Άμα το πάρουμε έτσι το 80 τοις εκατό των επαγγελμάτων μπορούν να θεωρηθούν ως λειτούργημα για τα οποία το συμφέρον η η αμοιβή του εργαζόμενου θα πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα .ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:01εκεί είναι το πρόβλημαΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 19:56Αυτό υπήρχε ανέκαθεν σε όλους τους στρατούς απλά ..δεν εκφράζονταν με τόση ειλικρίνεια όπως αναφέρεται τώρα λόγω ελεύθερης έκφρασης.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 19:51
εγώ δεν είμαι ο τύπος που το παίζει ειδικός σε όλα και κριτής πάντων
όταν όμως βλέπω ανθρώπους να απαξιώνουν τη στολή τους και τον ρόλο τους, όταν σου λένε ξεκάθαρα "στα παπάρια μου τι πρόκειται να κάνεις, εγώ άλλωστε είμαι εδώ για τον μισθό και να πάει να γαμηθεί ο στρατός" είναι δυνατόν να μην μου δημιουργηθούν τέτοια αισθήματα;
επίσης, δεν κρίνω το αν έχουν διαβάσει, ή αν γνωρίζουν καλά την ειδικότητά τους. κρίνω το ΦΡΟΝΗΜΑ τους, που είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει τον καλό αξιωματικό. ένας αξιωματικός που δεν πιστεύει με φανατισμό σε αυτό που προορίζεται να κάνει είναι παντελώς άχρηστος για μένα και την ώρα του καθήκοντος δεν πρόκειται να αποδώσει, ανεξαρτήτως των υπολοίπων προσόντων του.
Σε πολλά επαγγέλματα προκειμένου να κάνεις καριέρα σε αυτά ,δεν θα πρέπει να λες ότι δουλεύεις για τα χρήματα η για το συμφέρον σου αλλά θα πρέπει να υποκρινεσαι τον ανιδιοτελή ιδεολογο που κάνει λειτούργημα και ..βάζει το λειτούργημα πάνω από το συμφέρον του !!!
ότι θεωρούμε λειτουργήματα όμως ο στρατιωτικός, ο αστυνομικός και ο γιατρός ως επαγγέλματα
αυτοί οι άνθρωποι δεν εκτελούν απλά μια ψυχρή και απρόσωπη ρουτίνα
υπάρχει μια ιδεολογία πίσω από αυτό που κάνουν, που πρέπει να την πιστεύουν για να μπορούν να αποδώσουν
ειδάλλως έχουμε τα σημερινά φαινόμενα αδιάφορων "επαγγελματιών" που το μόνο που τους νοιάζει είναι να περάσει το οκτάωρο για να πάνε σπίτι
και το αστείο είναι πως αυτό το φαινόμενο είναι πολύ πιο περιορισμένο στους γιατρούς απ'ότι στους στρατιωτικούς ή τους αστυνομικούς
Ξεχαρβάλωμα στις στρατιωτικές σχολές: Μπάφοι και...κομμουνιστικά τραγούδια
Re: Ξεχαρβάλωμα στις στρατιωτικές σχολές: Μπάφοι και...κομμουνιστικά τραγούδια
- Αἰακίδης Αἰχμητὴς
- Phorum.gr user: Aspetos
- Επικοινωνία:
Γιὰ τοὺς Οὔγγρους ἔχω τὴν καλύτερω ἐντύπωση, εἶχα καὶ δεσμὸ μὲ Οὐγγαρέζα.Cavaliere έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:03Υπήρχε αυτό, ισχύει, ήταν ιμπεριαλιστική μουσική. Όπως ισχύει πως στην Ουγγαρία οι εξόριστοι σύντροφοι, πηγαίναν και περίμεναν τα παιδιά τους που συμμετείχαν σε χοροεσπερίδες των Ούγγρων νεολαίων που χόρευναν Ρον Εν Ρολ , και τους ρίχναν ξύλο και τους έκοβαν τα σακάκια με ψαλίδι. Μιλάμε για μάου μάου. Αλλά δεν έφταιγε μόνο το Κ.Κ.Ε. είμαστε ηλίθιος λαός. Οι Ούγγροι γιατί δεν το έκαμαν;
Οι ΕΠΟΠ είναι χειρότεροι. Είναι αμόρφωτοι και μπήκαν γιατί δεν έχουν προσόντα. Απορώ γιατί μαθητές που βγάζουν 18 στις πανελλήνιες, μπαίνουν σε στρατιωτικές σχολές. Είναι μια δημόσια υπηρεσία που κάνουν πως υπηρετούν. Όταν ήμουν στρατό στον Έβρο, τα πρωινά πηγαίναμε στα οχήματα ή κάπου αλλού και κάναμε πως ασχολούμαστε με κάτι, μόνο όταν ο Διοικητής έβγαινε για να ελέγξει. Ο διοικητής, αυτός, τον ενδιέφερε μόνο η εικόνα. Ενώ ο προηγούμενος έβγαζε στην αναφορά όσους στρατιώτες ζητούσαν μετάθεση με μέσο και τους ρεζίλευε.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 19:51εγώ δεν είμαι ο τύπος που το παίζει ειδικός σε όλα και κριτής πάντωνCavaliere έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 19:42Τρίχες, οι στρατιωτικοί έχουν konw how όπως οι στρατιωτικοί άλλων στρατών, κι αυτό πληρώνουμε, να ξέρουν τη δουλειά τους. Όταν έκανε τη θητεία μου ήμουν ο μόνος που δεν έκρινε τη διαδικασία εκπαίδευσης και τις διαταγές, επειδή εμπιστεύομαι αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους, και όχι την ψευτοεξυπνάδα μου. Όλοι οι Ρωμηοί στον στρατό ήξεραν καλύτερα πώς πρέπει να εκπαιδευθούν, ήξεραν τα πάντα καλύτερα και από ταξίαρχο. Ε, άσε με. Τα παιδιά σήμερα περνούν στις Σχολές με την αξία τους και την εξυπνάδα τους, όχι με τον καράβλαχο βουλευτή τους. Επειδή εσένα δεν σου φάνηκαν αρκετά στρατόκαβλοι και τζομπάνηδες για να σου εμπνέουν εμπιστοσύνη, δεν σημαίνει πως ξέρεις να τους αξιολογήσεις την τέχνη του πολέμου. Και με το συμπάθειο, αλλά στην Ελλάδα τα έχουμε σπουδάσει όλοι, όλα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 19:37όχι αυτή την άποψη την έχω διαμορφώσει από τότε που υπηρέτησα
και ξέρω πως θα έρθει η πικρή δικαίωση στην πρώτη αναμπουμπούλα
δεν μιλάω για σύσσωμο το σώμα, αλλά για πολλές περιπτώσεις μέσα σε αυτό
κάτι δημοσιεύματα σαν αυτό του ΟΠ, απλά με κάνουν να πιστεύω περισσότερο ότι έχω δίκιο
όταν όμως βλέπω ανθρώπους να απαξιώνουν τη στολή τους και τον ρόλο τους, όταν σου λένε ξεκάθαρα "στα παπάρια μου τι πρόκειται να κάνεις, εγώ άλλωστε είμαι εδώ για τον μισθό και να πάει να γαμηθεί ο στρατός" είναι δυνατόν να μην μου δημιουργηθούν τέτοια αισθήματα;
επίσης, δεν κρίνω το αν έχουν διαβάσει, ή αν γνωρίζουν καλά την ειδικότητά τους. κρίνω το ΦΡΟΝΗΜΑ τους, που είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει τον καλό αξιωματικό. ένας αξιωματικός που δεν πιστεύει με φανατισμό σε αυτό που προορίζεται να κάνει είναι παντελώς άχρηστος για μένα και την ώρα του καθήκοντος δεν πρόκειται να αποδώσει, ανεξαρτήτως των υπολοίπων προσόντων του.
Υπάρχουν παιδιά καλοί μαθητές που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, και ακόμα και αν σπουδάσουν, η φαμίλια τους είναι αγροτική, πού θα τους βολέψει; Εγώ, σε όλα τα επαγγέλματα που ξέρω, παίζει ρόλο ποιός είναι ο πατέρας σου. Παιδιά φτωχών οικογενειών προτιμούν Αστυνομία, Στρατό, κλπ, επειδή εκεί θα εξασφαλιστούν. Τι να γίνεις δικηγόρος, γιατρός, κλπ, κληρονομικά πάει η πελατεία, το αυτό στους Μηχανικούς.
Ordem e Progresso.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ο στρατιωτικός όλη του τη καριέρα προετοιμάζεται, δεν κάνει κάτι πρακτικό πέρα από προετοιμασία για κάτι πολύ συγκεκριμένοΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:05Άμα το πάρουμε έτσι το 80 τοις εκατό των επαγγελμάτων μπορούν να θεωρηθούν ως λειτούργημα για τα οποία το συμφέρον η η αμοιβή του εργαζόμενου θα πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα .ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:01εκεί είναι το πρόβλημαΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 19:56
Αυτό υπήρχε ανέκαθεν σε όλους τους στρατούς απλά ..δεν εκφράζονταν με τόση ειλικρίνεια όπως αναφέρεται τώρα λόγω ελεύθερης έκφρασης.
Σε πολλά επαγγέλματα προκειμένου να κάνεις καριέρα σε αυτά ,δεν θα πρέπει να λες ότι δουλεύεις για τα χρήματα η για το συμφέρον σου αλλά θα πρέπει να υποκρινεσαι τον ανιδιοτελή ιδεολογο που κάνει λειτούργημα και ..βάζει το λειτούργημα πάνω από το συμφέρον του !!!
ότι θεωρούμε λειτουργήματα όμως ο στρατιωτικός, ο αστυνομικός και ο γιατρός ως επαγγέλματα
υπάρχει μια ιδεολογία πίσω από αυτό που κάνουν, που πρέπει να την πιστεύουν για να μπορούν να αποδώσουν
ειδάλλως έχουμε τα σημερινά φαινόμενα αδιάφορων "επαγγελματιών" που το μόνο που τους νοιάζει είναι να περάσει το οκτάωρο για να πάνε σπίτι
και το αστείο είναι πως αυτό το φαινόμενο είναι πολύ πιο περιορισμένο στους γιατρούς απ'ότι στους στρατιωτικούς ή τους αστυνομικούς
αυτό το πολύ συγκεκριμένο απαιτεί την απόλυτη θυσία, την θυσίας της ίδιας της ζωής του αν χρειαστεί
για να μπορέσει κάποιος να φτάσει σε αυτό το σημείο τέτοιας ανιδιοτέλειας πρέπει να πιστεύει σε αυτό που κάνει (η προστασία της πατρίδας)
αυτή είναι η άποψή μου
πρέπει να είσαι ιδεαλιστής για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου σε ένα περιβάλλον όπου σκοτώνονται άνθρωποι ανά πάσα στιγμή, όχι στυγνός επαγγελματίας.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
αυτό είναι το λάθος στην προσέγγισή σουCavaliere έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:13Υπάρχουν παιδιά καλοί μαθητές που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, και ακόμα και αν σπουδάσουν, η φαμίλια τους είναι αγροτική, πού θα τους βολέψει; Εγώ, σε όλα τα επαγγέλματα που ξέρω, παίζει ρόλο ποιός είναι ο πατέρας σου. Παιδιά φτωχών οικογενειών προτιμούν Αστυνομία, Στρατό, κλπ, επειδή εκεί θα εξασφαλιστούν. Τι να γίνεις δικηγόρος, γιατρός, κλπ, κληρονομικά πάει η πελατεία, το αυτό στους Μηχανικούς.
τα σώματα ασφαλείας δεν πρέπει να θεωρούνται τρόπος βολεψίματος και εξασφάλισης, από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Τεράστιος ΑΙΝΕΙΑΝ βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Να δεχτώ ότι έχεις δίκιο. Βγάλε τη μονιμότητα και τον αξιοπρεπη μισθό από στρατό - αστυνομία, την εξασφάλιση δηλαδή και πες μου μετά ποιος θα πάει.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:23αυτό είναι το λάθος στην προσέγγισή σουCavaliere έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:13Υπάρχουν παιδιά καλοί μαθητές που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, και ακόμα και αν σπουδάσουν, η φαμίλια τους είναι αγροτική, πού θα τους βολέψει; Εγώ, σε όλα τα επαγγέλματα που ξέρω, παίζει ρόλο ποιός είναι ο πατέρας σου. Παιδιά φτωχών οικογενειών προτιμούν Αστυνομία, Στρατό, κλπ, επειδή εκεί θα εξασφαλιστούν. Τι να γίνεις δικηγόρος, γιατρός, κλπ, κληρονομικά πάει η πελατεία, το αυτό στους Μηχανικούς.
