Είναι αρχαιοελληνική η σημαία των SS;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Outing: Και σημαίες της Χρυσής Αυγής μαζί με τις Ναζιστικές στο ΟΑΚΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2018, 14:15

brb και tyt έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 13:45
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 13:42
Έχεις κολλήσει στα κτήρια του Τσίλερ.

Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι η σβάστικα ήταν γνωστή στους αρχαιολόγους, ιστορικούς, καλλιτέχνες πολύ πριν τη δουν στα κτήρια του Τσίλερ.
Και δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο ηλιακό σύμβολο. Υπάρχει στη χ ή ψ μορφή σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς.

Ουσιαστικώς, είναι σαν να συγκρίνει κάποιος τη σβάστικα με το σύμπλεγμα των δύο φιδιών της ράβδου του Ασκληπιού.

Ε, όσοι δεν έχουν ιδέα από αυτά τα παγκόσμια σύμβολα, την ταυτίζουν μόνον με τον Χίτλερ. Πρόβλημα τους.
Κι εγώ έγραψα ότι πέρασε στην γερμανική κουλτούρα με τον Σλήμαν κλκπ.
Η σβάστικα δεν πέρασε στη γερμανική κουλτούρα με τον Σλήμαν. Ήταν ηλιακό σύμβολο και ως τέτοιο υπήρχε και στη μυθολογία της Θούλης, (Υπερβορείας για εμάς) που ήταν συνδεδεμένη και με τον δικό "μας" Απόλλωνα. Στη Θούλη, κάνει αναφορές και ο Γκαίτε. Γενικώς, τα σύμβολα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ ως εμβλήματα ήταν η σβάστικα, ο ναϊτικος σταυρός, οι δύο παράλληλοι κεραυνοί, η νεκροκεφαλή, ο αετός και γενικώς σύμβολα που υπήρχαν από την αρχαιότητα μέχρι τον μεσαίωνα και συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Σαφώς και η σβάστικα ήταν το πιο επιβλητικό αλλά η δυναμική που έχει για τον καθένα, εξαρτάται από το πόσο γνωστή ήταν σαν σύμβολο πριν τη δει πρώτη φορά ως αποκλειστικό σύμβολο του Χίτλερ.
brb και tyt έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 13:45
κι εμείς το γνωρίσαμε με οικτρό τρόπο με τον Χίτλερ. Εκτός και αν το είχαμε εμείς (πριν τον Χίτλερ) και δεν το ξέρω. Είμαι όλος αυτιά μάτια.

Μ' αυτό τον τρόπο φαίνεται το γελοίον της προπαγάνδας τον Νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "είχαμε". Να την έχουμε ως τι;
Αφού ήδη ανέφερα ότι υπάρχει και σε πολλές αρχαιοελληνικές -και όχι μόνον- παραστάσεις. Κάποιες υπάρχουν στο πρώτο λινκ που ανέβασα.

Το ότι οι χρυσαυγίτες υποστηρίζουν ότι η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο για τους δικούς τους λόγους, δεν σημαίνει ότι η σβάστικα δεν είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Είναι. Όχι μόνον αρχαιοελληνικό αλλά παγκόσμιο σύμβολο.

Το ότι έγινε ΚΑΙ χιτλερικό σύμβολο, είναι άλλο θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 25 Νοέμ 2018, 14:27

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 14:15
Αφού ήδη ανέφερα ότι υπάρχει και σε πολλές αρχαιοελληνικές -και όχι μόνον- παραστάσεις. Κάποιες υπάρχουν στο πρώτο λινκ που ανέβασα.

Το ότι οι χρυσαυγίτες υποστηρίζουν ότι η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο για τους δικούς τους λόγους, δεν σημαίνει ότι η σβάστικα δεν είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Είναι. Όχι μόνον αρχαιοελληνικό αλλά παγκόσμιο σύμβολο.

Αν υπήρχε στη νεοελληνική κουλτούρα. Σε κτίρια, σε παραστάσεις σε οτιδήποτε.
Αν γνώριζε ο μέσος Έλληνας την ύπαρξη της σβάστικας.

Όσο για το αν ήταν αρχαιοελληνικό σύμβολο, από όσο ξέρω έκαναν κάτι σαν μαιάνδρους σαν διακόσμηση σε ψηφιδωτά, δεν ήταν σύμβολο στην Αρχαία Ελλάδα. Αν κάνω λάθος είμαι πρόθυμος να μάθω.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε:
05 Φεβ 2019, 15:27

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2018, 14:51

brb και tyt έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 14:27
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 14:15

Όσο για το αν ήταν αρχαιοελληνικό σύμβολο, από όσο ξέρω έκαναν κάτι σαν μαιάνδρους σαν διακόσμηση σε ψηφιδωτά, δεν ήταν σύμβολο στην Αρχαία Ελλάδα. Αν κάνω λάθος είμαι πρόθυμος να μάθω.
Διευκρίνησε μου τι θεωρείς νεοελληνική κουλτούρα. Γιατί πάω στοίχημα ότι αν σου πω να μου γράψεις σε δέκα λεπτά και σε τρεις γραμμές τη διαφορά των κτιρίων που έγιναν υπό την επίβλεψη του Τσίλερ και του Πικιώνη (που είναι πολύ πιο σύγχρονος) από τον Τσίλερ, δεν θα την ξέρεις.

Δεν είμαι σίγουρη καν αν ξέρεις ποια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικό των κτιρίων του Τσίλερ που αναφέρεις συνεχώς.

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, πάω στοίχημα ότι και οι περισσότεροι χρυσαυγίτες δεν ξέρουν.

Κατά τα άλλα από ελληνικά ουγκ ουγκ από φα και αντιφά, έχουμε πήξει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 25 Νοέμ 2018, 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Γιωργης

Re: Είναι αρχαιοελληνική η σημαία των SS;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης » 25 Νοέμ 2018, 14:57

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι ελληνες επιμένουν να ανήκουν στην κουλτούρα των λευκών. Φυλετικά ομοιάζουν στους Άραβες, Τούρκους, Ινδούς, Αφγανούς. Ο δε πολιτισμός των είναι ανακύκλωση του προοδευτικού Ισλάμ με ολίγον τι από αλβανική και σλαβική παράδοση. Γιατί η αυτή αρρωστημένη μανία να αναγνωρισθούν ως λευκοί.

Άβαταρ μέλους
Σαμψών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαμψών » 25 Νοέμ 2018, 15:12

brb και tyt έγραψε:

Υπήρχε σαν διακοσμητικό σχέδιο όπως ο μαίανδρος χωρίς τις μεταφυσικές πίπες που του απέδωσαν οι Γερμανοί αργότερα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2018, 15:15

Με αυτήν την έννοια όλα τα σύμβολα μεταφυσικές πίπες είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Jolly Roger
Phorum.gr user: Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger » 25 Νοέμ 2018, 15:16

Δε λέει κάτι. Και στους Καλμύκους της Ρωσίας υπήρχε ως βουδιστικό σύμβολο, και μάλιστα φαίνεται να το φορούσαν μέχρι και Καλμύκοι του Κόκκινου Στρατού (!) στον ρώσικο εμφύλιο το 1918:

Εικόνα

Γενικά πριν τους ναζί η σβάστικα ήταν ένα ασιατικό θρησκευτικό σύμβολο και τίποτα παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 25 Νοέμ 2018, 15:18

Σαμψών έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 15:12
brb και tyt έγραψε:

Υπήρχε σαν διακοσμητικό σχέδιο όπως ο μαίανδρος χωρίς τις μεταφυσικές πίπες που του απέδωσαν οι Γερμανοί αργότερα.
Εικόνα
Αν είναι πίπες τα μεταφυσικά δεν συμβόλιζε τίποτα και ήταν απλώς διακοσμητικό ;
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2018, 15:18

Jolly Roger έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 15:16
Δε λέει κάτι. Και στους Καλμύκους της Ρωσίας υπήρχε ως βουδιστικό σύμβολο, και μάλιστα φαίνεται να το φορούσαν μέχρι και Καλμύκοι του Κόκκινου Στρατού (!) στον ρώσικο εμφύλιο το 1918:

Εικόνα

Γενικά πριν τους ναζί η σβάστικα ήταν ένα ασιατικό θρησκευτικό σύμβολο και τίποτα παραπάνω.
Δηλαδή οι Καλμύκοι του Κόκκινου στρατού ήταν ασιάτες θρησκευόμενοι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger » 25 Νοέμ 2018, 15:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 15:18
Jolly Roger έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 15:16

Εικόνα

Δηλαδή οι Καλμύκοι του Κόκκινου στρατού ήταν ασιάτες θρησκευόμενοι;
Βουδιστές. Το είχαν κάτι σαν εθνικό σύμβολο.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σαμψών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαμψών » 25 Νοέμ 2018, 15:29

Μπίστης έγραψε:
Ναι. Εκείνη την εποχή στην Γερμανία ήταν πολύ της μόδας ο αποκρυφισμός, μαύρη μαγεία και τέτοια και επειδή πάντα οι Γερμανοί ήταν ούγκανοι άρχισαν να λένε πως αυτό το σχέδιο είναι από μια ξεχασμένη φυλή ξέρω γω που είναι ο προπάτορας των Γερμανών. Μπλαβάσκυ, εταιρία Θούλης κτλ. Μερικοί έβαζαν και εξωγήινους μέσα και γινόταν το σώσε. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από από ένα απλό σχέδιο που είναι ευχάριστο στο μάτι και είχε γίνει βιραλ στον αρχαίο κόσμο. Κάτι όπως αυτό τα 90ς:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2018, 15:33

Καλά, οι Κόκκινοι πήραν το Όσκαρ της πιο εντυπωσιακής παραλλαγής. :lol:

Οι Αμερικάνοι έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι.

Εικόνα

http://www.onalert.gr/stories/istoria-s ... adei/38040
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger » 25 Νοέμ 2018, 15:38

Iνδιάνοι μπασκετμπολίστες 1910s

Εικόνα

Βtw, σε αυτό το άρθρο, που καταγράφει όλες τις εμφανίσεις της σβάστικας στη Δύση πριν τους ναζί, δε λέει τίποτα και πουθενά για Ελλάδα:

https://en.wikipedia.org/wiki/Western_u ... th_century

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2018, 15:38

Σαμψών έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 15:29
Μπίστης έγραψε:
Ναι. Εκείνη την εποχή στην Γερμανία ήταν πολύ της μόδας ο αποκρυφισμός, μαύρη μαγεία και τέτοια και επειδή πάντα οι Γερμανοί ήταν ούγκανοι άρχισαν να λένε πως αυτό το σχέδιο είναι από μια ξεχασμένη φυλή ξέρω γω που είναι ο προπάτορας των Γερμανών. Μπλαβάσκυ, εταιρία Θούλης κτλ. Μερικοί έβαζαν και εξωγήινους μέσα και γινόταν το σώσε. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από από ένα απλό σχέδιο που είναι ευχάριστο στο μάτι και είχε γίνει βιραλ στον αρχαίο κόσμο. Κάτι όπως αυτό τα 90ς:
Εικόνα
Όλα αυτά τα "αποκρυφιστικά" που αναφέρεις έχουν ως βάση την πολυθεϊστική μυθολογία, που έχει κοινά στοιχεία τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση.

Και σαφώς δεν είναι ένα απλό σχέδιο. Είναι ένα από τα τα ηλιακά σύμβολα (και ο ισοσκελής σταυρός το ίδιο είναι) που σημειολογούν την αέναη κίνηση, τον κύκλο, την συμμετρική ισορροπία/αντικατοπτρισμό, τα σημεία του ορίζοντα κλπ κλπ κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Νοέμ 2018, 15:50

Jolly Roger έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 15:38

Βtw, σε αυτό το άρθρο, που καταγράφει όλες τις εμφανίσεις της σβάστικας στη Δύση πριν τους ναζί, δε λέει τίποτα και πουθενά για Ελλάδα:

https://en.wikipedia.org/wiki/Western_u ... th_century
Τα άρθρα της βίκι δεν είναι συνήθως ολοκληρωμένα.

https://www.google.gr/search?q=swastika ... 20&bih=844
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών