Ραγκούσης: Άδικο να μην χειροτονείται μια γυναίκα ιερέας να ανοίξει διάλογος στην ελληνική Εκκλησία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Ραγκούσης: Άδικο να μην χειροτονείται μια γυναίκα ιερέας να ανοίξει διάλογος στην ελληνική Εκκλησία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 03 Φεβ 2020, 00:25

Στο Βυζάντιο πάντως χειροτονουνταν και γυναίκες μέχρι το βαθμό του Διάκου. Ο Ραγκουσης δεν πρέπει καν να το γνωρίζει αυτό, και ούτε ρεπει να τον πολυενδιαφερει το τι γίνεται στην Εκκλησία. Από ατενσιονχοριλικι το κάνει.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Re: Ραγκούσης: Άδικο να μην χειροτονείται μια γυναίκα ιερέας να ανοίξει διάλογος στην ελληνική Εκκλησία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 03 Φεβ 2020, 00:28

bluerose έγραψε:
03 Φεβ 2020, 00:11
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ

Όχι δεν έχει πράσινο εξώφυλλο,δε θα προδώσω ποιος το έγραψε. Την έχω αγορασμενη πάνω από είκοσι χρονια. Μόνο αν τύχει όπως καλή ώρα, θα πω σ' όποιον έχει Παλαιά...και Καινή...να σπεύσει στον ιερέα να ρωτήσει.!!!

Εσύ τα καταλαβαινεις άσε που αν είναι όπως λες αν μέσα ένα κειμενακι είναι αλλαγμένο; Αλλά οκ...είπαμε να έχει τη σύνοδο
Ναι, το κειμενάκι είναι διαφορετικό. Έχω διαβάσει ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη ( όχι για θρησκευτικούς λόγους ). Άκου περιστατικό. Πάω σε ένα φιλικό βιβλιοπωλείο, αράζω και πέφτει το μάτι μου σε μια ΠΔ. Α, ωραία λέω. Για να δω ένα απόσπασμα για τους Χορραίους που υπάρχει στο βιβλίο του Ιησού του Ναυή. Αρχίζω να ψάχνω. Βρε καλέ μου , βρε κακέ μου , πουθενά οι Χορραίοι. Άνοιξε η γη και τους κατάπιε ! :a040: Και τι διαπιστώνω ; Πώς ήμουν ένας μάλαξ γιατί το πρώτο που έπρεπε να κοιτάξω είναι τι ΠΔ διαβάζω. Το κείμενο των O΄λέει :

ΙτΝ. 9,7 καὶ εἶπαν οἱ υἱοὶ Ἰσραὴλ πρὸς τὸν Χοῤῥαῖον· ὅρα μὴ ἐν ἐμοὶ κατοικεῖς, καὶ πῶς σοι διαθῶμαι διαθήκην;
( ΙτΝ. 9,7 Οι Ισραηλίται απήντησαν προς αυτούς, τους Χορραίους· “προσέξατε μήπως μένετε πολύ πλησίον μας. Διότι έτσι πως είναι δυνατόν να συνάψωμεν με σας συμφωνίαν φιλίας;” )

http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diath ... .htm#kef.6

Όμως η ΠΔ που διάβαζα έλεγε :

7 And the men of Israel said to the Hivites, "Maybe you live among us. How could we make a covenant with you?"

https://en.wikisource.org/wiki/Translat ... #Chapter_9

Δηλαδή αντί για τους Χορραίους έγραφε "Ευαίοι" ( Hivites ).
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Φεβ 2020, 00:32

Παλαιοελλαδίτης έγραψε:
03 Φεβ 2020, 00:23
Nero έγραψε:
02 Φεβ 2020, 21:08
διάλογος στην ελληνική Εκκλησία
Τι Χαζούλης! Δεν κάνεις διάλογο με την ελληνική εκκλησία. Η ελληνική εκκλησία είναι κυριολεκτικά η αντιπρόσωπος της αλήθειας, της μιας και μοναδικής, ως εκ τούτου δε γίνεται να μετατοπιστεί απο τις θέσεις της. Ίσα ίσα, σε βάζει κάτω και σε πατάει μέχρι να συμφωνήσεις εσύ με τις δικές της :D
Namrail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 21:06
Μας χωρίζουν κάπου στα 200 χρόνια ώστε να υπάρξει έστω και το παραμικρό ενδεχόμενο η ορθόδοξη εκκλησία να σκεφτεί κάτι τέτοιο.
πολλά παραπάνω. Βλέπεις δεν έχει δεχτεί ακόμα τη μετάφραση της αγίας γραφής στον καθομιλουμένη...
Καλό είναι να μην γράφετε ό,τι να 'ναι. Η χειροτονία γυναικών (αλλά και η άδεια γάμου για τους αρχιμανδρίτες και τους επισκόπους) απαιτεί σύνοδο, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί με βάση την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση.

Επίσης, επειδή σπίτι μου έχω τρεις Κ.Δ., επιτρέψτε μου να σας γράψω τι αναφέρει η νεότερη από αυτές (η οποία είναι γραμμένη στη δημοτική) στην εισαγωγή της:

Η μετάφραση αυτή του ιερού κειμένου της Καινής Διαθήκης έρχεται στο φως της δημοσιότητος με τις ευλογίες του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος...
Εγώ που ρώτησα τον κατηχητή την Τετάρτη
Πάτερ, έχω μια Παλαιά δεν έχει τους Μακαββαιους. Πριν πει φέρτη να την δω
Μου είπε είναι με μετάφραση ή όχι;
Λέω εννοείται σα τη Καινη; Του Τρεμπέλα;
Όχι λέω
Φέρτη λέει και θα σου πω ποια να πάρεις και συμπλήρωσε ότι ίσως λείπουν κάποια βιβλία δε τα βάλανε και δεν είναι αιρετική
Όπως αποδείχθηκε είναι

Όμως δες τι με ρώτησε πρώτα. Αν έχει και αρχαίο κείμενο

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 03 Φεβ 2020, 00:36

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το θέμα.

Καθένας δικαιούται να έχει ο,τι προσωπική άποψη θελει για ο,τι θέλει.

Και η Εκκλησία άμα δε θέλει γυναίκες στο ρόλο του ιερεα, επίσης οκ, ισως λίγο προβληματικό ως Δημόσιο βέβαια αλλά δεν το θέτει έτσι ο Ραγκούσης, ίσως γιατί στις προσωπικές του απόψεις προτιμά την αντιπολιτικη μπουρδολογια.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Φεβ 2020, 00:38

Ζαποτέκος έγραψε:
03 Φεβ 2020, 00:28
bluerose έγραψε:
03 Φεβ 2020, 00:11
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ

Όχι δεν έχει πράσινο εξώφυλλο,δε θα προδώσω ποιος το έγραψε. Την έχω αγορασμενη πάνω από είκοσι χρονια. Μόνο αν τύχει όπως καλή ώρα, θα πω σ' όποιον έχει Παλαιά...και Καινή...να σπεύσει στον ιερέα να ρωτήσει.!!!

Εσύ τα καταλαβαινεις άσε που αν είναι όπως λες αν μέσα ένα κειμενακι είναι αλλαγμένο; Αλλά οκ...είπαμε να έχει τη σύνοδο
Ναι, το κειμενάκι είναι διαφορετικό. Έχω διαβάσει ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη ( όχι για θρησκευτικούς λόγους ). Άκου περιστατικό. Πάω σε ένα φιλικό βιβλιοπωλείο, αράζω και πέφτει το μάτι μου σε μια ΠΔ. Α, ωραία λέω. Για να δω ένα απόσπασμα για τους Χορραίους που υπάρχει στο βιβλίο του Ιησού του Ναυή. Αρχίζω να ψάχνω. Βρε καλέ μου , βρε κακέ μου , πουθενά οι Χορραίοι. Άνοιξε η γη και τους κατάπιε ! :a040: Και τι διαπιστώνω ; Πώς ήμουν ένας μάλαξ γιατί το πρώτο που έπρεπε να κοιτάξω είναι τι ΠΔ διαβάζω. Το κείμενο των O΄λέει :

ΙτΝ. 9,7 καὶ εἶπαν οἱ υἱοὶ Ἰσραὴλ πρὸς τὸν Χοῤῥαῖον· ὅρα μὴ ἐν ἐμοὶ κατοικεῖς, καὶ πῶς σοι διαθῶμαι διαθήκην;
( ΙτΝ. 9,7 Οι Ισραηλίται απήντησαν προς αυτούς, τους Χορραίους· “προσέξατε μήπως μένετε πολύ πλησίον μας. Διότι έτσι πως είναι δυνατόν να συνάψωμεν με σας συμφωνίαν φιλίας;” )

http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diath ... .htm#kef.6

Όμως η ΠΔ που διάβαζα έλεγε :

7 And the men of Israel said to the Hivites, "Maybe you live among us. How could we make a covenant with you?"

https://en.wikisource.org/wiki/Translat ... #Chapter_9

Δηλαδή αντί για τους Χορραίους έγραφε "Ευαίοι" ( Hivites ).
Ναι, μας είπε ότι από ένα κείμενο αλλαγμένο, αλλά στην Καινή,κάποιος έκανε δική του θρησκεία

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Φεβ 2020, 00:54

http://users.sch.gr/aiasgr/Paterika_kei ... reitou.htm

Λείπει το συναξάρι του Αγίου
Πολύ λεπτομέρεια, όλος ο βίος, έχουν σταλθεί άτομα και στο Σινά και συγκέντρωσαν τις πληροφοριες κι από εκεί

Δε τα λέω εγώ αυτά, η μοναχή μου το είπε στη Σουρωτή

Πολύ ωραία η σελιδα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Φεβ 2020, 10:57

bluerose έγραψε:
03 Φεβ 2020, 00:54

Πολύ λεπτομέρεια, όλος ο βίος, έχουν σταλθεί άτομα και στο Σινά και συγκέντρωσαν τις πληροφοριες κι από εκεί

Πολύ ωραία η σελιδα
Κι επειδή με βοήθησες, αυτό είναι το συναξάρι που είναι τε-λει-ο

Αυτό που γνώρισα,έτσι οντος και είναι όπως τα διαβάζουμε, εάν αγαπάς τον Άγιο,θα τον λατρέψεις μετά από αυτό το βιβλίο( προσοχή...όλοι οι Άγιοι το ίδιο είναι,με μέτρο.)
Εάν σου είναι χλιαρος( ΠΩΣ;,Πνευματικό ραντάρ ήτανε,δε γίνεται, αλλά λέμε τωρα), θα αλλάξεις άποψη και θα τον αγαπήσεις.

Κι η σελίδα πολύ καλή, θα φύγει εντός λεπτού και σε άλλους αδερφούς

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 03 Φεβ 2020, 11:06

Ζενίθεδρος έγραψε:
03 Φεβ 2020, 00:25
Στο Βυζάντιο πάντως χειροτονουνταν και γυναίκες μέχρι το βαθμό του Διάκου. Ο Ραγκουσης δεν πρέπει καν να το γνωρίζει αυτό, και ούτε ρεπει να τον πολυενδιαφερει το τι γίνεται στην Εκκλησία. Από ατενσιονχοριλικι το κάνει.
:smt018
Το κάνει από φθόνο, και από διάθεση αποδόμησης, έχω ακούσει πως είναι εκλεκτός, αν και το ζαίος φτάνει
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 03 Φεβ 2020, 12:53

Αφού ο Χριστός είχε μαθήτριες, γιατί να μην υπάρχουν γυναίκες ιερείς;
Πολύ ασχοληθήκαμε μ' αυτό τον βλάκα τον Απόστολο Παύλο.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 03 Φεβ 2020, 12:55

Δεν είναι και τελείως τρελό να βλέπουμε γυναίκες ιερείς. Είναι θέμα παράδοσης που ως τώρα δεν γίνεται. Ας κάνει η Αγία μας Εκκλησσία ό,τι νομίζει, και ας πει και ο Ραγκούσης ό,τι νομίζει. Δεν θα γίνουμε Ιράν.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 03 Φεβ 2020, 12:59

Με γυναίκες ιερείς θα είχαμε και λιγότερη παιδεραστία στις εκκλησίες.

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 03 Φεβ 2020, 20:48

bluerose έγραψε:
03 Φεβ 2020, 10:57
bluerose έγραψε:
03 Φεβ 2020, 00:54

Πολύ ωραία η σελιδα
Κι επειδή με βοήθησες, αυτό είναι το συναξάρι που είναι τε-λει-ο

Αυτό που γνώρισα,έτσι οντος και είναι όπως τα διαβάζουμε, εάν αγαπάς τον Άγιο,θα τον λατρέψεις μετά από αυτό το βιβλίο( προσοχή...όλοι οι Άγιοι το ίδιο είναι,με μέτρο.)
Εάν σου είναι χλιαρος( ΠΩΣ;,Πνευματικό ραντάρ ήτανε,δε γίνεται, αλλά λέμε τωρα), θα αλλάξεις άποψη και θα τον αγαπήσεις.

Κι η σελίδα πολύ καλή, θα φύγει εντός λεπτού και σε άλλους αδερφούς

[img]https://i.postimg.cc/MGskxvsp/agio ... .jpg[/img]
:vp23:
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών