plouf έγραψε: ↑20 Απρ 2018, 14:16
vatraxos έγραψε: ↑20 Απρ 2018, 14:09
plouf έγραψε: ↑20 Απρ 2018, 14:08
Δεν ξερω να πω με βεβαιοτητα αλλα σε απευθειας συρραξη δεν εχουμε την ικανοτητα να τους αντιμετωπισουμε στα ισα κατα τη γνωμη μου.
Ενώ όντας στο ΝΑΤΟ που δεν θα επέμβει, σε τι προσδοκάμε; Σε αυτοτελή υποστήριξη έξω από το πλαίσιο του ΝΑΤΟ από χώρες όπως η Γαλλία;
Ουτε αυτο αλλα για να ειμαστε καθαροι και τιμιοι ουτε η Ρωσια θα μας νοηθησει.Εγω για να σου δωσω να καταλαβεις ειμαι Ι5 λογω υγειας δεν ξερω τι δυνατοτητες εχουμε απεναντι στους Τουρκους.Θα ηθελα να ξερω τι αντιπροτεινεις εσυ και αν η μεταβαση στο σοσιαλισμο θα ειναι ομαλη.Μην ξεχναμε οτι η Ρωσια απωλεσε,η παραχωρησε αν τον θελεις ανεξαρτησια στην Φινλαδια οταν εγινε η σοσιαλιστικη επανασταση.
Γιατί, θα ήταν ομαλή η μετάβαση αν δεν είχαμε τους Τούρκους απέναντι;
Επίσης, γιατί συγκρίνεις την απώλεια εδαφών στη Ρωσική Επανάσταση με τη δική μας περίπτωση; Σε κάθε μετάβαση από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό που επιτεύχθηκε τον 20ο αιώνα είχαμε απώλειες εδαφών;
Το να βγεις από το ΝΑΤΟ σημαίνει ότι αυτομάτως απεμπλέκεσαι από μία σειρά επιθετικών ενεργειών έναντι τρίτων χωρών όπως η Συρία, το Ιράκ, η Λιβυή. Το γεγονός ότι παραμένεις σε στρατηγικό σημείο ως χώρα, ευνοεί τη σύναψη συμμαχιών. Ακόμα και με τις ΗΠΑ αλλά σε άλλο πλαίσιο.
Δε σου υπογράφω ότι οι συμμαχίες που θα συνάψεις θα είναι με τη Ρωσία. Μπορεί και με αυτή. Μπορεί και με την Κίνα, με τη Γαλλία κλπ.
Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και διαλέγεις. Αλλά προς το παρόν την επιλογή δε την κάνεις εσύ, την κάνει η αστική τάξη. Και με τις επιλογές της έχεις χάσει Κύπρο, έχεις χάσει κυριαρχία στο Αιγαίο, έχεις χάσει τη δυνατότητα επέκτασης στα 12 ν.μ.
Οπότε, προφανώς στον καπιταλισμό πολύ δύσκολα θα βγεις από το ΝΑΤΟ. Μπορείς όμως να το βάζεις ως αίτημα στον κόσμο και μέσα από ένα τέτοιο αίτημα να αποκαλύπτεις τα όρια της πολιτικής της αστικής τάξης, στο δρόμο για το σοσιαλισμό. Η θέση "πρώτα σοσιαλισμός και μετά έξοδος" ερμηνεύεται από τον κόσμο ως "ζήσε Μάη μου". Και όχι αδίκως. Από τη στιγμή που διαφωνεί με το σοσιαλισμό, δεν πρόκειται να συμπορευτεί μαζί σου στην έξοδο από το ΝΑΤΟ.