αυτο με το στρατο, θα ημουν οκ.ST48410 έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 15:14
και τι διαφορά έχει αυτό από το να παρκάρουμε σε θέση ΑΜΕΑ; Πάλι κάποιος πιο αδύναμος πληρώνει για να εξυπηρετηθεί κάποιος πιο καταφερτζής.
Αν σας έλεγα δηλαδή να βάλουν όσοι μπορούν μέσο για να μην πάνε στρατό θα ήσασταν ΟΚ;
Έλα ρε συ τώρα. Δεν θα εκμεταλλευόσουν κάποιον επειδή απλά είναι αδύναμος (κορόιδο) με κάποιον τρόπο. Δεν θα έδινες λάθος ρέστα σε πελάτη επειδή καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να υπολογίσει σωστά. Δεν θα έκλεβες ένα πορτοφόλι από ένα γέρο που του εξέχει από την τσέπη αν ήσουν σίγουρος ότι δεν θα σε πάρει χαμπάρι.
Για κάποιο λόγο αντιμετωπίζετε με διαφορετικά κριτήρια αυτή την κοινωνική υποχρέωση από ό,τι τις άλλες.

κατα τα αλλα, αλλο να εκμεταλλευτω καποιον, και αλλο να αποφυγω να με εκμεταλλευτουν.
κλειδωνω την πορτα μου, για να μη με κλεψουν, γνωριζοντας οτι οι κλεφτες θα πανε στην επομενη πορτα, μεχρι να βρουν καποια ξεκλειδωτη. αυτο δεν με κανει εκμεταλλευτη του κακομοιρη που δεν ξερει να κλειδωνει την πορτα του. αμα θελει, να του δειξω πως κλειδωνουν, ευχαριστως. αλλα παλι, δεν μπορω μαλλον να το δειξω σε ολους, οι κλεφτες καποιον θα βρουν μποσικο.
δεν ειναι κοινωνικη υποχρεωση. ειναι κοινωνικη εργασια, που θα επρεπε να πληρωνεται, η να πηγαινει οποιος θελει, εθελοντικα.
κανω καθαρισμο βυθου, απληρωτα, τη δουλεια του σκουπιδιαρη, επειδη ετσι γουσταρω. αν με υποχρεωναν, και μαλιστα μαζι με αλλους που θα πληρωναν μονο τους αλλους, θα τους επαιρνε ο γερο διαολος.
αν ρωτησεις την κοινωνια, θα σου πει ξεκαθαρα οτι δεν θα επρεπε κανεις να ειναι υποχρεωμενος να κανει κατι τετοιο, η εστω να ειναι ολοι. με ισους ορους.
ειμαι βεβαιος οτι μπορει το κρατος να βρει εθελοντες στο τσαμπα. η να πληρωσει.
η να βρει αλλη λυση, π.χ. αντι για λεφτα να δινει τιποτα μορια για διορισμο, η για μεταθεση στους δυ.
αλλα επιλεγει να μου κλεψει μια μερα απο τη ζωη μου. λυπαμαι, θα κλειδωσω. εξω οι κλεφτες.