Maspoli έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 17:07
πατησιωτης έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 15:53
Αρίστος έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 15:49
Διαβαζα σημερα οτι το ανταλλαγμα που πηρε ο Σαββοπουλος για να υποστηριξει την κυβερνηση του μπαμπα Μητσοτακη ηταν να διοριστει ο γιος του στην Ολυμπιακη.
Μια χαρα.
Η ουσια ειναι οτι για λογους που αυτοι ξερουν τοσο ο Σαββοπουλος οσο και ο Θεοδωρακης υποστηριζαν το Μητσοτακεικο.
.
Προηγουμένως έβαλα ένα βίντεο από το τραγούδι που έλεγε "δεν είμαι πασόκα δεν είμαι κκε" από το 1983.
Ξέρεις πόσα κόμματα ήσαν στη βουλή το 1983;Τρία.Και κάποιος λέει ότι δεν είναι τα δύο.Τι είναι;

Το 1983 πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Αβέρωφ και οι πάντες προέβλεπαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και άλλες εκλογές.
Πάλι μισές αλήθειες πατησιωτη;
Γιατί αν δε λες μισές αλήθειες θα ήθελα να μου πεις ποιος δεκαεξάρης γαμούσε λύκεια; Εσύ ή ο Αβέρωφ;
Ποιά είναι όμως η μισή αλήθεια;από που προκύπτει ότι στις σεξουαλικές σχέσεις της εποχής που κάποιοι έκαναν αγώνα κατά του "αμερικάνικού τρόπου ζωής" είχαν πολιτικό πρόσημο αριστερό;
προηγουμένως ο Beria έγραψε ότι στις καταλήψεις της εποχής η ΠΠΣΠ είχε φρουρούς που περιπολούσαν για να μην υπάρξει εκτραχηλισμός των αγωνιστών που κοιμόντουσαν μέσα στο πανεπιστήμια.
Η ΔΑΠ καταλήψεις δεν έκανε αλλά οπωσδήποτε αστυνομία ηθών δεν είχε.

Και ερχόμαστε τώρα στο τι πράγματι αντιπροσώπευε το στυλ Σαββόπουλου ανεξαρτήτως εάν ήταν κλεμμένο ή όχι,κάτι που δεν γνωρίζω.Σε μια εποχή που κυριαρχούσε το στρατευμένο αριστερό τραγούδι αυτός ήταν κάτι άλλο,επικοινωνούσε με τα δυτικά μουσικά ρεύματα (κλεμμένα ή όχι),ροκ κλπ τα οποία δεν ξέρω πόσο και εάν ήσαν επαναστατικά στις χώρες τους αλλά στην Ελλάδα του ...Μπακαλάκου ήσαν ύποπτα αμερικάνικου τρόπου ζωής και για τον λόγο αυτό ήσαν δημοφιλή σε συγκεκριμένο κοινό που δεν έμπαινε στο καλούπι του πασοκοκουκουεδισμού.Προφανώς δεν ήσαν καθόλου δημοφιλή σε χωροφύλακες ή παπάδες που ψήφιζαν τον Αβέρωφ αλλά η ΝΔ δεν είναι μόνο αυτό όπως θα έπρεπε να είχατε όλοι καταλάβει.Έχει πολλά κεφάλια (η Λερναία Ύδρα του καπιταλισμού

) και με το φιλελεύθερο κομμάτι της ο Σαββόπουλος ήταν μια χαρά.
Οι στίχοι του τραγουδιού σκόπευαν και αυτό το κομμάτι μαζί με την "ελευθεριακή αριστερά" που ήταν η πελατεία του.