Ιταλοληγουρηδες
Re: Ιταλοληγουρηδες
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Ordem e Progresso.
- Otto Weininger
Cavaliere έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 16:46Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
+ 1
Όντως την θεωρούν αυστριακή αλλά αξίζει. Όπως αξίζει να ψάξει κανείς και τα κρασιά του Φρίουλι. Δε λέω πως συγκρίνονται με την Τοσκάνη αλλά αν βρεθείτε σε κάποια osmiza για φαΐ ρωτήστε για το κρασί τους.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Λογικό. Δεν ιταλική κουζίνα αυτό το πράμα.Cavaliere έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 16:46Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Οι πολεντονι μόνο αμάξια ξέρουν να φτιάχνουν και εκεί οι έμπνευση όλων ένας ναπολετανος ήταν
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Cecily Anne
Από περιέργεια, έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι που το βαφτίζουν "πιάτο";
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Να σου θυμήσω πως τους Φριουλάνους τους λεν terroni del nord.Ερμής έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 22:46Λογικό. Δεν ιταλική κουζίνα αυτό το πράμα.Cavaliere έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 16:46Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Οι πολεντονι μόνο αμάξια ξέρουν να φτιάχνουν και εκεί οι έμπνευση όλων ένας ναπολετανος ήταν

Ordem e Progresso.
Cecily Anne έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 22:49Από περιέργεια, έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι που το βαφτίζουν "πιάτο";

Ordem e Progresso.
Ρε φίλε, τι λες. Κορυφαία. Vino Friulano, από λευκά, και Cabernet Franc κάνουν καλό. Πήγα τον πατέρα μου να φάμε σε ένα ωραίο αστικό ρεστοράν όταν ζούσα εκεί, και ήρθε το κρασί και λέει ο γέρων, άσπρο θα πιούμε, και πετάγεται ο σερβιτόρος και λέει Ma che dice il signore, non è aspro sto vino.Otto Weininger έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 17:31Cavaliere έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 16:46Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
+ 1
Όντως την θεωρούν αυστριακή αλλά αξίζει. Όπως αξίζει να ψάξει κανείς και τα κρασιά του Φρίουλι. Δε λέω πως συγκρίνονται με την Τοσκάνη αλλά αν βρεθείτε σε κάποια osmiza για φαΐ ρωτήστε για το κρασί τους.
Ordem e Progresso.
Στο Πιεμοντε εχω φαει Caponet που μοιαζουν με τους λαχανοντολμαδες, ομως συνηθως δεν περιεχουν ρυζι, αλλά κρεας, λουκανικο, τυρια, αυγα και τριμμενη φρυγανια.

Επισης, παντα στο Πιεμοντε, μου αρεσαν τα agnolotti del plin, μια παραλλαγη του σχηματος τον ραβιολι, γεμισμενα με μιξ κρεατων, οπως χοιρινο και κουνελι.

Η καλυτερη πιεμοντεζικη συνταγη ομως ειναι το brasato al barolo, μοσχαρισιο κρεας, σιγοβρασμενο σε κοκκινο κρασι barolo. Συνοδευεται απο πουρε πατατας.

Επισης φοβερο ειναι το τυρι castelmagno, το καλυτερο ιταλικο τυρι κατα τη γνωμη μου.

Επισης, παντα στο Πιεμοντε, μου αρεσαν τα agnolotti del plin, μια παραλλαγη του σχηματος τον ραβιολι, γεμισμενα με μιξ κρεατων, οπως χοιρινο και κουνελι.

Η καλυτερη πιεμοντεζικη συνταγη ομως ειναι το brasato al barolo, μοσχαρισιο κρεας, σιγοβρασμενο σε κοκκινο κρασι barolo. Συνοδευεται απο πουρε πατατας.

Επισης φοβερο ειναι το τυρι castelmagno, το καλυτερο ιταλικο τυρι κατα τη γνωμη μου.

Winter is coming
- Otto Weininger
Cavaliere έγραψε: ↑27 Οκτ 2020, 01:55Ρε φίλε, τι λες. Κορυφαία. Vino Friulano, από λευκά, και Cabernet Franc κάνουν καλό. Πήγα τον πατέρα μου να φάμε σε ένα ωραίο αστικό ρεστοράν όταν ζούσα εκεί, και ήρθε το κρασί και λέει ο γέρων, άσπρο θα πιούμε, και πετάγεται ο σερβιτόρος και λέει Ma che dice il signore, non è aspro sto vino.Otto Weininger έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 17:31Cavaliere έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 16:46Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
+ 1

Let them make the first mistake. We make the last move.