Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 04:32
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑25 Απρ 2018, 16:05
Ερμής έγραψε: ↑25 Απρ 2018, 15:31
Αν θες σοβαρό burger πήγαινε στο new Orleans στην Πεύκη
/Μαρούσι
Μενω μερικα τετραγωνα πιο περα και το ξερω. Καλό μπέργκερ, αλλά δεν με τρελαίνει.
Σκεφτηκα οτι ίσως ημουν πολύ αυστηρός στην κριτική μου, και ξαναπήγα.

Στην ουσία πήγα επειδή ηταν μετα τα μεσάνυχτα και ηταν το μόνο μέρος κοντά που ήταν ανοιχτό για να παραγγείλω.

Παρήγγειλα «το καυτερό της Νέας Ορλεάνης».
Στην αρχη είπα να κάτσω στο εστιατόριο αλλα μετα δεν μου έκανε πολύ διάθεση. Το εστιατόριο ειναι καλή απομίμηση αμερικάνικου «βρώμικου» (= dive bar).
Το εκνευριστικό (και γελοίο ταυτόχρονα) ειναι οι πόζες και οι μανερισμοί όλων όσων δουλευουν εκει .
Εχει κάποια πλάκα να να βλέπεις ντελιβεράδες να ποζάρουν και να μιλάν με στόμφο , λες και κατ οίκον παραδίδουν κάτι διαμάντια/χρυσ'αφι/μαργαριτάρια και όχι μπιφτέκια.

Εχει καποια πλάκα να σου μιλάνε λες και εισαι πιτσιρικάς απο γκέττο στο Μπρόνξ, αλλά τελικά ειναι δηθενιά και μου χάλασε την διάθεση.
Ολοι εκει στο μαγαζί κάνουν σαν να είναι αμερικανοί, 'η για να ακριβολογώ, μιμούνται αυτο που νομίζουν οτι ειναι αμερικανικό.
Αλλά δεν ειναι μόνο το προσωπικό που ζει την αμερικάνικη φαντασίωση, ειναι και οι πελάτες που συμπεριφέρονται με την ίδια φαντασίωση. Ειδικά μια που καθόταν δίπλα μου και έμοιαζε σαν κνίτισσα χωρις ταγάρι αλλά με χειρωνομίες και τονισμό στην φωνή σαν ντεμέκ ΝΥ.
Τελος πάντων, η δηθενιά του μαγαζιού μπορεί να ειναι λόγος να πάει εκει κάποιος για διασκέδαση, αλλά το φαγητό ειναι το θέμα. .
Επί του θέματος.
Το μπιφτέκι ηταν καλής ποιότητος κρέας και σωστά ψημένο αλλά το σύνολο δεν ηταν «δεμένο» γευστικά. Το τυρί δεν ηταν λιωμένο με το μπιφτέκι.
Προφανώς πρόσθεσαν πριν το τελικό σερβίρισμα το τυρί και για αυτό δεν ηταν λιωμένο. Εννοείται για την αμερικάνική «βρώμικη κουζίνα» του χαμπεργκερά, τον μην ψηθεί το τυρί μέχρι λιωσίματος ειναι
ανεπίτρεπτο. Αλλά επειδή δεν ηταν λιωμένο δεν έδεσε με το μπιφτέκι ουτε με τα συνοδευτικά και αυτό επιβεβαίωσε την μέτρια εντύπωση που έχω για το μαγαζί.
Επίσης, δεύτερο ΑΝΕΠΊΤΡΕΠΤΟ: το ψωμί δεν ηταν ζεστό και ψημένο στην σχάρα που ψήθηκε το μπιφτέκι.
Χα χα,πράγματι κάπως έτσι είναι τα τελευταία χρόνια οι μπεργκεράδες !
Το ίδιο και οι μπαρμπέρηδες (μήπως επειδή και τα δύο αρχίζουν από -μπ ;

)
Στην πόλη μου έχουν ανοίξει κάτι επιχειρήσεις τυπου μπαρμπέρικα,που προφανέστατα η προυπόθεση για να τα ανοίξεις είναι να έχεις εφτακόσια πενήντα τατού,να είσαι γυμνασμένος σαν αυτούς που κάνουν ufc και λοιπές παπαριές και φυσικά,να έχεις μούσια.Σιχαμένο και πολύ δήθεν στυλ.
Το ίδιο και τα μπεργκεράδικα,όσοι δουλεύουν μέσα ,πέραν του σιχαμένου λουκ με κάτι ποδιές που δείχνουν
εξοικείωση με το αντικείμενο και
έρωτα για το φαγητό (παπαριές του αιώνα δηλαδή),προσπαθούν επίσης να σε πείσουν ότι αυτό που θα φας δεν υπάρχει σε όλη την Πλάση,αλλά στο τέλος,αφού το φας,έχεις φάει απλά ένα ακόμη μπέργκερ με σως που την έχεις γευτεί άπειρες φορές στο παρελθόν και γενικά...έχεις φάει απλά ένα μπέργκερ.
Συμφωνώ με Nameless Ghoul και Σαρακατσάνο,πως τα τρώτε όλα αυτά με τέτοια συχνότητα ; Μου δίνετε την εντύπωση ότι,εκτός του ότι είστε όλοι Ωνάσηδες και έχετε κάθε φορά περισσευάμενα τουλάχιστον 10 ευρώ για να τα ξοδέψετε ελαφρά τη καρδία σε ένα βρωμοφαγητό,πως επίσης είστε ολίγον αμερικανάκια οσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες.Δεν έχετε σκεφτεί ποτέ,όταν σας κόβει πείνα,να φάτε απλά λίγο ή πολύ ψημένο ψωμί,με λάδι,φέτα και ντομάτα ,στο σπίτι ; Ή πιστεύετε ότι δεν θα χορτάσετε ; Πως μπορείτε και τρώτε τους παλιοκιμάδες αυτούς τόσο συχνά ;;