Τις μαλακιες του μπαρμπα που η γενια ΤΟΥ μας εφερε σε αυτο το χαλι.
Αντιπολεμικό
Re: Αντιπολεμικό
Η γενιά του είχε και προοδευτικούς ανθρώπους. Ιδεολογικό είναι το θέμα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- plouf
- Μέλη που αποχώρησαν
Ειχε αλλα αυτος απο οτι βλεπεις δεν ειναι μπγοοδευτικος ειναι μπαντριωτης δεχσιος.
- hellegennes
Ρε, πάμε καλά; Δική μας άποψη είναι τι εδάφη κατέχει η χώρα; Δεν έχουν οριστεί με διεθνείς συνθήκες; Όταν κάποιο μέλος του ΝΑΤΟ αμφισβητεί τα εδάφη ενός άλλου κράτους, το ΝΑΤΟ είναι δυνατόν να μην παίρνει θέση; Δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες του ΝΑΤΟ να προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του; Δηλαδή στα σοβαρά πιστεύεις ότι αν ο Καναδάς αμφισβητούσε εδάφη των ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ;Saliveros έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 07:11Αυτό είναι η δική μας άποψη. Και μας συμφέρει να πιστεύουμε ότι το δίκηο μας είναι οφθαλμοφανές.hellegennes έγραψε: ↑20 Απρ 2018, 23:11Να σου εξηγήσω εγώ: δεν πρόκειται για κάποια αμφισβητούμενη υπόθεση, πρόκειται για παραβίαση εκ μέρους των Τούρκων συνθηκών που έχουμε συνυπογράψει. Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε -θα όφειλε- να πάρει θέση ως προς το τι ισχύει. Δεν πρόκειται για κάποια γκρίζα διένεξη.
Είναι σαν να λες πώς θα μπορούσε να πάρει θέση ο ΟΗΕ για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρα-μέλος του.
Οι Τούρκοι έχουν άλλη. Κι εκείνοι το ίδιο πιστεύουν γι αυτούς.
Ο ΟΗΕ έχει θεσμικά το δικαίωμα και την υποχρέωση να συζητά και να κρίνει τις διαφορές μεταξύ μελών του. Αυτός είναι ο ρόλος του, γμ το φελέκι μου.
Το ΝΑΤΟ δεν το έχει. Δεν "οφείλει", ούτε μπορεί να πάρει θέση. Συνεταιρισμός κρατών με (υποτίθεται) κοινά συμφέροντα είναι, όχι τριμελής εξεταστική επιτροπή με 194 μέλη.
Γι αυτό και λέει το αυτονόητο: Συζητήστε τα! Βρείτε τα! Πηγαίνετε στα δικαστήρια! Μη μας τα ζαλίζετε!
Αλλιώς, αν, ό μη γένοιτο, ξεσπάσει πόλεμος με κάποιο μη-μέλος του ΝΑΤΟ, πώς θα επιτελέσει τον ρόλο του με δυο συνεταίρους του να βρίσκονται στα μαχαίρια;
Πες μου στ' αλήθεια αν το πιστεύεις αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Ο Καναδάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οπότε προφανώς και δεν θα μπορούσε να πάρει θέση το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εναντίον του.hellegennes έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:18Δηλαδή στα σοβαρά πιστεύεις ότι αν ο Καναδάς αμφισβητούσε εδάφη των ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ;

Οπότε ο μόνος τρόπος να προασπίσεις τα συμφέροντά σου ως μέλος του ΝΑΤΟ απέναντι σε ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ που τα αμφισβητεί, είναι να αποχωρήσεις από τη "συμμαχία" και να συμμαχήσεις με άλλους;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:25Ο Καναδάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οπότε προφανώς και δεν θα μπορούσε να πάρει θέση το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εναντίον του.hellegennes έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:18Δηλαδή στα σοβαρά πιστεύεις ότι αν ο Καναδάς αμφισβητούσε εδάφη των ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- hellegennes
Reaaaally! Μα γι' αυτό έδωσα αυτό το παράδειγμα. Γιατί ΗΠΑ και Καναδάς είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Πιστεύεις κι εσύ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα έπαιρνε θέση σε μια διεκδίκηση εδαφών των ΗΠΑ από τον Καναδά; Seriously?Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:25Ο Καναδάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οπότε προφανώς και δεν θα μπορούσε να πάρει θέση το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εναντίον του.hellegennes έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:18Δηλαδή στα σοβαρά πιστεύεις ότι αν ο Καναδάς αμφισβητούσε εδάφη των ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ή, ξέρω 'γώ, ο μόνος τρόπος να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι είναι να γίνουν όλοι μέλη του ΝΑΤΟ;vatraxos έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:34Οπότε ο μόνος τρόπος να προασπίσεις τα συμφέροντά σου ως μέλος του ΝΑΤΟ απέναντι σε ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ που τα αμφισβητεί, είναι να αποχωρήσεις από τη "συμμαχία" και να συμμαχήσεις με άλλους;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:25Ο Καναδάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οπότε προφανώς και δεν θα μπορούσε να πάρει θέση το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εναντίον του.hellegennes έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:18Δηλαδή στα σοβαρά πιστεύεις ότι αν ο Καναδάς αμφισβητούσε εδάφη των ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ;

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μπα, αυτός ο τρόπος είναι ο μόνος τρόπος να πλακωθούν δύο κράτη χωρίς να συμμετέχει οποιοδήποτε τρίτο.hellegennes έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:36Ή, ξέρω 'γώ, ο μόνος τρόπος να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι είναι να γίνουν όλοι μέλη του ΝΑΤΟ;
- Dwarven Blacksmith
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... ted_Stateshellegennes έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:35Reaaaally! Μα γι' αυτό έδωσα αυτό το παράδειγμα. Γιατί ΗΠΑ και Καναδάς είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Πιστεύεις κι εσύ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα έπαιρνε θέση σε μια διεκδίκηση εδαφών των ΗΠΑ από τον Καναδά; Seriously?Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:25Ο Καναδάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οπότε προφανώς και δεν θα μπορούσε να πάρει θέση το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εναντίον του.hellegennes έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:18Δηλαδή στα σοβαρά πιστεύεις ότι αν ο Καναδάς αμφισβητούσε εδάφη των ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ;
Πες μου για ποια από τις παραπάνω έχει πάρει θέση το ΝΑΤΟ. Περιμένω.
Όχι γιατί έτσι παραχωρείς στο άλλος μέλος όλους τους πρώην συμμάχους, οι οποίοι πλέον δεν έχουν θέμα ίσων αποστάσεων, ξέρουν ότι πρέπει να στηρίξουν τον άλλο.
Μην ξαναλέμε τα ίδια.

Δεν είναι όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:40Όχι γιατί έτσι παραχωρείς στο άλλος μέλος όλους τους πρώην συμμάχους, οι οποίοι πλέον δεν έχουν θέμα ίσων αποστάσεων, ξέρουν ότι πρέπει να στηρίξουν τον άλλο.
Μην ξαναλέμε τα ίδια.
- Dwarven Blacksmith
Που σημαίνει τι; Ότι μας βολεύει να έχουμε απέναντι αυτές που είναι;vatraxos έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:56Δεν είναι όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:40Όχι γιατί έτσι παραχωρείς στο άλλος μέλος όλους τους πρώην συμμάχους, οι οποίοι πλέον δεν έχουν θέμα ίσων αποστάσεων, ξέρουν ότι πρέπει να στηρίξουν τον άλλο.
Μην ξαναλέμε τα ίδια.

- hellegennes
Δεν ξέρω αν έχει πάρει θέση το ΝΑΤΟ, αλλά αυτά δεν είναι διεκδικήσεις εδαφών της μιας χώρας απέναντι στην άλλην. Δεν είναι καν θέματα που έχουν κάποια σημασία. Δεν είναι καν εδάφη που η Αμερική θεωρεί δικά της, είναι νερά που οι μεν λένε είναι δικά μας και οι άλλοι λένε ότι είναι διεθνή. Δεν υπάρχει καμμιά ενεργή κόντρα για όλα αυτά και δεν πρόκειται για διαφορές που έχουν σχέση με διεθνείς συμφωνίες υπογεγραμμένες κι από τα δυο μέλη.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:40https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... ted_Stateshellegennes έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:35Reaaaally! Μα γι' αυτό έδωσα αυτό το παράδειγμα. Γιατί ΗΠΑ και Καναδάς είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Πιστεύεις κι εσύ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα έπαιρνε θέση σε μια διεκδίκηση εδαφών των ΗΠΑ από τον Καναδά; Seriously?Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:25
Ο Καναδάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οπότε προφανώς και δεν θα μπορούσε να πάρει θέση το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εναντίον του.
Πες μου για ποια από τις παραπάνω έχει πάρει θέση το ΝΑΤΟ. Περιμένω.
Αλλά θα κοιτάξω να δω αν έχει πάρει θέση το ΝΑΤΟ, πράγμα καθόλου απίθανο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Που σημαίνει ότι ανάμεσα στο να μας την πέσει η Τουρκία και να μην έχουμε ΚΑΝΕΝΑ σύμμαχο, θα ήταν προτιμότερο να έχουμε.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 13:03Που σημαίνει τι; Ότι μας βολεύει να έχουμε απέναντι αυτές που είναι;vatraxos έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:56Δεν είναι όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 12:40Όχι γιατί έτσι παραχωρείς στο άλλος μέλος όλους τους πρώην συμμάχους, οι οποίοι πλέον δεν έχουν θέμα ίσων αποστάσεων, ξέρουν ότι πρέπει να στηρίξουν τον άλλο.
Μην ξαναλέμε τα ίδια.
- Dwarven Blacksmith
Πάλι καλά που έχουμε λοιπόν!vatraxos έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 13:05Που σημαίνει ότι ανάμεσα στο να μας την πέσει η Τουρκία και να μην έχουμε ΚΑΝΕΝΑ σύμμαχο, θα ήταν προτιμότερο να έχουμε.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Απρ 2018, 13:03Που σημαίνει τι; Ότι μας βολεύει να έχουμε απέναντι αυτές που είναι;
Επιπλέον καλό είναι οι συμμαχίες να έχουν εφφεκτ και στην ειρήνη, που είναι η μεγαλύτερη περίοδος στη ζωή μιας φυσιολογικής χώρας, και επίσης καλό είναι η οικονομία να παραμένει δυνατή κατά τη διάρκεια του πολέμου, σωστά;
Με βάση αυτά, μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιλογή εναλλακτικών συμμάχων. Βαλε ένα κύκλο γύρω από το σύμμαχο που προτείνεις να έχουμε.