Δεν βολεύει όταν ο άλλος είναι στην εντατική. Στην πράξη σου λέω για κάτι που συνέβη, όχι θεωρητικά πράγματα. Κι αν θέλεις είναι πρόβλημα να μου είχε στείλει πχ 2-3 χιλιάδες Ευρώ για να καλύψω πιθανά έξοδα. Πως θα δικαιολογούνταν το ποσό αυτό στην εφορία; Ως τι θα μου το έστελνε;
Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών
Re: Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών
Re: Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών
Και τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε, δηλαδή ότι στο ΑΤΜ θα χρησιμοποιείς κινητό αντί για κάρτα?ST48410 έγραψε: ↑08 Μάιος 2025, 22:56Φυσικά. Στην δική μου περίπτωση δημιούργησε το εξής ζήτημα. Έμπαινα από το δικό μου e-banking, συνδεδεμένο με δικό μου κινητό και έκανα τις πληρωμές για το ηλικιωμένο άτομο. Αυτό εμφάνιζε στην εφορία τις πληρωμές στο δικό μου όνομα κι ας ήταν συνταξιοδοτικός λογαριασμός αυτός από τον οποίο έφευγαν τα χρήματα.
Δεν είναι κανείς κατά της χρήσης μοντέρνας τεχνολογίας για συναλλαγές. Μην τα μπερδεύεις.
Είμαι κατά της αποκλειστικής χρήσης. Της μη ύπαρξης εναλλακτικής για τις ειδικές περιπτώσεις που ανέφερα. Και ακόμα τα μετρητά είναι απαραίτητα. Δεν έχω βρει ποτέ μου γυναίκα που να καθαρίζει σκάλες ή να προσέχει ηλικιωμένο που να μπορεί να πληρωθεί με κάτι άλλο εκτός από μετρητά.
Προσωπικά θα έδινα την κάρτα μου σε κάποιον καλό φίλο ή συγγενή αν υπήρχε ανάγκη να μου βγάλει χρήματα ενώ εγώ απουσιάζω, είμαι άρρωστος ή στο εξωτερικό ή οτιδήποτε. Το κινητό μου πάλι δεν το δίνω σε κανέναν.foscilis έγραψε: ↑08 Μάιος 2025, 23:31Και τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε, δηλαδή ότι στο ΑΤΜ θα χρησιμοποιείς κινητό αντί για κάρτα?ST48410 έγραψε: ↑08 Μάιος 2025, 22:56Φυσικά. Στην δική μου περίπτωση δημιούργησε το εξής ζήτημα. Έμπαινα από το δικό μου e-banking, συνδεδεμένο με δικό μου κινητό και έκανα τις πληρωμές για το ηλικιωμένο άτομο. Αυτό εμφάνιζε στην εφορία τις πληρωμές στο δικό μου όνομα κι ας ήταν συνταξιοδοτικός λογαριασμός αυτός από τον οποίο έφευγαν τα χρήματα.
Τι ακριβώς πρόβλημα λύνει αυτή η αλλαγή;
καλοι μαλακες ειναι και οι Κινεζοι ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- hellegennes
Συχνά; Είναι σημαντικό ποσοστό των συναλλαγών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: ↑08 Μάιος 2025, 22:28Εν πρώτοις από πού κι ως πού κάνει πιο γρήγορη την διαδικασία;
Δεν φτιάχνουν λέω εγώ πρώτα τα ΑΤΜ τους που σχεδόν κανένα δεν λειτουργεί και να αφήσουν τις πίπες;
Αυτό.
ST48410 έγραψε: ↑08 Μάιος 2025, 22:59Κι εγώ έχω την αίσθηση ότι η υποδομή δεν είναι ακόμα έτοιμη για καθολική εφαρμογή. Αλλά το δικαιολογούσα στο ότι το κινητό μου δεν είναι τελευταίο μοντέλο. Αν λες κι εσύ ότι είναι συχνά τα ζητήματα, τότε υπάρχει πρόβλημα.hellegennes έγραψε: ↑08 Μάιος 2025, 22:36Τα έχω αναλύσει πολλές φορές τα προβλήματα. Ο απλός χρήστης μπορεί να μην έχει γενική εικόνα πόσο συχνά ΔΕΝ δουλεύουν καν οι συναλλαγές με κάρτα, πόσο μάλλον με κινητό, αλλά ένας πωλητής βλέπει προβλήματα πολλές φορές την μέρα.
Δεν έχει υπάρξει μέρα που να θυμάμαι να έχουν λειτουργήσει όλες οι συναλλαγές.
Ή κάποιου θα έχει μπλοκάρει η κάρτα ή δεν θα λειτουργεί το NFC ή δεν θα έχουν μεταφερθεί τα χρήματα γιατί έχουν βαλέρ μεταξύ τραπεζών αλλά θα φαίνονται στον λογαριασμό του και ίσως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε POS άλλης τράπεζας ή δεν θα λειτουργεί η κάρτα για απροσδιόριστο λόγο ή δεν θα λειτουργεί η ανέπαφη συναλλαγή και ο χρήστης δεν θυμάται το pin ή θα λειτουργεί αλλά θα έχει περάσει το όριο και δεν θα θυμάται το pin ή δεν θα λειτουργεί η τράπεζά του ή δεν θα έχει λειτουργούν οι σέρβερ του υπουργείου (αυτό αφορά την εξυπνάδα με την σύνδεση της ταμειακής) ή θα έχει ραγίσει η κάρτα και δεν λειτουργεί ή θα έχει μπλοκάρει το NFC στο κινητό για οποιονδήποτε λόγο*.
