Υπάρχουν μέχρι και επαναγεμιζόμενες κάψουλες.
25% αύξηση στον καφέ
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
- hellegennes
Re: 25% αύξηση στον καφέ
Εξαρτάται πόσους καφέδες πίνεις. Λέω "αν έδινες 350 τον χρόνο". Δεν ξέρω πόσο καφέ ξοδεύεις. Εγώ ας πούμε ξοδεύω πάνω-κάτω 500-600 ευρώ τον χρόνο.Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:37Το εσπρεσσο σε πλαστικο ιλλυ ειναι πανω κατω 2ευρω απο cafe-μαγαζι ρε χελη . παιρνω ενα 125γραμμο illy 3.4e σουπερ μαρκετ που βγαζει στην χειροτερη 20 καφεδες για κανε τις διαιρεσεις σου .hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:33Και η εσπρεσιέρα σου καφέ χρειάζεται. Αν έδινες 350 ευρώ τον χρόνο για καφέ, τώρα θα δίνεις 450.Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:33O illy που προτιμα ο κοσμος ειναι ηδη πανακριβος , 120~ ευρα το βαρελι ( τρικιλο ) οποτε κανα 40ρι το κιλο ( τη στιγμη που ο λαβαζα εχει κανα 20ρικο ) θα παει το καπουτσινο 5 ευρω να τελειωνουμε .
Εχω εσπρεσιερα κανα 15 χρονια οποτε στα φρυδια μου . θα υπαρξει ζορι ομως στην αγορα .
Ενα ατομο που μενω μονος θα ανεβει και το δικο μου κοστος με την σπιτικη καφετιερα αμελητεα ομως.,
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ειναι σχετικο το ποσα ξοδευεις , αν δεν παρω απο μαγαζι και τους πινω ολους απ την σπιτικη εσπρεσσιερα μου με το μικρο ιλλυ που εβαλα πιο πισω ας πουμε περναω μια βδομαδα . εχει 3.4 ευρα χ 52 βδομαδες = 175 ευρα με 3 καφεδες τη μερα illy .hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:43
Εξαρτάται πόσους καφέδες πίνεις. Λέω "αν έδινες 350 τον χρόνο". Δεν ξέρω πόσο καφέ ξοδεύεις. Εγώ ας πούμε ξοδεύω πάνω-κάτω 500-600 ευρώ τον χρόνο.
εδιτ. Αυτο φυσικα ειναι το καλυτερο σεναριο για μενα . μη εφικτο ενοειται καθως θα τυχει να παρω και απο εξω ( σπανια απλα για την κουβεντα . )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 30 Ιαν 2025, 20:50, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Έτσι!
Και για να περάσει στα ψιλά το illy-gate, βγήκε και έκανε το σόου με τη συνέντευξη για τα Τέμπη.
- hellegennes
Το τσάι επίσης έχει ανέβει 25% τον τελευταίο χρόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Μάλιστα. Η κλήση μου προωθείται...Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:45Ειναι σχετικο το ποσα ξοδευεις , αν δεν παρω απο μαγαζι και τους πινω ολους απ την σπιτικη εσπρεσσιερα μου με το μικρο ιλλυ που εβαλα πιο πισω ας πουμε περναω μια βδομαδα . εχει 3.4 ευρα χ 52 βδομαδες = 175 ευρα με 3 καφεδες τη μερα illy .hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:43
Εξαρτάται πόσους καφέδες πίνεις. Λέω "αν έδινες 350 τον χρόνο". Δεν ξέρω πόσο καφέ ξοδεύεις. Εγώ ας πούμε ξοδεύω πάνω-κάτω 500-600 ευρώ τον χρόνο.
εδιτ. Αυτο φυσικα ειναι το καλυτερο σεναριο για μενα . μη εφικτο ενοειται καθως θα τυχει να παρω και απο εξω ( σπανια απλα για την κουβεντα . )
- kongrosian
αν κόψω τον καφέ και το τσιγάρο, θα εξοικονομώ 200+ € το μήνα.

- Eθνικοκοινωνιστης
αυτες τις μλκιες εκανε και το ζαβο με το κασκολ λιγο πριν πεσει 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:29Ένα φλυτζάνι όμως δεν κοστίζει μόνο τον καφέ που περιέχει. Κοστίζει το ρεύμα που ξόδεψε για να τον φτιάξει, τον μισθό του υπαλλήλου, το ενοίκιο της επιχείρησης, τους φόρους, όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, καθώς και βέβαια όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, σιρόπια, αφρόγαλα, ποτήρι, καλαμάκι, παγάκια) τα οποία είναι μεν όλα μικρότερα κόστη αλλά όχι ανύπαρκτα.
Για έναν καφέ που κοστίζει 2,50 ευρώ, το κόστος των υλικών είναι περίπου 0,40 ευρώ. Αυτό προ φόρων βέβαια. Μετά έχεις τους μισθούς και τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.
ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΧΌΜΕΝΟΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΟΥ (ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ), ΟΤΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ (25% * 40) * 1,25 = 12,5 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΦΡΕΝΤΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?????!!!!
-
kongrosian έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 21:05αν κόψω τον καφέ και το τσιγάρο, θα εξοικονομώ 200+ € το μήνα.
Προσφέρομαι να κεράσω τα τσιγάρα και τον καφέ της εβδομάδας, ΑΝ ΑΝΕΒΕΙΣ ΑΘΗΝΑ και δεν κάνεις την πάπια
Δεν έχω ιδέα τι είναι οι βέρτουο, αλλά σίγουρα οι Κινέζοι θα έχουν βγάλει κάτι.
Αυτό το σκατό εδώ δεν ταιριάζει;
https://shop5.xstore.us.kg/products.asp ... /mshop.php

Λογικά θα υπάρχουν και πιο φτηνές;
- hellegennes
Θα υπάρξει μια καθυστέρηση στις προσαρμογές των τιμών. Λέω ότι οι εταιρείες θα αυξήσουν τις τιμές τους από μεθαύριο. Ούτε καν στην χονδρική μπορεί να μην ανέβουν κατευθείαν. Τώρα πόσο ακριβώς θα ανεβάσει κάθε εταιρεία δεν ξέρω, το 25% αφορά σίγουρα τον Λουμίδη και τον Ουζούνογλου, αλλά ενδεχομένως άλλες εταιρείες να κάνουν μεγαλύτερες ή μικρότερες αυξήσεις. Δεν ξέρω τι παίζει με Nestle, Illy, Lavazza ακόμη.ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 21:08hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:29Ένα φλυτζάνι όμως δεν κοστίζει μόνο τον καφέ που περιέχει. Κοστίζει το ρεύμα που ξόδεψε για να τον φτιάξει, τον μισθό του υπαλλήλου, το ενοίκιο της επιχείρησης, τους φόρους, όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, καθώς και βέβαια όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, σιρόπια, αφρόγαλα, ποτήρι, καλαμάκι, παγάκια) τα οποία είναι μεν όλα μικρότερα κόστη αλλά όχι ανύπαρκτα.
Για έναν καφέ που κοστίζει 2,50 ευρώ, το κόστος των υλικών είναι περίπου 0,40 ευρώ. Αυτό προ φόρων βέβαια. Μετά έχεις τους μισθούς και τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.
ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΧΌΜΕΝΟΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΟΥ (ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ), ΟΤΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ (25% * 40) * 1,25 = 12,5 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΦΡΕΝΤΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?????!!!!
Η επίσημη αιτιολογία είναι ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση του καφέ στην Ασία, κυρίως στην Ινδία και την Κίνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ελα τυπε μη σκουζεις και σορρυ . το ειδα το καφεκοπτειο αλλα δεν μενω αθηνα .ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 21:04Μάλιστα. Η κλήση μου προωθείται...Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:45Ειναι σχετικο το ποσα ξοδευεις , αν δεν παρω απο μαγαζι και τους πινω ολους απ την σπιτικη εσπρεσσιερα μου με το μικρο ιλλυ που εβαλα πιο πισω ας πουμε περναω μια βδομαδα . εχει 3.4 ευρα χ 52 βδομαδες = 175 ευρα με 3 καφεδες τη μερα illy .hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:43

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 102 Απαντήσεις
- 3034 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
24 Νοέμ 2024, 11:32
-
-
Νέα δημοσίευση Παξιμάδι, καφέ και κονιάκ
από georgebi » 22 Μάιος 2023, 00:07 » σε Εσωτερική Πολιτική - 793 Απαντήσεις
- 19488 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
11 Ιούλ 2023, 13:58
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα μας κοψουν και τον καφε οι αλητες
από Μαδουραίος » 22 Αύγ 2024, 10:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 403 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
24 Αύγ 2024, 10:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έξωση στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 29 Σεπ 2023, 12:42 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 18 Απαντήσεις
- 759 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αγις
29 Σεπ 2023, 20:38
-