Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 08 Μάιος 2025, 23:30

GoBzi έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:24
ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 21:30
Τι θα γίνεται τώρα; Θα πρέπει ο άλλος να σου δώσει το κινητό του; Δεν είναι πρακτικό.
Θα πρέπει να στείλει λεφτά από τον λογαριασμό του στον δικό σου μέσω e-banking. Εσύ θα πας με το κινητό σου και θα τραβήξεις τα λεφτά.
Δεν βολεύει όταν ο άλλος είναι στην εντατική. Στην πράξη σου λέω για κάτι που συνέβη, όχι θεωρητικά πράγματα. Κι αν θέλεις είναι πρόβλημα να μου είχε στείλει πχ 2-3 χιλιάδες Ευρώ για να καλύψω πιθανά έξοδα. Πως θα δικαιολογούνταν το ποσό αυτό στην εφορία; Ως τι θα μου το έστελνε;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Μάιος 2025, 23:31

ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:56
foscilis έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:23
ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:20

Συνδικαιούχο στο λογαριασμό εννοείς με δεύτερη κάρτα -> smartphone;
Ε ναι, ολοι οι δικαιουχοι δε μπορουν να το κανουν αυτο?
Φυσικά. Στην δική μου περίπτωση δημιούργησε το εξής ζήτημα. Έμπαινα από το δικό μου e-banking, συνδεδεμένο με δικό μου κινητό και έκανα τις πληρωμές για το ηλικιωμένο άτομο. Αυτό εμφάνιζε στην εφορία τις πληρωμές στο δικό μου όνομα κι ας ήταν συνταξιοδοτικός λογαριασμός αυτός από τον οποίο έφευγαν τα χρήματα.
Και τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε, δηλαδή ότι στο ΑΤΜ θα χρησιμοποιείς κινητό αντί για κάρτα?

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 08 Μάιος 2025, 23:32

mao mao έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:29
Στην Κίνα πληρώνουν με αναγνώριση παλάμης , και εμείς ακόμη μιλάμε για χαλασμένα ΑΤΜ
Δεν είναι κανείς κατά της χρήσης μοντέρνας τεχνολογίας για συναλλαγές. Μην τα μπερδεύεις.

Είμαι κατά της αποκλειστικής χρήσης. Της μη ύπαρξης εναλλακτικής για τις ειδικές περιπτώσεις που ανέφερα. Και ακόμα τα μετρητά είναι απαραίτητα. Δεν έχω βρει ποτέ μου γυναίκα που να καθαρίζει σκάλες ή να προσέχει ηλικιωμένο που να μπορεί να πληρωθεί με κάτι άλλο εκτός από μετρητά.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 08 Μάιος 2025, 23:35

foscilis έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:31
ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:56
foscilis έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:23

Ε ναι, ολοι οι δικαιουχοι δε μπορουν να το κανουν αυτο?
Φυσικά. Στην δική μου περίπτωση δημιούργησε το εξής ζήτημα. Έμπαινα από το δικό μου e-banking, συνδεδεμένο με δικό μου κινητό και έκανα τις πληρωμές για το ηλικιωμένο άτομο. Αυτό εμφάνιζε στην εφορία τις πληρωμές στο δικό μου όνομα κι ας ήταν συνταξιοδοτικός λογαριασμός αυτός από τον οποίο έφευγαν τα χρήματα.
Και τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε, δηλαδή ότι στο ΑΤΜ θα χρησιμοποιείς κινητό αντί για κάρτα?
Προσωπικά θα έδινα την κάρτα μου σε κάποιον καλό φίλο ή συγγενή αν υπήρχε ανάγκη να μου βγάλει χρήματα ενώ εγώ απουσιάζω, είμαι άρρωστος ή στο εξωτερικό ή οτιδήποτε. Το κινητό μου πάλι δεν το δίνω σε κανέναν.