Επίσης σε κάποιες συναλλαγές δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις κινητό αντί της φυσικής κάρτας, για λόγους ασφαλείας.
* μου έχει συμβεί δυο φορές πρόσφατα να προσπαθεί ζευγάρι να πληρώσει ταυτόχρονα γιατί μαλώνουν ποιος θα πληρώσει και να μπλοκάρουν τα NFC και των δυο κινητών ταυτόχρονα.
Όχι. Να συνεχίζεις να αγοράζεις κινητά μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Δεν είμαστε τίποτα βλάχοι. Δεν θα κυκλοφορούμε με μετρητα
- Space_Passenger
ΕΓΩ τραβαω λεφτα ΓΙΑ τον πατερα μου που δεν εχει σμαρτφον, αλλα ενα απλο του κολου κινητο και μετα βιας το χρησιμοποιει. Περιτο να πω οτι δεν ξερει να κανει ουτε με τη καρτα τη διαδικασια οχι το ανεπαφο.
- Space_Passenger
Και τωρα θα θελει αποτυπωμα?? ή Face ιδ?? θα πρεπει να πηγαινει και ο πατερας μου στο ατμ μαζι μου???
Ελπιζω οι καρτες να συνεχισουν να ισχυουν εναλλακτικα μαζι με τα αλλα.
Ελπιζω οι καρτες να συνεχισουν να ισχυουν εναλλακτικα μαζι με τα αλλα.
Ήθελα σήμερα να βγάλω τη σύνταξη του πατέρα μου . Στο ΑΤΜ της Εθνικής δεν την έβλεπε ούτε με ανέπαφη διαδικασία ούτε με τον κλασικό τρόπο διά της χώσεως (sic) εντός σχισμής.Aitwlos έγραψε: ↑09 Μάιος 2025, 20:31hellegennes έγραψε: ↑08 Μάιος 2025, 22:28Εν πρώτοις από πού κι ως πού κάνει πιο γρήγορη την διαδικασία;
Δεν φτιάχνουν λέω εγώ πρώτα τα ΑΤΜ τους που σχεδόν κανένα δεν λειτουργεί και να αφήσουν τις πίπες;
Αυτό.
Μεγαλεία λέμε!
Πήγα σε άλλο ΑΤΜ κάνα χιλιόμετρο μακριά..Εκεί την είδε.. σιχτίρ όμως ε;
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Μα αυτό λέμε, δεν θέλουμε να φθάσουμε στο χάλι των Κινέζων.
Είναι γνωστό πως το ελληνικό κράτος είναι ΓΤΠ!Garcia έγραψε: ↑08 Μάιος 2025, 22:34Kαταρχην το τι τραβηξα για να μπορεσω να βρω τροπο για προσβαση στο gov gr για ηλεκτρονικες εξουσιοδοτησεις,για ηλικιωμενο ατομο ωστε να μην ταλαιπωρειται καθε φορα που θελει φαρμακα απο φαρμακειο ΕΟΠΥΥ και ζητουν εξουσιοδοτηση,το οποιο δεν ειχε στην κατοχη του κινητο τηλεφωνο,δεν ειχε e-banking και κωδικους,δεν μπορουσε λογω αυτου να γινει ταυτοποιηση μεσω τραπεζικου ιδρυματος μεσω εθνικου μητρωου επικοινωνιας τα στοιχεια του,επισης απο τα ΚΕΠ δεν μπορουσαν να προσφερουν καποια λυση,παρα μονο ταυτοποιηση με βιντεοκληση(χεσε μας τωρα) η γνησιο υπογραφης με κ'ατοικον εκροσωπο αστυνομικο(χεσε μας τωρα χ2).Και οταν καλεσα σε καποιο τηλεφωνο που βρηκα απο το ΕMEπ,μου απαντησε ευθαρσως μια ασχετη,"και τι να κανω,να λυσω εγω τις παθογενειες του συστηματος?".
Σκεφτειτε τωρα,80αρηδες+,χωρις κινητο NFC,χωρις e-banking,να πρεπει να εξουσιοδοτησουν ανιψια,εγγονια,παιδια για να πανε να βγαλουν με το κινητο συνταξη απο το εκαστοτε ΑΤΜ,το δακτυλικο αποτυπωμα αν εχει μπει σε λωκοτρυπιδα το χερι,πιανει?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτέλους τέλος στη νοοτροπία των Επιδομάτων. Ο Κυριάκος βάζει τέλος στις επιδοτήσεις στην Ενέργεια
από Kauldron » 25 Μάιος 2023, 01:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 1074 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Μάιος 2023, 04:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το εγκεφαλικό αποτύπωμα της οικονομικής ανέχειας
από Frappezitis » 01 Οκτ 2024, 21:15 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 1 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-