Maspoli έγραψε: ↑13 Σεπ 2024, 13:11
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑13 Σεπ 2024, 13:04
δηλαδή η κλοπή πλέον έχει μηδενικό ρίσκο
αν σε πιάσουν τα γυρίζεις, αν δε σε πιάσουν όλα καλά
σε καμία περίπτωση δε διώκεσαι
αυτά ούτε στη τελευταία μπανανία του πλανήτη δε συμβαίνουν
Αν είχες στο σπίτι σου 100-200 χιλιάδες ευρώ και
ένας τσιγγάνος υποδυόμενος τον αστυνομικό, τον δικαστικό ή τον βουλευτή ξέρω 'γώ(προφανώς το μπολνταρισμένο είναι επουσιώδες απλά το πώς συνέβη το πράγμα προξενεί μια κάποια κατάπληξη ή έστω σκέψεις για το πώς μοιάζουν οι αστυνομικοί στα Κρέστενα), έκλεβε τα χρήματα, θα ήσουν ευχαριστημένος αν τον έβρισκαν και αυτός σου επέστρεφε το ποσό στο ακέραιο αν τον άφηναν ή αν τον έβρισκαν, του έριχναν πχ 10 εκτίσημα χρόνια φυλακή αλλά τα λεφτά δεν τα έβρισκες ποτέ ξανά;
για να μου τα επιστρέψει θα πρέπει να τον πιάσουν πρώτα
αν τον πιάσουν, θα πρέπει να πάει φυλακή γιατί διέπραξε αδίκημα, τέλος
θα μπορούσαν απλά να εισαγάγουν κάποια διάταξη που να προβλέπει ευνοϊκότερη μεταχείρηση ποινικά σε περίπτωση που επιστρέψει τα χρήματα (για να έχει κίνητρο να τα επιστρέψει) αλλά μέχρι εκεί
με την ίδια λογική λοιπόν, εγώ μπορώ να κλέψω ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή, να το μεταχειρίζομαι για μήνες ή και χρόνια και αν ποτέ με πιάσουν, τότε να το επιστρέψω στον ιδιοκτήτη και όλα καλά
ακόμη: τι γίνεται σε περίπτωση που σου κλέψουν τα χρήματα που προόριζες για μια άμεση ανάγκη, εσύ ζημιωθείς από την απώλεια και σου τα επιστρέψουν μετά από μήνες επειδή πιάστηκαν;
καταλαβαίνεις ότι έτσι όπως είναι ο νόμος δίνει στους κλέφτες τη δυνατότητα να κλέβουν με μηδενικό ρίσκο. συμφέρει η κλεψιά. αν τους πιάσουν τα επιστρέφουν και τέλος. δεν έχουν να χάσουν τίποτα
καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο παράλογο είναι; δεν αποτρέπει την κλοπή αυτό, την κάνει ακόμη πιο ελκυστική