120 το τρικιλο λεμε δια τρια ποσο κανει ? ( μιλαω για επαγγελματιες . ενα ατομο με ενα τρικιλο σπιτι θα το πιει σε κανα 2 χρονια και οι κοκκοι θα εχουν γινει παστιτσιο . )Isildur έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:49Βασικά, το 25% του 120 είναι 30 κι όχι 40.Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:33O illy που προτιμα ο κοσμος ειναι ηδη πανακριβος , 120~ ευρα το βαρελι ( τρικιλο ) οποτε κανα 40ρι το κιλο ( τη στιγμη που ο λαβαζα εχει κανα 20ρικο ) θα παει το καπουτσινο 5 ευρω να τελειωνουμε .
Εχω εσπρεσιερα κανα 15 χρονια οποτε στα φρυδια μου . θα υπαρξει ζορι ομως στην αγορα .
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) αυτό, είναι ότι θα βρουν ευκαιρία οι καφετζήδες να ανεβάσουν στα ίδια ποσοστά και όχι ανάλογα τις τιμές, κατά πάσα πιθανότητα. Έστω και σταδιακά.
25% αύξηση στον καφέ
Re: 25% αύξηση στον καφέ
Α, ΟΚ, λάθος μου. Νόμιζα είπες κανένα 40ρι θα πάρει πάνω (λόγω του 25% που είπε ο Χέλης), δίκιο έχεις.Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:53120 το τρικιλο λεμε δια τρια ποσο κανει ?Isildur έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:49Βασικά, το 25% του 120 είναι 30 κι όχι 40.Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:33O illy που προτιμα ο κοσμος ειναι ηδη πανακριβος , 120~ ευρα το βαρελι ( τρικιλο ) οποτε κανα 40ρι το κιλο ( τη στιγμη που ο λαβαζα εχει κανα 20ρικο ) θα παει το καπουτσινο 5 ευρω να τελειωνουμε .
Εχω εσπρεσιερα κανα 15 χρονια οποτε στα φρυδια μου . θα υπαρξει ζορι ομως στην αγορα .
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) αυτό, είναι ότι θα βρουν ευκαιρία οι καφετζήδες να ανεβάσουν στα ίδια ποσοστά και όχι ανάλογα τις τιμές, κατά πάσα πιθανότητα. Έστω και σταδιακά.

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- Dwarven Blacksmith
Χμμμ, ίσως αν υπήρχε μία χώρα γνωστή για την ικανότητα της να κατακλύζει την αγορά με φθηνά προϊοντα...αλλά θα χρειαζόταν και χώρο για τις καλλιέργειες...
Η Ταϊβάν είναι κατάλληλη για καλλιέργεια καφέ, αν και δεν είναι τόσο γνωστή ως παραγωγός. Το τροπικό και υποτροπικό της κλίμα, σε συνδυασμό με τις ορεινές περιοχές της, προσφέρει τις απαραίτητες συνθήκες για την καλλιέργεια ποικιλιών **Arabica**, κυρίως σε υψόμετρα μεταξύ **800 και 1.600 μέτρων**.
### **Περιοχές Καλλιέργειας στην Ταϊβάν**
Οι κυριότερες περιοχές παραγωγής καφέ στο νησί της Ταϊβάν είναι:
- **Alishan (Αλίσαν)** – Γνωστή κυρίως για το τσάι της, αλλά έχει και φυτείες καφέ σε μεγάλα υψόμετρα.
- **Yunlin και Nantou** – Περιοχές με τροπικό κλίμα και υψόμετρο κατάλληλο για καφέ.
- **Taitung και Pingtung** – Περιοχές στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, όπου καλλιεργείται κυρίως καφές Arabica.
### **Χαρακτηριστικά του Ταϊβανέζικου Καφέ**
- Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι κυρίως **Typica, Bourbon και Caturra**.
- Ο καφές που παράγεται σε υψηλά υψόμετρα έχει ένα **φρουτώδες και γλυκό προφίλ με ισορροπημένη οξύτητα**.
- Η παραγωγή είναι μικρή και κυρίως καταναλώνεται τοπικά, γεγονός που τον καθιστά σχετικά σπάνιο στη διεθνή αγορά.
Παρόλο που η Ταϊβάν είναι πιο γνωστή για την κατανάλωση καφέ παρά για την παραγωγή του, οι μικροί παραγωγοί και οι specialty φάρμες της αποκτούν σταδιακά αναγνωρισιμότητα στον κόσμο του ποιοτικού καφέ.

27,28 το κιλό βγαίνει αυτός, όχι 40. Και είναι λιανικής, φαντάζομαι.Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:51Ουτε καν . εχει βγαλει ο illy το μικρο αλεσμενο (125gr) οποτε δεν προλαβαινει να ξεθυμανει .ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:43τρίφτης, εσπρεσιέρα, θερμός, κι από δω παν κι άλλοιΝon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:33O illy που προτιμα ο κοσμος ειναι ηδη πανακριβος , 120~ ευρα το βαρελι ( τρικιλο ) οποτε κανα 40ρι το κιλο ( τη στιγμη που ο λαβαζα εχει κανα 20ρικο ) θα παει το καπουτσινο 5 ευρω να τελειωνουμε .
δεν παει ετσι ακριβως . μιλουσα για επαγγελματικες συσκευασιες . επαγγελματικες = μεγαλο βαρελι (3 kg ) και μικρο ( 1,5 ) και κοκκοι οχι αλεσμενο
Τον τριβεις τον καφε, τυπε;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:43τρίφτης, εσπρεσιέρα, θερμός, κι από δω παν κι άλλοιΝon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:33O illy που προτιμα ο κοσμος ειναι ηδη πανακριβος , 120~ ευρα το βαρελι ( τρικιλο ) οποτε κανα 40ρι το κιλο ( τη στιγμη που ο λαβαζα εχει κανα 20ρικο ) θα παει το καπουτσινο 5 ευρω να τελειωνουμε .
-
τον πείραξε η πατάτα στο σουβλάκι και πίνει καφέ από κάψουλες
ε τον έρμο
ε τον έρμο

Υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν οργανώσεις, υπάρχουν φορείς που ασχολούνται κινητοποιούνται και αντιδρούν. Αλλά εσύ μην τυχόν και χαλάσεις το αφήγημά σου. Ότι έχετε δίκιο εσύ και ο καναπές σου, και πόσο άχρηστοι είναι όλοι οι άλλοι και δενξ υπάρχει προκοπή. Κλασσική εικόνα αραχνιασμένου που έχει για κέντρο την παρτάρα του και την βόλεψη του κι αν ποτέ ζοριστεί τα ρίχνει γενικώς όπου ναναι σαν βαλβίδα εκτόνωσης για λίγο και προχωράμε στη =ν τυφλωτική μιζέρια μας.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
- hellegennes
Αυτό συμβαίνει.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 18:35αυτό που ξέρω είναι ότι τη περίοδο 2010-2016 με τα μνημόνια που η κατάσταση ήταν καλύτερη από τη σημερινή, οι Έλληνες ήμασταν στους δρόμους σχεδόν καθημερινά
τώρα που η κατάσταση είναι πλέον απάλευτη σε όλους τους τομείς, επικρατεί ησυχία και μούγγα
δε ξέρω πώς εξηγείται αυτό,
εγώ θεωρώ ότι η αιτία είναι ότι έχει χαθεί κάθε ελπίδα για καλύτερες μέρες πλέον και απλά έχουμε αποδεχθεί ότι αυτό είναι και τέλος συν ότι όσοι μπορούν φεύγουν για να σωθούν
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ένα φλυτζάνι όμως δεν κοστίζει μόνο τον καφέ που περιέχει. Κοστίζει το ρεύμα που ξόδεψε για να τον φτιάξει, τον μισθό του υπαλλήλου, το ενοίκιο της επιχείρησης, τους φόρους, όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, καθώς και βέβαια όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, σιρόπια, αφρόγαλα, ποτήρι, καλαμάκι, παγάκια) τα οποία είναι μεν όλα μικρότερα κόστη αλλά όχι ανύπαρκτα.
Για έναν καφέ που κοστίζει 2,50 ευρώ, το κόστος των υλικών είναι περίπου 0,40 ευρώ. Αυτό προ φόρων βέβαια. Μετά έχεις τους μισθούς και τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Και η εσπρεσιέρα σου καφέ χρειάζεται. Αν έδινες 350 ευρώ τον χρόνο για καφέ, τώρα θα δίνεις 450.Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:33O illy που προτιμα ο κοσμος ειναι ηδη πανακριβος , 120~ ευρα το βαρελι ( τρικιλο ) οποτε κανα 40ρι το κιλο ( τη στιγμη που ο λαβαζα εχει κανα 20ρικο ) θα παει το καπουτσινο 5 ευρω να τελειωνουμε .
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το εσπρεσσο σε πλαστικο ιλλυ ειναι πανω κατω 2ευρω απο cafe-μαγαζι ρε χελη . παιρνω ενα 125γραμμο illy 3.4e σουπερ μαρκετ που βγαζει στην χειροτερη 20 καφεδες για κανε τις διαιρεσεις σου .hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 20:33Και η εσπρεσιέρα σου καφέ χρειάζεται. Αν έδινες 350 ευρώ τον χρόνο για καφέ, τώρα θα δίνεις 450.Νon4me έγραψε: ↑30 Ιαν 2025, 19:33O illy που προτιμα ο κοσμος ειναι ηδη πανακριβος , 120~ ευρα το βαρελι ( τρικιλο ) οποτε κανα 40ρι το κιλο ( τη στιγμη που ο λαβαζα εχει κανα 20ρικο ) θα παει το καπουτσινο 5 ευρω να τελειωνουμε .
Ενα ατομο που μενω μονος θα ανεβει και το δικο μου κοστος με την σπιτικη καφετιερα αμελητεα ομως.,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 102 Απαντήσεις
- 3034 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
24 Νοέμ 2024, 11:32
-
-
Νέα δημοσίευση Παξιμάδι, καφέ και κονιάκ
από georgebi » 22 Μάιος 2023, 00:07 » σε Εσωτερική Πολιτική - 793 Απαντήσεις
- 19488 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
11 Ιούλ 2023, 13:58
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα μας κοψουν και τον καφε οι αλητες
από Μαδουραίος » 22 Αύγ 2024, 10:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 403 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
24 Αύγ 2024, 10:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έξωση στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 29 Σεπ 2023, 12:42 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 18 Απαντήσεις
- 759 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αγις
29 Σεπ 2023, 20:38
-