Ξεχαρβάλωμα στις στρατιωτικές σχολές: Μπάφοι και...κομμουνιστικά τραγούδια

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ξεχαρβάλωμα στις στρατιωτικές σχολές: Μπάφοι και...κομμουνιστικά τραγούδια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 23 Απρ 2020, 19:42

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:37
όχι αυτή την άποψη την έχω διαμορφώσει από τότε που υπηρέτησα
και ξέρω πως θα έρθει η πικρή δικαίωση στην πρώτη αναμπουμπούλα
δεν μιλάω για σύσσωμο το σώμα, αλλά για πολλές περιπτώσεις μέσα σε αυτό
κάτι δημοσιεύματα σαν αυτό του ΟΠ, απλά με κάνουν να πιστεύω περισσότερο ότι έχω δίκιο
Τρίχες, οι στρατιωτικοί έχουν konw how όπως οι στρατιωτικοί άλλων στρατών, κι αυτό πληρώνουμε, να ξέρουν τη δουλειά τους. Όταν έκανε τη θητεία μου ήμουν ο μόνος που δεν έκρινε τη διαδικασία εκπαίδευσης και τις διαταγές, επειδή εμπιστεύομαι αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους, και όχι την ψευτοεξυπνάδα μου. Όλοι οι Ρωμηοί στον στρατό ήξεραν καλύτερα πώς πρέπει να εκπαιδευθούν, ήξεραν τα πάντα καλύτερα και από ταξίαρχο. Ε, άσε με. Τα παιδιά σήμερα περνούν στις Σχολές με την αξία τους και την εξυπνάδα τους, όχι με τον καράβλαχο βουλευτή τους. Επειδή εσένα δεν σου φάνηκαν αρκετά στρατόκαβλοι και τζομπάνηδες για να σου εμπνέουν εμπιστοσύνη, δεν σημαίνει πως ξέρεις να τους αξιολογήσεις την τέχνη του πολέμου. Και με το συμπάθειο, αλλά στην Ελλάδα τα έχουμε σπουδάσει όλοι, όλα.
Ordem e Progresso.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Απρ 2020, 19:44

Επειδή όταν ήμουν εν ενεργεία είχα συμμετάσχει σε στρατιωτικές συσκέψεις , οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από σάιτ και περιοδικά θεωρούνται αναξιόπιστες .
Γράφονται από δημοσιογράφους για να εντυπωσιάσουν και να πουλήσουν σε συγκεκριμένο κοινό

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 23 Απρ 2020, 19:45

Ο Πάρης ο Καρβουνόπουλος είναι και φίλος μου και καλός στη δουλειά του.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 23 Απρ 2020, 19:46

Cavaliere έγραψε:
Δεν υπάρχει έγκυρη πηγή δημοσιογραφική. Ένα site της πλάκας που ισχυρίζεται κάτι χωρίς πηγές και στοιχεία. Μην ταΐζετε νήματα που γίνονται για λάσπη.
Υπάρχει:
Golden Age έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:31

Το μέσο είναι δημοσιογραφικό - ειδησεογραφικό:
Militaire News

https://www.militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016

https://www.militaire.gr/to-bella-ciao- ... k-stefani/

Δημοσιογραφία δεν είναι μόνο ότι σε συμφέρει. Αυτά τα συστήματα εξουσίας έχουνε καταρρεύσει:

Εικόνα

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Απρ 2020, 19:47

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:42
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:26
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:13

τον λόγο τον κατανοώ
το πρόβλημα είναι ότι δημιουργούνται άλλα φαινόμενα έτσι
το φαινόμενο των καλών μαθητών που γράφουν καλά και πληρούν τα τυπικά προσόντα αλλά δεν έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τα σώματα αυτά
αυτό θα φανεί στη πρώτη περίπτωση γενικευμένου επεισοδίου με τους Τούρκους
θα δεις πολλά παιδιά να είναι σε φάση "i didnt sign up for this" έχοντας δάκρυα στα μάτια που μπορεί να μην ξαναδούν την οικογένειά τους
κι αυτό γιατί σήμερα πολλοί από αυτούς που μπαίνουν σε αυτές τις σχολές δεν το κάνουν επειδή το πιστεύουν, αλλά το κάνουν για την οικονομική εξασφάλιση
αν τα κριτήρια ήταν διαφορετικά και σωστότερα, δεν θα υπήρχε τόσο έντονο αυτό το φαινόμενο
Τελικά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να είναι μορφωμένα η θα πρέπει να είναι ..απλά οι υιοί των πατεράδων τους που κληρονομούν το επάγγελμα μέσω γνωριμιών και δημοσίων σχέσεων συντεχνιακου χαρακτήρα ;

Θα πρέπει στα στρατιωτικά αξιώματα να έχει πρόσβαση όλος ο ελληνικός λαός με αξιοκρατικά κριτήρια κριτήρια η θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνον οι γόνοι κάποιας κλειστής συντεχνίας ;
ρε μλκ αίνειαν, πώς έφτασες σε αυτά τα συμπεράσματα από αυτό που έγραψα; δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο.
ανάμεσα σε πανελλήνιες και σε τηλέφωνο από τον βουλευτή ή τον στρατηγό δεν υπάρχει άλλη επιλογή;
πολύ εύκολο είναι ακριβώς όπως οι πανελλήνιες, έτσι να γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις που αφορούν μόνο τις παραγωγικές σχολές και καλύπτουν διαφορετικά κριτήρια επιλογής, πιο εξειδικευμένα.
Οι εξεταστές σε αυτές τις εξετάσεις ποιοι θα είναι ;
Πόσο αυτοί οι εξεταστές θα είναι ανεξάρτητοι από .
.την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία;

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 23 Απρ 2020, 19:48

Παίρνω πίσω το μη έγκυρο. Παραμένω στις άλλες θέσεις μου.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 23 Απρ 2020, 19:49

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:41
Golden Age έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:31
Cavaliere έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:29
Περιμένουμε πηγές ειδησεογραφικές για όλο αυτό το παραμύθι. Αλλιώς στείλτε το νήμα στον αγύριστο, ναζιστικό έμεσμα είναι.
Το μέσο είναι δημοσιογραφικό - ειδησεογραφικό:
Militaire News

https://www.militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016

https://www.militaire.gr/to-bella-ciao- ... k-stefani/
Επιτρέψε μου να πω κάτι :D

Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι γράφουν σε εμπορικά στρατιωτικά περιοδικά και σάιτ δεν έχουν και σχέση με το στράτευμα και αυτό
Απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό ως πελάτες που τους διαβάζει και αγοράζει τα περιοδικά τους και που αυτοί οι πελάτες σπάνια είναι στρατιωτικοί συνήθως είναι στρατοκαυλοι πολεμοχαρείς νέοι που ..δεν έχουν πάει ούτε φαντάροι !!

Αλλιώς είναι μια μελέτη για στρατιωτικά θέματα που εκπονείται από ειδικούς στρατιωτικούς επιτελείς για την ανώτατη ηγεσία και είναι εξειδικευμένη και αλλιώς μια δημοσιογραφική έρευνα για στρατιωτικά θέματα η οποία γράφεται για να εντυπωσιάσει κάποιο συγκεκριμένο κοινό πελατών ..
Μα δεν πρόκειται για γενικό άρθρο, αλλά για ρεπορτάζ, απο δημοσιογραφικό μέσο επώνυμου δημοσιογράφου.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 23 Απρ 2020, 19:51

Cavaliere έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
κάτι δημοσιεύματα σαν αυτό του ΟΠ, απλά με κάνουν να πιστεύω περισσότερο ότι έχω δίκιο
Τρίχες, οι στρατιωτικοί έχουν konw how όπως οι στρατιωτικοί άλλων στρατών, κι αυτό πληρώνουμε, να ξέρουν τη δουλειά τους. Όταν έκανε τη θητεία μου ήμουν ο μόνος που δεν έκρινε τη διαδικασία εκπαίδευσης και τις διαταγές, επειδή εμπιστεύομαι αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους, και όχι την ψευτοεξυπνάδα μου. Όλοι οι Ρωμηοί στον στρατό ήξεραν καλύτερα πώς πρέπει να εκπαιδευθούν, ήξεραν τα πάντα καλύτερα και από ταξίαρχο. Ε, άσε με. Τα παιδιά σήμερα περνούν στις Σχολές με την αξία τους και την εξυπνάδα τους, όχι με τον καράβλαχο βουλευτή τους. Επειδή εσένα δεν σου φάνηκαν αρκετά στρατόκαβλοι και τζομπάνηδες για να σου εμπνέουν εμπιστοσύνη, δεν σημαίνει πως ξέρεις να τους αξιολογήσεις την τέχνη του πολέμου. Και με το συμπάθειο, αλλά στην Ελλάδα τα έχουμε σπουδάσει όλοι, όλα.
εγώ δεν είμαι ο τύπος που το παίζει ειδικός σε όλα και κριτής πάντων
όταν όμως βλέπω ανθρώπους να απαξιώνουν τη στολή τους και τον ρόλο τους, όταν σου λένε ξεκάθαρα "στα παπάρια μου τι πρόκειται να κάνεις, εγώ άλλωστε είμαι εδώ για τον μισθό και να πάει να γαμηθεί ο στρατός" είναι δυνατόν να μην μου δημιουργηθούν τέτοια αισθήματα;
επίσης, δεν κρίνω το αν έχουν διαβάσει, ή αν γνωρίζουν καλά την ειδικότητά τους. κρίνω το ΦΡΟΝΗΜΑ τους, που είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει τον καλό αξιωματικό. ένας αξιωματικός που δεν πιστεύει με φανατισμό σε αυτό που προορίζεται να κάνει είναι παντελώς άχρηστος για μένα και την ώρα του καθήκοντος δεν πρόκειται να αποδώσει, ανεξαρτήτως των υπολοίπων προσόντων του.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 23 Απρ 2020, 19:53

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:47
όσο μπορεί να διασφαλιστεί
δηλαδή μου λες ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει θεσμός στην Ελλάδα που να μπορεί να λειτουργήσει με αξιοκρατικά κριτήρια και διαφάνεια επειδή είμαστε ένα μάτσο λαμόγια ΌΛΟΙ ανεξαιρέτως;
ας το κλείσουμε τότε το μπουρδέλο να τελειώνουμε
Τζίμης Πανούσης

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Απρ 2020, 19:56

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:51
Cavaliere έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
όταν όμως βλέπω ανθρώπους να απαξιώνουν τη στολή τους και τον ρόλο τους, όταν σου λένε ξεκάθαρα "στα παπάρια μου τι πρόκειται να κάνεις, εγώ άλλωστε είμαι εδώ για τον μισθό και να πάει να γαμηθεί ο στρατός" είναι δυνατόν να μην μου δημιουργηθούν τέτοια αισθήματα;
επίσης, δεν κρίνω το αν έχουν διαβάσει, ή αν γνωρίζουν καλά την ειδικότητά τους. κρίνω το ΦΡΟΝΗΜΑ τους, που είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει τον καλό αξιωματικό. ένας αξιωματικός που δεν πιστεύει με φανατισμό σε αυτό που προορίζεται να κάνει είναι παντελώς άχρηστος για μένα και την ώρα του καθήκοντος δεν πρόκειται να αποδώσει, ανεξαρτήτως των υπολοίπων προσόντων του.
Αυτό υπήρχε ανέκαθεν σε όλους τους στρατούς απλά ..δεν εκφράζονταν με τόση ειλικρίνεια όπως αναφέρεται τώρα λόγω ελεύθερης έκφρασης.

Σε πολλά επαγγέλματα προκειμένου να κάνεις καριέρα σε αυτά ,δεν θα πρέπει να λες ότι δουλεύεις για τα χρήματα η για το συμφέρον σου αλλά θα πρέπει να υποκρινεσαι τον ανιδιοτελή ιδεολογο που κάνει λειτούργημα και ..βάζει το λειτούργημα πάνω από το συμφέρον του !!!

Άβαταρ μέλους
Αἰακίδης Αἰχμητὴς
Phorum.gr user: Aspetos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αἰακίδης Αἰχμητὴς » 23 Απρ 2020, 19:57

Cavaliere έγραψε:
23 Απρ 2020, 16:56
Όταν πήγα εγώ στην Κ.Ν.Ε. τα ρεμπέτικα ήτανε must.
Ὁ Φαράκος δὲν εἶχε ἀπαγορεύσει τὴ ρόκ; :003:

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Απρ 2020, 19:58

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:53
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:47
όσο μπορεί να διασφαλιστεί
δηλαδή μου λες ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει θεσμός στην Ελλάδα που να μπορεί να λειτουργήσει με αξιοκρατικά κριτήρια και διαφάνεια επειδή είμαστε ένα μάτσο λαμόγια ΌΛΟΙ ανεξαιρέτως;
ας το κλείσουμε τότε το μπουρδέλο να τελειώνουμε
Αν δεν υπάρχουν πανελλαδικές τις εξετάσεις εισαγωγής στην σχολή θα γίνουν από την Διοίκηση της Σχολής..
Η από επιτροπή ελεγχόμενη από αυτόν

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και εάν οι εισαγωγικές εξετάσεις σε ένα πανεπιστήμιο γίνονται από τις πρυτανικές αρχές αυτού του πανεπιστημίου ..

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 23 Απρ 2020, 20:00

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Γιατί απαξιώνουν; δεν υπάρχει υγιέστερο πράγμα από το ασκείς ένα επάγγελμα, λειτούργημα, για την επιβίωσή σου. Ακόμα και στο Άγιο Όρος, οι Πατέρες αν δεν κάνουν εργόχειρο και δεν το πουλήσουν, χαθήκανε. Και παλιά τι κάνανε; Δεν πηγαίνανε στον στρατό για βόλεμα; Όλοι Καραϊσκάκηδες ήτανε; Εδώ την Επανάσταση του 21 αν δεν πλήρωνες το στράτευμα, δεν πηγαίνανε, απεργία κάνανε, υπάρχουν απομνημονεύματα που λένε οπλαρχηγοί πως είχανε θέμα επειδή τα παλικάρια τους είχαν μείνει απλήρωτα. Σιγά μην ήτανε καλύτεροι στρατιωτικοί, επειδή τους διαλέγανε με φάκελλο πολιτικών φρονημάτων και τους έβαζε μέσα το μέσον τους. Τρίχες ήτανε. Το ίδιο όπως όλοι. Εγώ, πήγα στρατό, δεν είδα κανέναν να μην δεν ξέρει τη δουλειά του και να αδιαφορεί. Οι μόνοι βλάκες ήτανε οι κληρωτοί οπλίτες, που τα ξέραν όλα καλύτερα, και δεν θέλανε να μαζεύουνε γόπες επειδή πιστεύαν πως ήταν έτοιμοι να γίνουν Ράμπο. Για να τελειώνω και να μη σε κουράζω, δεν πιστεύω στη ρομαντική ανάγνωση του παρελθόντος. Και ιδίως όταν η χώρα έχει τόσες τραγωδίες, από αξιωματικούς που το παίζανε εθνικόφρονες. Από ηλίθιους τρελούς, καλύτερα σωστοί επαγγελματίες.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 23 Απρ 2020, 20:01

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:56
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Cavaliere έγραψε:
Αυτό υπήρχε ανέκαθεν σε όλους τους στρατούς απλά ..δεν εκφράζονταν με τόση ειλικρίνεια όπως αναφέρεται τώρα λόγω ελεύθερης έκφρασης.

Σε πολλά επαγγέλματα προκειμένου να κάνεις καριέρα σε αυτά ,δεν θα πρέπει να λες ότι δουλεύεις για τα χρήματα η για το συμφέρον σου αλλά θα πρέπει να υποκρινεσαι τον ανιδιοτελή ιδεολογο που κάνει λειτούργημα και ..βάζει το λειτούργημα πάνω από το συμφέρον του !!!
εκεί είναι το πρόβλημα
ότι θεωρούμε λειτουργήματα όμως ο στρατιωτικός, ο αστυνομικός και ο γιατρός ως επαγγέλματα
αυτοί οι άνθρωποι δεν εκτελούν απλά μια ψυχρή και απρόσωπη ρουτίνα
υπάρχει μια ιδεολογία πίσω από αυτό που κάνουν, που πρέπει να την πιστεύουν για να μπορούν να αποδώσουν
ειδάλλως έχουμε τα σημερινά φαινόμενα αδιάφορων "επαγγελματιών" που το μόνο που τους νοιάζει είναι να περάσει το οκτάωρο για να πάνε σπίτι
και το αστείο είναι πως αυτό το φαινόμενο είναι πολύ πιο περιορισμένο στους γιατρούς απ'ότι στους στρατιωτικούς ή τους αστυνομικούς
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 23 Απρ 2020, 20:03

Αἰακίδης Αἰχμητὴς έγραψε:
23 Απρ 2020, 19:57
Ὁ Φαράκος δὲν εἶχε ἀπαγορεύσει τὴ ρόκ; :003:
Υπήρχε αυτό, ισχύει, ήταν ιμπεριαλιστική μουσική. Όπως ισχύει πως στην Ουγγαρία οι εξόριστοι σύντροφοι, πηγαίναν και περίμεναν τα παιδιά τους που συμμετείχαν σε χοροεσπερίδες των Ούγγρων νεολαίων που χόρευναν Ρον Εν Ρολ , και τους ρίχναν ξύλο και τους έκοβαν τα σακάκια με ψαλίδι. Μιλάμε για μάου μάου. Αλλά δεν έφταιγε μόνο το Κ.Κ.Ε. είμαστε ηλίθιος λαός. Οι Ούγγροι γιατί δεν το έκαμαν;
Ordem e Progresso.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών