Κάπνισμα - ξανά

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Να καταργηθεί το κάπνισμα καθολικά στους δημόσιους χώρους (και σε καφετέριες/εστιατόρια)

Ναι
41
61%
Όχι
26
39%

Σύνολο ψήφων: 67

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Κάπνισμα - ξανά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 12 Ιούλ 2019, 20:57

Γραφικός έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 20:46
stavmanr έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 20:35
Με συγχωρείς αλλά χ...στηκε.
Εδώ δεν νοιάζεται που δηλητηριάζει τον εαυτό του, σε εσένα θα κολλήσει;
Είναι σα να ζητάς από ναρκομανή να κόψει τα ναρκωτικά επειδή κινδυνεύουν οι άλλοι από εκείνον, όταν ο ίδιος δεν μπορεί καν να το σκεφτεί για τον εαυτό του.
:smt018
Κάνεις λάθος.
Με ενδιαφέρει να μην επιβαρύνω την ποιότητα ζωής των γύρω μου κι υποστήριζα το μέτρο όταν ακόμα θεωρούνταν φασιστικό (όχι την πρώτη φορά που απαγορεύτηκε, εκεί τις έλεγα και τις έκανα τις καφρίλες μου, αλλά από την δεύτερη). Ακόμα και πριν απαγορευτεί ρωτούσα τους γύρω μου αν θα τους ενοχλούσε να καπνίσω ('ντάξει ξεγέλασμα της συνείδησης ήταν αυτό, αλλά το έκανα). Και τώρα, μέσα σε μαγαζιά που όλοι φουμάρουνε, για να καπνίσω βγαίνω έξω.
Δεν υπάρχει "αντικαπνισμός". Αυτή είναι μία εφεύρεση καπνιστών για να δαιμονοποιούν τη φυσιολογική συμπεριφορά και τα δικαιώματα των συμπολιτών τους που δυστυχώς οικειοποιήθηκε ως όρος από την κοινωνία για να περιγράψει την αντίδραση σε μία παραβατική ή αντικοινωνική συμπεριφορά.
Το να μη σου ζητώ να πατάς ανθρώπους με το αυτοκίνητό σου δεν είναι "αντιπατηματισμός". Είναι απλή λογική.
Δεν είμαι αντικαπνιστής. Είμαι πολίτης με δικαιώματα και κοινή λογική.
Αλλά θα ήθελα να βρεθεί κάποια λύση και για εμάς, γι' αυτό προσπαθώ να σκεφτώ εναλλακτικές, την μη κερδοσκοπική καπνιστική λέσχη για παράδειγμα. Η αντίδραση των αντικαπνιστών είναι πάντα "όχι- όχι- όχι, όποιος καπνίζει να μένει σπίτι του κι αν θέλει να βγει να υποφέρει". Έχω αντιληφθεί πως η πλειονότητά τους θα ήθελε να απαγορεύεται και στον δρόμο, αλλά δεν τολμάει να το πει γιατί ξέρει ότι θα φάει ξύλο.
Κανείς δεν πρέπει να μένει στο σπίτι του απομονωμένος. Αλλά οι δραστηριότητες που θα ασκεί εκτός του σπιτιού του θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο νομιμότητας δημόσιας υγείας και δημοσίου συμφέροντος, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 12 Ιούλ 2019, 21:13

stavmanr έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 20:57
Δεν υπάρχει "αντικαπνισμός". Αυτή είναι μία εφεύρεση καπνιστών για να δαιμονοποιούν τη φυσιολογική συμπεριφορά και τα δικαιώματα των συμπολιτών τους που δυστυχώς οικειοποιήθηκε ως όρος από την κοινωνία για να περιγράψει την αντίδραση σε μία παραβατική ή αντικοινωνική συμπεριφορά.
Το να μη σου ζητώ να πατάς ανθρώπους με το αυτοκίνητό σου δεν είναι "αντιπατηματισμός". Είναι απλή λογική.
Αν εξαιρέσεις ελάχιστους παρανοϊκούς, αυτός που πατάει κόσμο, δεν θέλει να τον πατήσει. Γουστάρει την ταχύτητα και αδιαφορεί για τον κίνδυνο που βάζει τους συνανθρώπους του. Το να υπάρχουν νόμοι που τον καταδικάζουν είναι σωστό και παρομοίως οφείλει να γίνει και με το κάπνισμα. Όμως ανοίξανε πίστες για τα πρεζάκια της ταχύτητας. Πάει με το αυτοκίνητό του, τερματίζει το κοντέρ και δεν απειλεί και κανέναν. Αν τώρα σου κατέβει να κάνεις ακριβώς εκεί, μέσα στην πίστα, τον ρομαντικό σου περίπατο πεζός θα σε κάνει χαλκομανία και καλά να πάθεις.
Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν πρέπει να βρεθεί ένας παρόμοιος τρόπος αντιμετώπισης και για εμάς. Να μην είναι κανόνας τα μπαρ που καπνίζεις, αλλά να υπάρχει μια τέτοια εναλλακτική για να πηγαίνουμε.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 12 Ιούλ 2019, 21:17

