στέκει αυτό που μου είπε;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: στέκει αυτό που μου είπε;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2024, 12:10

foscilis έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:08
panos291 έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 11:56
Και καθεται να λιωνει αυτος και οι πελάτες του για να μην πληρωσει εξτρα κανα κατοσταρικο?
αποδεικνύοντας αν το καλοσκεφτείς ότι το air condition όντως δεν ήταν παραγωγικό έξοδο που γίνεται για σκοπούς της επιχείρησης, άρα καλώς δεν του το εκπίπτουν.
το ρεύμα είναι που εκπίπτει, όχι συγκεκριμένα το air condition
ό,τι ρεύμα καίει η επιχείρηση είναι έξοδο της επιχείρησης
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 17 Ιούλ 2024, 12:12

Fata_Morgana έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:04
Νομίζω το θέμα του ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ δεν είναι γιατί δεν άνοιξε το κλιματισμό αλλά αν ισχύει λογιστικά αυτό που του είπε.
Το εχω καταλάβει, αλλα οφείλω να στηλιτεύω την εμμονή πολλών αμορφωτων ανθρωπων σχετικα με τον "κακο κλιματζζμό που κέηη πωλά"!!!11

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2024, 12:16

vantono έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:12
Fata_Morgana έγραψε:
Νομίζω το θέμα του ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ δεν είναι γιατί δεν άνοιξε το κλιματισμό αλλά αν ισχύει λογιστικά αυτό που του είπε.
Το εχω καταλάβει, αλλα οφείλω να στηλιτεύω την εμμονή πολλών αμορφωτων ανθρωπων σχετικα με τον "κακο κλιματζζμό που κέηη πωλά"!!!11
μα το θέμα εδώ δεν είναι καθόλου ο κλιματισμός. το θέμα είναι αν είναι δίκαιος ο τρόπος φορολόγησης
γιατί αν κάποιος ό,τι και να βγάλει - ακόμα και ζημιά - στο τέλος θα κληθεί να πληρώσει φόρο με βάση ένα φανταστικό εισόδημα το οποίο ΠΙΣΤΕΥΕΙ το κράτος ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε μιλάμε για μπανανιστάν και το κράτος δικαίου είναι απλά ένα σύντομο ανέκδοτο
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 17 Ιούλ 2024, 12:18

foscilis έγραψε:
panos291 έγραψε:
Και καθεται να λιωνει αυτος και οι πελάτες του για να μην πληρωσει εξτρα κανα κατοσταρικο?
αποδεικνύοντας αν το καλοσκεφτείς ότι το air condition όντως δεν ήταν παραγωγικό έξοδο που γίνεται για σκοπούς της επιχείρησης, άρα καλώς δεν του το εκπίπτουν.
Μπα, ο ιδιος είναι για τα πανηγυρια. Εννοείται πως αμα υπαρχουν 2 μαγαζια στο ιδιο μερος, ο πελατης θα προτιμησει αυτο με το ΑC. Ασε που αν εχει υπαλληλους θα γκρινιάζουν με τον σπαγγοραμενο και με το δικιο τους.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 17 Ιούλ 2024, 12:31

vantono έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:12
Fata_Morgana έγραψε:
Ναι απλά όταν εστιάζεις σε άλλο θέμα χάνεται η ουσία που είναι και το ενδιαφέρον να μάθουμε. Αυτό λεω.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 17 Ιούλ 2024, 12:45

Δηλαδη ο τύπος ειναι σιγουρος ότι με τιποτα δεν προκειτα να περασουν τα κερδη του το ελαχιστο τεκμαρτο. Οχι οτι μια ζωη φοροδιαφευγει

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 17 Ιούλ 2024, 12:58

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:10
foscilis έγραψε:
panos291 έγραψε:
Ναι αλλά αρνείται να κάνει το συγκεκριμένο έξοδο που σημαίνει ότι κρίνει πως δε χρειάζεται για την επιχείρηση.

Όταν μια επιχείρηση ξοδεύει 10 ευρώ για κάτι, αυτό θα μειώσει τον φόρο της κατά 0-5 ευρώ, αναλόγως τα συνολικά κέρδη και το είδος του εξόδου. Αλλά ο βασικός λόγος που κάνεις ένα έξοδο δεν είναι να σου μειώσει τον φόρο. Είναι να σου φέρει έσοδα. Το a/c όπως είπε ο πάνος το βάζεις επειδή θα σε προτιμήσουν περισσότεροι πελάτες, επειδή μπορεί να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου (και άρα να βγάζεις περισσότερα κέρδη) αν δεν ιδρωκοπάς σαν το γουρούνι, επειδή γλιτώνουν την υπερθέρμανση και το αυξημένο κόστος συντήρησης που αυτή συνεπάγεται άλλα μηχανήματα που ενδεχομένως έχεις, κλπ.

Αν κρίνει ότι αυτά που του προσφέρει το a/c δεν δικαιολογούν το κόστος, δηλαδή ότι καίγοντας 10 ευρώ a/c η επιχείρηση δε θα έχει 11 ευρώ κέρδη αλλά μόνο ξερωγω 9, τότε όντως αποτελεί ζημιά και καλά κάνει που δεν το ανοίγει.

Αν όμως χαρακτηρίζει ζημιά τον φόρο που δε γλιτώνει, σημαίνει δεν είναι πολύ καλός στις επιχειρήσεις. Γιατί ο φόρος είναι κάτι που αφορά το δικό του πορτοφόλι, όχι το αποτέλεσμα της επιχείρησης.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Ιούλ 2024, 13:06

vantono έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:03
vantono έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:01

Μεχρι εδω επρεπε εξ αρχής να διαβάσω, βασικα.
ναι, να τα κλείσουμε όλα και περίμενε εσύ μετά να ζήσει το κράτος από τους φόρους που παίρνει από τις πολυεθνικές
Το ειπα γιατι αυτοί οι "της γειτονιάς" συνηθως, ειναι που εχουν τη χειρότερη και πιο σαθρή εργοδοτική νοοτροπία. Σαφώς χειρότερη και απ' τις πολυεθνικές.
Υπάρχουν γειτονιές οι οποίες είναι αυτοσυντηρούμενες (δεν χρειάζεται να μεταβείς στο κέντρο για να βρεις αυτό που θες να αγοράσεις). Σε αυτές όμως θα υπάρχουν στάνταρ κανα-δυο σκιτζήδες ή αγενείς, αν ξέρεις ποιοι είναι, τους αποφεύγεις.

Εργοδοτικά συμφωνώ, αλλά συνήθως λειτουργούν τα καταστήματα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2024, 13:12

foscilis έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:58
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:10
foscilis έγραψε:

Ναι αλλά αρνείται να κάνει το συγκεκριμένο έξοδο που σημαίνει ότι κρίνει πως δε χρειάζεται για την επιχείρηση.

Όταν μια επιχείρηση ξοδεύει 10 ευρώ για κάτι, αυτό θα μειώσει τον φόρο της κατά 0-5 ευρώ, αναλόγως τα συνολικά κέρδη και το είδος του εξόδου. Αλλά ο βασικός λόγος που κάνεις ένα έξοδο δεν είναι να σου μειώσει τον φόρο. Είναι να σου φέρει έσοδα. Το a/c όπως είπε ο πάνος το βάζεις επειδή θα σε προτιμήσουν περισσότεροι πελάτες, επειδή μπορεί να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου (και άρα να βγάζεις περισσότερα κέρδη) αν δεν ιδρωκοπάς σαν το γουρούνι, επειδή γλιτώνουν την υπερθέρμανση και το αυξημένο κόστος συντήρησης που αυτή συνεπάγεται άλλα μηχανήματα που ενδεχομένως έχεις, κλπ.

Αν κρίνει ότι αυτά που του προσφέρει το a/c δεν δικαιολογούν το κόστος, δηλαδή ότι καίγοντας 10 ευρώ a/c η επιχείρηση δε θα έχει 11 ευρώ κέρδη αλλά μόνο ξερωγω 9, τότε όντως αποτελεί ζημιά και καλά κάνει που δεν το ανοίγει.

Αν όμως χαρακτηρίζει ζημιά τον φόρο που δε γλιτώνει, σημαίνει δεν είναι πολύ καλός στις επιχειρήσεις. Γιατί ο φόρος είναι κάτι που αφορά το δικό του πορτοφόλι, όχι το αποτέλεσμα της επιχείρησης.
όταν μια επιχείρηση βγαίνει ίσα-ίσα και έρχεται το κράτος και της λέει ότι δε σε πιστεύω και σε φορολογώ για ακόμη περισσότερα, τότε η επιχείρηση πρέπει να κάνει οικονομία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην άδικη φορολόγηση. προφανώς από κάπου πρέπει να κόψει
και για τους εξυπνάκηδες: ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι χρυσός, ευγνενικός, ΠΑΝΤΑ κόβει απόδειξη διότι είναι τυπικός μέχρι αηδίας και δεν έχει υπαλλήλους
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 17 Ιούλ 2024, 13:14

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 11:46
πήγα σε κατάστημα της γειτονιάς
τον άνθρωπο τον ξέρω χρόνια κι επειδή έχω θάρρος, τον ρώτησα πως και δεν έχει ανάψει το air condition με τόση ζέστη
και μου λέει ότι αφενώς το ρεύμα είναι πανάκριβο, αφετέρου τώρα με το τεκμαρτό εισόδημα, ό,τι παραπάνω έξοδα επιβαρύνεται δεν μειώνουν τη φορολογία του αφού ακόμη και λιγότερα καθαρά έσοδα να εμφανίσει λόγω αυξημένων εξόδων, πάλι θα τον ίδιο φόρο θα πληρώσει. οπότε κάθε παραπάνω έξοδο είναι καθαρή ζημιά γι'αυτόν αφού επί της ουσίας δεν εκπίπτει
στέκει το σκεπτικό του;
Αν έχω καταλάβει σωστά, στέκει. Μέχρι να φτάσει να δηλώνει κέρδη πάνω από το τεκμαρτό που του όρισαν, δεν κάνει καμία διαφορά το τί έξοδα θα δηλώσει αφού είναι προκαθορισμένο το ποσό των κερδών για τα οποία θα φορολογηθεί και πάλι τον ίδιο φόρο θα πληρώσει.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2024, 13:16

student έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 13:14
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 11:46
πήγα σε κατάστημα της γειτονιάς
τον άνθρωπο τον ξέρω χρόνια κι επειδή έχω θάρρος, τον ρώτησα πως και δεν έχει ανάψει το air condition με τόση ζέστη
και μου λέει ότι αφενώς το ρεύμα είναι πανάκριβο, αφετέρου τώρα με το τεκμαρτό εισόδημα, ό,τι παραπάνω έξοδα επιβαρύνεται δεν μειώνουν τη φορολογία του αφού ακόμη και λιγότερα καθαρά έσοδα να εμφανίσει λόγω αυξημένων εξόδων, πάλι θα τον ίδιο φόρο θα πληρώσει. οπότε κάθε παραπάνω έξοδο είναι καθαρή ζημιά γι'αυτόν αφού επί της ουσίας δεν εκπίπτει
στέκει το σκεπτικό του;
Αν έχω καταλάβει σωστά, στέκει. Μέχρι να φτάσει να δηλώνει κέρδη πάνω από το τεκμαρτό που του όρισαν, δεν κάνει καμία διαφορά το τί έξοδα θα δηλώσει αφού είναι προκαθορισμένο το ποσό των κερδών για τα οποία θα φορολογηθεί και πάλι τον ίδιο φόρο θα πληρώσει.
ακριβώς, έτσι το κατάλαβα κι εγώ
Τζίμης Πανούσης

Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος » 17 Ιούλ 2024, 13:22

Καλά κάνει ο άνθεωπος. Το καλοκαίρι σημαίνει ζέστη και οδείλει ο κάθε οργανισμός να προσαρμόζεται. Ρίχνεις τους ρυθμούς σου και κάνεις τις δουλειές σου υπομονετικά. Κι εγώ δεν το ανάβω, Με ενοχλεί. Και δεν συμβάλω στην άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 17 Ιούλ 2024, 13:23

Δύο ασφαλή συμπεράσματα μέχρι στιγμής από τον νήμα.
Α το ελληνικό κράτος είναι για τον πούτσο
Β η ναδάη ρίχνει καμμιά τριανταριά μονάδες iq το βαντουλίνο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 17 Ιούλ 2024, 13:25

Ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, πχ θέλεις να κάνεις μια ανακαίνιση ή επέκταση ή αγορά νέου εξοπλισμού. Παρόλο που με βάση αυτές τις αγορές μπορεί να έχεις ζημία, και παρόλο που έχεις όλα τα νόμιμα παραστατικά, πάλι θα κληθείς να πληρώσεις τον τεκμαρτό φόρο. Εκτός αν δεχτείς έλεγχο, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου επιβάλλουν προστιμο ακόμα κι αν είσαι τυπικότατος. Και επειδή δεν ξέρεις το ύψος του προστίμου, ούτε ξέρεις σε τί λαμόγιο ελεγκτή θα πέσεις και τί μίζα πιθανόν να ζητήσει, προτιμάς να πληρώσεις τον φόρο κι ας μην έχεις φοροδιαφύγει ούτε ευρώ.

ΥΓ: Α, και επίσης πρέπει πρώτα να πληρώσεις τον φόρο, και ΜΕΤΑ να ζητήσεις έλεγχο και επιστροφή των χρημάτων. Δηλαδή παπάρια.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 17 Ιούλ 2024, 13:41

Δεν έχω καταλάβει πώς ο επιχειρηματίας θεωρεί τον λογαριασμό του ρεύματος ως έξοδο, αλλά ξεχωρίζει από αυτόν τη χρήση κλιματιστικού
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών