και τα δύο, ναι είναι κακό.-
Έχει υπάρξει πιο γελοία απεργία;
Re: Έχει υπάρξει πιο γελοία απεργία;
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Όλοι έχουν χρησιμότητα.Philip Mortimer έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 21:33Η τράπεζα έχει χρησιμότητα.Ερμής έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 21:29Το 0.30 που πληρώνεις κάθε φορά στην τράπεζα, το τσιγκουνευεσαι η όχι;Philip Mortimer έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 21:16
Τον συμβολαιογράφο τον τσιγκουνευομαι και στην τελική είναι και θέμα αρχής και εύρυθμης λειτουργίας.
Πέρα από την πλάκα και το χαβαλο που κάνουμε εδώ, προσωπικά όπως έχω ξαναπεί προτιμώ να δίνω δύο δραχμές παραπάνω για να βοηθήσω ένα μαγαζί της γειτονιάς, πάρα να τα δώσω στην τάδε πολυεθνική, από τη στιγμή που το αντέχει αυτό το μικροεξοδο η τσέπη μου και η αξιοπρέπεια μου. Άλλοι έχουν άλλη άποψη, άλλες οικονομικές ανάγκες, άλλη αξιοπρέπεια η μη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Philip Mortimer
Σωστά και για αυτό ορθα η κυβέρνηση καταργεί τις σχετικές υποχρεώσεις οπότε όποιος θέλει μπορεί εθελοντικά να πάει να καθαρογραψει και επικυρώσει συμβόλαιο από την αποθήκη του παππού του συμβολαιογράφου, να βγάλει επαγγελματική φωτογραφία, να στείλει φαξ κλπ και επίσης όποιος θέλει να βγάλει φωτογραφία με το κινητό και να πάει στις κακές πολυεθνικές που κολλάνε με όλαΕρμής έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 21:38Όλοι έχουν χρησιμότητα.
Πέρα από την πλάκα και το χαβαλο που κάνουμε εδώ, προσωπικά όπως έχω ξαναπεί προτιμώ να δίνω δύο δραχμές παραπάνω για να βοηθήσω ένα μαγαζί της γειτονιάς, πάρα να τα δώσω στην τάδε πολυεθνική, από τη στιγμή που το αντέχει αυτό το μικροεξοδο η τσέπη μου και η αξιοπρέπεια μου. Άλλοι έχουν άλλη άποψη, άλλες οικονομικές ανάγκες, άλλη αξιοπρέπεια η μη.
Ναι αλλά η κυβέρνηση σου επέβαλε ετσιθελικά να πληρώνεις 30λεπτα νταβατζιλικι σε κάθε συναλλαγή, εκεί είναι καλή η υποχρέωση.
Εσύ θεωρείς ότι τους κάνεις καλό. Μακροπρόθεσμα δεν ισχύει όμως. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν να είναι κανόνας αυτά τα κρατικά νταβατζιλίκια, μικρά και μεγάλα, γιατί αν δε σταματήσουν ο κόσμος της αγοράς όπως λες, δεν πρόκειται να απογαλακτιστεί ποτέ, δεν πρόκειται να οργανωθεί και να βγάλει ο ίδιος το ψωμί του και θα ψάχνει τα νταβατζιλίκια, που έχει φτάσει να τα θεωρεί δικαίωμα. Όταν το κράτος έχει και μοιράζει, το νταβατζιλίκι φτάνει. Όταν δεν έχει στερεύουν οι κάνουλες και μένουν όλοι μετέωροι. Γενικά η Ελλάδα δεν έχει κρατισμό με κομμουνιστικούς όρους όπως φαντάζεται ό Τζήμερος, αλλά το κράτος σίγουρα είναι απίστευτα πατερναλιστικό, και σαν "καλός γονιός", δίνει μονίμως χαρτζιλίκια, αλλά κάποτε πρέπει να πάρουμε χαμπάρι ότι το χαρτζιλίκι είναι χαρτζιλίκι, και να αποκτήσουμε μια κάποια ανεξαρτησία, και καθαρά για πρακτικούς λόγους, εκτός απο λόγους αρχήςΕρμής έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 21:38Όλοι έχουν χρησιμότητα.
Έγραψα και παραπάνω αλλά το είδες εκ τω υστέρων. Τα μεν παιδιά τα αφήνει να απογαλακτιστουν, σε άλλα παιδιά δίνει και διπλή μερίδα.
-
Εσύ, τύπε, δεν θέλεις να έχεις φωτογραφίες από τον γάμο σου;πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 08:27Προς θεού δεν θέλω να υπερασπιστώ τους φωτογράφους (ας ζήσουν από τα ψώνια που παντρεύονται), είμαι υπέρ της δωρεάν φωτό αφού είναι για υποχρεωτικό λόγο και να πιάσει τόπο και το παράβολο ΑΛΛΑΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 08:11Όλες οι απεργίες είναι γελοίες.
Στο συγκεκριμένο το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι σκιτζηδες φωτοτέτοιοι βγάζουν φωτό για τη νέα ταυτότητα την ανεβάζουν στο σύστεμ και όταν πας στη μπατσονομία να τσιπαριστείς με τη νέα ταυτότητα σου λένε δεν κάνει, δε σου την έβγαλε καλά, και σου βγάζουν μία επί τόπου με μια κάμερα που έχουν στήσει στο γραφείο. Και πληρώνεις δέκα ευρώ κερατιάτικα και τρέχεις σε κάτι φωτογραφεία που είναι σαν διαμέρισμα από ταινία με τον στηβ ντούζο. Δλδ ήμαρτον φωτογραφεία εν έτει 2024
Τι συστεμ και ημαρτον εν έτει 2024 μωρή κουφάλα; Σαν ξιπασμενη Κύπρια ακουγεσαι
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Το είπα και στην αρχή, οι κοινωνικές ανισότητες σε μια κοινωνία είναι ένα δεδομένο και είναι ζήτημα διαχείρισης. Κάποιοι πάντα θα παίρνουν και κάποιοι όχι, και αφού η λύση στην κοινωνική ανισότητα δεν έχει βρεθεί, και δε φαίνεται ότι θα βρεθεί ποτέ, το ζητούμενο είναι να κάνει κανείς μια σχετικά διαχείριση, όσο είναι δυνατό. Το να πεις ότι αφού παίρνει ο ένας νταβατζιλίκι, ας το δώσουμε σε όλους για να πετύχουμε την κοινωνική ισότητα, προφανώς δεν είναι λύση, αυτή είναι λογική Παπανδρέου και Γιώργου Κατσιφάρα. Είδες που μας κατάντησε
Και τι να κάνουμε ρε τύπε; Να καταργήσουμε τα τρακτέρ γιατί κάποιοι γέροι εργάτες γης δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο; Τι λογική είναι αυτή;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 14:35ρε μλκα ο άλλος είναι ξέρω 'γω 60 χρονών έχει ένα μαγάκι βγάζει φωτογραφίες για 10 ευρώ κι εσύ βγάζεις τη χολή σου εναντίον του; να εξελιχθεί στα 60 του επειδή το κράτος αποφάσισε να βγάζει τις φωτογραφίες το ίδιο; γιατί δεν μιλάμε για κάποια τεχνολογική εξέλιξη που τους κατέστησε άχρηστους όπως τα πραδείγματα που ανέφερες. ξέρεις πόσοι ενδέχεται να κλείσουν από αυτό; γιατί βγάζετε τέτοια κακία ρε μλκες; για τα 5-10 ευρώ που κοστίζουν οι φωτογραφίες;vantono έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 13:04Καλά του κάνουν. Να βρει τρόπους να ελιχθεί, αν δεν θελει να του κοβεται το μεροκάματο. Να ριξει τιμες σε νορμαλ πλαίσια, να εκσυγχρονιστεί, να κανει κατι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 12:46
μπούρδες το να συγκρίνουμε τα φωτογραφία με κάτι τέτοιο
το κράτος ιδιωτικοποιεί τα πάντα μεταθέτοντας κρατικές λειτουργίες στους ιδιώτες και ανοίγοντας έτσι τεράστιες αγορές για τους εγχώριους και μη ολιγάρχες και οι περισσότεροι εδώ βγάζετε χολή που ο φωτογράφος της γειτονιάς διαμαρτύρεται επειδή του κόβουν το μεροκάματο
Και του τσαγκάρη του κόπηκε κάποτε, και του γανωματή, και του οδηγού άμαξας παλιότερα. Η εποχή ειναι σαν τη ζωή. Προχωράει. Τι να κανουμε.
εν τω μεταξύ το κράτος σας γαμάει πατόκορφα μέρα νύχτα και δε μιλάτε
κωλολαός είμαστε ρε πούστη
Εξ άλλου δεν καταργείται κάτι έτσι απότομα, με έναν νόμο και ένα άρθρο, σαν τα μνημόνια και τον κορωνοϊό. Αυτός ο 60χρονος αν περιμένει εδώ και 40 χρόνια να ζει από τις φώτο διαβατηρίων, κάτι λάθος κάνει. Η δουλειά εξελίσσεται και υπάρχουν κέρδη από άλλες φωτογραφικές εργασίες. Αυτός θα προλάβει να βγει στην σύνταξη, έζησε και εποχές ΠΑΣΟΚ. Οι νεότεροι συνάδελφοί του ας ψαχτούν και αλλού.
Dein Herz, meine Gier
Ναι γιατι τις χρυσοπληρωναμε . ετσι θυμαμαι τουλαχιστο τελευταια φορα που χρειαστηκε .
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
προφανώς δε το γράφω για σένα, ειδικά εσύ τα έχεις πει και συμφωνούμε σε όλαOrion22 έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 20:26μισο, που είδες την "τουμπέκα" για τα τραπεζικά πουστριλίκια; είτε σε θέμα υποχρεωτικότητας πλαστικού είτε σε θέμα χρεώσεων για πληρωμή λογαριασμών και γενικά για όλα όσα αντίστοιχα συμβαίνουν;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 19:45τα μηχανήματά τους τυπώνουν σε συγκεκριμένο χαρτί (συνήθως 10χ15). σου δίνουν όσες χωράει αυτό το χαρτί ανάλογα με το μέγεθος της φωτογραφίας. είτε δηλαδή σου δώσει μία είτε 5-6 είναι η ίδια εκτύπωσηvantono έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 19:38
Ακομα πιο νταβατζιλίκι ειναι οταν σε αναγκάζουν να τις πάρεις 10αδα/12αδα.
Ας ειχαν μια ευελιξία τουλαχιστον σε αυτο, να σου εβγαζαν οσες ακριβώς είχες αναγκη, και οχι να φορτώνεσαι με το στανιό ενα ματσάκι φωτογραφιες ολόιδιες μεταξυ τους, με το σκεπτικό "ελα μωρε, καποτε θα τις ξαναχρειαστεις, δεν πανε χαμενες".
Και ας τις πληρωνες με το τεμάχιο. απο 50 λεπτα έως 1€ η μία ας πουμε.
και ρε μάγκες, ζούμε στη χώρα που το ίδιο το κράτος σου έβαλε νταβατζιλίκι τις τράπεζες στις τσέπες σας με τα pos και την αναγκαστική σπατάλη του 30% του εισοδήματός σου μέσω τραπεζών και κάνετε τουμπέκα. και σας πειράζει ο φωτογράφος και ο κάθε κακομοίρης
νεοελ νοοτροπία
και απ'ότι καταλαβαίνω οι φωτογράφοι δε διαμαρτύρονται για τα σμαρτφονς αλλά για το ότι η αστυνομία θα βγάζει τις φωτογραφίες γιατί δε βρήκα κάτι άλλο (correct me if im wrong)
δηλαδή δεν έχουμε μια "απελευθέρωση" των φωτογραφιών που θα μπορούν να βγάζουν οι πολίτες μόνοι τους αλλά μια μετάθεση από τους ιδιώτες στο κράτος. δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνει το επιτελικό κράτος σε όλους τους άλλους τομείς
επαναλαμβάνω, ό,τι γράφω είναι στη βάση αυτών που γνωρίζω μέχρι τώρα γιατί δεν βρήκα τι ακριβώς συμβαίνει και διαμαρτύρονται, ξέρω όμως ότι τις νέες φωτό μπορείς να τις βγάζεις στο τμήμα, σωστά;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
ρε μπαγασα, το αυτονοητο γινεται.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 23:35προφανώς δε το γράφω για σένα, ειδικά εσύ τα έχεις πει και συμφωνούμε σε όλαOrion22 έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 20:26μισο, που είδες την "τουμπέκα" για τα τραπεζικά πουστριλίκια; είτε σε θέμα υποχρεωτικότητας πλαστικού είτε σε θέμα χρεώσεων για πληρωμή λογαριασμών και γενικά για όλα όσα αντίστοιχα συμβαίνουν;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 19:45
τα μηχανήματά τους τυπώνουν σε συγκεκριμένο χαρτί (συνήθως 10χ15). σου δίνουν όσες χωράει αυτό το χαρτί ανάλογα με το μέγεθος της φωτογραφίας. είτε δηλαδή σου δώσει μία είτε 5-6 είναι η ίδια εκτύπωση
και ρε μάγκες, ζούμε στη χώρα που το ίδιο το κράτος σου έβαλε νταβατζιλίκι τις τράπεζες στις τσέπες σας με τα pos και την αναγκαστική σπατάλη του 30% του εισοδήματός σου μέσω τραπεζών και κάνετε τουμπέκα. και σας πειράζει ο φωτογράφος και ο κάθε κακομοίρης
νεοελ νοοτροπία
και απ'ότι καταλαβαίνω οι φωτογράφοι δε διαμαρτύρονται για τα σμαρτφονς αλλά για το ότι η αστυνομία θα βγάζει τις φωτογραφίες γιατί δε βρήκα κάτι άλλο (correct me if im wrong)
δηλαδή δεν έχουμε μια "απελευθέρωση" των φωτογραφιών που θα μπορούν να βγάζουν οι πολίτες μόνοι τους αλλά μια μετάθεση από τους ιδιώτες στο κράτος. δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνει το επιτελικό κράτος σε όλους τους άλλους τομείς
επαναλαμβάνω, ό,τι γράφω είναι στη βάση αυτών που γνωρίζω μέχρι τώρα γιατί δεν βρήκα τι ακριβώς συμβαίνει και διαμαρτύρονται, ξέρω όμως ότι τις νέες φωτό μπορείς να τις βγάζεις στο τμήμα, σωστά;
Και στην Αγγλια το διαβατηριο το ανανεωση στο post office.
πληρωσα τα σχετικα παραβολα, μου εβγαλε ο τυπος εκει μια φωτογραφια σε ενα ταμπλετ - τσαμπα προφανως - , του εδωσα το παλιο διαβατηριο και παπαλα , σε 10 μερες ειχα το καινουργιο σπιτι.
Γιατι θα πρεπει να ψαχνουμε τον σουπερ ειδικο φωτογραφο να τραβηξει την ειδικη φωτογραφια δηλαδη;
Τί ποσοστό των εσόδων ενός μέσου φωτογράφου είναι οι φωτογραφίες ταυτότητας και διαβατηρίων;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας
Feindflug έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 21:55Εσύ, τύπε, δεν θέλεις να έχεις φωτογραφίες από τον γάμο σου;πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 08:27Προς θεού δεν θέλω να υπερασπιστώ τους φωτογράφους (ας ζήσουν από τα ψώνια που παντρεύονται), είμαι υπέρ της δωρεάν φωτό αφού είναι για υποχρεωτικό λόγο και να πιάσει τόπο και το παράβολο ΑΛΛΑΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2024, 08:11Όλες οι απεργίες είναι γελοίες.
Στο συγκεκριμένο το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι σκιτζηδες φωτοτέτοιοι βγάζουν φωτό για τη νέα ταυτότητα την ανεβάζουν στο σύστεμ και όταν πας στη μπατσονομία να τσιπαριστείς με τη νέα ταυτότητα σου λένε δεν κάνει, δε σου την έβγαλε καλά, και σου βγάζουν μία επί τόπου με μια κάμερα που έχουν στήσει στο γραφείο. Και πληρώνεις δέκα ευρώ κερατιάτικα και τρέχεις σε κάτι φωτογραφεία που είναι σαν διαμέρισμα από ταινία με τον στηβ ντούζο. Δλδ ήμαρτον φωτογραφεία εν έτει 2024
Τι συστεμ και ημαρτον εν έτει 2024 μωρή κουφάλα; Σαν ξιπασμενη Κύπρια ακουγεσαι
Δεν έχω πρόβλημα. Το βασικό είναι να μην παντρευτώ ποτέ
Υγ
Δεν εννοώ ότι όποιος παντρεύεται είναι ψώνιο. Εννοώ ότι όσο μεγαλύτερο ψώνιο είναι, τόσο μεγαλύτερο ποσό θα σκάσει στον φωτογράφο
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση γελοία διπλώματα ευρεσιτεχνίας
από Antipnevma » 24 Μάιος 2023, 13:47 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 358 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
24 Μάιος 2023, 13:47
-
-
- 129 Απαντήσεις
- 4786 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
28 Αύγ 2023, 12:24
-
-
Νέα δημοσίευση Έχει υπάρξει στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία άλλη Καρυστιανου;
από Νετο Γκουερινο » 26 Φεβ 2025, 09:59 » σε Εσωτερική Πολιτική - 319 Απαντήσεις
- 5866 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νετο Γκουερινο
19 Μαρ 2025, 17:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παππάς: Έχει υπάρξει μεγαλύτερος κωλοπαιδαράς στην πολιτική σκηνή?
από Unique » 21 Απρ 2024, 07:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 33 Απαντήσεις
- 956 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Βίνγκιλοτ
21 Απρ 2024, 13:28
-