Σαφεστατα και υπαρχει αντικαπνισμος αν δεν υπηρχε θα αντιδρουσες ετσι σε ολα όσα επιβαρυνουν την υγεια σου.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 12 Ιούλ 2019, 21:17

Γραφικός έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 21:13
stavmanr έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 20:57
Αν εξαιρέσεις ελάχιστους παρανοϊκούς, αυτός που πατάει κόσμο, δεν θέλει να τον πατήσει. Γουστάρει την ταχύτητα και αδιαφορεί για τον κίνδυνο που βάζει τους συνανθρώπους του.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τους καπνιστές. Γουστάρουν την πρέζα (νικοτίνη), έχουν εθιστεί σε εκείνη και αδιαφορούν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τη χρήση της στους διπλανούς τους ακόμα κι αν πρόκειται για επιστημονικές μελέτες ή άλλου τύπου επιστάμενες αναλύσεις.
Γιατί το διαφοροποιείς;
Όμως ανοίξανε πίστες για τα πρεζάκια της ταχύτητας. Πάει με το αυτοκίνητό του, τερματίζει το κοντέρ και δεν απειλεί και κανέναν. Αν τώρα σου κατέβει να κάνεις ακριβώς εκεί, μέσα στην πίστα, τον ρομαντικό σου περίπατο πεζός θα σε κάνει χαλκομανία και καλά να πάθεις.
Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν πρέπει να βρεθεί ένας παρόμοιος τρόπος αντιμετώπισης και για εμάς. Να μην είναι κανόνας τα μπαρ που καπνίζεις, αλλά να υπάρχει μια τέτοια εναλλακτική για να πηγαίνουμε.
Στις πίστες ταχύτητας δεν επιτρέπεται να πατάς συνανθρώπους σου. Λαμβάνονται όλα τα νόμιμα μέτρα για να μη συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον πέραν κάποιων ακραίων ατυχημάτων.
Στην περίπτωση του καπνίσματος επιμένουν να καρκινιάζουν τους συνανθρώπους τους κατά συρροή και χωρίς ίχνος ευαισθησίας.

Λέσχες καπνιστών υπάρχουν. Μόνο που απαγορεύεται να απασχολούν προσωπικό και να έχουν εμπορικές δραστηριότητες, καθώς τότε υπάγονται στο καθεστώς της ασφάλειας εργασίας και υγείας εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
Με απλά λόγια κάποιος μπορεί να ανοίξει μία λέσχη καπνιστών, να μαζεύονται εκεί όλοι οι θεριακλήδες, να κλείνουν τις πόρτες ερμητικά κλειστά για να μη διαφύγει η νικοτίνη και τα λοιπά δηλητήρια, και φυσικά να απολαύσουν το θεσπέσιο περιβάλλον τους πίνοντας καφέ ή ποτό που αγόρασαν από περίπτερο ή μάρκετ.
Χαριτολογώντας προτείνω να προμηθεύονται και τα ληγμένα καπνογόνα της αστυνομίας για μεγαλύτερη απόλαυση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 12 Ιούλ 2019, 21:27, έχει επεξεργασθεί 7 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 12 Ιούλ 2019, 21:17

this_man έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 20:27
Ζενίθεδρος έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 19:26
Μου είναι αδιάφορο. Πολύ πιο μεγαλύτερο βασανιστήριο για τα ρουθούνια, είναι το να μυρίζει απλυσια ο διπλανός σου.
Όποιος μυρίζει απλυσιά, βρωμάει απαραίτητα ΚΑΙ τσιγαρίλα, στάνταρ.
Λογισμικό από τα Λιντλ.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 12 Ιούλ 2019, 21:22

perseus έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 21:17
Σαφεστατα και υπαρχει αντικαπνισμος αν δεν υπηρχε θα αντιδρουσες ετσι σε ολα όσα επιβαρυνουν την υγεια σου.
Δηλαδή αν γράψω κατά της δολοφονίας θα είμαι αντιδολοφονιστής;
"Ο νέος αντιδολοφονικός νόμος";

Ή απλά θα είμαι ένας πολίτης μίας ευνομούμενης πολιτείας που επιθυμεί να εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο για την υγεία και ασφάλεια του πολίτη;

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 12 Ιούλ 2019, 21:31

Σεβαστο το δικαιωμα καποιου να μην θελει να εισπνεει τον καπνο του τσιγαρου.
Σεβαστο ομως και το δικαιωμα μου να απολαμβανω το ποτο μου η τον καφε μου με τσιγαρο χωρις να πηγαινω και να γκετοποιουμε σε καποια λεσχη καπνιστων.
Με αμοιβαιες υποχωρησεις μπορουμε να βρουμε μια καποια κοινη λυση.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 12 Ιούλ 2019, 21:53

Εν τω μεταξύ οι καπνιστές υποχρεώνονται να αγοράζουν Στούκας-Μέσερμιτ από τους δήθεν προστάτες της υγείας των.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 12 Ιούλ 2019, 21:56

Ζενίθεδρος έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 21:17
this_man έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 20:27
Ζενίθεδρος έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 19:26
Μου είναι αδιάφορο. Πολύ πιο μεγαλύτερο βασανιστήριο για τα ρουθούνια, είναι το να μυρίζει απλυσια ο διπλανός σου.
Όποιος μυρίζει απλυσιά, βρωμάει απαραίτητα ΚΑΙ τσιγαρίλα, στάνταρ.
Λογισμικό από τα Λιντλ.
κι εγώ απόρησα

μια χαρά ταιριάζει με το πουδρένιο μου άρωμα
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 12 Ιούλ 2019, 22:03

Πριν κάτι μέρες είχα πάει με μία φίλη έγκυο για καφέ, σκάνε στο δίπλα τραπέζι δύο τύποι, ανάβουν τσιγάρο.
Την πήρα και φύγαμε. Γενικά πρέπει να απαγορευτεί σε κλειστούς χώρους.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 12 Ιούλ 2019, 22:05

Να καταργηθεί το κάπνισμα καθολικά στους δημόσιους χώρους (και σε καφετέριες/εστιατόρια)
Belladonna έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 19:16
Για πείτε.
Όχι
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Belladonna
Phorum.gr user: Belladonna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna » 12 Ιούλ 2019, 22:11

stavmanr έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 20:35

Με συγχωρείς αλλά χ...στηκε.
Εδώ δεν νοιάζεται που δηλητηριάζει τον εαυτό του, σε εσένα θα κολλήσει;
Είναι σα να ζητάς από ναρκομανή να κόψει τα ναρκωτικά επειδή κινδυνεύουν οι άλλοι από εκείνον, όταν ο ίδιος δεν μπορεί καν να το σκεφτεί για τον εαυτό του.
Μα δεν τον ενδιαφέρει μεμομωμένα.
Τον ενδιαφέρει ως μέλος μιας κοινωνίας, ότι δεν μπορείς να "ενοχλείς" το διπλανό σου.
Όπως ακριβώς δεν παίζεις τρομπόνι σε ώρα κοινής ησυχίας.

Άβαταρ μέλους
Belladonna
Phorum.gr user: Belladonna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna » 12 Ιούλ 2019, 22:12

zteo έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 21:31
Σεβαστο το δικαιωμα καποιου να μην θελει να εισπνεει τον καπνο του τσιγαρου.
Σεβαστο ομως και το δικαιωμα μου να απολαμβανω το ποτο μου η τον καφε μου με τσιγαρο χωρις να πηγαινω και να γκετοποιουμε σε καποια λεσχη καπνιστων.
Με αμοιβαιες υποχωρησεις μπορουμε να βρουμε μια καποια κοινη λυση.
Με συγχωρείς. αλλά όχι.
Μπορώ να σου βρω μια εκατοντάδα συνήθειες που με την ίδια λογική θα έπρεπε να έχει "δικαίωμα" να απολαμβάνει ο καθένας δημοσίως.

Professor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Professor » 12 Ιούλ 2019, 22:18

Δεν καπνίζω.

Αν και ξέρω τις αντιλήψεις που πάνε να κυριαρχήσουν σχεδόν παντού στην Ευρώπη, οι καφετέριες και τα εστιατόρια δεν πρέπει να θεωρούνται 'δημόσιοι χώροι' και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποφασίζουν. (Το λιγότερο να έχουν τη δυνατότητα ο κύριος χώρος να είναι χώρος καπνιζόντων).

Η δυνατότητα να καπνίζεις ή η έλλειψη καπνού να θεωρούνται μέρος του προϊόντος που προσφέρεται.

LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO » 12 Ιούλ 2019, 22:31

Να καθοριστουν χωροι καπνιζοντων και μη και να επιβληθει εξαερισμος σε αυτα που επιτρεπεται.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών