Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Σεπ 2024, 13:31

Green Dragon έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:28
Εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο περίεργο αυτό, είναι ένα κίνητρο να επιστραφούν τα κλοπιμαία που είναι συνήθως και το πιο σημαντικό για το θύμα. Αν σου κλέψουν 120000 ευρώ μάλλον θα προτιμάς να πάρεις πίσω τα λεφτά σου παρά να μπουν φυλακή οι κλέφτες. Αν τους πιάσουν και ήταν να μπουν έτσι κι αλλιώς τότε δεν θα τα έδιναν, έχω άδικο;
Αν σου κλέψουν 120000 να μπεις μέσα 10 χρόνια. 1 μήνα για κάθε χιλιάρικο χοντρικά. Αν τα επιστρέψεις όλα, να σου μειώσουν την ποινή στον ένα χρόνο. Αλλιώς μπορείς να κλέβεις χωρίς καμμία ποινή, φτάνει να τα επιστρέψεις. Αυτό που κάνουν τώρα οι γύφτοι δηλαδή.

Αν και οι γύφτοι σπανίως να μπουν μέσα, πρέπει να έχουν κλέψει καμμιά 100ή χιλιάδες όπως τώρα. Αν ήταν 5-6 χιλιάρικα θα τους άφηναν ελεύθερους και χωρίς να τα επιστρέψουν.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 13 Σεπ 2024, 13:32

George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:23
ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:20
Εγώ έχω άλλη απορία. Τί γίνεται σε περιπτώσεις ληστών που συλλαμβάνονται ένα χ χρονικό διάστημα μετά την κλοπή και δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον τα χρήματα.

Τιμωρούνται μόνον με φυλάκιση και μετά όλα οκ; :lol:
Αγωγη για αποζημιωση.

Αλλα τι να παρεις απο καποιον που εχει μονο ενα τσαντιρι και εχει φαει τα χρηματα?
Οταν καταργηθηκε το indebted servitude κανεις δε σκεφτηκε οτι οι περισσοτεροι δουλοι ηταν οντως κακοι ανθρωποι σε γενετικο επιπεδο , στους οποιους -και στα παιδια τους- ο θεσμος επετρεπε να ζουν μιαν αξιοπρεπη ζωη, μακρια απο τα χειροτερα.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 13:37

foscilis έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:32
George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:23
ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:20
Εγώ έχω άλλη απορία. Τί γίνεται σε περιπτώσεις ληστών που συλλαμβάνονται ένα χ χρονικό διάστημα μετά την κλοπή και δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον τα χρήματα.

Τιμωρούνται μόνον με φυλάκιση και μετά όλα οκ; :lol:
Αγωγη για αποζημιωση.

Αλλα τι να παρεις απο καποιον που εχει μονο ενα τσαντιρι και εχει φαει τα χρηματα?
Οταν καταργηθηκε το indebted servitude κανεις δε σκεφτηκε οτι οι περισσοτεροι δουλοι ηταν οντως κακοι ανθρωποι σε γενετικο επιπεδο , στους οποιους -και στα παιδια τους- ο θεσμος επετρεπε να ζουν μιαν αξιοπρεπη ζωη, μακρια απο τα χειροτερα.
Κακοι ανθρωποι σε γενετικο επιπεδο?

Τι παπαρια ειναι αυτη?

Και τι τσουβαλιασμα ολκης ειναι αυτο?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 13 Σεπ 2024, 13:41

