Όση σχέση είχα εγώ με την ΟΝΝΕΔ άλλη τόση είχες εσύ με τις κατσαρόλες.
Σε συνάξεις συλλογικής κουζίνας τα' μαθες αυτά τα κόλπα;

Όση σχέση είχα εγώ με την ΟΝΝΕΔ άλλη τόση είχες εσύ με τις κατσαρόλες.
Ρε εσύ, όλο αυτό είναι λάθος. Λογικό να μην σου αρέσουν οι πατάτες αν αυτή είναι η εμπειρία που έχεις. Καταρχάς σε σούπα (όχι γιαχνί) πρέπει να λιώνει με την γλώσσα, αν πρέπει να τη μασήσεις έστω και χαλαρά δεν έχει μαγειρευτεί αρκετά και σίγουρα δεν έχει τραβήξει μέχρι μέσα το ζουμί. Επίσης γεύση πρέπει να έχει και μάλιστα πολύ κοντά στο υπόλοιπο με ένα κλικ πιο ουδέτερο ή γλυκό ανάλογα την πατάτα. Η διαφορά είναι κυρίως στην υφή. Γενικά πρέπει να δένει γευστικά με το υπόλοιπο. Ναι μπορεί να χρειαστεί και διπλό αλάτι, και διπλό πελτέ, και τριπλό κρεμμύδι ανάλογα με την ποσότητα αυτά είναι φυσιολογικά δεδομένου ότι βάζεις κάτι πιο ουδέτερο μέσα που θέλεις να πάρει γεύση όμοια με τα υπόλοιπα αλλιώς τις έτρωγες και νερόβραστες.Χαοτικός έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 00:31Δηλαδή σοβαρά τώρα. Τρως σούπα. Μπαίνεις σε μοντα ρουφήγματος. Τα πάντα μέσαστη σούπα έχουν μαλακώσει τόσο που ακίνδτνα ρουφιούνται και και χρειάζεται μόνο μία πίεση από τον ουρανίσκο με τη γλώσσα για να πατικωθούν καταλλήλως και να καταπιείς με τη μία - όπως συ ορίζει και ο ρυθμός του "Τρώω σούπα". και σου έρχεται κομμάτι πατάτα έστω και μικρό που λες, που πρέπει να το μασήσεις 3 και 4 και μπερδεύεις το απτικό σου σύστημα με πληροφορία που σε ξαφνιάζει. Γεύση στο πουθενά, υφή ξένη από το όλο περιβάλλον (όλα τα λα έχουν πιο πολύ νερό).
Ίσως να έχω γαστρονομική άγνοια στην ηδονή του να ζεματίζεσαι από μια άγευστη μαλακία. Μπορώ να το δεχθώ αυτό. Αλλά εμένα και των ανθρώπων που τα τρώνε, μας αρέσει περισσότερο το φαγητό κατσαρόλας χωρίς πατάτες.
Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.Βλήμα έγραψε: ↑26 Ιούλ 2021, 23:45Λοιπόν, άκου νοικοκυρά: αντιλαμβάνομαι ότι έχεις μαγειρέψει πολύ στην ζωή σου, και νιώθεις περήφανη για το επίπεδο που έχεις καταφέρει. Αλλά εγώ μαγειρεύω εδώ και μόνο δύο χρόνια, αλλά μαγειρεύω καλύτερα από εσένα, και ξέρεις γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.
Έστω ότι φτιάχνεις μία ωραία σουπίτσα, εντάξει; Την πνίγεις στις πατάτες όμως, μπας και πιάσει στην κοιλιά. Ξέρεις τι θα γίνει με τις πατάτες; Θα έρθουν σε θερμοκρασία που μπορεί να την ανεχθεί άνθρωπος πολύ αργότερα από το υπόλοιπο γαμημένο φαγητό. Ή θα φάω αξιοπρεπή σούπα και θα πρέπει να φέρεις το κουτί των πρώτων βοηθειών, ή θα την φάω κρύα την σούπα σου ώστε να μην με τραυματίσει η, άγευστη στην κατσαρόλα έτσι κι αλλιώς, πατάτα. Τις μπάμιες τα παιδιά δεν τις μισούν λόγω των σάλιων. Γιατί τις πνίγεις στην πατάτα τις μισούν. Μέχρι εκεί φτάνει η μαγειρική σου, όταν δοκιμάζει κόσμος τα φαγητά σου να τα μισεί. Φτιάξ' τες με κοτόπουλο να δεις πώς θα τις λατρέψουν.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχουν φράγκα την σήμερον ημέρα κι οι πατάτες είναι ο πιο φτηνός τρόπος για να χορτάσει κάποιος, αλλά κάν' τες στον φούρνο. Τηγάνισέ τες. Στην κατσαρόλα βάλε κάτι εξίσου φθηνό που να πιάνει: κουρκούτι, αλεύρι, κριθάρι. Βάλε και κουράδες άμα θες, καλύτερη επιλογή είναι από τις πατάτες.
Λοιπόν, για να τελειώνουμε: πατάτες και κατσαρόλα= σκατά φαγητό. Αν χρησιμοποιείς αυτόν τον συνδιασμό και σου λένε ότι το φαγητό σου είναι ωραίο, σου λένε ψέματα.
Άνοιξες κι άλλη συζήτηση χωρίς να το καταλάβεις που είναι επίσης πολύ πολύ πολύ μεγάλη κουβέντα: θερμοκρασίες στο φαγητό. Είναι τρομακτική η διαφορά που κάνει. Σκέψου μόνο κρυο vs ζεστό τζατζίκι για να καταλάβεις για τι χάος μιλάμε και πόσο μπορεί να χαλάσει ένα φαγητό η θερμοκρασία.
1, Δεν είχα υπόψη μου άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Είναι και δύσκολο να τα πετύχεις, αποτελούν το 1% του πληθυσμού. Όταν έχω να κάνω τραπέζι σε άτομο με ιατρικό πρόβλημα, εννοείται ότι θα ελιχθώ.Καραμελίτσα έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 00:43Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.
Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.
ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.
Την έκανα από τα 19 και νοίκιασα μόνος μου (με την κοπέλα μου ενίοτε). Έχω πιο πολλά χρόνια νοικοκυραίος
Για να επιμένεις; θα έχεις φάει κάτι ωραίο.Awesomatic έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 00:40Ρε εσύ, όλο αυτό είναι λάθος. Λογικό να μην σου αρέσουν οι πατάτες αν αυτή είναι η εμπειρία που έχεις. Καταρχάς σε σούπα (όχι γιαχνί) πρέπει να λιώνει με την γλώσσα, αν πρέπει να τη μασήσεις έστω και χαλαρά δεν έχει μαγειρευτεί αρκετά και σίγουρα δεν έχει τραβήξει μέχρι μέσα το ζουμί. Επίσης γεύση πρέπει να έχει και μάλιστα πολύ κοντά στο υπόλοιπο με ένα κλικ πιο ουδέτερο ή γλυκό ανάλογα την πατάτα. Η διαφορά είναι κυρίως στην υφή. Γενικά πρέπει να δένει γευστικά με το υπόλοιπο. Ναι μπορεί να χρειαστεί και διπλό αλάτι, και διπλό πελτέ, και τριπλό κρεμμύδι ανάλογα με την ποσότητα αυτά είναι φυσιολογικά δεδομένου ότι βάζεις κάτι πιο ουδέτερο μέσα που θέλεις να πάρει γεύση όμοια με τα υπόλοιπα αλλιώς τις έτρωγες και νερόβραστες.Χαοτικός έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 00:31Δηλαδή σοβαρά τώρα. Τρως σούπα. Μπαίνεις σε μοντα ρουφήγματος. Τα πάντα μέσαστη σούπα έχουν μαλακώσει τόσο που ακίνδτνα ρουφιούνται και και χρειάζεται μόνο μία πίεση από τον ουρανίσκο με τη γλώσσα για να πατικωθούν καταλλήλως και να καταπιείς με τη μία - όπως συ ορίζει και ο ρυθμός του "Τρώω σούπα". και σου έρχεται κομμάτι πατάτα έστω και μικρό που λες, που πρέπει να το μασήσεις 3 και 4 και μπερδεύεις το απτικό σου σύστημα με πληροφορία που σε ξαφνιάζει. Γεύση στο πουθενά, υφή ξένη από το όλο περιβάλλον (όλα τα λα έχουν πιο πολύ νερό).
Αν θες να κάνεις τη σούπα βελουτέ, απλώς μάζεψε τα κρεμμυδοσελινοκάροτα που έχουν βράσει με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχτα σ' ένα μούλτι και ξαναρίξε τα στη σούπα.Βλήμα έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 01:021, Δεν είχα υπόψη μου άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Είναι και δύσκολο να τα πετύχεις, αποτελούν το 1% του πληθυσμού. Όταν έχω να κάνω τραπέζι σε άτομο με ιατρικό πρόβλημα, εννοείται ότι θα ελιχθώ.Καραμελίτσα έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 00:43Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.
Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.
ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.
2.Όταν λες κρέμες στην σούπα τι εννοείς; Κορν φλάουρ να πούμε;
3. Μπορείς να δώσεις λινκ με την συνταγή του Άκη;
Τι κακό έχουν οι γλουτένες;Καραμελίτσα έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 00:43Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.Βλήμα έγραψε: ↑26 Ιούλ 2021, 23:45Λοιπόν, άκου νοικοκυρά: αντιλαμβάνομαι ότι έχεις μαγειρέψει πολύ στην ζωή σου, και νιώθεις περήφανη για το επίπεδο που έχεις καταφέρει. Αλλά εγώ μαγειρεύω εδώ και μόνο δύο χρόνια, αλλά μαγειρεύω καλύτερα από εσένα, και ξέρεις γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.
Έστω ότι φτιάχνεις μία ωραία σουπίτσα, εντάξει; Την πνίγεις στις πατάτες όμως, μπας και πιάσει στην κοιλιά. Ξέρεις τι θα γίνει με τις πατάτες; Θα έρθουν σε θερμοκρασία που μπορεί να την ανεχθεί άνθρωπος πολύ αργότερα από το υπόλοιπο γαμημένο φαγητό. Ή θα φάω αξιοπρεπή σούπα και θα πρέπει να φέρεις το κουτί των πρώτων βοηθειών, ή θα την φάω κρύα την σούπα σου ώστε να μην με τραυματίσει η, άγευστη στην κατσαρόλα έτσι κι αλλιώς, πατάτα. Τις μπάμιες τα παιδιά δεν τις μισούν λόγω των σάλιων. Γιατί τις πνίγεις στην πατάτα τις μισούν. Μέχρι εκεί φτάνει η μαγειρική σου, όταν δοκιμάζει κόσμος τα φαγητά σου να τα μισεί. Φτιάξ' τες με κοτόπουλο να δεις πώς θα τις λατρέψουν.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχουν φράγκα την σήμερον ημέρα κι οι πατάτες είναι ο πιο φτηνός τρόπος για να χορτάσει κάποιος, αλλά κάν' τες στον φούρνο. Τηγάνισέ τες. Στην κατσαρόλα βάλε κάτι εξίσου φθηνό που να πιάνει: κουρκούτι, αλεύρι, κριθάρι. Βάλε και κουράδες άμα θες, καλύτερη επιλογή είναι από τις πατάτες.
Λοιπόν, για να τελειώνουμε: πατάτες και κατσαρόλα= σκατά φαγητό. Αν χρησιμοποιείς αυτόν τον συνδιασμό και σου λένε ότι το φαγητό σου είναι ωραίο, σου λένε ψέματα.
Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.
ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 01:11Αν θες να κάνεις τη σούπα βελουτέ, απλώς μάζεψε τα κρεμμυδοσελινοκάροτα που έχουν βράσει με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχτα σ' ένα μούλτι και ξαναρίξε τα στη σούπα.Βλήμα έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 01:021, Δεν είχα υπόψη μου άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Είναι και δύσκολο να τα πετύχεις, αποτελούν το 1% του πληθυσμού. Όταν έχω να κάνω τραπέζι σε άτομο με ιατρικό πρόβλημα, εννοείται ότι θα ελιχθώ.Καραμελίτσα έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 00:43Αλεύρια και κριθάρια έχουν γλουτένες. Εκατό φορές καλύτερη η πατάτα.
Άμα τα κομμάτια πατάτας σου κρυώνουν πιο αργά, απλά τα κόβεις πιο μικρά, δε θέλει πολύ σκέψη. Εγώ σπίτι έχω μάθει με μικρά κομμάτια πατάτας τη σούπα, αν και ο Άκης τα κάνει με μεγάλα και κανείς δεν παραπονιέται.
ΕΠίσης η πατάτα αν τη λιώσεις σου χυλώνει πολύ ωραία τη σούπα, χωρίς να βάζεις κρέμες και αηδίες.
2.Όταν λες κρέμες στην σούπα τι εννοείς; Κορν φλάουρ να πούμε;
3. Μπορείς να δώσεις λινκ με την συνταγή του Άκη;
μπρο, για βελουτέ έλεγε. Και δεν το κάνεις σε όλα τα υλικά. Και δεν ξέρω για το δικό σου, πάντως το δικό μου σώμα μια χαρά ανταποκρίνεται. Και μην πιστεύεις τον κάθε κομπογιανίτη (σαν εμένα που γράφω 'δωνά), πήγαινε σε κάποιον σπουδαγμένο διαιτολόγο να συζητήσεις τα συμπεράσματά σου.