τα σώματα ασφαλείας δεν πρέπει να θεωρούνται τρόπος βολεψίματος και εξασφάλισης, από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Για το πέοντα απολύτως, ο Άδωνις. Λέει τα λατινικά είναι χρήσιμα στη Νομική γιατί περιλαμβάνουν τους όρους της
επιστήμης. Η κοινωνιολογία δεν είναι χρήσιμη στη Νομική, εφόσον περιλαμβάνει τη μελέτη του αντικειμένου πάνω
στο οποίο εφαρμόζονται οι νόμοι?
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δεν ισχύει απόλυτα, αυτό που λες. Η παγκόσμια Ιστορία είναι γεμάτη παραδείγματα στρατιωτικών και μη( π.χ γκανγκστερς) οι οποίοιΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:20ο στρατιωτικός όλη του τη καριέρα προετοιμάζεται, δεν κάνει κάτι πρακτικό πέρα από προετοιμασία για κάτι πολύ συγκεκριμένοΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:05Άμα το πάρουμε έτσι το 80 τοις εκατό των επαγγελμάτων μπορούν να θεωρηθούν ως λειτούργημα για τα οποία το συμφέρον η η αμοιβή του εργαζόμενου θα πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα .ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:01
εκεί είναι το πρόβλημα
αυτό το πολύ συγκεκριμένο απαιτεί την απόλυτη θυσία, την θυσίας της ίδιας της ζωής του αν χρειαστεί
για να μπορέσει κάποιος να φτάσει σε αυτό το σημείο τέτοιας ανιδιοτέλειας πρέπει να πιστεύει σε αυτό που κάνει (η προστασία της πατρίδας)
αυτή είναι η άποψή μου
πρέπει να είσαι ιδεαλιστής για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου σε ένα περιβάλλον όπου σκοτώνονται άνθρωποι ανά πάσα στιγμή, όχι στυγνός επαγγελματίας.
έβαζαν το κεφάλι τους στο ντορβα, χωρίς να πιστεύουν σε κάτι συγκεκριμένο παρά μόνο στην ατομική τους επιβίωση ή στην ατομική
τους ανέλιξη. Δεν είναι τελείως λανθασμένο, το βασικό σου επιχείρημα, κατά την άποψη μου απλώς θεωρώ ότι δε πιάνει όλες τις
περιπτώσεις.
Ο άνθρωπος διαλέγει επάγγελμα να βγάλει το ψωμί του, όχι να σώσει τον Κόσμο. Καλύτερα σοβαροί επαγγελματίες, παρά παρανοϊκοί.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:23αυτό είναι το λάθος στην προσέγγισή σου
Ordem e Progresso.
-
οταν αναλαβει ο τζημερος θα παταχθει ανελεητα καθε κομουνιστικο ερυθροφασιστικο εαμοβουλγαρικο κρουσμα στο στρατο ο οποιος θα γινει παλι εθνικος ,και θα θεσει καθει τι σιχαμερο αριστερο εκτος νομου φερνοντας επιτελους την πραγματικη φιλελευθερη δημοκρατια στη χωρα!
ΙΔΙΩΝΥΜΟΝ!!!!!
ΙΔΙΩΝΥΜΟΝ!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karadeniz1 την 23 Απρ 2020, 21:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αυτό!ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:23αυτό είναι το λάθος στην προσέγγισή σου
Θα τους βάλουν να βγουν μπροστά σε κάποιο πρόβλημα από αναρχοεπεισόδια σαν του Γρηγορόπουλου μέχρι COVID-19 και θα λένε "ααα δεν μπορώ πονά, ο αυχένας μου, έχω τη μέση μου, τα γόνατά μου, τον καφέ στο μάτι και θα χυθεί".