Maspoli έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:11
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:04
δηλαδή η κλοπή πλέον έχει μηδενικό ρίσκο
αν σε πιάσουν τα γυρίζεις, αν δε σε πιάσουν όλα καλά
σε καμία περίπτωση δε διώκεσαι
αυτά ούτε στη τελευταία μπανανία του πλανήτη δε συμβαίνουν
Αν είχες στο σπίτι σου 100-200 χιλιάδες ευρώ και ένας τσιγγάνος υποδυόμενος τον αστυνομικό, τον δικαστικό ή τον βουλευτή ξέρω 'γώ(προφανώς το μπολνταρισμένο είναι επουσιώδες απλά το πώς συνέβη το πράγμα προξενεί μια κάποια κατάπληξη ή έστω σκέψεις για το πώς μοιάζουν οι αστυνομικοί στα Κρέστενα), έκλεβε τα χρήματα, θα ήσουν ευχαριστημένος αν τον έβρισκαν και αυτός σου επέστρεφε το ποσό στο ακέραιο αν τον άφηναν ή αν τον έβρισκαν, του έριχναν πχ 10 εκτίσημα χρόνια φυλακή αλλά τα λεφτά δεν τα έβρισκες ποτέ ξανά;
για να μου τα επιστρέψει θα πρέπει να τον πιάσουν πρώτα
αν τον πιάσουν, θα πρέπει να πάει φυλακή γιατί διέπραξε αδίκημα, τέλος
θα μπορούσαν απλά να εισαγάγουν κάποια διάταξη που να προβλέπει ευνοϊκότερη μεταχείρηση ποινικά σε περίπτωση που επιστρέψει τα χρήματα (για να έχει κίνητρο να τα επιστρέψει) αλλά μέχρι εκεί

με την ίδια λογική λοιπόν, εγώ μπορώ να κλέψω ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή, να το μεταχειρίζομαι για μήνες ή και χρόνια και αν ποτέ με πιάσουν, τότε να το επιστρέψω στον ιδιοκτήτη και όλα καλά

ακόμη: τι γίνεται σε περίπτωση που σου κλέψουν τα χρήματα που προόριζες για μια άμεση ανάγκη, εσύ ζημιωθείς από την απώλεια και σου τα επιστρέψουν μετά από μήνες επειδή πιάστηκαν;

καταλαβαίνεις ότι έτσι όπως είναι ο νόμος δίνει στους κλέφτες τη δυνατότητα να κλέβουν με μηδενικό ρίσκο. συμφέρει η κλεψιά. αν τους πιάσουν τα επιστρέφουν και τέλος. δεν έχουν να χάσουν τίποτα

καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο παράλογο είναι; δεν αποτρέπει την κλοπή αυτό, την κάνει ακόμη πιο ελκυστική
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 13 Σεπ 2024, 13:48

Green Dragon έγραψε:
Εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο περίεργο αυτό, είναι ένα κίνητρο να επιστραφούν τα κλοπιμαία που είναι συνήθως και το πιο σημαντικό για το θύμα. Αν σου κλέψουν 120000 ευρώ μάλλον θα προτιμάς να πάρεις πίσω τα λεφτά σου παρά να μπουν φυλακή οι κλέφτες. Αν τους πιάσουν και ήταν να μπουν έτσι κι αλλιώς τότε δεν θα τα έδιναν, έχω άδικο;
το τι είναι δίκαιο όμως δεν το ορίζει το θύμα αλλά το κράτος
δηλαδή το θύμα προφανώς το συμφέρει να πάρει τα χρήματά του πίσω και δεν ενδιαφέρεται τόσο αν θα πάει ο κλέφτης στη φυλακή, αλλά σε επίπεδο πολιτείας είναι σημαντικό το δεύτερο, δηλαδή να αποδίδεται δικαιοσύνη με τη μορφή ποινής σε όποιον διαπράττει αδίκημα
ειδάλλως δε ζούμε σε οργανωμένη κοινωνία που διέπεται από αρχές δικαιοσύνης
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Σεπ 2024, 13:51

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:48
Green Dragon έγραψε:
δηλαδή το θύμα προφανώς το συμφέρει να πάρει τα χρήματά του πίσω και δεν ενδιαφέρεται τόσο αν θα πάει ο κλέφτης στη φυλακή, αλλά σε επίπεδο πολιτείας είναι σημαντικό το δεύτερο, δηλαδή να αποδίδεται δικαιοσύνη με τη μορφή ποινής σε όποιον διαπράττει αδίκημα
Μα και το κράτος κάνει το ίδιο. Αν κάποιος υπεξαιρέσει χρήματα και επιστρέψει το ποσό, όλα εντάξει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 13 Σεπ 2024, 13:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:51
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
Μα και το κράτος κάνει το ίδιο. Αν κάποιος υπεξαιρέσει χρήματα και επιστρέψει το ποσό, όλα εντάξει.
γι'αυτό όλοι κλέβουν
Τζίμης Πανούσης

