το ρεύμα είναι που εκπίπτει, όχι συγκεκριμένα το air condition
ό,τι ρεύμα καίει η επιχείρηση είναι έξοδο της επιχείρησης
το ρεύμα είναι που εκπίπτει, όχι συγκεκριμένα το air condition
Το εχω καταλάβει, αλλα οφείλω να στηλιτεύω την εμμονή πολλών αμορφωτων ανθρωπων σχετικα με τον "κακο κλιματζζμό που κέηη πωλά"!!!11Fata_Morgana έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:04Νομίζω το θέμα του ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ δεν είναι γιατί δεν άνοιξε το κλιματισμό αλλά αν ισχύει λογιστικά αυτό που του είπε.
μα το θέμα εδώ δεν είναι καθόλου ο κλιματισμός. το θέμα είναι αν είναι δίκαιος ο τρόπος φορολόγησηςvantono έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:12Το εχω καταλάβει, αλλα οφείλω να στηλιτεύω την εμμονή πολλών αμορφωτων ανθρωπων σχετικα με τον "κακο κλιματζζμό που κέηη πωλά"!!!11Fata_Morgana έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:04Νομίζω το θέμα του ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ δεν είναι γιατί δεν άνοιξε το κλιματισμό αλλά αν ισχύει λογιστικά αυτό που του είπε.
Μπα, ο ιδιος είναι για τα πανηγυρια. Εννοείται πως αμα υπαρχουν 2 μαγαζια στο ιδιο μερος, ο πελατης θα προτιμησει αυτο με το ΑC. Ασε που αν εχει υπαλληλους θα γκρινιάζουν με τον σπαγγοραμενο και με το δικιο τους.
Ναι απλά όταν εστιάζεις σε άλλο θέμα χάνεται η ουσία που είναι και το ενδιαφέρον να μάθουμε. Αυτό λεω.vantono έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:12Το εχω καταλάβει, αλλα οφείλω να στηλιτεύω την εμμονή πολλών αμορφωτων ανθρωπων σχετικα με τον "κακο κλιματζζμό που κέηη πωλά"!!!11Fata_Morgana έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:04Νομίζω το θέμα του ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ δεν είναι γιατί δεν άνοιξε το κλιματισμό αλλά αν ισχύει λογιστικά αυτό που του είπε.
Ναι αλλά αρνείται να κάνει το συγκεκριμένο έξοδο που σημαίνει ότι κρίνει πως δε χρειάζεται για την επιχείρηση.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:10το ρεύμα είναι που εκπίπτει, όχι συγκεκριμένα το air condition
Υπάρχουν γειτονιές οι οποίες είναι αυτοσυντηρούμενες (δεν χρειάζεται να μεταβείς στο κέντρο για να βρεις αυτό που θες να αγοράσεις). Σε αυτές όμως θα υπάρχουν στάνταρ κανα-δυο σκιτζήδες ή αγενείς, αν ξέρεις ποιοι είναι, τους αποφεύγεις.vantono έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:04Το ειπα γιατι αυτοί οι "της γειτονιάς" συνηθως, ειναι που εχουν τη χειρότερη και πιο σαθρή εργοδοτική νοοτροπία. Σαφώς χειρότερη και απ' τις πολυεθνικές.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:03ναι, να τα κλείσουμε όλα και περίμενε εσύ μετά να ζήσει το κράτος από τους φόρους που παίρνει από τις πολυεθνικές
όταν μια επιχείρηση βγαίνει ίσα-ίσα και έρχεται το κράτος και της λέει ότι δε σε πιστεύω και σε φορολογώ για ακόμη περισσότερα, τότε η επιχείρηση πρέπει να κάνει οικονομία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην άδικη φορολόγηση. προφανώς από κάπου πρέπει να κόψειfoscilis έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:58Ναι αλλά αρνείται να κάνει το συγκεκριμένο έξοδο που σημαίνει ότι κρίνει πως δε χρειάζεται για την επιχείρηση.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 12:10το ρεύμα είναι που εκπίπτει, όχι συγκεκριμένα το air condition
Όταν μια επιχείρηση ξοδεύει 10 ευρώ για κάτι, αυτό θα μειώσει τον φόρο της κατά 0-5 ευρώ, αναλόγως τα συνολικά κέρδη και το είδος του εξόδου. Αλλά ο βασικός λόγος που κάνεις ένα έξοδο δεν είναι να σου μειώσει τον φόρο. Είναι να σου φέρει έσοδα. Το a/c όπως είπε ο πάνος το βάζεις επειδή θα σε προτιμήσουν περισσότεροι πελάτες, επειδή μπορεί να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου (και άρα να βγάζεις περισσότερα κέρδη) αν δεν ιδρωκοπάς σαν το γουρούνι, επειδή γλιτώνουν την υπερθέρμανση και το αυξημένο κόστος συντήρησης που αυτή συνεπάγεται άλλα μηχανήματα που ενδεχομένως έχεις, κλπ.
Αν κρίνει ότι αυτά που του προσφέρει το a/c δεν δικαιολογούν το κόστος, δηλαδή ότι καίγοντας 10 ευρώ a/c η επιχείρηση δε θα έχει 11 ευρώ κέρδη αλλά μόνο ξερωγω 9, τότε όντως αποτελεί ζημιά και καλά κάνει που δεν το ανοίγει.
Αν όμως χαρακτηρίζει ζημιά τον φόρο που δε γλιτώνει, σημαίνει δεν είναι πολύ καλός στις επιχειρήσεις. Γιατί ο φόρος είναι κάτι που αφορά το δικό του πορτοφόλι, όχι το αποτέλεσμα της επιχείρησης.
Αν έχω καταλάβει σωστά, στέκει. Μέχρι να φτάσει να δηλώνει κέρδη πάνω από το τεκμαρτό που του όρισαν, δεν κάνει καμία διαφορά το τί έξοδα θα δηλώσει αφού είναι προκαθορισμένο το ποσό των κερδών για τα οποία θα φορολογηθεί και πάλι τον ίδιο φόρο θα πληρώσει.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 11:46πήγα σε κατάστημα της γειτονιάς
τον άνθρωπο τον ξέρω χρόνια κι επειδή έχω θάρρος, τον ρώτησα πως και δεν έχει ανάψει το air condition με τόση ζέστη
και μου λέει ότι αφενώς το ρεύμα είναι πανάκριβο, αφετέρου τώρα με το τεκμαρτό εισόδημα, ό,τι παραπάνω έξοδα επιβαρύνεται δεν μειώνουν τη φορολογία του αφού ακόμη και λιγότερα καθαρά έσοδα να εμφανίσει λόγω αυξημένων εξόδων, πάλι θα τον ίδιο φόρο θα πληρώσει. οπότε κάθε παραπάνω έξοδο είναι καθαρή ζημιά γι'αυτόν αφού επί της ουσίας δεν εκπίπτει
στέκει το σκεπτικό του;
ακριβώς, έτσι το κατάλαβα κι εγώstudent έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 13:14Αν έχω καταλάβει σωστά, στέκει. Μέχρι να φτάσει να δηλώνει κέρδη πάνω από το τεκμαρτό που του όρισαν, δεν κάνει καμία διαφορά το τί έξοδα θα δηλώσει αφού είναι προκαθορισμένο το ποσό των κερδών για τα οποία θα φορολογηθεί και πάλι τον ίδιο φόρο θα πληρώσει.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2024, 11:46πήγα σε κατάστημα της γειτονιάς
τον άνθρωπο τον ξέρω χρόνια κι επειδή έχω θάρρος, τον ρώτησα πως και δεν έχει ανάψει το air condition με τόση ζέστη
και μου λέει ότι αφενώς το ρεύμα είναι πανάκριβο, αφετέρου τώρα με το τεκμαρτό εισόδημα, ό,τι παραπάνω έξοδα επιβαρύνεται δεν μειώνουν τη φορολογία του αφού ακόμη και λιγότερα καθαρά έσοδα να εμφανίσει λόγω αυξημένων εξόδων, πάλι θα τον ίδιο φόρο θα πληρώσει. οπότε κάθε παραπάνω έξοδο είναι καθαρή ζημιά γι'αυτόν αφού επί της ουσίας δεν εκπίπτει
στέκει το σκεπτικό του;