Ιταλοληγουρηδες

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 26 Οκτ 2020, 16:46

Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger
Δημοσιεύσεις: 38427
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:29
Τοποθεσία: Schwarzspanierstraße 15

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 26 Οκτ 2020, 17:31

Cavaliere έγραψε:
26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.

+ 1
Όντως την θεωρούν αυστριακή αλλά αξίζει. Όπως αξίζει να ψάξει κανείς και τα κρασιά του Φρίουλι. Δε λέω πως συγκρίνονται με την Τοσκάνη αλλά αν βρεθείτε σε κάποια osmiza για φαΐ ρωτήστε για το κρασί τους.


Let them make the first mistake. We make the last move.


Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27878
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Οκτ 2020, 22:46

Cavaliere έγραψε:
26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Λογικό. Δεν ιταλική κουζίνα αυτό το πράμα.
Οι πολεντονι μόνο αμάξια ξέρουν να φτιάχνουν και εκεί οι έμπνευση όλων ένας ναπολετανος ήταν
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21249
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 26 Οκτ 2020, 22:49

Από περιέργεια, έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι που το βαφτίζουν "πιάτο";
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 27 Οκτ 2020, 01:50

Ερμής έγραψε:
26 Οκτ 2020, 22:46
Cavaliere έγραψε:
26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Λογικό. Δεν ιταλική κουζίνα αυτό το πράμα.
Οι πολεντονι μόνο αμάξια ξέρουν να φτιάχνουν και εκεί οι έμπνευση όλων ένας ναπολετανος ήταν
Να σου θυμήσω πως τους Φριουλάνους τους λεν terroni del nord. :lol:
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 27 Οκτ 2020, 01:52

Cecily Anne έγραψε:
26 Οκτ 2020, 22:49
Από περιέργεια, έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι που το βαφτίζουν "πιάτο";
:lol:
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 27 Οκτ 2020, 01:55

Otto Weininger έγραψε:
26 Οκτ 2020, 17:31
Cavaliere έγραψε:
26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.

+ 1
Όντως την θεωρούν αυστριακή αλλά αξίζει. Όπως αξίζει να ψάξει κανείς και τα κρασιά του Φρίουλι. Δε λέω πως συγκρίνονται με την Τοσκάνη αλλά αν βρεθείτε σε κάποια osmiza για φαΐ ρωτήστε για το κρασί τους.
Ρε φίλε, τι λες. Κορυφαία. Vino Friulano, από λευκά, και Cabernet Franc κάνουν καλό. Πήγα τον πατέρα μου να φάμε σε ένα ωραίο αστικό ρεστοράν όταν ζούσα εκεί, και ήρθε το κρασί και λέει ο γέρων, άσπρο θα πιούμε, και πετάγεται ο σερβιτόρος και λέει Ma che dice il signore, non è aspro sto vino.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Lestat
Δημοσιεύσεις: 4964
Εγγραφή: 12 Απρ 2018, 14:56
Phorum.gr user: Lestat

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat » 27 Οκτ 2020, 02:01

Στο Πιεμοντε εχω φαει Caponet που μοιαζουν με τους λαχανοντολμαδες, ομως συνηθως δεν περιεχουν ρυζι, αλλά κρεας, λουκανικο, τυρια, αυγα και τριμμενη φρυγανια.

Εικόνα


Επισης, παντα στο Πιεμοντε, μου αρεσαν τα agnolotti del plin, μια παραλλαγη του σχηματος τον ραβιολι, γεμισμενα με μιξ κρεατων, οπως χοιρινο και κουνελι.

Εικόνα

Η καλυτερη πιεμοντεζικη συνταγη ομως ειναι το brasato al barolo, μοσχαρισιο κρεας, σιγοβρασμενο σε κοκκινο κρασι barolo. Συνοδευεται απο πουρε πατατας.

Εικόνα

Επισης φοβερο ειναι το τυρι castelmagno, το καλυτερο ιταλικο τυρι κατα τη γνωμη μου.


Εικόνα
Winter is coming

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger
Δημοσιεύσεις: 38427
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:29
Τοποθεσία: Schwarzspanierstraße 15

Re: Ιταλοληγουρηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 27 Οκτ 2020, 09:51

Cavaliere έγραψε:
27 Οκτ 2020, 01:55
Otto Weininger έγραψε:
26 Οκτ 2020, 17:31
Cavaliere έγραψε:
26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.

+ 1
Όντως την θεωρούν αυστριακή αλλά αξίζει. Όπως αξίζει να ψάξει κανείς και τα κρασιά του Φρίουλι. Δε λέω πως συγκρίνονται με την Τοσκάνη αλλά αν βρεθείτε σε κάποια osmiza για φαΐ ρωτήστε για το κρασί τους.
Ρε φίλε, τι λες. Κορυφαία. Vino Friulano, από λευκά, και Cabernet Franc κάνουν καλό. Πήγα τον πατέρα μου να φάμε σε ένα ωραίο αστικό ρεστοράν όταν ζούσα εκεί, και ήρθε το κρασί και λέει ο γέρων, άσπρο θα πιούμε, και πετάγεται ο σερβιτόρος και λέει Ma che dice il signore, non è aspro sto vino.
:smt005:


Let them make the first mistake. We make the last move.


Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών