Δεν υπάρχει "αντικαπνισμός". Αυτή είναι μία εφεύρεση καπνιστών για να δαιμονοποιούν τη φυσιολογική συμπεριφορά και τα δικαιώματα των συμπολιτών τους που δυστυχώς οικειοποιήθηκε ως όρος από την κοινωνία για να περιγράψει την αντίδραση σε μία παραβατική ή αντικοινωνική συμπεριφορά.Γραφικός έγραψε: ↑12 Ιούλ 2019, 20:46
Κάνεις λάθος.
Με ενδιαφέρει να μην επιβαρύνω την ποιότητα ζωής των γύρω μου κι υποστήριζα το μέτρο όταν ακόμα θεωρούνταν φασιστικό (όχι την πρώτη φορά που απαγορεύτηκε, εκεί τις έλεγα και τις έκανα τις καφρίλες μου, αλλά από την δεύτερη). Ακόμα και πριν απαγορευτεί ρωτούσα τους γύρω μου αν θα τους ενοχλούσε να καπνίσω ('ντάξει ξεγέλασμα της συνείδησης ήταν αυτό, αλλά το έκανα). Και τώρα, μέσα σε μαγαζιά που όλοι φουμάρουνε, για να καπνίσω βγαίνω έξω.
Το να μη σου ζητώ να πατάς ανθρώπους με το αυτοκίνητό σου δεν είναι "αντιπατηματισμός". Είναι απλή λογική.
Δεν είμαι αντικαπνιστής. Είμαι πολίτης με δικαιώματα και κοινή λογική.
Κανείς δεν πρέπει να μένει στο σπίτι του απομονωμένος. Αλλά οι δραστηριότητες που θα ασκεί εκτός του σπιτιού του θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο νομιμότητας δημόσιας υγείας και δημοσίου συμφέροντος, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.Αλλά θα ήθελα να βρεθεί κάποια λύση και για εμάς, γι' αυτό προσπαθώ να σκεφτώ εναλλακτικές, την μη κερδοσκοπική καπνιστική λέσχη για παράδειγμα. Η αντίδραση των αντικαπνιστών είναι πάντα "όχι- όχι- όχι, όποιος καπνίζει να μένει σπίτι του κι αν θέλει να βγει να υποφέρει". Έχω αντιληφθεί πως η πλειονότητά τους θα ήθελε να απαγορεύεται και στον δρόμο, αλλά δεν τολμάει να το πει γιατί ξέρει ότι θα φάει ξύλο.