Τι ακριβώς πρόβλημα λύνει αυτή η αλλαγή;

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 08 Μάιος 2025, 23:35

καλοι μαλακες ειναι και οι Κινεζοι ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 08 Μάιος 2025, 23:50

ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:59
Κι εγώ έχω την αίσθηση ότι η υποδομή δεν είναι ακόμα έτοιμη για καθολική εφαρμογή. Αλλά το δικαιολογούσα στο ότι το κινητό μου δεν είναι τελευταίο μοντέλο. Αν λες κι εσύ ότι είναι συχνά τα ζητήματα, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Συχνά; Είναι σημαντικό ποσοστό των συναλλαγών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 09 Μάιος 2025, 20:31

hellegennes έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:28
Αρίστος έγραψε:
08 Μάιος 2025, 19:00
georgebi έγραψε:
08 Μάιος 2025, 18:59
.

Η κατάργηση της ανάγκης για φυσική κάρτα στα ΑΤΜ αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς πιο γρήγορες και άνετες τραπεζικές συναλλαγές.

Για γρηγορα και ανετα χακαρισματα.

.
Εν πρώτοις από πού κι ως πού κάνει πιο γρήγορη την διαδικασία;

Δεν φτιάχνουν λέω εγώ πρώτα τα ΑΤΜ τους που σχεδόν κανένα δεν λειτουργεί και να αφήσουν τις πίπες;

Αυτό.
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 09 Μάιος 2025, 20:32

ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:59
hellegennes έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:36
ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 21:23

Ακριβώς. Όλο ανοησίες κάνουν.

Εν τω μεταξύ το κινητό στo σούπερ μάρκετ πιάνει μία στις 3 ή στις 4 φορές. Στο ίδιο σούπερ μάρκετ και σε όλα τα ταμεία. Ασυμβατότητα με τα μηχανήματά τους ή κάτι άλλο.
Τα έχω αναλύσει πολλές φορές τα προβλήματα. Ο απλός χρήστης μπορεί να μην έχει γενική εικόνα πόσο συχνά ΔΕΝ δουλεύουν καν οι συναλλαγές με κάρτα, πόσο μάλλον με κινητό, αλλά ένας πωλητής βλέπει προβλήματα πολλές φορές την μέρα.

Δεν έχει υπάρξει μέρα που να θυμάμαι να έχουν λειτουργήσει όλες οι συναλλαγές.

Ή κάποιου θα έχει μπλοκάρει η κάρτα ή δεν θα λειτουργεί το NFC ή δεν θα έχουν μεταφερθεί τα χρήματα γιατί έχουν βαλέρ μεταξύ τραπεζών αλλά θα φαίνονται στον λογαριασμό του και ίσως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε POS άλλης τράπεζας ή δεν θα λειτουργεί η κάρτα για απροσδιόριστο λόγο ή δεν θα λειτουργεί η ανέπαφη συναλλαγή και ο χρήστης δεν θυμάται το pin ή θα λειτουργεί αλλά θα έχει περάσει το όριο και δεν θα θυμάται το pin ή δεν θα λειτουργεί η τράπεζά του ή δεν θα έχει λειτουργούν οι σέρβερ του υπουργείου (αυτό αφορά την εξυπνάδα με την σύνδεση της ταμειακής) ή θα έχει ραγίσει η κάρτα και δεν λειτουργεί ή θα έχει μπλοκάρει το NFC στο κινητό για οποιονδήποτε λόγο*.

Επίσης σε κάποιες συναλλαγές δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις κινητό αντί της φυσικής κάρτας, για λόγους ασφαλείας.

* μου έχει συμβεί δυο φορές πρόσφατα να προσπαθεί ζευγάρι να πληρώσει ταυτόχρονα γιατί μαλώνουν ποιος θα πληρώσει και να μπλοκάρουν τα NFC και των δυο κινητών ταυτόχρονα.
Κι εγώ έχω την αίσθηση ότι η υποδομή δεν είναι ακόμα έτοιμη για καθολική εφαρμογή. Αλλά το δικαιολογούσα στο ότι το κινητό μου δεν είναι τελευταίο μοντέλο. Αν λες κι εσύ ότι είναι συχνά τα ζητήματα, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Όχι. Να συνεχίζεις να αγοράζεις κινητά μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Δεν είμαστε τίποτα βλάχοι. Δεν θα κυκλοφορούμε με μετρητα
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger » 09 Μάιος 2025, 20:49

ΕΓΩ τραβαω λεφτα ΓΙΑ τον πατερα μου που δεν εχει σμαρτφον, αλλα ενα απλο του κολου κινητο και μετα βιας το χρησιμοποιει. Περιτο να πω οτι δεν ξερει να κανει ουτε με τη καρτα τη διαδικασια οχι το ανεπαφο.

Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger » 09 Μάιος 2025, 20:52

Και τωρα θα θελει αποτυπωμα?? ή Face ιδ?? θα πρεπει να πηγαινει και ο πατερας μου στο ατμ μαζι μου???

Ελπιζω οι καρτες να συνεχισουν να ισχυουν εναλλακτικα μαζι με τα αλλα.

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 09 Μάιος 2025, 21:21

Aitwlos έγραψε:
09 Μάιος 2025, 20:31
hellegennes έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:28
Αρίστος έγραψε:
08 Μάιος 2025, 19:00

Για γρηγορα και ανετα χακαρισματα.

.
Εν πρώτοις από πού κι ως πού κάνει πιο γρήγορη την διαδικασία;

Δεν φτιάχνουν λέω εγώ πρώτα τα ΑΤΜ τους που σχεδόν κανένα δεν λειτουργεί και να αφήσουν τις πίπες;

Αυτό.
Ήθελα σήμερα να βγάλω τη σύνταξη του πατέρα μου . Στο ΑΤΜ της Εθνικής δεν την έβλεπε ούτε με ανέπαφη διαδικασία ούτε με τον κλασικό τρόπο διά της χώσεως (sic) εντός σχισμής.
Μεγαλεία λέμε!

Πήγα σε άλλο ΑΤΜ κάνα χιλιόμετρο μακριά..Εκεί την είδε.. σιχτίρ όμως ε;

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 09 Μάιος 2025, 21:28

mao mao έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:29
Στην Κίνα πληρώνουν με αναγνώριση παλάμης , και εμείς ακόμη μιλάμε για χαλασμένα ΑΤΜ
Μα αυτό λέμε, δεν θέλουμε να φθάσουμε στο χάλι των Κινέζων.
Garcia έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:34
Kαταρχην το τι τραβηξα για να μπορεσω να βρω τροπο για προσβαση στο gov gr για ηλεκτρονικες εξουσιοδοτησεις,για ηλικιωμενο ατομο ωστε να μην ταλαιπωρειται καθε φορα που θελει φαρμακα απο φαρμακειο ΕΟΠΥΥ και ζητουν εξουσιοδοτηση,το οποιο δεν ειχε στην κατοχη του κινητο τηλεφωνο,δεν ειχε e-banking και κωδικους,δεν μπορουσε λογω αυτου να γινει ταυτοποιηση μεσω τραπεζικου ιδρυματος μεσω εθνικου μητρωου επικοινωνιας τα στοιχεια του,επισης απο τα ΚΕΠ δεν μπορουσαν να προσφερουν καποια λυση,παρα μονο ταυτοποιηση με βιντεοκληση(χεσε μας τωρα) η γνησιο υπογραφης με κ'ατοικον εκροσωπο αστυνομικο(χεσε μας τωρα χ2).Και οταν καλεσα σε καποιο τηλεφωνο που βρηκα απο το ΕMEπ,μου απαντησε ευθαρσως μια ασχετη,"και τι να κανω,να λυσω εγω τις παθογενειες του συστηματος?".

Σκεφτειτε τωρα,80αρηδες+,χωρις κινητο NFC,χωρις e-banking,να πρεπει να εξουσιοδοτησουν ανιψια,εγγονια,παιδια για να πανε να βγαλουν με το κινητο συνταξη απο το εκαστοτε ΑΤΜ,το δακτυλικο αποτυπωμα αν εχει μπει σε λωκοτρυπιδα το χερι,πιανει?
Είναι γνωστό πως το ελληνικό κράτος είναι ΓΤΠ!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών