Ραγκούσης: Άδικο να μην χειροτονείται μια γυναίκα ιερέας να ανοίξει διάλογος στην ελληνική Εκκλησία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Ραγκούσης: Άδικο να μην χειροτονείται μια γυναίκα ιερέας να ανοίξει διάλογος στην ελληνική Εκκλησία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 02 Φεβ 2020, 23:31

Ζαποτέκος έγραψε: Από τότε που ήμανε μικράκι κυκλοφορούν βιβλία με την Θεία Λειτουργία σε νεοελληνική απόδοση. Την μοίραζαν και στα σχολεία. Σε πολλές εκκλησίες βρίσκεται πίσω απ' το κάθισμα. Σιγά που δεν καταλαβαίνουν. Άνθρωπος που έβγαλε το Γυμνάσιο τα καταλαβαίνει σχεδόν όλα.
:+1:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

bluerose

Re: Ραγκούσης: Άδικο να μην χειροτονείται μια γυναίκα ιερέας να ανοίξει διάλογος στην ελληνική Εκκλησία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Φεβ 2020, 23:34

Ζαποτέκος έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:30
bluerose έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:25
Ζαποτέκος έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:23

Του Τρεμπέλα είναι πολύ καλή γιατί η νεοελληνική του απόδοση περιλαμβάνει και ( ορθόδοξο ) σχολιασμό. Ο Κολιτσάρας είναι κάτι αντίστοιχο για την Παλαιά Διαθήκη. Δεν χρειάζεται να την αγοράσεις . Υπάρχει ονλάιν. http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diath ... athikh.htm Τι να πας να την δει ; :lol: Αν την εγκρίνει η Ιερά Σύνοδος είναι εντάξει. Αν λείπουν οι Μακκαβαίοι είναι αιρετική ( μάλλον προτεσταντική ). Οι ορθόδοξοι λογαριάζουμε και τα 3 βιβλία των Μακκαβαίων. Φυσικά και θα καταλάβεις τα βιβλία των Μακκαβαίων. Ιστορικά βιβλία είναι . Πανεύκολα. Δεν έχουν και πολλά για να σκεφτείς. :lol:
Λείπουν οι Μακαββαιοι.....
Απ' τον Άγιο Παΐσιο το έμαθα για Μακαββαιους που το είπε σε κάποιο σ ένα βίντεο. Δεν είχα ιδέα ποια βιβλία είναι στη Παλαιά
Έσπευσα και μου είπε να τη δει
Ας τη πάω καλυτερα
Εάν λείπουν οι Μακκαβαίοι θα λείπουν κι άλλα. Οι εβραίική και οι προτεσταντικές ΠΔ δεν έχουν 10 βιβλία , τα λεγόμενα "δευτεροκανονικά" , τα οποία εμείς τα έχουμε. Άρα μακριά . ( Οι παπικοί αφαιρούν 3 βιβλία ). Φέρ' την πρώτα σε μένα να σου πω εγώ. Και αν ο πνευματικός σου συμφωνήσει μαζί μου τότε είναι σωστός. :smt047 Αλλιώς είναι για ξούρισμα ... :8)

Λίγα λόγια για το πνευματικό μου ε;
Πόνεσε πολύ για να με γεννήσει και νοιωθω τόσο ανάξια

Ευχομε οποίος θέλει να βρει πνευματικο

Δε θα τη πάω εκεί είναι μακριά λίγο, στο κατηχητή θα τη πάω. Σα τον Γέροντα Επιφάνειο είναι, έτσι δλ και με εκατό πτυχία και πατροπαράδοτος,του έχω εμπιστοσυνη

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 02 Φεβ 2020, 23:39

bluerose έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:34

Δε θα τη πάω εκεί είναι μακριά λίγο, στο κατηχητή θα τη πάω. Σα τον Γέροντα Επιφάνειο είναι, έτσι δλ και με εκατό πτυχία και πατροπαράδοτος,του έχω εμπιστοσυνη
Αντί να βασανίζεις τον κόσμο μικρούλα μου θα κάνεις κάτι απλό. Θα ανοίξεις τις πρώτες σελίδες. Εκεί θα δεις αν έχει υπογραφή από την Ιερά Συνοδο . Αν έχει είναι εντάξει. :smt023 Αν δεν έχει να την κάψεις στην πυρά μαζί με τις ημίγυμνες φωτογραφίες αντρικών μοντέλων που διατηρείς κρυφίως. :smt047
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Φεβ 2020, 23:44

Ζαποτέκος έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:39
bluerose έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:34

Αντί να βασανίζεις τον κόσμο μικρούλα μου θα κάνεις κάτι απλό. Θα ανοίξεις τις πρώτες σελίδες. Εκεί θα δεις αν έχει υπογραφή από την Ιερά Συνοδο . Αν έχει είναι εντάξει. :smt023 Αν δεν έχει να την κάψεις στην πυρά μαζί με τις ημίγυμνες φωτογραφίες αντρικών μοντέλων που διατηρείς κρυφίως. :smt047
Δεν έχω το πάθος της πορνείας
Άλλο εχω όπως όλοι έχουμε
Και για αυτό μίλησε ο Θεοδωροπουλος
Πήγε κάποιος δεν αντέχω θέλω με γυναίκες να πηγαινω κτλ τι να κάνω πως θα λυθεί
Του απαντάει. Το πρόβλημα σαρξ του λύνει η πλάξ ( κυπαρίσσια δλ)

Εννοούσε προφανώς όλα τα πάθη κι αμαρτήματα και με τα οποία παλεύει ο άνθρωπος ώσπου ..πλάξ
Το θέμα είναι να λυθούν εδώ

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 02 Φεβ 2020, 23:47

bluerose έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:44
Δεν έχω το πάθος της πορνείας
Άλλο εχω όπως όλοι έχουμε
Τελικά το έχεις το πάθος ή δεν το έχεις ; :xena:
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Φεβ 2020, 23:53

Ζαποτέκος έγραψε:

:cry Δεν έχει καμμία ιερά σύνοδο, δεν έχει σφραγιδες έχει μόνο εκδόσεις και συγγραφέα.Αυτη είναι η τρίτη σελιδα

Είδες τι θαύμα ; Ενώ ξέρω κυκλοφορούν ότι ναναι; Τη Τετάρτη μου ήρθε να το ρωτήσω στο κατηχητή .
Δεν είναι σωστή ε;
Δε θυμάμαι καν από πού τη πήρα...το καλοκαίρι όλο αυτήν διάβαζα

Ευτυχώς που δε κολλάω,γενικά διαβάζω
Μόνο στη κλίμακα κολλαω μέχρι να κατανοησω

Η Καινή είναι σωστή και ρώτησα, και στο γυμνάσιο μας είπε η καθηγήτρια να την πάρουμε. Μια ηθική σωστή,που έλεγε...βλέπετε αυτό το κοριτσάκι; Έτσι να ντύνεστε. Εμένα δλ. Μετα χάλασα

Εικόνα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Φεβ 2020, 23:55

Κι ευτυχώς δεν λέω δικά μου εδώ μεσα :lol:
Ότι λέει ο κατηχητης κι ότι θέλω κι είναι ευλογημένο απ' το πνευματικό

Ε...από κάπου αντλούμε απόψεις

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 02 Φεβ 2020, 23:57

bluerose έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:55

σκοπεύεις να μπεις στο σχήμα; :)

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Φεβ 2020, 00:00

Nero έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:57
bluerose έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:55

σκοπεύεις να μπεις στο σχήμα; :)
Έχω αμαρτίες. Αυτές με νοιαζουν

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 03 Φεβ 2020, 00:04

bluerose έγραψε:
02 Φεβ 2020, 23:53
Ζαποτέκος έγραψε:

:cry Δεν έχει καμμία ιερά σύνοδο, δεν έχει σφραγιδες έχει μόνο εκδόσεις και συγγραφέα.Αυτη είναι η τρίτη σελιδα

Είδες τι θαύμα ; Ενώ ξέρω κυκλοφορούν ότι ναναι; Τη Τετάρτη μου ήρθε να το ρωτήσω στο κατηχητή .
Δεν είναι σωστή ε;
Δε θυμάμαι καν από πού τη πήρα...το καλοκαίρι όλο αυτήν διάβαζα

Ευτυχώς που δε κολλάω,γενικά διαβάζω
Μόνο στη κλίμακα κολλαω μέχρι να κατανοησω

Η Καινή είναι σωστή και ρώτησα, και στο γυμνάσιο μας είπε η καθηγήτρια να την πάρουμε. Μια ηθική σωστή,που έλεγε...βλέπετε αυτό το κοριτσάκι; Έτσι να ντύνεστε. Εμένα δλ. Μετα χάλασα

Εικόνα
Δεν είναι ορθόδοξη αγάπη μου. ( Έχει πράσινο σκληρό εξώφυλλο ; :smt017 ). Είναι προτεσταντική. Η διαδικτυακή που σου έδωσα είναι ορθόδοξη ( του Κολιτσάρα ) . Αυτή να διαβάζεις. Κράτα και αυτήν την αλλόδοξη να την έχεις στο αρχείο σου.

Κοίτα πως το καταλαβαίνω αμέσως αμέσως . Στην ορθόδοξη τα Α΄και Β΄Σαμουήλ λέγονται Α΄και Β΄Βασιλειών. Τα Α΄και Β΄Βασιλειών λέγονται Γ΄και Δ΄Βασιλειών. Τα Α΄και Β΄Χρονικών λέγονταν Α΄και Β΄Παραλειπομένων. Το Έσδρας που έχει είναι ο Β΄Έσδρας. Λείπει ο Α΄Έσδρας. Λείπει ο Βαρούχ, ο Τωβίτ , η Ιουδήθ , η Σοφία Σολομώντος , η Σοφία Σειράχ και η Επιστολή Ιερεμίου . Λείπουν τα Α΄, β΄και Γ΄Μακκαβαίων.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 03 Φεβ 2020, 00:11

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ

Όχι δεν έχει πράσινο εξώφυλλο,δε θα προδώσω ποιος το έγραψε. Την έχω αγορασμενη πάνω από είκοσι χρονια. Μόνο αν τύχει όπως καλή ώρα, θα πω σ' όποιον έχει Παλαιά...και Καινή...να σπεύσει στον ιερέα να ρωτήσει.!!!

Εσύ τα καταλαβαινεις άσε που αν είναι όπως λες αν μέσα ένα κειμενακι είναι αλλαγμένο; Αλλά οκ...είπαμε να έχει τη σύνοδο

Kiki mat
Phorum.gr user: Dela

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 03 Φεβ 2020, 00:11

Μικρή ήθελα να γίνω μοναχή . Παππάς ούτε που μου πέρασε από το μυαλό.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Φεβ 2020, 00:21

Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά πραγματικά μου φαίνεται αστείο που όσοι δηλώνουν αδιάφοροι έως αντίθετοι με τη χριστιανική θρησκεία και τη θεωρούν τροχοπέδη για την αφύπνιση του "λαού", να τη βλέπουν ταυτόχρονα και ως ένα ιδιόκτητο πεδίο για ασκήσεις/επιδείξεις προοδευτισμού.

Για την ακρίβεια δεν είναι αστείο, είναι βλακώδες αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα διαμπερή ακατοίκητα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 03 Φεβ 2020, 00:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 03 Φεβ 2020, 00:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Φεβ 2020, 00:21
Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά πραγματικά μου φαίνεται αστείο που όσοι δηλώνουν αδιάφοροι έως αντίθετοι με τη χριστιανική θρησκεία και τη θεωρούν τροχοπέδη για την αφύπνιση του "λαού", να τη βλέπουν ταυτόχρονα και ως ένα ιδιόκτητο πεδίο για ασκήσεις προοδευτισμού.

Για την ακρίβεια δεν είναι αστείο, είναι βλακώδες αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα διαμπερή ακατοίκητα.
κι εγώ σ'αγαπώ

Άβαταρ μέλους
Παλαιοελλαδίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιοελλαδίτης » 03 Φεβ 2020, 00:23

Nero έγραψε:
02 Φεβ 2020, 21:08
διάλογος στην ελληνική Εκκλησία
Τι Χαζούλης! Δεν κάνεις διάλογο με την ελληνική εκκλησία. Η ελληνική εκκλησία είναι κυριολεκτικά η αντιπρόσωπος της αλήθειας, της μιας και μοναδικής, ως εκ τούτου δε γίνεται να μετατοπιστεί απο τις θέσεις της. Ίσα ίσα, σε βάζει κάτω και σε πατάει μέχρι να συμφωνήσεις εσύ με τις δικές της :D
Namrail έγραψε:
02 Φεβ 2020, 21:06
Μας χωρίζουν κάπου στα 200 χρόνια ώστε να υπάρξει έστω και το παραμικρό ενδεχόμενο η ορθόδοξη εκκλησία να σκεφτεί κάτι τέτοιο.
πολλά παραπάνω. Βλέπεις δεν έχει δεχτεί ακόμα τη μετάφραση της αγίας γραφής στον καθομιλουμένη...
Καλό είναι να μην γράφετε ό,τι να 'ναι. Η χειροτονία γυναικών (αλλά και η άδεια γάμου για τους αρχιμανδρίτες και τους επισκόπους) απαιτεί σύνοδο, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί με βάση την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση.

Επίσης, επειδή σπίτι μου έχω τρεις Κ.Δ., επιτρέψτε μου να σας γράψω τι αναφέρει η νεότερη από αυτές (η οποία είναι γραμμένη στη δημοτική) στην εισαγωγή της:

Η μετάφραση αυτή του ιερού κειμένου της Καινής Διαθήκης έρχεται στο φως της δημοσιότητος με τις ευλογίες του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών