Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 18:12
Οι κουραμπιέδες είναι για άντρες. Όχι για γυναικόπαιδα.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Μου βγάζει sensitive content warning για τον κουραμπιγιε.dna replication έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:18υπάρχει μια συχέτιση του Qurabiye με την τρυφηλότητα την εκθυληνση και την ευκολη ζωή
Απο τη εποχή των βαλκανικών πολέμων υπάρχουν σχετικές αναφορές
https://sitalkisking.blogspot.com/2016/ ... st_21.html
πολύ κλειδωμένο το έχει ο τύπος αλλά αξιζει να συνδεθείς στο google για να το διαβάσειςCecily Anne έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:19Μου βγάζει sensitive content warning για τον κουραμπιγιε.dna replication έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:18υπάρχει μια συχέτιση του Qurabiye με την τρυφηλότητα την εκθυληνση και την ευκολη ζωή
Απο τη εποχή των βαλκανικών πολέμων υπάρχουν σχετικές αναφορές
https://sitalkisking.blogspot.com/2016/ ... st_21.html
Το μεσαίο, τι είναι; Καριόκα;
Διακρίνω τις βάσεις για μια Προοδευτική Συμμαχία.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:15Δεν περίμενα να προσελκύουν τόσο χέιτ οι τίμιοι κουραμπιέδες. Κι εγώ ιεραρχώ τα μελομακάρονα κατά τι υψηλότερα, αλλά τρέφω απέραντο σεβασμό για τους υπερελλάνιους κουραμπιέδες από όπου και αν προέρχονται.
Χαλβαδόπιτα μοιάζει.dna replication έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:44το τρίτο που συνοδευει το λουκουμάκι τι είναι, γκοφρέτα?
σίγουρα δεν έπεσε σοβάς από τη γυψοσανίδα;micmic έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 19:04Χαλβαδόπιτα μοιάζει.dna replication έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:44το τρίτο που συνοδευει το λουκουμάκι τι είναι, γκοφρέτα?
Θέμα περιοχής είναι ρε συ. Στα μέρη της γιαγιάς μου, τα φοινίκια τα κάνανε γεμιστά κι έτσι τα μάθαμε κι εμείς. Και ισλί κάνανε άλλωστε, που ουσιαστικά είναι ακριβώς το ίδιο και η μόνη διαφορά είναι τα σχέδια από πάνω με το πιρούνι (ή με ειδικό εργαλειάκι, οι πιο ψαγμένοι).dna replication έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:02φοινίκια γεμιστά = ισλίIsildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:48Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.
Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.
Έχω την εντύπωση ότι έχει δοκιμάσει ήδη πριν χρόνια, αλλά δεν μας άρεσαν τόσο. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, θα την ρωτήσω για σίγουρα. Γενικά κάνουμε δοκιμές και από καρύδια άλλο τίποτα (40+ δέντρα έχουμε), γι' αυτό και νομίζω ότι το έχει ήδη κάνει.Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 17:40καντε μια δοκιμη και με καρυδι, και με ευχαριστεις αργοτερα.Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 13:35Δεν είναι καθόλου. Άλλωστε, απλά αλλάζεις τον ξηρό καρπό. Εννοείται ανάλατα, και κατά προτίμηση ψημένα κι όχι ωμά (καλύτερα, αλλά και τα ωμά κάνουν γιατί θα ψηθούν μετά).40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 12:33
Ακούγεται εξωφρενικό αλλά αφού μπορεί να δοκιμαστεί σε μικρό δείγμα, γιατί όχι;
Πριν μερικά χρόνια το πρωτο-δοκίμασε η κυρά, κάπου το είχε δει νομίζω. Έκανε 4 πιατέλες τίγκα μέχρι πάνω (α-λα φερέρο ροσέ, κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε, κάνει πολλούς γιατί μοιράζουμε κιόλας) κλασικούς με αμύγδαλα και καμμιά εικοσαριά τεμάχια ή κάπου τόσους με κάσιους, για δοκιμή. Την επόμενη χρονιά η αναλογία ήταν 3 πιατέλες αμύγδαλο, 1 πιατέλα κάσιου. Την επόμενη μισοί-μισοί. Κι εκεί έμεινε εδώ και μερικά χρόνια, παρ' όλο που όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι την πρήζουμε να τους κάνει 1-3. Μάλιστα, για να μην τους μπερδεύουμε, τους κλασικούς τους κάνει στρόγγυλους και τους κασιάτους μισοφέγγαρα (μοιάζουν και με τα κάσιους). Είναι απλά γα-μά-τοι.