Chupacabra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chupacabra » 13 Σεπ 2024, 13:54

nyxtovios έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:17
micmic έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:04
nyxtovios έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:54
Επί του θέματος, ο νέος ΠΚ Φλωρούμπα δεν κάνει δουλειά τελικα;
Πώς δεν κάνει δουλειά; Από τότε που εφαρμόστηκε έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι κλοπές των γύφτων.
Μου είχε βρει ένα άλλο μέλος την έκθεση που υπέβαλλε ο Φλωρούμπας για εισήγηση του νόμου.
Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όταν παίρνουν πτυχίο από τη νομική τους λένε, θα γράφετε μόνο ανυπόστατες μπούρδες.
Μετά δεν είναι να απορούμε γιατί το κράτος είναι όπως είναι.
Ο Τζωρτζ Βι είπε ότι παρόμοιος νόμος ισχύε
καί τό 1951 επί Πλαστήρα.

Ε να δεξιός πατριώτης ήταν ο μακαρίτης κι
έβγαλε νόμο που ευνοούσε ελληνες και
γύφτους κατα κύριο λόγο που είχαν ως
χόμπι τις κλοπές.

Κατα πως φαίνεται κι αυτό είναι ένα ακόμα
λιθαράκι στο τσαντίρι της γυφτοδεξιάς. :lol:

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 13 Σεπ 2024, 13:55

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
Βέβαια τώρα που ο κλέφτης ελεύθερο πουλι :g030:

συν το ότι ξέρει - τόσο αυτός όσο και η σε όλη την επικράτεια φυλή του, πως τα παππουδια έχουν 120Κ :romance-hearteyes:

τι τους εμποδίζει να ξαναεπιχειρήσουν :p2:

1, 2, 3 να τα επιστρέψουν....δεν μπορεί κάπου θα τους κάτσει και θα τα κρατήσουν :g030:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgebi την 13 Σεπ 2024, 13:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 13 Σεπ 2024, 13:57

ΕΡΩΤΗΣΗ: γιατί δε γίνεται το ίδιο με το ΦΠΑ; δηλαδή αν σε έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν έχεις αποδώσει ΦΠΑ να το δίνεις και τέλος. ΌΧΙ - σε αυτή τη περίπτωση δίνεις ΚΑΙ το ΦΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
διέρρηξες σπίτι και άρπαξες λεφτά από μέσα; δώστα πίσω και το αδίκημα είναι ως μη γενόμενο
υπεξαίρεσες λεφτά από το δημόσιο; δώστα πίσω και το αδίκημα είναι ως μη γενόμενο
δεν απέδωσες ΦΠΑ; και ορθή απόδοση και πρόστιμο
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 13 Σεπ 2024, 13:58

επί της ουσίας ο νόμος λέει δώστα πίσω βλάκα. απλά την επόμενη φορά μη πιαστείς
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ την 13 Σεπ 2024, 14:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τζίμης Πανούσης

Chupacabra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chupacabra » 13 Σεπ 2024, 14:00

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Σεπ 2024, 13:51
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

γι'αυτό όλοι κλέβουν
Παρέλειψες να αναφέρεις την χαλαρή αντιμετώπιση όσων κλέβουν και δεν
επιστρέφουν στο ακέραιο τα κλοπιμαία.

Την βγάζουν καθαρή με λίγους μήνες στη
φυλακή και αφήνονται ελεύθεροι να κάνουν
τα ίδια κι αν ξανά συλληφθούν ξανά τα ίδια
απ' την αρχή.

Ε λοιπόν μην σου προκαλεί έκπληξη που
κάποιοι πολίτες παίρνουν το νόμο στα
χέρια τους όπως έγινε πρόσφατα στην
Ιταλία με τον Αλγερινό ληστή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chupacabra την 13 Σεπ 2024, 14:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 13 Σεπ 2024, 14:03

Πάλι καλά που δεν είχε τίποτα χρυσά δόντια η θειά, γιατί θα τούς ερχόταν ο κούκος αηδόνι τα έξοδα του οδοντίατρου κι άντε να βγάλεις τη ζημιά τσουρνέβοντας χαλκοσωλήνες.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών