Τα σχολεία της κυβέρνησης ΝΔ vol 3

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Re: Τα σχολεία της κυβέρνησης ΝΔ vol 3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » Χθες, 16:49

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 16:44
Beria έγραψε:
Χθες, 16:42
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 14:54

γιατί πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στα δυο; Σαν να με προτείνεις αν θέλω να χάσω το δεξι μου χέρι ή το αριστερό μου πόδι ξερω γω.
Τον ανήλικο που βάζει φωτιά σε κουτάβια, αντί να τον καταδικάσουν σε ποινή που δεν θα εκτίσει προτιμώ (και επιθυμώ) να τον βάλουν 100 ώρες κοινωνική εργασία σε καταφύγια αδέσποτων
Τον ανήλικο που βούτηξε την τσάντα της γριάς θέλω να τον βάλουν 100 ώρες κοινωνική εργασία σε γηροκομεία
Τον ανήλικο που δέρνει τον καθυστερημένο συμμαθητή του θέλω να τον βάλουν 100 ωρες κοινωνική εργασία σε κέντρο απασχόλησης ΑμΕΑ

Έχεις αντίρρηση για οποιοδήποτε από αυτά;
Εννοείται
Απάντηση τότε, οχι μονολεκτικα
Δίκη, αναμορφωτήριο, μεταφορά της ευθύνης στους γονείς, τίποτα;
Τι;
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » Χθες, 16:59

Δηλαδη η τεχνικη εκπαιδευση ειναι τιμωρια για τους παραβατικους μαθητες; δε βγαζει νοημα
Ο κουλης ειναι βλακας

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » Χθες, 17:01

Beria έγραψε:
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
Χθες, 14:46

Απευθείας Γκούλαγκ λες καλύτερα;
γιατί πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στα δυο; Σαν να με προτείνεις αν θέλω να χάσω το δεξι μου χέρι ή το αριστερό μου πόδι ξερω γω.
Τον ανήλικο που βάζει φωτιά σε κουτάβια, αντί να τον καταδικάσουν σε ποινή που δεν θα εκτίσει προτιμώ (και επιθυμώ) να τον βάλουν 100 ώρες κοινωνική εργασία σε καταφύγια αδέσποτων
Τον ανήλικο που βούτηξε την τσάντα της γριάς θέλω να τον βάλουν 100 ώρες κοινωνική εργασία σε γηροκομεία
Τον ανήλικο που δέρνει τον καθυστερημένο συμμαθητή του θέλω να τον βάλουν 100 ωρες κοινωνική εργασία σε κέντρο απασχόλησης ΑμΕΑ

12 χρονων εργασια; ανηλικοι και εργασια;

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » Χθες, 17:02

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 16:49
George_V έγραψε:
Maspoli έγραψε:
Χθες, 15:59

Αυτό που περιγράφεις-και στο οποίο δεν είμαι αντίθετος-δεν γίνεται στα πλαίσια τιμωρίας αλλά ως κάτι που είναι μέσα στις υποχρεώσεις. Αν το ίδιο πράγμα που περιγράφεις το εφαρμόσεις ως τιμωρία, μόνο κακό θα προκαλέσεις και όχι καλό.
Σωστα.

Αλλα οταν συμβει κατι το οποιο δεν ειναι ατυχημα καποιος πρεπει να αναλαβει και τις ευθυνες.

Αν π.χ. ενας μαθητης σπασει σχολικο πράγμα γιατι ετισ του ηρθε η γιατι τον τσαντισε ο δασκαλος η γιατι ξερω γω ηθελε να το σπασει καποιος πρεπει να αναλαβει την ευθυνη για αυτο καποιος πρεπει να το πληρωσει και καποιος πρεπει να παρει ενα μαθημα.
Αν αυξάνεται το φαινόμενο οι μαθητές να μην γουστάρουν το σχολείο είναι κοινωνικό ζήτημα και όχι ατομικό επομένως πρεπει να ειδωθεί γιατί το σχολείο δημιουργεί παιδιά που δεν χωράνε μέσα του; Χρειάζεται ένα σχολείο που οι μαθητές θα ε΄γουστάρουν να πηγαίνουν σχολείο αντί να βγάζουν όλη αυτή την ένταση στην καταστροφή να τη βγάζουν στη δημιουργηκότητα. Αν σηκώνεις τείχους στη δημιουργικότητα των παιδιών κατα πάσα πιθανότητα θα δημιουργείς παιδιά με τέτοια χαρακτηριστικά.
Εγω αλλο ρωτησα. Πως θα αντιμετωπιστουν τα παιδια με παραβατικη συμπεριφορα εντος σχολειου.

Δε ρωτησα πως θα το αλλαξεις αυτο. (το οποιο δεν θα γινει αυτοματα αλλα εν καιρω) Αλλα πως θα αντιμετωπισεις ενα υπαρκτο φαινομενο μεχρι να αλλαξεις τα δεδομενα στην εκπαιδευση.

Εστω οτι εισαι διευθυντης σχολειου και σου φερνουν τον Κωστάκη ο οποιος μολις εσπασε τον υπολογιστη του γιατι του εκανε παρατηρηση ο δασκαλος να κανει ησυχια και αυτος τσαντιστηκε και τον πεταξε κατω.

Πως χειριζεσαι την υποθεση?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 17:15

George_V έγραψε:
Χθες, 17:02
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
George_V έγραψε:

Σωστα.

Αλλα οταν συμβει κατι το οποιο δεν ειναι ατυχημα καποιος πρεπει να αναλαβει και τις ευθυνες.

Αν π.χ. ενας μαθητης σπασει σχολικο πράγμα γιατι ετισ του ηρθε η γιατι τον τσαντισε ο δασκαλος η γιατι ξερω γω ηθελε να το σπασει καποιος πρεπει να αναλαβει την ευθυνη για αυτο καποιος πρεπει να το πληρωσει και καποιος πρεπει να παρει ενα μαθημα.
Αν αυξάνεται το φαινόμενο οι μαθητές να μην γουστάρουν το σχολείο είναι κοινωνικό ζήτημα και όχι ατομικό επομένως πρεπει να ειδωθεί γιατί το σχολείο δημιουργεί παιδιά που δεν χωράνε μέσα του; Χρειάζεται ένα σχολείο που οι μαθητές θα ε΄γουστάρουν να πηγαίνουν σχολείο αντί να βγάζουν όλη αυτή την ένταση στην καταστροφή να τη βγάζουν στη δημιουργηκότητα. Αν σηκώνεις τείχους στη δημιουργικότητα των παιδιών κατα πάσα πιθανότητα θα δημιουργείς παιδιά με τέτοια χαρακτηριστικά.
Εγω αλλο ρωτησα. Πως θα αντιμετωπιστουν τα παιδια με παραβατικη συμπεριφορα εντος σχολειου.

Δε ρωτησα πως θα το αλλαξεις αυτο. (το οποιο δεν θα γινει αυτοματα αλλα εν καιρω) Αλλα πως θα αντιμετωπισεις ενα υπαρκτο φαινομενο μεχρι να αλλαξεις τα δεδομενα στην εκπαιδευση.

Εστω οτι εισαι διευθυντης σχολειου και σου φερνουν τον Κωστάκη ο οποιος μολις εσπασε τον υπολογιστη του γιατι του εκανε παρατηρηση ο δασκαλος να κανει ησυχια και αυτος τσαντιστηκε και τον πεταξε κατω.

το ερώτημα που θέτεις είναι σαν να σε έχω πιάσει να σε απειλώ και να σε λέω διάλεξε τι θες να πυροβολήσω, δεξι χέρι ή αριστερό πόδι; Αυτό ρωτάς.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » Χθες, 17:17

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 17:15
George_V έγραψε:
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:

το ερώτημα που θέτεις είναι σαν να σε έχω πιάσει να σε απειλώ και να σε λέω διάλεξε τι θες να πυροβολήσω, δεξι χέρι ή αριστερό πόδι; Αυτό ρωτάς.
Οχι.

Εθεσα ενα παράδειγμα και θελω να μου πεις ελευθερα χωρις απειλη πως θα το χειριζοσουν εσυ εαν εισουν ο διευθυντης του σχολειου.

Εχεις δωσει τοσες θεωριες για το τι πρεπει να γινεται και τι οχι με τα παιδια και την παραβατικοτητα τους.

Πως θα το ελυνες αυτο με βαση οτι εχεις πει μεχρι τωρα?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 17:25

George_V έγραψε:
Χθες, 17:17
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
George_V έγραψε:

Οχι.

Εθεσα ενα παράδειγμα και θελω να μου πεις ελευθερα χωρις απειλη πως θα το χειριζοσουν εσυ εαν εισουν ο διευθυντης του σχολειου.

Εχεις δωσει τοσες θεωριες για το τι πρεπει να γινεται και τι οχι με τα παιδια και την παραβατικοτητα τους.

Μα δεν είναι ατομική ευθύνη ένα κοινωνικό πρόβλημα, είτε είναι το άτομο ο ανήλικος είτε ο εκπαιδευτικός είτε ο γονιός είτε ο διευθυντής. Κατα πάσα πιθανότητα θα μιλούσα στα παιδιά όμως δεν μπορεί να λύσει ένα άτομο κοινωνικά προβλήματα, ακόμα και αν τον κλειδωνα σε ένα μπουντρουμι. Αυτά τα μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα, μπορεί να το χώνουν κάτω από το χαλί μέχρι να συσσωρευτεί και εκφραστεί με άλλη μορφή. Η παρέμβαση πρέπει να γίνει στις αιτίες του προβλήματος. Ακόμα κια αν βάλεις μεικ απ δεν επιδρας στη ρίζα.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » Χθες, 17:30

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 17:25
George_V έγραψε:
Χθες, 17:17
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:

Οχι.

Μα δεν είναι ατομική ευθύνη ένα κοινωνικό πρόβλημα, είτε είναι το άτομο ο ανήλικος είτε ο εκπαιδευτικός είτε ο γονιός είτε ο διευθυντής. Κατα πάσα πιθανότητα θα μιλούσα στα παιδιά όμως δεν μπορεί να λύσει ένα άτομο κοινωνικά προβλήματα, ακόμα και αν τον κλειδωνα σε ένα μπουντρουμι. Αυτά τα μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα, μπορεί να το χώνουν κάτω από το χαλί μέχρι να συσσωρευτεί και εκφραστεί με άλλη μορφή. Η παρέμβαση πρέπει να γίνει στις αιτίες του προβλήματος. Ακόμα κια αν βάλεις μεικ απ δεν επιδρας στη ρίζα.
Δεν διαφωνω.

Αλλα τη δεδομενη στιγμη εχεις ενα προβλημα στα χέρια σου.

Το ιδιο προβλημα που αντιμετωπιζουν δεκαδες διευθυντες αυτη τη στιγμη σε ολη τη χωρα. Δεν ειναι ενα φανταστικο προβλημα. Ειναι υπαρκτο.

Ζητησα μονο τη δικη σου αντιμετωπιση σε αυτο που εχουν στα χερια τους οι εκπαιδευτικοι αυτη τη στιγμη.

Εχεις ενα προβλημα και θελω να ακουσω πως θα το χειριστεις.

Για πες.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 17:35

αφου είπα θα μιλούσα με τα παιδιά αν είχα και γω χρόνο, μπορεί να έπρεπε να τρέχω για 2η δουλειά ή να πήγαινα κάποιον γονιό για χημειοθεραπείες. Το ζήτημα όμως δεν είναι πως θα διαχειριστεί ατομικά ο καθένας αλλά η θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης. Και η παρέμβαση της κυβέρνησης είναι αντιεπιστημονική δηλαδή ατομική ευθύνη.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » Χθες, 17:41

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 17:35
αφου είπα θα μιλούσα με τα παιδιά αν είχα και γω χρόνο, μπορεί να έπρεπε να τρέχω για 2η δουλειά ή να πήγαινα κάποιον γονιό για χημειοθεραπείες. Το ζήτημα όμως δεν είναι πως θα διαχειριστεί ατομικά ο καθένας αλλά η θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης. Και η παρέμβαση της κυβέρνησης είναι αντιεπιστημονική δηλαδή ατομική ευθύνη.
Οποτε η προσεγγιση σου ειναι να μιλησεις με τα παιδια ΑΝ εχεις χρονο.

Και πως αυτο θα δωσει το εναυσμα στον Κωστάκη να μην συμπεριφερθει εκ νεου με αυτο τον τροπο?

Το σχολειο σαν μεσο κοινωνικοποιησης και εκπαιδευσης πως θα του δωσει να καταλαβει οτι εχει παρει λαθος δρομο?

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » Χθες, 17:48

Υδράργυρος έγραψε:
Χθες, 17:01
Beria έγραψε:
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:

12 χρονων εργασια; ανηλικοι και εργασια;
Πρώτον τη λέξη 12 ετών την έγραψες εσύ

Δεύτερον εάν είναι αρκετά μεγάλος για να σκοτώνει και να καίει σκυλιά, ή να βασανίζει τον συμμαθητή του που είναι "χαζός" ναι κοινωνική εργασία

Αλλά τι; Θέλω απάντηση, όχι υποκριτικές ανατριχιλες
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Δρακουμελ
Phorum.gr user: Δρακουμελ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δρακουμελ » Χθες, 17:54

Βασικά μπορούμε να στέλνουμε τα παιδιά γυμνασίου και λυκείου για κοινωνική εργασία όλο το καλοκαίρι σε κάποιο νησί για σεζόν. Τα κοντέινερ έτοιμα είναι , να πάρει και μια ανάσα ο τουρισμός που δεν βρίσκει εργαζόμενους και αναγκαζόμαστε να φέρουμε πακια
under έγραψε:
08 Νοέμ 2022, 13:37
Ερωτηση : ποιος μας λεει οτι το predator δεν το χρησιμοποιει ο ιδιος ο Βαξεβανης ;

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 18:03

George_V έγραψε:
Χθες, 17:41
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:

Και πως αυτο θα δωσει το εναυσμα στον Κωστάκη να μην συμπεριφερθει εκ νεου με αυτο τον τροπο?

Το σχολειο σαν μεσο κοινωνικοποιησης και εκπαιδευσης πως θα του δωσει να καταλαβει οτι εχει παρει λαθος δρομο?
Κάτσε εσυ λες να υποκαταστήσει ένα άτομο ένα ολόκληρο σύστημα;

Τι μαλακίες είναι αυτά ρε, μπορεί ένα άτομο να υποκαταστήσει ένα στρατό, τι θα κάνεις εσύ αν μια μονάδα στρατού 3-4 τανκς, 1 βομβαρδιστικό, 300 φαντάροι βρεθεί έξω από το σπίτι σου; Και όλη η πατριδα στήριζεται μόνο από το άτομο σου.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » Χθες, 18:11

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Χθες, 18:03
George_V έγραψε:
Χθες, 17:41
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:

Κάτσε εσυ λες να υποκαταστήσει ένα άτομο ένα ολόκληρο σύστημα;

Τι μαλακίες είναι αυτά ρε, μπορεί ένα άτομο να υποκαταστήσει ένα στρατό, τι θα κάνεις εσύ αν μια μονάδα στρατού 3-4 τανκς, 1 βομβαρδιστικό, 300 φαντάροι βρεθεί έξω από το σπίτι σου; Και όλη η πατριδα στήριζεται μόνο από το άτομο σου.
Ως διευθυντης εισαι το συστημα. Και οταν ενα κομματι του συνολου παρεκτρέπεται δεν πρεπει το συστημα να επαναφέρει την ισορροπια στο κομματι που το αφορα?

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » Χθες, 21:48

Η πολιτική της κυβέρνησης για τη βία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι από μόνη της ο καλύτερος τροφοδότης της βίας και της παραβατικότητας. Τιμωρητική λογική, ψευδο-τεχνοκρατικές προσεγγίσεις, απογείωση της ταξικότητας και των διαχωρισμών, πεισματική άρνηση να αναγνωριστούν οι κοινωνικές αιτίες των προβλημάτων – εδώ η κυβέρνηση θεωρεί την κοινωνιολογία "κομμουνιστική επιστήμη", τι να λέμε τώρα... Η χειρότερη ιδέα είναι τα τεχνικά γυμνάσια... Είναι ουσιαστικά πέταγμα παιδιών σε σχολεία-γκέτο μειωμένων απαιτήσεων από την ηλικία των 12 ετών... Είναι κατάργηση της λογικής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης...
Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα της βίας στα πανεπιστήμια καταργώντας το "άσυλο ανομίας"... το οποίο βέβαια είχε καταργήσει η Διαμαντοπούλου χρόνια πριν... Από τότε έχει γίνει της πουτάνας στα πανεπιστήμια, κυρίως από βία που αναπαράγει το ίδιο το κράτος με τις εισβολές των ΜΑΤ για ψύλλου πήδημα... αλλά και από άλλου είδους βία... Η επαναφορά του ασύλου και η περιφρούρησή του με υπεύθυνη εμπλοκή των ίδιων των φοιτητών θα ήταν μια λύση για μια κυβέρνηση στοιχειωδώς ορθολογική... και όχι βέβαια για μια κυβέρνηση που χτίζει ακροδεξιό "αφήγημα" για ψήφους...
Μέσα στην κοινωνία που ζούμε, πρέπει να καταλάβουμε ότι το έγκλημα και η καταστολή του είναι μια "αγορά". Όπου η ζήτηση άγει την προσφορά αλλά και το αντίστροφο.
Μόνο η βελτίωση της κοινωνικής συνοχής, με πολιτικές στην αντίθετη κατεύθυνση, μπορεί να επαναφέρει τα πράγματα σε μια συζητήσιμη βάση...
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών