Καρπουζι με φετα
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Re: Καρπουζι με φετα

Αυτό είναι το κατ' εξοχήν τυρί !
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Κι εγώ προτιμώ την bitter, αν και είμαι καρπουζοτυράς. Όχι ότι δεν μ' αρέσουν και οι γλυκές, αλλά η μπίτερ περισσότερο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 12:38Περιμένω και άλλες τοποθετήσεις.Maspoli έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 12:36Για μένα όχι, δεν ισχύειΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 12:33Παίδες, προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Νομίζω ότι απλώς είναι θέμα συνδυασμού γεύσεων.
Ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα παίζει στον συνδυασμό γλυκό-αλμυρό.
Διακινδυνεύω πρόβλεψη: Σε όσους αρέσει το καρπούζι με τη φέτα, αρέσει περισσότερο η μερέντα από την πικρή σοκολάτα.
Ισχύει;
Άσχετο, αλλά σε ό,τι αφορά τα διάφορα μερεντοειδή, προτιμάμε νουκρέμα (ίσως λόγω λατρείας με την ΙΟΝ).
Εμένα πάλι ήταν το μέρος που έλουζα την κορμάρα μου. Δεν λέω τι απεικονίζει, απλά ότι με αντέγραψες ως προς το θέμα, αφού το έβαλες λόγω διακοπών (σου), όπως κι εγώ. Έτσι νομίζω δηλαδή, δεν ξέρω αν είχες άλλο όταν έφυγες, εγώ σήμερα το είδα (δεν έτυχε να πέσω σε παλιότερο ποστ σου).hellegennes έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 13:44Το άβατάρ μου δεν έχει καμμιά σχέση με το δικό σου. Είναι η λίμνη Σουπίριορ.
Έλα ντε. Άκου... μόδα. Επίσης (μ' αυτό δεν τρελάθηκα όταν το δοκίμασα, αλλά όχι ότι ήταν και τόσο χάλια) πάντα θυμάμαι τους παππούδες μου να τρώνε ψωμί με το σταφύλι.Σαρακατσανος έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 12:06
Απλά αυτό.
Σε τί μόδες αναφέρεστε; Οι παππούδες των γονιών μου έβγαζαν καρπούζι από το μποστάνι τους και το συνδύαζαν με τυριά ( και φέτα μεταξύ αυτών) που έφτιαχναν.
Όλοι στη γειτονιά του Ferran Adria έχετε γεννηθεί;
ΥΓ Που να ακούσετε και για το σκορδάρι των κολλίγων δλδ
Τι να σου πω; Ιδέα δεν έχω ποιανού εφεύρεση είναι. Ο παππούς μου πάντως (αυτός που γνώρισα/πρόλαβα) και έτρωγε σταθερά αυτόν τον συνδυασμό, ήταν γεννημένος τέλη 19ου αιώνα. Τώρα, αν το ήξερε από παιδάκι ή αν το 'μαθε αργότερα, δεν ξέρω να σου το πω.paul25 έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 14:08Εννοώ ότι διάφορες συνταγές του συνδυασμού καρπούζι-φέτα που είδα σε μαγειρικά site εξωτερικού το παρουσιάζουν σαν γλυκό όπως το παρουσιάζει εδώ ο Παρλιάρος περίπου.
http://steliosparliaros.gr/frouta/frout ... elaiolado/
Ο οποίος παραδέχεται:
Ο συνδυασμός του εθνικού μας τυριού με το καρπούζι δεν είναι δική μας εφεύρεση, εμείς όμως σας δίνουμε την γκουρμέ εκδοχή του.
Δηλαδή το τρώνε σε μια πιο γκουρμέ φάση.

