Ελ_ρία έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 11:33
Volk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 07:09
Μολις δοκιμασα το κλασικο τραγανο, η αληθεια ελαμψε! Οι τυποι φτιαχνουν τη γνησια παλια παραδοσιακη συνταγη, καθε μπουκια και γυρνας πισω στο χρονο.
Ενιωσα ξανα παιδι!
Εικονες, ηχοι, συναισθηματα, ηρθαν μεσα στο μυαλο μου απο το παρελθον.
Το φαι, ειναι μεγαλη ιστορια. Οι γευσεις γενικοτερα, τα αρωματα απο αυτο που τρως ή πινεις. Με μια μπουκια ή με μια γουλια, μπορει να δακρυσεις, να θυμηθεις, να νιωσεις, να καταλαβεις, να ψαχτεις!
αν υπάρχει μαγεία είναι αυτή: να νιώθεις.
Τις μυρωδιές, τους ήχους, τα βλέμματα..οπως κ να το κάνουμε δεν χορταίνει με οξυγόνο μόνο η ζωή.
Πόσο πίσω με πήγες η αλήθεια οταν παίρναμε κουλούρι ζεστό ζεστό με τυρί κασέρι ( αυτο το κασέρι που σου άφηνε καυτερή/πικάντικη γεύση στον ουρανίσκο..τώρα δυστυχώς τα έχουν χαλάσει όλα.
Κρατάω την πληροφορία σου ( για το μαγαζι)

Θυμηθηκα που στο ιδιο παρκο πηγαινα μαζι με τους γονεις μου και ηταν ολα τοτε τοσο ομορφα. Υπηρχε η ανεμελια της ηλικιας.
Μετα μου ηρθαν εικονες που πηγαινα μαζι με τον πατερα στο κεντρο της Αθηνας για βολτα στην αγορα και παιρναμε κουλουρια με τυρι και καθως περπατουσαμε, ετρωγα το κουλουρι με το τυρι και χιλιαδες μυρωδιες απο μπαχαρια τυρια βοτανα και πολλα αλλα στα διαφορα μαγαζια. Μετα πηγαιναμε στη κρεαταγορα, χαμος! Εως να φτασουμε εκει, ειχα ξεκινησει το δευτερο κουλουρι

Μου μαθαινε ο πατερας τοτε να κυκλοφορω, τι ειναι που, ποιον βρισκω οταν θελω αυτο ποιον οταν θελω το αλλο, με συστηνε στους φιλους του στα διαφορα μαγαζια. Μετα θυμαμαι, ειχαμε αραξει και μιλουσε με εναν κουλουρα στη Κανιγγος, ελεγαν τα δικα τους εγω ειχα γονατισει τα κουλουρια

Εικονες, ηχους, μυρωδιες, προσωπα, μαγαζια, ολα αυτα μαζι τα ενιωσα οταν εκατσα στο παρκο και ετρωγα ενα κουλουρι, για φαντασου. Με ενα κουλουρι, νιωθεις ποσα πραγματα.
Δακρυσα, λογω της αντιφασης που δημιουργηθηκε αναπαντεχα μεσα στο μυαλο μου, το τοτε, το τωρα, οι αλλαγες στα παντα και μοιραια, η στιγμιαια νοσταλγια αλλα και η αυτοκριτικη μαζι ταυτοχρονα.
Πλεον, το μονοπατι δεν αλλαζει, τουλαχιστον ας τρωω και ενα κουλουρι της προκοπης!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.