Η σβάστικα δεν πέρασε στη γερμανική κουλτούρα με τον Σλήμαν. Ήταν ηλιακό σύμβολο και ως τέτοιο υπήρχε και στη μυθολογία της Θούλης, (Υπερβορείας για εμάς) που ήταν συνδεδεμένη και με τον δικό "μας" Απόλλωνα. Στη Θούλη, κάνει αναφορές και ο Γκαίτε. Γενικώς, τα σύμβολα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ ως εμβλήματα ήταν η σβάστικα, ο ναϊτικος σταυρός, οι δύο παράλληλοι κεραυνοί, η νεκροκεφαλή, ο αετός και γενικώς σύμβολα που υπήρχαν από την αρχαιότητα μέχρι τον μεσαίωνα και συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Σαφώς και η σβάστικα ήταν το πιο επιβλητικό αλλά η δυναμική που έχει για τον καθένα, εξαρτάται από το πόσο γνωστή ήταν σαν σύμβολο πριν τη δει πρώτη φορά ως αποκλειστικό σύμβολο του Χίτλερ.brb και tyt έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 13:45Κι εγώ έγραψα ότι πέρασε στην γερμανική κουλτούρα με τον Σλήμαν κλκπ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 13:42Έχεις κολλήσει στα κτήρια του Τσίλερ.
Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι η σβάστικα ήταν γνωστή στους αρχαιολόγους, ιστορικούς, καλλιτέχνες πολύ πριν τη δουν στα κτήρια του Τσίλερ.
Και δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο ηλιακό σύμβολο. Υπάρχει στη χ ή ψ μορφή σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς.
Ουσιαστικώς, είναι σαν να συγκρίνει κάποιος τη σβάστικα με το σύμπλεγμα των δύο φιδιών της ράβδου του Ασκληπιού.
Ε, όσοι δεν έχουν ιδέα από αυτά τα παγκόσμια σύμβολα, την ταυτίζουν μόνον με τον Χίτλερ. Πρόβλημα τους.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "είχαμε". Να την έχουμε ως τι;brb και tyt έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 13:45κι εμείς το γνωρίσαμε με οικτρό τρόπο με τον Χίτλερ. Εκτός και αν το είχαμε εμείς (πριν τον Χίτλερ) και δεν το ξέρω. Είμαι όλος αυτιά μάτια.
Μ' αυτό τον τρόπο φαίνεται το γελοίον της προπαγάνδας τον Νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Αφού ήδη ανέφερα ότι υπάρχει και σε πολλές αρχαιοελληνικές -και όχι μόνον- παραστάσεις. Κάποιες υπάρχουν στο πρώτο λινκ που ανέβασα.
Το ότι οι χρυσαυγίτες υποστηρίζουν ότι η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο για τους δικούς τους λόγους, δεν σημαίνει ότι η σβάστικα δεν είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Είναι. Όχι μόνον αρχαιοελληνικό αλλά παγκόσμιο σύμβολο.
Το ότι έγινε ΚΑΙ χιτλερικό σύμβολο, είναι άλλο θέμα.