Τα σχολεία της κυβέρνησης ΝΔ vol 3

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Τα σχολεία της κυβέρνησης ΝΔ vol 3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » Χθες, 11:41

George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:02
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
06 Μάιος 2025, 16:49
George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 16:44

Σωστα.

Αλλα οταν συμβει κατι το οποιο δεν ειναι ατυχημα καποιος πρεπει να αναλαβει και τις ευθυνες.

Αν π.χ. ενας μαθητης σπασει σχολικο πράγμα γιατι ετισ του ηρθε η γιατι τον τσαντισε ο δασκαλος η γιατι ξερω γω ηθελε να το σπασει καποιος πρεπει να αναλαβει την ευθυνη για αυτο καποιος πρεπει να το πληρωσει και καποιος πρεπει να παρει ενα μαθημα.
Αν αυξάνεται το φαινόμενο οι μαθητές να μην γουστάρουν το σχολείο είναι κοινωνικό ζήτημα και όχι ατομικό επομένως πρεπει να ειδωθεί γιατί το σχολείο δημιουργεί παιδιά που δεν χωράνε μέσα του; Χρειάζεται ένα σχολείο που οι μαθητές θα ε΄γουστάρουν να πηγαίνουν σχολείο αντί να βγάζουν όλη αυτή την ένταση στην καταστροφή να τη βγάζουν στη δημιουργηκότητα. Αν σηκώνεις τείχους στη δημιουργικότητα των παιδιών κατα πάσα πιθανότητα θα δημιουργείς παιδιά με τέτοια χαρακτηριστικά.
Εγω αλλο ρωτησα. Πως θα αντιμετωπιστουν τα παιδια με παραβατικη συμπεριφορα εντος σχολειου.

Δε ρωτησα πως θα το αλλαξεις αυτο. (το οποιο δεν θα γινει αυτοματα αλλα εν καιρω) Αλλα πως θα αντιμετωπισεις ενα υπαρκτο φαινομενο μεχρι να αλλαξεις τα δεδομενα στην εκπαιδευση.

Εστω οτι εισαι διευθυντης σχολειου και σου φερνουν τον Κωστάκη ο οποιος μολις εσπασε τον υπολογιστη του γιατι του εκανε παρατηρηση ο δασκαλος να κανει ησυχια και αυτος τσαντιστηκε και τον πεταξε κατω.

Πως χειριζεσαι την υποθεση?
Κάνουμε προσλήψεις, δίνουμε αυξήσεις, και αν αυτά δεν δουλέψουν, κάνουμε μία απεργία και μία πορεία.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » Χθες, 11:43

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:25
George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:17
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:15

το ερώτημα που θέτεις είναι σαν να σε έχω πιάσει να σε απειλώ και να σε λέω διάλεξε τι θες να πυροβολήσω, δεξι χέρι ή αριστερό πόδι; Αυτό ρωτάς.
Οχι.

Εθεσα ενα παράδειγμα και θελω να μου πεις ελευθερα χωρις απειλη πως θα το χειριζοσουν εσυ εαν εισουν ο διευθυντης του σχολειου.

Εχεις δωσει τοσες θεωριες για το τι πρεπει να γινεται και τι οχι με τα παιδια και την παραβατικοτητα τους.

Πως θα το ελυνες αυτο με βαση οτι εχεις πει μεχρι τωρα?
Μα δεν είναι ατομική ευθύνη ένα κοινωνικό πρόβλημα, είτε είναι το άτομο ο ανήλικος είτε ο εκπαιδευτικός είτε ο γονιός είτε ο διευθυντής. Κατα πάσα πιθανότητα θα μιλούσα στα παιδιά όμως δεν μπορεί να λύσει ένα άτομο κοινωνικά προβλήματα, ακόμα και αν τον κλειδωνα σε ένα μπουντρουμι. Αυτά τα μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα, μπορεί να το χώνουν κάτω από το χαλί μέχρι να συσσωρευτεί και εκφραστεί με άλλη μορφή. Η παρέμβαση πρέπει να γίνει στις αιτίες του προβλήματος. Ακόμα κια αν βάλεις μεικ απ δεν επιδρας στη ρίζα.
Α ναι, ξέχασα να συμπληρώσω στα παραπάνω, ότι τα προβλήματα λύνονται επίσης, με το να λέμε θεωρητικές αρλούμπες χωρίς καμία πρακτική αξία.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 11:48

Εντελώς αχαμπαρος.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 11:49

Beria έγραψε:
Χθες, 10:56
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 10:12
Beria έγραψε:
Χθες, 09:58

Ο Επίτροπος του Λαού, σ. Φέλιξ Ντζερζινσκι το πίστευε, και με αυτόν τον τρόπο σωφρονισε χιλιάδες εφήβους που δεν έλεγαν να εμπνευστούν από το μεγάλο Σοβιετικό πρόταγμα
επέστρεψε στο 2025 τωρα

Οι ιδέες και οι κατακτήσεις του Εργατικού Κράτους, της ΕΣΣΔ δεν παύουν να μας εμπνέουν ακόμα και τώρα, οπορτουνιστή!

υγ. επίστρεψε στο σχολείο
Κλασσικά η. Μπάλα στην εξεδρα

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » Χθες, 12:47

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 11:48
Εντελώς αχαμπαρος.
εσύ τι θα πρότεινες να γίνει για να αντιμετωπιστεί η όλο και εντεινόμενη εφηβική βία;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » Χθες, 12:55

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Χθες, 12:47
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Εντελώς αχαμπαρος.
εσύ τι θα πρότεινες να γίνει για να αντιμετωπιστεί η όλο και εντεινόμενη εφηβική βία;
Είμαι σίγουρος ότι προτείνει φιλικό χτύπημα στην πλάτη.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 13:17

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Εντελώς αχαμπαρος.
Για αρχή πρέπει να γίνει κουβεντα και μελέτη του προβλήματος, αν δεν ξέρω από που πηγαζει τι θα κάνω; θα προσπαθώ να το κρύψω σε δομές καθαρτηρια ή θα τα κρύβω με καταστολή; είναι σύνθετο πρόβλημα σε αυτό νομίζω συμφωνούμε. Και αν έχεις διάθεση για συζήτηση το καταπιανομαστε. Αν θες ένα μαγικό ραβδί χωρίς να συνδέεται με το από που ξεκινάει πως αναπτύσσεται και τη μορφή που εκδηλώνεται το κοινωνικό φαινόμενο αυτό. Δε θα βγάλει πουθενά.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » Χθες, 13:19

George_V έγραψε:
06 Μάιος 2025, 17:02

Εστω οτι εισαι διευθυντης σχολειου και σου φερνουν τον Κωστάκη ο οποιος μολις εσπασε τον υπολογιστη του γιατι του εκανε παρατηρηση ο δασκαλος να κανει ησυχια και αυτος τσαντιστηκε και τον πεταξε κατω.

Πως χειριζεσαι την υποθεση?
Βάζεις τους γονείς να το πληρώσουν και τον Κωστάκη θα το συμμορφώσουν μετά οι ίδιοι στο σπίτι.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » Χθες, 13:29

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 13:17
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Εντελώς αχαμπαρος.
Για αρχή πρέπει να γίνει κουβεντα και μελέτη του προβλήματος, αν δεν ξέρω από που πηγαζει τι θα κάνω; θα προσπαθώ να το κρύψω σε δομές καθαρτηρια ή θα τα κρύβω με καταστολή; είναι σύνθετο πρόβλημα σε αυτό νομίζω συμφωνούμε. Και αν έχεις διάθεση για συζήτηση το καταπιανομαστε. Αν θες ένα μαγικό ραβδί χωρίς να συνδέεται με το από που ξεκινάει πως αναπτύσσεται και τη μορφή που εκδηλώνεται το κοινωνικό φαινόμενο αυτό. Δε θα βγάλει πουθενά.
συμφωνούμε ότι θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα το πρόβλημα, δηλαδή στα αίτια που το δημιουργούν
η καταστολή δε πρόκειται να το εξαλείψει, πρόκειται όμως σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο να το περιορίσει
η καταστολή θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα μέτρα που θα εστιάσουν στην αιτία του προβλήματος
τώρα η αιτία του προβλήματος είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και σίγουρα δεν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 13:40

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Χθες, 13:29
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

συμφωνούμε ότι θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα το πρόβλημα, δηλαδή στα αίτια που το δημιουργούν
η καταστολή δε πρόκειται να το εξαλείψει, πρόκειται όμως σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο να το περιορίσει
η καταστολή θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα μέτρα που θα εστιάσουν στην αιτία του προβλήματος
τώρα η αιτία του προβλήματος είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και σίγουρα δεν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο
Ακόμα και αν φαινομενικά μειώσει την καταγραφή το να γκετοποιεις και κατηγοροιοποεις παιδιά και σχολικές δομές θα κάνει πιο έντονα αλλες μορφές εκδήλωσης του προβλήματος. Ας πούμε πέρασαν περιορισμό στη χρήση κινητών, είχε επίδραση αυτό για το στόχο;

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » Χθες, 13:41

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 13:40
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:

Ακόμα και αν φαινομενικά μειώσει την καταγραφή το να γκετοποιεις και κατηγοροιοποεις παιδιά και σχολικές δομές θα κάνει πιο έντονα αλλες μορφές εκδήλωσης του προβλήματος. Ας πούμε πέρασαν περιορισμό στη χρήση κινητών, είχε επίδραση αυτό για το στόχο;
δεν γίνεται να μην υπάρχει τιμωρία όμως
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 13:43

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Χθες, 13:41
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 13:40
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

δεν γίνεται να μην υπάρχει τιμωρία όμως
Δεν μπαίνω σε αυτό σαν αίτημα, γιατί όμως είναι το πρώτο που σκέφτεσαι;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » Χθες, 13:59

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
06 Μάιος 2025, 14:53
Τέλος πάντων, αυτό είναι το δευτερο στη σειρά σημασίας, το πρώτο είναι ότι βάζει ανήλικα να δουλευουν, δευτερον να δουλευουν σαν σκλάβοι και πάει λέγοντας
Από τα 15 και μετά είναι νόμιμη η εργασία (από τα 3 και μετά αν είναι πολιτιστική). Πέρα απ' αυτό, εξαρτάται και τι εργασία είναι αυτή που έχουν στο μυαλό τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 14:09

hellegennes έγραψε:
Χθες, 13:59
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
06 Μάιος 2025, 14:53
Τέλος πάντων, αυτό είναι το δευτερο στη σειρά σημασίας, το πρώτο είναι ότι βάζει ανήλικα να δουλευουν, δευτερον να δουλευουν σαν σκλάβοι και πάει λέγοντας
Από τα 15 και μετά είναι νόμιμη η εργασία (από τα 3 και μετά αν είναι πολιτιστική). Πέρα απ' αυτό, εξαρτάται και τι εργασία είναι αυτή που έχουν στο μυαλό τους.
Καλλιτεχνική, να γράφουν ποίηση. Διάβασε όλες τις τοποθετήσεις μίλησα για τη συμμετοχή σε έργο όλων των ηλικιών

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » Χθες, 14:35

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Εντελώς αχαμπαρος.
Για αρχή πρέπει να γίνει κουβεντα και μελέτη του προβλήματος
Με λίγα λόγια δεν προτείνεις τίποτα. Αοριστολογίες να κάνουμε κουβέντα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών