Οι μόνοι που ασχολιόντουσαν με πολυθεϊστικές μυθολογίες τότε ήταν κάτι μασόνοι και κάτι χαρτορίχτρες σαν την Μπλαβάσκυ που καμία σχέση δεν είχαν με τις αρχαίες θρησκείες έτσι κ' αλλιώς. Δεν είναι ότι πέρασε καμιά απόκρυφη γνώση από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας δηλαδή, απλά τα σύμβολα υπήρχαν και ο καθένας τους έδινε ότι νόημα ήθελε. Για τους βουδιστές είναι καλή τύχη ας πούμε, για τους Γερμανούς η φυλή βριλ ξέρω γω και για τους περισσότερους απλά ένα διακοσμητικό μοτίβο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 15:38Όλα αυτά τα "αποκρυφιστικά" που αναφέρεις έχουν ως βάση την πολυθεϊστική μυθολογία, που έχει κοινά στοιχεία τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση.
Και σαφώς δεν είναι ένα απλό σχέδιο. Είναι ένα από τα τα ηλιακά σύμβολα (και ο ισοσκελής σταυρός το ίδιο είναι) που σημειολογούν την αέναη κίνηση, τον κύκλο, την συμμετρική ισορροπία/αντικατοπτρισμό, τα σημεία του ορίζοντα κλπ κλπ κλπ
Είναι αρχαιοελληνική η σημαία των SS;
Re: Outing: Και σημαίες της Χρυσής Αυγής μαζί με τις Ναζιστικές στο ΟΑΚΑ
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Οι πιο πολλοί, και εδώ και παντού στον κόσμο, δεν κάθονται να ασχοληθούν με το παρελθόν της σβάστικας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 13:42Έχεις κολλήσει στα κτήρια του Τσίλερ.
Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι η σβάστικα ήταν γνωστή στους αρχαιολόγους, ιστορικούς, καλλιτέχνες πολύ πριν τη δουν στα κτήρια του Τσίλερ.
Και δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο ηλιακό σύμβολο. Υπάρχει στη χ ή ψ μορφή σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς.
Ουσιαστικώς, είναι σαν να συγκρίνει κάποιος τη σβάστικα με το σύμπλεγμα των δύο φιδιών της ράβδου του Ασκληπιού.
Ε, όσοι δεν έχουν ιδέα από αυτά τα παγκόσμια σύμβολα, την ταυτίζουν μόνον με τον Χίτλερ. Πρόβλημα τους.
Όλοι γνωρίζουν πως την χρησιμοποίησαν οι ναζί και έχει πια μαγαριστεί σαν σύμβολο.
Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που την χρησιμοποιούν τώρα και προσπαθούν να μας πείσουν - παρά την αντιπάθεια του κόσμου - πως ΔΕΝ είναι ναζιστικό σύμβολο. Γιατί τόση σκορδοκαΐλα;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Μεγατρολάρισμα να το πας στην αρχιτεκτονική.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 14:51Διευκρίνησε μου τι θεωρείς νεοελληνική κουλτούρα. Γιατί πάω στοίχημα ότι αν σου πω να μου γράψεις σε δέκα λεπτά και σε τρεις γραμμές τη διαφορά των κτιρίων που έγιναν υπό την επίβλεψη του Τσίλερ και του Πικιώνη (που είναι πολύ πιο σύγχρονος) από τον Τσίλερ, δεν θα την ξέρεις.
Δεν είμαι σίγουρη καν αν ξέρεις ποια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικό των κτιρίων του Τσίλερ που αναφέρεις συνεχώς.
Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, πάω στοίχημα ότι και οι περισσότεροι χρυσαυγίτες δεν ξέρουν.
Κατά τα άλλα από ελληνικά ουγκ ουγκ από φα και αντιφά, έχουμε πήξει.
Πες μου σε παρακαλώ αν διδασκόταν στα σχολεία ότι είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο κλπ. Κουλτούρα εννοώ κάτι που διδάσκεται και είναι γενικώς αποδεκτό.
Επίσης θέλω να μου πεις τι εννοείς με την λέξη σύμβολο εκεί που είπες ότι έχουν δίκιο οι Νεοναζί Χρυσαυγίτες ότι είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Γιατί όποιον Χρυσαυγίτη ρώτησα, μου έδειχνε ψηφιδωτά.
Πάντως το λινκ που έβαλες μόνον σε αρχαιοελληνικό δεν παραπέμπει.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Re: Είναι αρχαιοελληνική η σημαία των SS;
Οι Καλμίκοι ή Καλμούχοι ή Καλμούκοι (Καλμίκικα: Хальмгуд) είναι ένα μογγολικό φύλο που κατοικεί στη βορειοδυτική ακτή της Κασπίας κατά τους τελευταίους τέσσερις αιώνες.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 15:18Δηλαδή οι Καλμύκοι του Κόκκινου στρατού ήταν ασιάτες θρησκευόμενοι;Jolly Roger έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 15:16Δε λέει κάτι. Και στους Καλμύκους της Ρωσίας υπήρχε ως βουδιστικό σύμβολο, και μάλιστα φαίνεται να το φορούσαν μέχρι και Καλμύκοι του Κόκκινου Στρατού (!) στον ρώσικο εμφύλιο το 1918:
Γενικά πριν τους ναζί η σβάστικα ήταν ένα ασιατικό θρησκευτικό σύμβολο και τίποτα παραπάνω.
Πιστεύουν στον βουδισμό - είναι μάλιστα ο μοναδικός βουδιστικός λαός της Ευρώπης.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- Sid Vicious
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Ήταν σύμβολο; Είναι το ίδιο με αυτό;Sid Vicious έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 16:59H ασπίδα του Φιλίππου
[img]https://i.postimg.cc/rpzPwtM3/9b99 ... .jpg[/img]

- Sid Vicious
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
- Golden Age
Εγώ απλά ρωτάω ποια είναι η σημαία των SS;brb και tyt έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 12:25Χειρότερος τρολ και από τον ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ είσαι. Σε φτύνουν, δεν βρέχει.Golden Age έγραψε: ↑24 Νοέμ 2018, 20:56Εγώ πάντως θα επιμείνω στην ερώτηση. Ποια ήταν η σημαία των SS;
Αν είναι κάποια, μπορείς να μου την υποδείξεις και να μου πεις, "αυτή είναι". Τί πιο απλό.

-
- Μέλη που αποχώρησαν
Αυτή 1-0.Golden Age έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 17:48Εγώ απλά ρωτάω ποια είναι η σημαία των SS;brb και tyt έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 12:25Χειρότερος τρολ και από τον ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ είσαι. Σε φτύνουν, δεν βρέχει.Golden Age έγραψε: ↑24 Νοέμ 2018, 20:56Εγώ πάντως θα επιμείνω στην ερώτηση. Ποια ήταν η σημαία των SS;
Αν είναι κάποια, μπορείς να μου την υποδείξεις και να μου πεις, "αυτή είναι". Τί πιο απλό.
Εδώ λέει μετά το 11.50 ότι είναι σύμβολο των SS.
Οι Γερμανοί ότι πιάνουν το καταστρέφουν, έτσι μόλυναν κι αυτό το υπέροχο σύμβολο της πορείας του ήλιου ανά το έτος και την αιωνιότητα.
Η χιτλερική σβάστικα είναι μαύρη τετραγωνισμένη, εντός λευκού κύκλου, εντός ερυθρού τετραγώνου. Υπάρχουν κι άλλες, όπως η αρχαιοελληνική σικελική π.χ. που ακόμη χρησιμοποιείται, και στην ελληνική λαϊκή τέχνη έχω δει σε υφαντά, σε μεταλλουργία, σε έπιπλα και σε παλιά αυτοσχέδια τατουάζ ηλικιωμένων γυναικών της υπαίθρου.
Η χιτλερική σβάστικα είναι μαύρη τετραγωνισμένη, εντός λευκού κύκλου, εντός ερυθρού τετραγώνου. Υπάρχουν κι άλλες, όπως η αρχαιοελληνική σικελική π.χ. που ακόμη χρησιμοποιείται, και στην ελληνική λαϊκή τέχνη έχω δει σε υφαντά, σε μεταλλουργία, σε έπιπλα και σε παλιά αυτοσχέδια τατουάζ ηλικιωμένων γυναικών της υπαίθρου.
- Golden Age
Δεν υπήρχε καμμία απολύτως σημαία των SS. Ούτε και το ρπεροπτάζ λέει για σημαία των SS.brb και tyt έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 17:56Αυτή 1-0.Golden Age έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 17:48Εγώ απλά ρωτάω ποια είναι η σημαία των SS;brb και tyt έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 12:25
Χειρότερος τρολ και από τον ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ είσαι. Σε φτύνουν, δεν βρέχει.
Εδώ λέει μετά το 11.50 ότι είναι σύμβολο των SS.
Απο εκεί και πέρα, το πως παρουσιάζουν οι δημοσιοκάφροι μια καλλιγραφία που υπήρχε σε ένα πάτωμα, είναι άλλη ιστορία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 25 Νοέμ 2018, 18:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Σημαία με σύμβολο των SS. Πιο κάτω λέει ότι είναι Ναζιστικό σύμβολο.Golden Age έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 18:00
Δεν υπήρχε καμμία απολύτως σημαία των SS. Ούτε και το ρπεροπτάζ λέει για σημαία των SS.
Απο εκεί και πέρα, το πως παρουσιάζουν οι δημοσιοκάφροι μια καλλιγραφία που υπήρχε σε ένα πάτωμα, είναι άλλη ιστορία.
Στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής που είναι Νεοναζί τα ξέρουν καλά αυτά.
- blackpaint
παιδια, κι ο σταυρος ηταν επισης προχριστιανικο συμβολο, αυτο ομως δεν εμποδιζει απο το να θεωρειται ΤΟ συμβολο του χριστιανισμου παγκοσμιως, κι ας μην ηταν το πρωτο συμβολο της θρησκειας, αλλα μαλλον ενα παγανιστικο καταλοιπο.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cross-ndj_(hieroglyph)

https://en.wikipedia.org/wiki/Cross-ndj_(hieroglyph)
- Golden Age
Πότε ήτανε σύμβολο των SS;brb και tyt έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 18:10Σημαία με σύμβολο των SS. Πιο κάτω λέει ότι είναι Ναζιστικό σύμβολο.Golden Age έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 18:00
Δεν υπήρχε καμμία απολύτως σημαία των SS. Ούτε και το ρπεροπτάζ λέει για σημαία των SS.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Βρήκα αυτό, έχει κι άλλα.Golden Age έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 18:22Πότε ήτανε σύμβολο των SS;brb και tyt έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 18:10Σημαία με σύμβολο των SS. Πιο κάτω λέει ότι είναι Ναζιστικό σύμβολο.Golden Age έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 18:00
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=426559
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 335 Απαντήσεις
- 7272 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nostromos
10 Ιαν 2024, 13:25
-
-
Νέα δημοσίευση Σας αρέσει αυτή η σημαία;
από taxalata xalasa » 15 Ιούλ 2023, 09:58 » σε Διεθνής πολιτική - 16 Απαντήσεις
- 898 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nikos p 2020
15 Ιούλ 2023, 18:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση δυο μετρα και δυο σταθμα απο τον Αδωνι για τη ροζ και την αμερικανικη σημαια
από southern » 15 Ιαν 2025, 10:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 128 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dwarven Blacksmith
15 Ιαν 2025, 11:56
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κατηγορούμενος επειδή τοποθέτησε ελληνική σημαία!
από Golden Age » 09 Απρ 2025, 13:15 » σε Εσωτερική Πολιτική - 43 Απαντήσεις
- 729 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
10 Απρ 2025, 12:09
-