Το έθος το πήρες απο το γένος. Οτι έμαθες στην στάνη που γεννηθηκες.Ναύτης έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 19:17Κατά βάση, έθνος=έθος όμως.

Το έθος το πήρες απο το γένος. Οτι έμαθες στην στάνη που γεννηθηκες.Ναύτης έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 19:17Κατά βάση, έθνος=έθος όμως.
Εγώ δόξα τω Γιαραμπή γεννήθηκα σε μαιευτήριο, κι ο πατέρας μου στον κήπο του σπιτιού μας στο χωριό, ωστόσο το έθος είναι πολύ βαθύτερο από τη γενιά.taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 19:30Το έθος το πήρες απο το γένος. Οτι έμαθες στην στάνη που γεννηθηκες.
Εμένα πάλι με ενοχλούν τα μάλα οι ακραίες απόψεις μερικών και αυτές καυτηριάζω ως επί το πλείστον.
Και καλά κάνεις ,μην αφήνουμε το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα
Το γένος είναι αληθινό και παλιότερο απο το έθος που ειναι μια ψυχονοηματική κατασκευή.Ναύτης έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 19:33Εγώ δόξα τω Γιαραμπή γεννήθηκα σε μαιευτήριο, κι ο πατέρας μου στον κήπο του σπιτιού μας στο χωριό, ωστόσο το έθος είναι πολύ βαθύτερο από τη γενιά.taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 19:30Το έθος το πήρες απο το γένος. Οτι έμαθες στην στάνη που γεννηθηκες.
Χμμμ...αυτή η κουβέντα θα είχε όντως ένα ενδιαφέρον. Ο άντρας κάνει τη γενιά ή η γενιά τον άντρα;taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 20:20Το γένος είναι αληθινό και παλιότερο απο το έθος που ειναι μια ψυχονοηματική κατασκευή.Ναύτης έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 19:33Εγώ δόξα τω Γιαραμπή γεννήθηκα σε μαιευτήριο, κι ο πατέρας μου στον κήπο του σπιτιού μας στο χωριό, ωστόσο το έθος είναι πολύ βαθύτερο από τη γενιά.taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 19:30
Το έθος το πήρες απο το γένος. Οτι έμαθες στην στάνη που γεννηθηκες.
απατσι ηταν καλα τα λεειtaxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:44Εσύ αντιγράφεις ότι βρίσκεις και σε βολεύει.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:33Σταμάτα ρε μλκ να αντιγράφεις ότι μαλακια βρίσκεις στο νετtaxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:26
Wrong. Όπως οι Ινδοευρωπαίοι.
Apache: Η ομάδα γλωσσών που χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε από πολλούς λαούς της νοτιοδυτικής Αμερικής που μιλούν Αθαμπάσκαν, εξαιρουμένων των Ναβάχο, δηλ. Chiricahua, Jicarilla, Lipan, Mescalero, Plains Apache ή Western Apache.
Αθαμπάσκαν: Αφορά μια ομάδα λαών που κατοικούν ως επί το πλείστον στην Αλάσκα, στο δυτικό Καναδά, στις ακτές του Ειρηνικού της Καλιφόρνια και του Όρεγκον, και στους λαούς Ναβάχο και Απάτσι στα νοτιοδυτικά της Αμερικής.
Αλάσκα - Ριο Μπράβο (Γκράντε), σαν να λέμε Αθήνα-Σπάρτη...
Οι τσιρικαουα ήταν Απάτσι όχι Ναβάχο που γράφει η παπαρια που έφερες
Και οι Ναβάχο βέβαια συγγενείς ήταν όπως Έλληνες Φρύγες
Μην επιμένεις
Εγώ βάζω ό,τι είναι επίσημα στοιχειά χωρίς λογοκρισία.
ξεχωριστη διαλεκτο ή γλωσσα ειχαν οι απατσι απο τους υπολοιπουςtaxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:14Κολοκυθια ! Πες μας πως είχαν και μια γλώσσα Απάτσι, να γελάσει και ο Τζερόνιμο στον τάφο!Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 13:10Οι Απάτσι ήταν έθνος χωρισμένο σε πολλές φυλές
Όταν θέλανε να πάρουν μια απόφαση συγκεντρωνόταν όλοι οι φύλαρχοι
Έθνος όπως ορίζει η τέχνη και η επιστήμη ήταν
Δηλαδή ίδια γλώσσα, ίδια θρησκεία,ίδια ήθη ίδια καταγωγή
Και όλα αυτά ενώ ζούσαν ως τροφοσυλλέκτες
Πες απλά δεν θέλω να το παραδεχτώ να τελειώνουμε
Αν δεν κάνω λάθος οι μέν Απάτσι ,απο τα παραπάνω ανήκουν στο Αμερικάνικό Εθνος οι δε Αθάμπασκαν στο Εθνος του Καναδά,όπως το αντιλαμβάνομαι εγώtaxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:44Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:33Σταμάτα ρε μλκ να αντιγράφεις ότι μαλακια βρίσκεις στο νετtaxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:26
Wrong. Όπως οι Ινδοευρωπαίοι.
Apache: Η ομάδα γλωσσών που χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε από πολλούς λαούς της νοτιοδυτικής Αμερικής που μιλούν Αθαμπάσκαν, εξαιρουμένων των Ναβάχο, δηλ. Chiricahua, Jicarilla, Lipan, Mescalero, Plains Apache ή Western Apache.
Αθαμπάσκαν: Αφορά μια ομάδα λαών που κατοικούν ως επί το πλείστον στην Αλάσκα, στο δυτικό Καναδά, στις ακτές του Ειρηνικού της Καλιφόρνια και του Όρεγκον, και στους λαούς Ναβάχο και Απάτσι στα νοτιοδυτικά της Αμερικής.
Αλάσκα - Ριο Μπράβο (Γκράντε), σαν να λέμε Αθήνα-Σπάρτη...
Μην επιμένεις
λοιπον ψυχονοηματικο κατασκευασμα ειναι το εθνος σε αυτο εχεις δικιο
Έχω την εντύπωση ότι εδώ ο χαρχάλατα έχει δίκιο (άσχετα αν δεν το κατάλαβε ούτε ο ίδιος και λέει ό,τι να 'ναι στη συνέχεια).nemo έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 20:35απατσι ηταν καλα τα λεειtaxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:44Εσύ αντιγράφεις ότι βρίσκεις και σε βολεύει.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:33
Σταμάτα ρε μλκ να αντιγράφεις ότι μαλακια βρίσκεις στο νετ
Μην επιμένεις
... δεν λέει πουθενά ότι οι Τσιρικάουα ήταν Ναβάχο. Το αντίθετο μάλιστα, τους κατατάσσει στους Απάτσι.Apache: Η ομάδα γλωσσών που χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε από πολλούς λαούς της νοτιοδυτικής Αμερικής που μιλούν Αθαμπάσκαν, εξαιρουμένων των Ναβάχο, δηλ. Chiricahua, Jicarilla, Lipan, Mescalero, Plains Apache ή Western Apache.
και εγω τι ειπα;Isildur έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 20:49Έχω την εντύπωση ότι εδώ ο χαρχάλατα έχει δίκιο (άσχετα αν δεν το κατάλαβε ούτε ο ίδιος και λέει ό,τι να 'ναι στη συνέχεια).nemo έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 20:35απατσι ηταν καλα τα λεειtaxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:44
Εσύ αντιγράφεις ότι βρίσκεις και σε βολεύει.
Σε αυτό που έφερε:... δεν λέει πουθενά ότι οι Τσιρικάουα ήταν Ναβάχο. Το αντίθετο μάλιστα, τους κατατάσσει στους Απάτσι.Apache: Η ομάδα γλωσσών που χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε από πολλούς λαούς της νοτιοδυτικής Αμερικής που μιλούν Αθαμπάσκαν, εξαιρουμένων των Ναβάχο, δηλ. Chiricahua, Jicarilla, Lipan, Mescalero, Plains Apache ή Western Apache.
Λάθος. Η λέξη Καναδά είναι απο το kanata που στα Iroquoian σημαίνει «χωρίο, εγκατάσταση».vag_el έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 20:43Αν δεν κάνω λάθος οι μέν Απάτσι ,απο τα παραπάνω ανήκουν στο Αμερικάνικό Εθνος οι δε Αθάμπασκαν στο Εθνος του Καναδά,όπως το αντιλαμβάνομαι εγώtaxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:44Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑27 Ιουν 2023, 18:33
Σταμάτα ρε μλκ να αντιγράφεις ότι μαλακια βρίσκεις στο νετ
Μην επιμένεις