Έσπασαν τη πόρτα χαμηλοσυνταξιούχου και την έβγαλαν έξω απ' τη πρώτη κατοικία της.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Έσπασαν τη πόρτα χαμηλοσυνταξιούχου και την έβγαλαν έξω απ' τη πρώτη κατοικία της.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Νοέμ 2022, 16:06

Kauldron έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 15:50
πατησιωτης έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 15:44

Το σπίτι της το πήρανε όταν ήταν πρωθυπουργός αυτός που την επισκέφθηκε χθες. :smt005:
Από το 2020 έχει πάψει να υπάρχει νομοθεσία προστασίας πρώτης κατοικίας.
Έχει κάποιος την εντύπωση ότι η φάση Κατσέλη, θα μπορούσε να διαρκέσει επ' άπειρον;

Αν θυμάμαι καλά, από τα 300.000 χιλιάρικα της Κατσέλη για πρώτη κατοικία, έπεσε στα 180.000 του Σταθάκη για σύνολο περιουσίας. Καπάκι, έπεσαν οι προστατευτικές διατάξεις με αναστολή πλειστηριασμών λόγω κορονοϊού με νδ και κάπου εδώ έχουν αρχίσει και σκάνε τα τσουνάμια.

Αν θεωρεί κάποιος ότι ο συριζα θα επαναφέρει τη φάση στην κατσελική νιρβάνα, ας το επιχειρήσει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Έσπασαν τη πόρτα χαμηλοσυνταξιούχου και την έβγαλαν έξω απ' τη πρώτη κατοικία της.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 23 Νοέμ 2022, 16:07

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 15:54
hellegennes έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 15:48
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 15:33
Θεωρείς ότι αν υπήρχε αμιγώς κρατικός φορέας για αυτές τις πληρωμές, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά; Αν ναι, γιατί δεν το κάνουν;
Υπήρχε. Λεγόταν κρατικές τράπεζες. Ναι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν το κάνουν γιατί πλέον απαγορεύεται από την κοινοτική νομοθεσία.
Εθνική, Αγροτική κλπ;

Είχες ποτέ σχέση με αυτές τις τράπεζες όταν ήταν κρατικές; Ή όταν πήγαιναν ακόμη με τον παραδοσιακό αραμπά όταν οι άλλες είχαν αρχίσει να τρέχουν με χίλια;

Ή θεωρείς ότι ήταν πιο "ανθρώπινες" στις συναλλαγές τους;
Δεν έχουν σημασία αυτά. Ούτε σε δημοτικό σχολείο το 1890 πήγα αλλά δεν θα κρίνω το κόνσεπτ του δημοτικού από το πώς λειτουργούσαν κάποια σχολεία πριν 130 χρόνια.

Ουσιαστικά είναι σαν να λες ότι δεν γίνεται μια κρατική τράπεζα να είναι σύγχρονη, να παρέχει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες και να λειτουργεί σωστά, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο.

Η ουσία είναι ότι σαν κόνσεπτ δεν έχει κανένα πρόβλημα. Θα μπορούσε μια χαρά να αναλαμβάνει όλες αυτές τις συναλλαγές ένα κρατικό ίδρυμα και να μην καταλήγει τόσο μεγάλο κομμάτι της αγοράς στα χέρια λίγων ιδιωτών*, την στιγμή που πρόκειται όχι απλώς για χρήσιμες υπηρεσίες αλλά διά νόμου απολύτως υποχρεωτικές.

* για παράδειγμα, μόνο από τις υπηρεσίες POS, ουσιαστικά είναι σαν να πληρώνω ένα δεύτερο πακέτο φορολογικών εισφορών τον χρόνο. Οι τράπεζες και οι εταιρείες καρτών βγάζουν ουκ ολίγα από την χρήση του συστήματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Νοέμ 2022, 16:10

Εμπεδοκλής έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:04
ΓΑΛΗ έγραψε:
hellegennes έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 15:48

Υπήρχε. Λεγόταν κρατικές τράπεζες. Ναι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν το κάνουν γιατί πλέον απαγορεύεται από την κοινοτική νομοθεσία.
Εθνική, Αγροτική κλπ;

Είχες ποτέ σχέση με αυτές τις τράπεζες όταν ήταν κρατικές; Ή όταν πήγαιναν ακόμη με τον παραδοσιακό αραμπά όταν οι άλλες είχαν αρχίσει να τρέχουν με χίλια;

Τρομερές οι τράπεζες που έτρεχαν με χίλια. Ειδικά κάτι Proton bank του Λαυρεντιάδη, ντρεπόσουν να μπεις. :smt005:
Ε ναι, καλό μου, όταν σκέφτεται κάποιος συστημική τράπεζα, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι η Proton.

Eνιγουέι, έστω περιστασιακά, έχει πλάκα η στοιχειώδης προσπάθεια διαλόγου με το είδος σας.

Λειτουργικό του αραμπά, αυτό μπορεί, μ' αυτό προσπαθεί, αυτό κάνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 23 Νοέμ 2022, 16:12

Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Νοέμ 2022, 16:14

hellegennes έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:07
Ουσιαστικά είναι σαν να λες ότι δεν γίνεται μια κρατική τράπεζα να είναι σύγχρονη, να παρέχει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες και να λειτουργεί σωστά, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο.
Λέω το ακριβώς αντίθετο. Ότι μια κρατική τράπεζα θα μπορούσε να είναι σύγχρονη και να λειτουργεί σωστά και εποικοδομητικά για το κράτος και τους πολίτες, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, που αφορούν στη γενική λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Ουδείς θέλει ή τολμά να τη διαταράξει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 23 Νοέμ 2022, 16:15

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:10
Εμπεδοκλής έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Εθνική, Αγροτική κλπ;

Τρομερές οι τράπεζες που έτρεχαν με χίλια. Ειδικά κάτι Proton bank του Λαυρεντιάδη, ντρεπόσουν να μπεις. :smt005:
Ε ναι, καλό μου, όταν σκέφτεται κάποιος συστημική τράπεζα, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι η Proton.

Eνιγουέι, έστω περιστασιακά, έχει πλάκα η στοιχειώδης προσπάθεια διαλόγου με το είδος σας.

Σε τί σειρά θα τη σκεφτεί;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Νοέμ 2022, 16:17

Εμπεδοκλής έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:15
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:10
Εμπεδοκλής έγραψε:

Σε τί σειρά θα τη σκεφτεί;
Δεν έχω ιδέα, εγώ δεν τη σκέφτηκα καν.

Εσύ την έφερες ως το πρώτο μωρό στην πίστα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 23 Νοέμ 2022, 16:22

«Πιστεύω ειλικρινά ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τους μόνιμους στρατούς. Η εκδοτική εξουσία πρέπει να αφαιρεθεί από τις τράπεζες και να αποκατασταθεί στους ανθρώπους στους οποίους ανήκει κανονικά». —Thomas Jefferson

«Η ιστορία καταγράφει ότι οι χρηματιστές έχουν χρησιμοποιήσει κάθε μορφή κατάχρησης, ίντριγκας, εξαπάτησης και βίαιων μέσων για να διατηρήσουν τον έλεγχό τους στις κυβερνήσεις ελέγχοντας τα χρήματα και την έκδοσή τους». —James Madison

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Νοέμ 2022, 16:26

Οκ, το ρίξαμε στις ρήσεις.

Να προσθέσω κι εγώ μία.

Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λέφτερος.
Ν.Κ.

Αυτά στο επίγραμμα του τάφου, στη πραγματική ζωή έλεγε άλλα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 23 Νοέμ 2022, 16:29

Θυμάμαι όταν ήμουν στους ΑΝΕΛ που πηγαίναμε στα Ειρηνοδικεία και ματαιώναμε πλειστηριασμούς.
Βέβαια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία εφάρμοσε μια άλλη πολιτική. Πάντως υπάρχουν πολλοί πολιτικοί φορείς που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί πρέπει να ψαρέψει ψήφους επικαλούμενος το παρελθόν του.
Για μένα η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Νοέμ 2022, 16:36

Ίακχος έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:29
Θυμάμαι όταν ήμουν στους ΑΝΕΛ που πηγαίναμε στα Ειρηνοδικεία και ματαιώναμε πλειστηριασμούς.
Βέβαια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία εφάρμοσε μια άλλη πολιτική. Πάντως υπάρχουν πολλοί πολιτικοί φορείς που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί πρέπει να ψαρέψει ψήφους επικαλούμενος το παρελθόν του.
Η πρώτη κατοικία ή η στέγη γενικότερα; Γιατί μ' αυτήν τη λογική, δεν καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ ενός που πλήρωσε 30.000 για μία κατοικία που κάνει 200.000 και θεωρεί ότι του ανήκει και μιας οικογένειας που πλήρωσε 30.000 σε νοίκια, χωρίς να της ανήκει το οτιδήποτε.

Όπως επίσης δεν αντιλαμβάνομαι και με ποια ακριβώς λογική, κάποιοι ξεσπιτώνονται ενώ έχουν πληρώσει χ ποσά στο κράτος ή σε ιδιώτες και κάποιοι σπιτώνονται χωρίς να έχουν σκάσει ούτε ευρώ στον οποιονδήποτε φορέα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 23 Νοέμ 2022, 16:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 23 Νοέμ 2022, 16:38

Δεν θα την υποστήριζα την κυρία, αφού πληρώνω χρόνια τώρα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο, για να έχω στέγη και να μπορώ να εργάζομαι. Επίσης ποτέ δεν έχω πιστολιάσει δάνειο. Ούτε έχω δανεισθεί πάνω από τις δυνατότητές μου. Ούτε θα ήθελα να πεθάνω και να αφήσω χρέη, αν και θα καλυφθούν από την έντοκη επιστροφή εισφορών για Εφάπαξ.
Αλλά όταν τραμπουκίζουν έναν άνθρωπο 70 χρονών με άρρωστο παιδί, δεν το ανέχομαι, γιατί το έχουν κάνει και θα το κάνουν σε μένα και σε όλους μας. :011:

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 23 Νοέμ 2022, 16:40

Antares έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:22
«Πιστεύω ειλικρινά ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τους μόνιμους στρατούς. Η εκδοτική εξουσία πρέπει να αφαιρεθεί από τις τράπεζες και να αποκατασταθεί στους ανθρώπους στους οποίους ανήκει κανονικά». —Thomas Jefferson
Εεεεε, χμμμμ, δεν εκδίδουν το χρήμα πιά οι τράπεζες όπως έκαναν στην Αμερική την εποχή του Τζέφερσον.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 23 Νοέμ 2022, 16:40

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:36
Ίακχος έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 16:29
Η πρώτη κατοικία ή η στέγη γενικότερα; Γιατί μ' αυτήν τη λογική, δεν καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ ενός που πλήρωσε 30.000 για μία κατοικία που κάνει 200.000 και θεωρεί ότι του ανήκει και μιας οικογένειας που πλήρωσε 30.000 σε νοίκια, χωρίς να της ανήκει το οτιδήποτε.
Δεν εννοώ αυτόν που πλήρωσε 30.000 για ένα σπίτι αλλά για αυτόν που αδυνατεί να πληρώσει τα δάνειά μετά τη μνημονιακή εποχή. Η μεγάλη πλειοψηφία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα δάνεια. Εχω και προσωπική πείρα από δάνειο που είμαι εγγυητής και πραγματικά ο δανειολήπτης αδυνατεί πλέον να πληρώσει τις δόσεις εξ ολοκλήρου, αν και έχει εξοφλήσει ικαανό μέρος του δανείου και μας κυνηγάνε και τους δύο.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 23 Νοέμ 2022, 16:42

Εμπεδοκλής έγραψε:
23 Νοέμ 2022, 15:36
Κώστα Μπακογιάννη που είναι αυτοδημιούργητος και επιτυχημένος.
:giggle::giggle::giggle:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών