εσύ αυτά που σου έδωσαν, αυτά θα δώσεις.
1.
φίλος που σήμαινε φίλος.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Φεβ 2025, 15:27
Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:20

Τόσες φορές σου το λέω και δεν καταλαβαίνεις. Τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης ΓΙΑ ΝΑ τον δώσεις στο κράτος. Δεν είναι δικός σου φόρος και δεν έχει καμμία σχέση αν σου κράτησε η τράπεζα προμήθεια ή όχι. Εσύ αυτά που σου έδωσαν, αυτά θα δώσεις.
έχω ένα προϊόν που το αγοράζω από τον προμηθευτή 80 ευρώ
το πουλάω 100 ευρώ. σε αυτό το ποσό μπαίνει φπα 24%, η τελική τιμή λιανικής είναι 124 ευρώ
μπαίνει στο παιχνίδι η υποχρεωτική χρήση κάρτας
η τράπεζα χρεώνει 1,5% προμήθεια όχι στα 100 ευρώ αλλά στα 124 ευρώ
τώρα το κατάλαβες το point;
τα 24 ευρώ δεν είναι δικά μου αλλά η τράπεζα υπολογίζει τη προμήθειά της συμπεριλαμβάνοντας λεφτά του κράτους, την οποία πληρώνω εγώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ την 21 Φεβ 2025, 15:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τζίμης Πανούσης
-
Leporello
από Leporello » 21 Φεβ 2025, 15:33
hellegennes έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 11:24
Εμπεδοκλής έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 11:12
hellegennes έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 11:00
Για να τελειώνουμε με αυτό το ψέμα, αυτή η αύξηση είναι σχεδόν εξολοκλήρου πληθωριστική και δεν έχει σχέση με την διασύνδεση POS-ταμειακών και την υποτιθέμενη καταπολέμηση του μαύρου χρήματος. Το πολύ να ισχύει για τους γιατρούς και τους δικηγόρους, αλλά τα νούμερα βλέπετε πως είναι αστεία έτσι κι αλλιώς.
Όχι, κάποιοι έχουν τσακωθεί με την πραγματικότητα. Από τα 6.5 δις τα ταξί, οι γιατροί και διάφοροι άλλοι ΕΕ είναι δεν είναι τα 0.2 δις. Αλλά έχεις τη νύφη του πρωθυπουργού να σου λέει ότι αυξήθηκαν τα έσοδα από τα πλυντήρια αυτοκινήτων το 2024. Το ότι το 2024 γαμήθηκε η κατάσταση με την αφρικανική σκόνη τόσο που το καλοκαίρι κάθε εβδομάδα πλέναμε το αυτοκίνητο δεν έπαιξε κανένα ρόλο.
Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπήρχε επίπτωση με το πλαστικό χρήμα αλλά άλλο 200 εκατομμύρια, άλλο 6,5 δις.
200 εκατομμύρια ακούγεται πολύ πιο λογικό ποσό και είναι αδιάφορο που συνδέθηκαν οι ταμειακές με τα pos γιατί μπορούσαν να τα βρουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν.
Το μόνο που άλλαξε είναι ότι αυξήθηκαν τα κέρδη κάποιων για νέο εξοπλισμό και η μέση συναλλαγή από 5 δευτερόλεπτα έγινε 35 δευτερόλεπτα.
Τι ωραία! Χωρίς να ξέρουμε καθόλου πόση είναι η επίπτωση από την διασύνδεση (ούτε εγώ ξέρω πόση είναι), βρίσκουμε "λογικό" το ποσόν που εξυπηρετεί το αφήγημά μας. Ομως αν δούμε τους πρώτους 8 κλάδους που είχαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τής χρήσης πλαστικού χρήματος, θα δούμε ότι αυτοί είχαν σύνολο συναλλαγών 549,3 εκατομμύρια, έναντι 283,3 εκατομμυρίων το 2023. Ποσοστό αύξησης 93,9%. Διαφορά 266 εκατομμύρια. Ήδη δηλαδή αυτά τα ποσά ξεπερνούν το "λογικό" σου νούμερο. Και δεν δικαιολογούνται από τον πληθωρισμό. Δεν υπήρξε πληθωρισμός 93,9%. Κάπως πρέπει να εξηγηθούν.
Από εδώ:
https://www.capital.gr/oikonomia/390261 ... s-to-2024/
Leporello την 21 Φεβ 2025, 16:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1.
φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Leporello
από Leporello » 21 Φεβ 2025, 15:35
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:27

το πουλάω 100 ευρώ. σε αυτό το ποσό μπαίνει φπα 24%, η τελική τιμή λιανικής είναι 124 ευρώ
τα 24 ευρώ δεν είναι δικά μου αλλά η τράπεζα υπολογίζει τη προμήθειά της συμπεριλαμβάνοντας λεφτά του κράτους, την οποία πληρώνω εγώ
Μα η προμήθεια είναι γιά την μεταφορά χρημάτων, δεν είναι γιά την πώληση. Και φυσικά, δεν είπες αρχικά αυτό που λες τώρα, είπες αυτό:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 12:00
Δημοκράτης έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 11:33
Πες το στους απο πάνω που πιστεύουν ότι φορολογουνται κια τα έξοδα τραπεζών
όταν εισπράττει 100, πληρώνει φπα για 100, όχι για 99 ή 98
1.
φίλος που σήμαινε φίλος.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Φεβ 2025, 15:40
Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:33
hellegennes έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 11:24
Εμπεδοκλής έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 11:12
Όχι, κάποιοι έχουν τσακωθεί με την πραγματικότητα. Από τα 6.5 δις τα ταξί, οι γιατροί και διάφοροι άλλοι ΕΕ είναι δεν είναι τα 0.2 δις. Αλλά έχεις τη νύφη του πρωθυπουργού να σου λέει ότι αυξήθηκαν τα έσοδα από τα πλυντήρια αυτοκινήτων το 2024. Το ότι το 2024 γαμήθηκε η κατάσταση με την αφρικανική σκόνη τόσο που το καλοκαίρι κάθε εβδομάδα πλέναμε το αυτοκίνητο δεν έπαιξε κανένα ρόλο.
Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπήρχε επίπτωση με το πλαστικό χρήμα αλλά άλλο 200 εκατομμύρια, άλλο 6,5 δις.
200 εκατομμύρια ακούγεται πολύ πιο λογικό ποσό και είναι αδιάφορο που συνδέθηκαν οι ταμειακές με τα pos γιατί μπορούσαν να τα βρουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν.
Το μόνο που άλλαξε είναι ότι αυξήθηκαν τα κέρδη κάποιων για νέο εξοπλισμό και η μέση συναλλαγή από 5 δευτερόλεπτα έγινε 35 δευτερόλεπτα.
Τι ωραία! Χωρίς να ξέρουμε καθόλου πόση είναι η επίπτωση από την διασύνδεση (ούτε εγώ ξέρω πόση είναι), βρίσκουμε "λογικό" το ποσόν που εξυπηρετεί το αφήγημά μας. Ομως αν δούμε τους πρώτους 8 κλάδους που είχαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τής χρήσης πλαστικού χρήματος, θα δούμε ότι αυτοί είχαν σύνολο συναλλαγών 549,3 εκατομμύρια, έναντι 283,3 εκατομμυρίων το 2023. Ποσοστό αύξησης 93,9%. Διαφορά 266 εκατομμύρια. Ήδη δηλαδή αυτά τα ποσά ξεπερνούν το "λογικό" σου νούμερο. Και δεν δικαιολογούνται από τον πληθωρισμό. Δεν υπήρξε πληθωρισμός 93,9%. Κάπως πρέπει να εξηγηθούν.
είναι αδύνατο να υπήρχαν 6,5 δις μαύρα όσον αφορά τις αποδείξεις αλλά παρ'όλα αυτά φανερά από τις συναλλαγές μέσω pos
δηλαδή αν ισχύει κάτι τέτοιο, μιλάμε για το πιο ανίκανο κράτος στην ιστορία αφού το κοροϊδεύανε μέσα στα μούτρα, φανερά, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα και εκείνο έπρεπε να κάνει σύνδεση πος για να τους σταματήσει
Τζίμης Πανούσης
-
Νon4me
- Phorum.gr user: Νon4me
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Φεβ 2025, 15:43
Leporello έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:35
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Φεβ 2025, 15:27

Μα η προμήθεια είναι γιά την μεταφορά χρημάτων, δεν είναι γιά την πώληση. Και φυσικά, δεν είπες αρχικά αυτό που λες τώρα, είπες αυτό:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 12:00
Δημοκράτης έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 11:33
Πες το στους απο πάνω που πιστεύουν ότι φορολογουνται κια τα έξοδα τραπεζών
όταν εισπράττει 100, πληρώνει φπα για 100, όχι για 99 ή 98
ναι τι λάθος είπα;
όταν κόβω απόδειξη 100 ευρώ πληρώνω ΦΠΑ 19,35 ευρώ
όταν όμως πληρώνομαι με κάρτα στη τσέπη μου μπαίνουν 98,50 ευρώ, όχι 100 αλλά εξακολουθώ να πληρώνω 19,35 ευρώ ΦΠΑ
ναι;
εδιτ: και κάτι ακόμα. αυτή τη προμήθεια για τη μεταφορά χρημάτων ή να την πληρώνει το κράτος ή να την καταργήσει γιατί εγώ δεν έβαλα το pos από δική μου ανάγκη ή επιλογή, με υποχρέωσαν αυτοί να το βάλω και να πλουτίζει η τράπεζα από το δικό μου κόπο για υπηρεσία που δεν ήθελα ούτε χρειαζόμουν
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ την 21 Φεβ 2025, 15:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τζίμης Πανούσης
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Φεβ 2025, 15:53
λοιπόν, για να φανεί η κλοπή που γίνεται πιο καθαρά: ας βάλουμε μεγαλύτερα ποσά:
κόστος: 800 ευρώ
μεταπώληση: 1000 ευρώ
φπα: 240 ευρώ
τελική τιμή πώλησης: 1240 ευρώ
προμήθεια τράπεζας (έστω 1%): 12,40 ευρώ
από αυτά τα 12,40 ευρω, τα 2,40 ευρώ είναι κομμάτι της προμήθειας που αναλογεί στα 240 ευρώ του ΦΠΑ
αν πάμε τώρα σε τζίρους των 100k, για υπολογίστε για τι ποσά μιλάμε
Τζίμης Πανούσης
-
Leporello
από Leporello » 21 Φεβ 2025, 15:53
hellegennes έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 15:12
Νon4me έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 14:48
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑18 Φεβ 2025, 14:44
ίσως,
μία στο δισεκατομμύριο, να αυξήθηκαν οι συναλλαγές με κάρτες και να μειώθηκαν οι συναλλαγές με μετρητά
Τυπε σε σπηλια ζεις ? , απο τον κοβιντ και μετα η καρτα εκτοξευτηκε . ειδικα τα τελευταια 2 χρονια ολοι πληρωνουν καρτα . φοιτητες - πιτσιρικια και 9 στις 10 γυναικες .
Αυτο δεν ειναι ακουσα μου ειπαν κλπ αλλα προσωπικη εμπειρια μου απο την αγορα .
Άλλο πράγμα λέει. Διάβαζε καλύτερα.
Όσο για την προσωπική σου εμπειρία, είναι τελείως λάθος. Περίπου τα 2/3 της αξίας των συναλλαγών γίνεται ακόμα με μετρητά.
Οχι βέβαια, ήδη από το 2022 οι συναλλαγές με κάρτες ξεπέρασαν την αξία αναλήψεων μετρητών. Οι τελευταίες βέβαια δεν ταυτίζονται με τις συναλλαγές με μετρητά, αλλά δεν βλέπω πώς θα μπορούσαν να προκύψουν τόσα πολλά μετρητά ώστε να ανατρέψουν την αναλογία.
https://www.forin.gr/articles/article/6 ... n-metrhtwn
1.
φίλος που σήμαινε φίλος.
-
-
- 39 Απαντήσεις
- 1850 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saliveros
25 Ιουν 2023, 17:20
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 377 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
09 Φεβ 2024, 09:56
-
-
- 93 Απαντήσεις
- 5869 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
29 Μαρ 2024, 10:16
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.