Κάπου βρήκα ότι η χωριάτικη σαλάτα εφευρέθηκε τις δεκαετίες 60 και 70 για τους τουρίστες σε ταβέρνες της Αθήνας. Εμείς λέει στην επαρχία δεν φτιάχναμε σαλάτες παίρναμε στα χωράφια αγγούρι, ψωμί, κρεμμύδι και λίγες ελιές αλλά δεν τις κάναμε σαλάτα, ενώ οι σαλάτες που εμφανίστηκαν στο Έθνος-κράτος μας στα αστικά περιβάλλοντα ήταν με μαγιονέζες κλπ, μη-παραδοσιακά υλικά, μάλλον προσπαθούσαν να μοιάσουν στους Ευρωπαίους. Άρα πάει η υπόθεση μου, ωστόσο νομίζω βρήκαμε πως ήρθε ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα από την ανατολή και θα ενισχύθηκε από τους Έλληνες μετανάστες-πρόσφυγες που θα ήρθαν αργότερα, όπως είπε ένας συμφορουμίτης για τον παππού του από την Πόλη.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- hellegennes
Καμμία σχέση με διακοπές. Έχει σχέση με αυτό.shrike έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 14:37
Εμένα πάλι ήταν το μέρος που έλουζα την κορμάρα μου. Δεν λέω τι απεικονίζει, απλά ότι με αντέγραψες ως προς το θέμα, αφού το έβαλες λόγω διακοπών (σου), όπως κι εγώ. Έτσι νομίζω δηλαδή, δεν ξέρω αν είχες άλλο όταν έφυγες, εγώ σήμερα το είδα (δεν έτυχε να πέσω σε παλιότερο ποστ σου).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Kαι σε είχα σε υπόληψη...

Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- hellegennes
Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να έχει αρχίσει να πίνει και ουίσκι-κόλα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
To έχω δοκιμάσει αλλά δεν το κράτησα. Τρώω το καρπούζι σκέτο.
Θα ήθελα να ξαναφάω πάντως το χλωρό τυρί που έφτιαχναν στα χωριά και το οποίο μοιάζει με την μοτσαρέλα. Είναι το τυρί πριν αλατισθεί για να γίνει φέτα.
Θα ήθελα να ξαναφάω πάντως το χλωρό τυρί που έφτιαχναν στα χωριά και το οποίο μοιάζει με την μοτσαρέλα. Είναι το τυρί πριν αλατισθεί για να γίνει φέτα.
Ρε άντε να χαθείς, χαζοχαρούμενε...hellegennes έγραψε: ↑10 Αύγ 2018, 18:57Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να έχει αρχίσει να πίνει και ουίσκι-κόλα.
Που και να'πινα δεν τρέχει τίποτα, εσείς την κόλα την βάζετε και στη ρετσίνα. Δεν είναι πιοτό αυτό, είναι το κατουρλιό του Βελζεβούλ.
- hellegennes
Δεν βάζω αναψυκτικά στο ποτό μου, όπως δεν ανακατεύω αλμυρά με γλυκά, αηδιαστικοί τύποι. Βάλτε και μερέντα στα μακαρόνια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι, το καταλάβαμε, ο ουρανίσκος σου παιδικός μεν, απαίδευτος δε. Τι θες να κάνουμε τώρα, να σου πούμε και μπράβο;
Μπλιαχ το καρπουζι με το τυρι αλλα αμα πατε σε καμια μαλακια μαγειρειο στο εξωτερικο που να 'χει τιποτα μισελενια και σας πλασαρουν πεπονι με ακροκωλιον (προσιουτο το λετε σεις οι βουρβωνοι) πιανοντας σας των κωλαρινο, αρχιζετε τα ο λα λα και τα μάι γκοντ τι γευσιγνωσια ειναι αυτη...
-
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Σταφύλια με γραβιέρα και παξιμαδάκια, κατά προτίμηση καβουρμαδάκια.
Πολυ καλος οντως ο συνδυασμος. Ιδανικα θα τον ηθελα με μαυρο σταφυλι
-
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ν' αγοράζετε μια φέτα καρπούζι ρε τζίψιζ, που μου θέλετε και ολόκληρο.
από Kauldron » 23 Ιούλ 2024, 20:23 » σε Εσωτερική Πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 462 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
23 Ιούλ 2024, 21:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 30 Ιούλ 2023, 00:48 » σε Μαγειρική - 455 Απαντήσεις
- 16682 Προβολές
-