Γαστρονομικές απάτες.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Απρ 2018, 18:01

Παπαδόπουλος, Τόττης, Chipita, Ίον είναι ελληνικές εταιρείες και έχουν πληθώρα ποιοτικότατων προϊόντων και έχουν και καλαίσθητες συσκευασίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Απρ 2018, 18:29

και Γιώτης.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Απρ 2018, 18:58

Γιώτης και Ελ μπίσκο (Αλλατίνη) είναι μικρότεροι παίκτες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Απρ 2018, 19:04

Σε σχέση Γιώτη - Τόττη, ο Γιώτης είναι πιο ισχυρός.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 06 Απρ 2018, 19:33

hellegennes έγραψε:
06 Απρ 2018, 17:26
Εξίσου 100% ελληνική είναι ο Tottis (ανήκει στην οικογένεια Τόττη), με τις σερενάτες, τις αμαρέτι, την κουκουρούκου και τα κρουασάν champion.
Μπορεί να μπέρδεψα το ιδιοκτησιακή κατάσταση της Ιον με του Παυλιδη, διότι έχει όντως αλλάξει μερικές φορές.

Όμως το θέμα δεν είναι "ποιος ειναι ο ιδιοκτήτης ", αλλά ποία "συνταγή" χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σοκολάτας.

Εκτός του ότι η ΕΕ έχει ορισμό και προδιαγραφές για το προϊόν, η διαδικασια μαζικης παρασκευής και τοποθετησης στην αγορα προιοντων σοκολάτας ανήκει σε λίγες μεγάλες εταιρειες του κλαδοτ.

Η Mars, η Lindt, η Montelez ειναι απο τα "μεγαθήρια" που παράγουν εκατομμύρια ή δισεκατομμυρια κομμάτια προϊόντων σοκολατας κάθε χρονο.

Ακόμη και εαν αυτές οι εταιρεις δεν φαίνονται με μεγαλα γραμματα στην ετικέτα ( η μαυρη σοκολάτα Παυλίδη στην σκούρα μπλε συσκευασια που μου αρέσει , γράφει σε πολύ μικρά γράμματα ότι είναι της Μοντελεζ), εν τουτοις ελεγχουν σε πολυ μεγαλο βαθμο την συνταγη που χρησιμοποιειται.

Το θέμα είναι ότι η μαζική κατανάλωση της σοκολάτας είναι θέμα πολύ ολίγων εταιρειών που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα στην συνταγή.

Αυτος είναι ο λόγος που λίγο πολύ όλες οι σοκολάτες έχουν την ίδια γεύση.

Και ναι όντως υπάρχουν αρκετές μικρές σοκολατοποιειες που έχουν ίσως εχουν κατοχυρώσει κάποια δική τους συνταγη, ( πχ Τοττης - είχα ξεσκίσει τις καιρικές από τον Τοττη και το Αχιλλειον ) αλλά δεν διαφέρουν τόσο πολύ στην γευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ελβετός Τραπεζίτης την 06 Απρ 2018, 19:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 06 Απρ 2018, 19:36

Τώρα και εγώ κάθε φορά που ταξιδεύω αγοράζω Ιον και τις μοιράζω για δώρα.

Όλοι εντυπωσιαζονται - και μερικοί μου λένε ότι θα ήθελαν να τους ξανάφερε Ιον όταν ξαναρθεω- όταν τους λέω 《ελληνική σοκολατα》 , αλλά δεν βοηθούν ότι είναι σαν γευστικές σαν τις άλλες σοκολάτες που κυκλοφορουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ελβετός Τραπεζίτης την 06 Απρ 2018, 19:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 06 Απρ 2018, 19:41

Νομίζω ότι η Λακτα είναι ίσως η πιο (αποκρουστικα) γλυκιά σοκολατα γαλακτος που κυκλοφορει.
Την γεύομαι σαν να ειναι φτιαγμενη απο συμπυκνωμένο ζαχαρουχο και να εχουν προσθεσει και ενα κιλο ζαχαρη παραπανω.

Αγαπημένιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγαπημένιος » 06 Απρ 2018, 19:52

Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
06 Απρ 2018, 19:41
Νομίζω ότι η Λακτα είναι ίσως η πιο (αποκρουστικα) γλυκιά σοκολατα γαλακτος που κυκλοφορει.
Την γεύομαι σαν να ειναι φτιαγμενη απο συμπυκνωμένο ζαχαρουχο και να εχουν προσθεσει και ενα κιλο ζαχαρη παραπανω.
+1
πιστευω χωρις διαφημιση δεν θα την ηξερε ουτε ο θυρωρος των γραφειων τους
Το ύφος γραφής της εξαρτάται από το τέτοιο της!

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 06 Απρ 2018, 20:15

sys3x έγραψε:
06 Απρ 2018, 15:22
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
06 Απρ 2018, 15:19
Δεν είναι σάουερκράουτ ρε. Είναι καλό. Τα μπίτερμπόλεν είναι μπινελίκια για μπύρα κυρίως. Μακρυά! Τα φτιάχνουν με ότι περισσέψει και μετά τα τηγανίζουν
κάτσε μισό, όταν λες με ότι περισσεύει τι εννοείς;
κιφ; προυσαλιό; ύδρο;
Κυρίως κρέατα, αλλά και καμιά πατάτα και λαχανικό. Τα αλέθουν να γίνουν ζύμη τους βάζουν φρυγανιά και τα τηγανίζουν. Το κάνουν και σε άλλες χώρες αλλά εδώ είναι ο πιο διαδεδομένος μπυρομεζές
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 06 Απρ 2018, 20:20

06 Απρ 2018, 20:15
sys3x έγραψε:
06 Απρ 2018, 15:22
06 Απρ 2018, 15:19
Δεν είναι σάουερκράουτ ρε. Είναι καλό. Τα μπίτερμπόλεν είναι μπινελίκια για μπύρα κυρίως. Μακρυά! Τα φτιάχνουν με ότι περισσέψει και μετά τα τηγανίζουν
κάτσε μισό, όταν λες με ότι περισσεύει τι εννοείς;
κιφ; προυσαλιό; ύδρο;
Κυρίως κρέατα, αλλά και καμιά πατάτα και λαχανικό. Τα αλέθουν να γίνουν ζύμη τους βάζουν φρυγανιά και τα τηγανίζουν. Το κάνουν και σε άλλες χώρες αλλά εδώ είναι ο πιο διαδεδομένος μπυρομεζές
αχα, σαν να λέμε αλμυρή πουτίγκα ένα πράμα χωρίς ντραγκζ.
Παρεπιπτόντως έχω έναν πολύ πολύ καλό φίλο Ολλανδία, δουλεύει σαν μάγειρας-σεφ κάπου, αλλά αυτός είναι αλήτης, στάνταρ θα βάζει κι άλλα περισσεύματα μέσα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 06 Απρ 2018, 20:30

Λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι η ίον αμυγδάλου έχει χαλάσει τα τελευταία χρόνια. Κάτι έχει γίνει με τη γεύση της. Έχοντας γράψει αυτό, μετά την επανάσταση του χιψτερισμού όποιος κάνει συζητήσεις του στυλ η τάδε σοκολάτα μαζικής παραγωγής είναι καλύτερη από τη δείνα σοκολάτα μαζικής παραγωγής, είναι σα να διαφωνεί για το εάν ο νες καφέ είναι καλύτερος από τον ντάουε έγκμπερτς. Θέλω να πω ότι στη σοκολάτα έχει συντελεσθεί η ίδια διαδικασία με τον καφέ τρίτου κύματος

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 06 Απρ 2018, 20:36

Ερμής έγραψε:
06 Απρ 2018, 16:23
06 Απρ 2018, 16:21
Τα βίντεο είναι κάψιμο :romance-hearteyes:
Τους ακολουθείς στο ινστα;
Κάποιες φορές βέβαια το παρακάνουν, αλλά ως επι τω πλείστον παθαίνεις κοκομπλόκο.
""Κάποιες φορές"" :)

Αγαπημένιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγαπημένιος » 06 Απρ 2018, 20:37

06 Απρ 2018, 20:30
Λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι η ίον αμυγδάλου έχει χαλάσει τα τελευταία χρόνια. Κάτι έχει γίνει με τη γεύση της. Έχοντας γράψει αυτό, μετά την επανάσταση του χιψτερισμού όποιος κάνει συζητήσεις του στυλ η τάδε σοκολάτα μαζικής παραγωγής είναι καλύτερη από τη δείνα σοκολάτα μαζικής παραγωγής, είναι σα να διαφωνεί για το εάν ο νες καφέ είναι καλύτερος από τον ντάουε έγκμπερτς. Θέλω να πω ότι στη σοκολάτα έχει συντελεσθεί η ίδια διαδικασία με τον καφέ τρίτου κύματος
τα λετε ωραια και μετρημενα
θα ανοιξω ενα πακετακι Côte d'Or μαύρο στην υγειά σας
Το ύφος γραφής της εξαρτάται από το τέτοιο της!

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 06 Απρ 2018, 21:23

06 Απρ 2018, 20:30
Έπιασες το νόημα Σατανικε !!!!

Πριν μια δεκαετια ( και βάλε)ειχαν αρχισει να συζητουν για το ποσο κακάο, ποση ζαχαρη, ποσα έλαια κλπ πρεπει να περιέχει το κομματι, ωστε να θεωρειται οτι πληροι τον ορισμο 《 σοκολατα γαλακτος》 όπως αυτός ισχύει στην ΕΕ.

Μεγαλες διαφωνίες στον Παγκόσμιο Οργανισμό εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.

Ήταν περίοδος που είχε ακριβύνει η τιμή του κακάο και είχε μειωθεί δραστικά η διαθέσιμη ποσότητα στην παγκόσμια αγορά.

Ο διακανονισμός που επειλθε, επέτρεψε να μειωθεί η ποσότητα του κακάο στην συνταγή.

Όμως δεν ηταν ο τελικος διακανονισμος, διότι αντέδρασε το Ην. Βασίλειο επειδή ήθελε να αλλάξει την αναλογία σε φυτικά έλαια. Τελικά συμφώνησαν να επιτρέπεται στην Αγγλία ( στην Cadbury) η πρόσμιξη με έως 5% σε φυτικά έλαια στην παρασκευή της σοκολάτας για να μειωθεί το κόστος παραγωγης.

Από τότε η καντμπερι ήταν πιο μπασταρδεμενη στην γεύση. Αυτα πριν τόσα χρόνια και πριν οι της Μαρς αγοράσουν την καντμπερι.

(Αναφέρομαι στην "Σοκολάτα Γάλακτος ", η οποία είναι η βάση όλων των προϊόντων.

Γενικά η " λευκή σοκολατα" έχει το χρώμα όχι γιατί έχει περισσότερο γάλα, αλλά επειδή περιέχει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΑΧΑΡΗ :D

Ενώ η "Μαύρη Σοκολάτα " Γενικά παρασκευάζεται με λιγότερη ζάχαρη, λιγότερο γάλα, και σε διαφορετική διαβάθμιση στην ποσότητα κακάο )

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Απρ 2018, 23:03

Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
06 Απρ 2018, 19:33

Μπορεί να μπέρδεψα το ιδιοκτησιακή κατάσταση της Ιον με του Παυλιδη, διότι έχει όντως αλλάξει μερικές φορές.

Όμως το θέμα δεν είναι "ποιος ειναι ο ιδιοκτήτης ", αλλά ποία "συνταγή" χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σοκολάτας.
Η συνταγή όμως είναι της Ίον και είναι του 1947. Τι σχέσεις μπορεί να είχε η Ίον με την Lindt το 1947; Επίσης δεν μοιάζουν καθόλου στην γεύση.

Όσον αφορά την Mondelez, δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή στην γεύση των σοκολάτων του Παυλίδη μετά την εξαγορά. Ίδια την θυμάμαι ανέκαθεν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών