Χάν'ς Beria
Καρπουζι με φετα
- Σαρακατσανος
Re: Καρπουζι με φετα
Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα
Ναι, είναι πασιφανές ότι Γκάζι και Ψυρρή είναι ο χώρος του.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα μέντιουμ είσαι;

ούτε για περπάτημα δεν πάω εκεί
Αυτό έχω αρχίσει να πιστεύω και εγώ, ανατολίτικο πρέπει να είναι. Στην ίδια λογική αλμυρού-γλυκού είναι και ο συνδυασμός φέτα με ντομάτα στη χωριάτικη σαλάτα, απλά η ντομάτα είναι πιο ήπια σε γλυκύτητα σε σχέση με το καρπούζι. Κάνω τολμηρή ιστορική υπόθεση: Με βάση την Αιγυπτιακή παραδοσιακή σαλάτα με καρπούζι (η οποία όπως είπα είναι ίδια η δική μας η χωριάτικη που αντί για ντομάτα έχει καρπούζι) και το γεγονός ότι η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ελλάδα μέχρι το 19αιώνα, μάλλον η παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα μας θα ήταν με καρπούζι αντί για ντομάτα και την οποία θα πήραμε από τους Ανατολίτες, αργότερα αντικαταστάθηκε από τη ντομάτα που έχει πιο ήπια γεύση. Αν τα πράγματα έγιναν έτσι, τότε νομίζω το πράγμα μιλάει από μόνο του, στον περισσότερο κόσμο δεν θα του άρεσε αυτός ο συνδυασμός, όπως συμβαίνει και σήμερα, δεν νομίζω πως είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν καρπούζι με φέτα. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τον συνδυασμό με φέτα αλμυρή, βαρελίσια που βρωμάει, μιλάμε για εμετό ή όλη φάση.

«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Νομίζω όμως ότι το '89 πήγε με τους "αναθεωρητές" να βρει το παρεάκι των ρηγάδων, οπότε οι προσοχές μπορεί να είναι συνάρτηση αυτού του γεγονότος.
Αν και νομίζω μαλακίες λες για πολυεθνικές, σύμβουλος σε ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών κτλ πρέπει να έγινε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 10 Αύγ 2018, 13:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εμένα ο συνδυασμός φετα-καρπούζι δεν μου αρέσει, μου αρέσει η μερέντα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 12:33Παίδες, προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Νομίζω ότι απλώς είναι θέμα συνδυασμού γεύσεων.
Ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα παίζει στον συνδυασμό γλυκό-αλμυρό.
Διακινδυνεύω πρόβλεψη: Σε όσους αρέσει το καρπούζι με τη φέτα, αρέσει περισσότερο η μερέντα από την πικρή σοκολάτα.
Ισχύει;
Μα γιατί; Χάνεις ομού και ταυτοχρόνως

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Οκ, απέτυχα στην πρόβλεψη.paul25 έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 13:00Εμένα ο συνδυασμός φετα-καρπούζι δεν μου αρέσει, μου αρέσει η μερέντα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 12:33Παίδες, προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Νομίζω ότι απλώς είναι θέμα συνδυασμού γεύσεων.
Ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα παίζει στον συνδυασμό γλυκό-αλμυρό.
Διακινδυνεύω πρόβλεψη: Σε όσους αρέσει το καρπούζι με τη φέτα, αρέσει περισσότερο η μερέντα από την πικρή σοκολάτα.
Ισχύει;

Εμένα μου αρέσει η πικρή σοκολάτα και όλα τα πικρά σοκολατοειδή, η μερέντα με λιγώνει.
Και η φέτα μου αρέσει πολύ με λαδερά και αυγολεμονάτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
wooded glade έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 11:26Το καρπούζι συνήθως το χτυπάμε για να δούμε αν είναι εντάξει.
Εγώ που έχω μελετήσει Chladny's images είμαι καλός σ' αυτό και δεν μου ξεφεύγει ποτέ, να πάρω κολοκύθα.
Μιά μέρα λοιπόν στο East End του Λονδίνου πάω να πάρω ένα. Εκεί έχει μόνο τα σκούρα τα στρογγυλά και δεν έχει τα elongated τα δικά μας αλλά τέλος πάντων. Το χτυπάω λοιπόν και τα αβγά οι μανάβηδες μου βάζουν τις φωνές "hey mate, you 're not supposed to knock on the watermelons, ger off". Η απάτη του μπρέξι έγινε κατανοητή σ' εμένα από τότε.

Ποστ-ωδή στο σουρεαλισμό
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δε βρωμαει η βαρελισια.
Η φετα στον τενεκε βρωμάει και ειναι και ασβέστης.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
μα αμα δεν μοσχοβολαει το τυρι δε αξιζει ,ρε τι πελοποννησιοι ειστε,.
- hellegennes
Το άβατάρ μου δεν έχει καμμιά σχέση με το δικό σου. Είναι η λίμνη Σουπίριορ.shrike έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 11:001. Γιαούρτι με μέλι είναι κορυφαίος συνδυασμός.hellegennes έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 01:21Γιαούρτι με μέλι και τυρί με καρπούζι είναι ό,τι πιο αηδιαστικό έχει σκεφτεί ο αρρωστημένος εγκέφαλος κάποιου ανθρώπου και έγινε μόδα.
2. Καρπούζι με φέτα είναι απλά θεϊκό.
3. Σταμάτα να κλέβεις ιδέες για άβαταρ.Δεν ξέρω τι εννοείς με το "εξωτερικό" που λες, αλλά αν αναφέρεσαι σε τίποτα Αγγλίες, Γερμανίες, Φινλανδίες, Μογγολίες και τα ρέστα, προτιμώ χίλιες φορές να στηρίξω τις επιλογές χωρών που τα καρπούζια φυτρώνουν ακόμα και σε γλάστρες και η κατανάλωσή τους είναι τέτοια που κοστίζουν πιο λίγο κι από το νερό, παρά αυτών που τα αγοράζεις με τη φέτα, τυλιγμένα σε αεροπλάστ και με φιόγκο από πάνω σαν έδεσμα... if you get my point.paul25 έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 01:32Στο εξωτερικο δε το τρωνε οπως το τρωμε εμεις πχ φετα και καρπουζι και τελος, αλλα φτιαχνουν ολοκληρη συνταγη με μεντες, σιροπια κλπ το μετατρεπουν σε ενα ειδος γλυκου και το τρωνε. Αυτο το ξερο καρπουζι+φετα μονο εμεις το τρωμε ετσι. Οι πιο ανωμαλοι ειναι οι Αιγυπτιοι, στο λινκ που ανεβασα το τρωνε οπως εμεις τη χωριατικη σαλατα που αντι για ντοματα εχει καρπουζι. Ειλικρινα, ποιος θα φαει καρπουζι με ελαιολαδο, ελιες, φετα και κρεμμυδι; Βιασμος της γλυκιας και υπεροχης γευσης του καρπουζιου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Η μυρωδια ειναι οκ. Αλλα η φετα σε τενεκε ειναι ασβεστης. Σου χρησιμευει και χτισιμο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Εννοώ ότι διάφορες συνταγές του συνδυασμού καρπούζι-φέτα που είδα σε μαγειρικά site εξωτερικού το παρουσιάζουν σαν γλυκό όπως το παρουσιάζει εδώ ο Παρλιάρος περίπου.shrike έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 11:00Δεν ξέρω τι εννοείς με το "εξωτερικό" που λες, αλλά αν αναφέρεσαι σε τίποτα Αγγλίες, Γερμανίες, Φινλανδίες, Μογγολίες και τα ρέστα, προτιμώ χίλιες φορές να στηρίξω τις επιλογές χωρών που τα καρπούζια φυτρώνουν ακόμα και σε γλάστρες και η κατανάλωσή τους είναι τέτοια που κοστίζουν πιο λίγο κι από το νερό, παρά αυτών που τα αγοράζεις με τη φέτα, τυλιγμένα σε αεροπλάστ και με φιόγκο από πάνω σαν έδεσμα... if you get my point.
http://steliosparliaros.gr/frouta/frout ... elaiolado/
Ο οποίος παραδέχεται:
Ο συνδυασμός του εθνικού μας τυριού με το καρπούζι δεν είναι δική μας εφεύρεση, εμείς όμως σας δίνουμε την γκουρμέ εκδοχή του.
Δηλαδή το τρώνε σε μια πιο γκουρμέ φάση.

"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ν' αγοράζετε μια φέτα καρπούζι ρε τζίψιζ, που μου θέλετε και ολόκληρο.
από Kauldron » 23 Ιούλ 2024, 20:23 » σε Εσωτερική Πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 462 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
23 Ιούλ 2024, 21:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 30 Ιούλ 2023, 00:48 » σε Μαγειρική - 455 Απαντήσεις
- 16682 Προβολές
-