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάποιες φορές χρειάζεται να κάνουν υπέρβαση στη δουλειά τους και εκείνην την ώρα δεν γίνεται να έχεις το κουμούνι να λέει για το δίκιο του εργάτη και πως είναι νόμιμο δικαίωμά του να αρνηθεί την υπερωρία. Θα πεθάνει κόσμος!
Αλλά να μην βγουν και από τις Πανελλήνιες, να υπάρχει κάποιο επίπεδο.
Απλώς να υπάρχουν και άλλες εξετάσεις και εκεί να γίνεται μακελειό.
Όπως είναι ο έλεγχος σωματικής ικανότητας (και να ανεβάσουν τα όρια, έλεος πια, ποιο 18χρονο δεν πιάνει αυτά τα όρια;) και τα ψυχοτεχνικά, όμως να μπουν και άλλα πχ έλεγχος ποινικού μητρώου μην είναι μπαχαλάκηδες κλπ και των γονέων αν είναι μπαχαλάκηδες πχ, δηλαδή ο γιος του Κουφοντίνα μπορεί να δώσει εξετάσεις και να μπει στα Σώματα Ασφαλείας;
Και μέσα στη σχολή και μόλις βγουν στο πήξιμο και αν μιλήσει κανείς για το δίκιο του εργάτη και ότι δεν κάθεται πίσω σε ώρα ανάγκης, σπίτι του.
Και υπάρχουν περιπτώσεις που βγάζουν ψυχολογικά και δεν μπορούν και κάθονται σε ένα γραφείο και τους πληρώνουμε. Και αυτοί σπίτι τους.
Άλλο να βγάλεις πρόβλημα στα χ χρόνια υπηρεσίας και άλλο στα 10χ χρόνια υπηρεσίας, ένα βήμα πριν την σύνταξη.
Δηλαδή το 1977 που ξεσκίστηκα στο διάβασμα για να περάσω, ο Διοικητής της Σχολής έκρινε τα γραπτά 1700 ατόμων Χ 5 μαθήματα;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 19:18Άλλο πράγμα τις εξετάσεις να τις κρίνει ο Διοικητής της Σχολής (που και τώρα γίνεται αυτό στις αθλητικές και ψυχοτεχνικες δοκιμασίες) και άλλο πράγμα ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει και καλή βαθμολογία στις εξετάσεις των μαθημάτων βαθμολογουμενος από ανεξάρτητους εξεταστές .

Cavaliere έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:48Ο άνθρωπος διαλέγει επάγγελμα να βγάλει το ψωμί του, όχι να σώσει τον Κόσμο. Καλύτερα σοβαροί επαγγελματίες, παρά παρανοϊκοί.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 20:23αυτό είναι το λάθος στην προσέγγισή σου

Συν του ότι σε πολλά επαγγέλματα , για να πετύχεις σε αυτά και να κάνεις καριέρα θα πρέπει να παριστάνεις τον ανιδιοτελή ιδεολογο , που βαζει το συμφέρον του σε δεύτερη μοίρα .
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση τερατωδη κομμουνιστικα-ΕΑΜοβουλγαρικα ψεματα!!!
από ερνεστο καρανίξ » 27 Οκτ 2024, 20:20 » σε Ιστορία - 36 Απαντήσεις
- 1467 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ερνεστο καρανίξ
Χθες, 23:56
-
-
-
Νέα δημοσίευση 2 στρατιωτικές βάσεις στη Γερμανία έπεσαν θύματα σαμποταζ
από Ίακχος » 14 Αύγ 2024, 21:01 » σε Διεθνής πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 200 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από NewModelArmy
14 Αύγ 2024, 22:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σύλληψη δύο Τούρκων στον Πόρο - Επιτηρούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις με drone
από Ερμής » 18 Σεπ 2023, 13:43 » σε Εθνικά Θέματα - 57 Απαντήσεις
- 1965 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
23 Σεπ 2023, 09:11
-
-
- 62 Απαντήσεις
- 2238 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από aLiCat
06 Μαρ 2024, 09:02