Νέος ποινικός κώδικας
Re: Νέος ποινικός κώδικας
Υπάρχει ένας σκύλος που γαβγίζει και στην πολυκατοικία μου αλλά όχι συνέχεια.
Το βράδυ χρησιμοποιώ έτσι και αλλιώς ωτασπίδες.
Παλαιότερα είχα καλέσει την αστυνομία γιατί σε ένα παρκάκι για βόλτα σκύλων, μαζεύονταν καθημερινά τα ίδια άτομα και τα σκυλιά τους γαύγιζαν ασταμάτητα (αλλά όχι σε ώρες κοινής ησυχίας). Πως το κατάφερναν αυτό δηλαδή; Ήταν τυχαίο;
Δεν ήρθαν. Τηλεφώνησα για κακοποίηση ζώων. Δεν ήρθαν ξανά.
Το βράδυ χρησιμοποιώ έτσι και αλλιώς ωτασπίδες.
Παλαιότερα είχα καλέσει την αστυνομία γιατί σε ένα παρκάκι για βόλτα σκύλων, μαζεύονταν καθημερινά τα ίδια άτομα και τα σκυλιά τους γαύγιζαν ασταμάτητα (αλλά όχι σε ώρες κοινής ησυχίας). Πως το κατάφερναν αυτό δηλαδή; Ήταν τυχαίο;
Δεν ήρθαν. Τηλεφώνησα για κακοποίηση ζώων. Δεν ήρθαν ξανά.
Στα κόμματα που χρωστάνε μισό ΑΕΠ στις τράπεζες να ισχύει η φυλάκιση;Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 13:12τον εκλεψε απο το κρατος, το οποιο τον εχει βαλει να κανει τον εισπρακτορα (αμισθι) και μαλιστα τον χρεωνει υπερογκα για να του επιτρεψει να το κανει.talaipwros έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 12:41Να ξεκαθαρίσουμε εδω οτι τον ΦΠΑ τον πηρωνει ο πελάτης.
Ο εμπορος που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ, δεν είναι κάποιος που δεν τον πληρώνει στο κράτος αλλα καποιος που τον εκλεψε από τον πελατη το κρατος και πολυ καλώς θα παει φυλακή αν κριθει οτι ετσι πρεπει να γινει.
παντως σωστα θα παει φυλακη αν χρωσταει στο κρατος, αλλα σωστο θα ηταν να πηγαινει φυλακη και οποιος χρωσταει σε ιδιωτη. συχνα δε, στον ιδιο ιδιωτη που θα παει φυλακη επειδη δεν εχει να πληρωσει φπα, το οποιο θα πληρωνε αν δεν του χρωστουσαν.
Οι ψευτοβιασμοι υπαρχουν εδω και πολλα χρόνια στο εξωτερικο και τα τελευταία εφτασαν και εδω. Μονη λυση ειναι σε σαθε καταγγελία βιασμου που αποδεικνύεται ψευτικη, η πατσαβουρα να πηγαινει τουλάχιστον 5 χρονια φυλακη ωστε να το σκεφτεται καλι πριν το κανει.George_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 16:05H αυστηροποιηση δεν ειναι το κυριως ζητημα.
Η επιταχυνση ειναι το ζητουμενο αλλα κυριως ειναι η σωστη λειτουργια των ανακριτικων και δικαστικων αρχων ετσι ωστε να μην πεφτουμε σε δικαστικες πλανες κτλ. και την πληρωνουν αθωοι μαζι με ενοχους.
Βασικα θελουμε ανακριτες και δικαστικους να κανουν τη δουλεια τους.
Για να καταλαβεις τι θελω να πω θα σου πω μια ιστορια απο φιλο δικηγορο.
Ειχε πελάτη που κατηγορηθηκε για βιασμο.
Η φερομενη ως παθουσα κατεθεσε στο δικαστηριο συγκεκριμενη μερα και ωρα και μερος που εγινε το περιστατικο.
Ο φιλος μου ο δικηγορος το αντικρουει πληρως και την βγάζει ψεύτρα αποδεικνυοντας με σφραγισμενο διαβατηριο, εισιτηρια αεροπλανου, φωτογραφιες και βιντεο οτι ο κατηγορουμενος δεν θα μπορουσε να την εχει βιασει καθως την συγκεκριμενη μερα βρισκόταν εκτος Ελλάδος και δεν επεστρεψε παρα 15 μερες μετα το υποτιθεμενο συμβαν.
Ξερεις τι του ειπε το δικαστηριο?
Ε μαλλον η καταγγέλουσα τα μπερδεψε και αλλη μερα θα εννοουσε.
Αποτελεσμα: 30 χρονια καθειρξη πρωτοδικως.
Φυσικα εγινε εφεση.
Στο Εφετειο δεχτηκαν εν μερει οτι μπορει/μαλλον/ισως/ενδεχομενως να ηταν στο εξωτερικο ο κατηγορουμενος τη συγκεκριμενη μερα που κατεθεσε το θυμα αλλα απεφανθησαν οτι ο βιασμος εγινε προφανως σε αλλη μερα και δεν το θυμοταν το θυμα.
Αποτελεσμα: 9 χρονια καθειρξη σε δευτερο βαθμο
Επειδη ομως ολο αυτο ηταν φάρσα πηγανε στον Αρειο Πάγο.
Ο Αρειος Πάγος κανει δεκτη την αναιρεση και διατάζει να ξαναγινει το Εφετειο με αλλη συνθεση εκ νεου.
Αποτέλεσμα: Αθωος ο κατηγορουμενος καθως το Εφετειο δεχτηκε οτι δεν μπορει να εχει διαπραχθει το αδικημα καθως ο φερομενος δράστης ηταν εκτος Ελλάδος τη στιμγη που το θυμα επιμενει οτι εγινε συγκεκριμενη ημερομηνια.
Αυτα πρεπει να εξαλειφθουν πρωτα. Και εκει πρεπει να εστιασει η αναβαθμιση της Δικαιοσυνης.
- hellegennes
Τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ είναι υπέρογκα, γύρω στο 8% του ΑΕΠ, που είναι μάλλον το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.foscilis έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 14:06Δεν είναι "πραγματικός κόσμος" αυτοί που κλέβουν τον ΦΠΑ αλλά υπόκοσμος.Ερμής έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 12:43Δεν έχεις καμια επαφή με τον πραγματικό κόσμο.talaipwros έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 12:41Να ξεκαθαρίσουμε εδω οτι τον ΦΠΑ τον πηρωνει ο πελάτης.
Ο εμπορος που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ, δεν είναι κάποιος που δεν τον πληρώνει στο κράτος αλλα καποιος που τον εκλεψε από τον πελατη και πολυ καλώς θα παει φυλακή αν κριθει οτι ετσι πρεπει να γινει.
Ζεις σε ένα μικρόκοσμο που πιστεύεις πως όλοι κονομάνε απο νοικια, Αν δε τρολάρεις.
Ευχομαι να μη σου γυρισει η πουτάνα η τύχη, ούτε σε εσένα ούτε σε κανέναν που αγαπάς. Ευχομαι να απολαμβανεις οτι έχεις και τώρα για πάντα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ο θείος μου, πολιτικός μηχανικός δημοσίων έργων κόντεψε να χρεοκοπήσει επί Σαμαρά γι' αυτόν τον λόγο. Τελικά την έβγαλε κουτσά-στραβά με τραπεζικό δανεισμό που ακόμη ξεπληρώνει (note: είναι φανατικός ΝΔκράτης).Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 14:29γνωστός μας την έφαγε έτσι και καταστράφηκε σχεδόν.
εμ, του χρωσταγε το κράτος τα άντερα του, εμ του ζήταγε ΦΠΑ, προκαταβολές φόρου κλπ
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Η θα μεινουμε χωρις κομματα ετσι η θα αλλαζουνε ΑΦΜ καθε 2 χρονια.Beria έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 16:33Στα κόμματα που χρωστάνε μισό ΑΕΠ στις τράπεζες να ισχύει η φυλάκιση;Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 13:12τον εκλεψε απο το κρατος, το οποιο τον εχει βαλει να κανει τον εισπρακτορα (αμισθι) και μαλιστα τον χρεωνει υπερογκα για να του επιτρεψει να το κανει.talaipwros έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 12:41Να ξεκαθαρίσουμε εδω οτι τον ΦΠΑ τον πηρωνει ο πελάτης.
Ο εμπορος που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ, δεν είναι κάποιος που δεν τον πληρώνει στο κράτος αλλα καποιος που τον εκλεψε από τον πελατη το κρατος και πολυ καλώς θα παει φυλακή αν κριθει οτι ετσι πρεπει να γινει.
παντως σωστα θα παει φυλακη αν χρωσταει στο κρατος, αλλα σωστο θα ηταν να πηγαινει φυλακη και οποιος χρωσταει σε ιδιωτη. συχνα δε, στον ιδιο ιδιωτη που θα παει φυλακη επειδη δεν εχει να πληρωσει φπα, το οποιο θα πληρωνε αν δεν του χρωστουσαν.
Συμφωνω παντως.
Εγω ξεχασα μια δόση 400 ευρω να πληρωσω μια φορα στο δάνειο και απειλουσαν θεους και δαιμονες να παω να την βάλω σε 24 ωρες και αυτοι χρωστάνε κατι δις και πινουνε φραπέδες με τους τραπεζιτες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Μάντεψε σε ενδεχόμενη περίπτωση σε ποιον θα περάσουν βραχιόλιαGeorge_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 16:38Η θα μεινουμε χωρις κομματα ετσι η θα αλλαζουνε ΑΦΜ καθε 2 χρονια.Beria έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 16:33Στα κόμματα που χρωστάνε μισό ΑΕΠ στις τράπεζες να ισχύει η φυλάκιση;Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 13:12
τον εκλεψε απο το κρατος, το οποιο τον εχει βαλει να κανει τον εισπρακτορα (αμισθι) και μαλιστα τον χρεωνει υπερογκα για να του επιτρεψει να το κανει.
Συμφωνω παντως.
Εγω ξεχασα μια δόση 400 ευρω να πληρωσω μια φορα στο δάνειο και απειλουσαν θεους και δαιμονες να παω να την βάλω σε 24 ωρες και αυτοι χρωστάνε κατι δις και πινουνε φραπέδες με τους τραπεζιτες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- hellegennes
Αν και δεν έχω ψευδαίσθηση ότι θα καταλάβεις, θα σου εξηγήσω γιατί λες μαλακίες.
Το κράτος ζητάει να συμμετέχει σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών, το οποίο αν το δεις έτσι ξαφνικά ακούγεται τέρμα παράλογο. Άλλο "βάζουμε όλοι μαζί λεφτά για κοινό σκοπό" άρα φορολόγηση στα έσοδα και άλλο "αν ανταλλάζετε κάτι μεταξύ σας θέλω κι εγώ μερίδιο". What the fuck?
Αυτό στην πραγματικότητα συμβαίνει για να μην έχουν υψηλότερες φορολογικές κλίμακες αυτοί που βγάζουν χοντρό χρήμα, γιατί αν μια κοινωνία βγάζει συλλογικά 100 νομίσματα και τα 60 τα παίρνουν 50 άτομα από 10 εκατομμύρια πληθυσμό, προφανώς δεν αρκεί μια σχετικά φλατ φορολόγηση στα έσοδα για να χρηματοδοτούνται επαρκώς τα έργα και οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας.
Όταν λοιπόν κάποιος χρεώνει 100 ευρώ, το κράτος λέει ότι θέλει τα Χ απ' αυτά. Ας πούμε ότι το κόστος είναι 50 ευρώ. Αν η επιχείρηση κρατήσει και τα 50, απλά δεν αποδίδει στο κράτος αυτά που ζητάει το κράτος. Δεν συνεπάγεται από πουθενά ότι ο πελάτης ΘΕΛΕΙ να δώσει π.χ. τα 10 απ' αυτά στο κράτος. Το κράτος το θέλει αυτό, όχι απαραίτητα ο πελάτης. Σε κάποιες περιπτώσεις συμφωνούν μαζί και λέει ο έμπορος ότι δεν θα χρεώσει το ποσοστό που είχε υπολογίσει ως ΦΠΑ και σε άλλες περιπτώσεις ο πελάτης λέει ότι θέλει να κρατήσεις εσύ το σύνολο της τιμής.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπα η απόδοση ΦΠΑ δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα που λες ότι είναι γιατί τα έσοδα από ΦΠΑ είναι απίστευτα υψηλά ήδη, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα απόδοσης ΦΠΑ είναι εξαιρετικά περιορισμένο ως ποσοστό στο μέγεθος της οικονομίας και αν πολλές μικρές επιχειρήσεις επιβιώνουν ακριβώς γιατί δεν αποδίδουν ΦΠΑ σημαίνει ότι αυτά τα έσοδα δεν είναι υπερκέρδη και αν δεν υπήρχαν θα έκλειναν τις επιχειρήσεις τους, με συνέπεια την απότομη αύξηση της ανεργίας που δεν θα μπορούσε να απορροφηθεί από πουθενά.
Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι η ποσοστιαία μικρή υποαπόδοση ΦΠΑ από κάποιες επιχειρήσεις συντηρεί ένα μοντέλο οικονομίας που έχουμε σήμερα και αν το θεωρείς μη υγιές μπορεί να έχεις δίκιο (αν και αμβλύνει τις συνέπειες της υπερσυγκέντρωσης χρήματος), αλλά δεν θα μπορούσε να αλλάξει μαγικά σε μια νύχτα χωρίς αλυσιδωτές συνέπειες που θα οδηγούσαν σε πολλαπλασιασμό της ανεργίας και κατάρρευση της αγοράς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
οχι.George_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 14:32Συμψηφισμος δεν παιζει εκει?Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 14:29γνωστός μας την έφαγε έτσι και καταστράφηκε σχεδόν.
εμ, του χρωσταγε το κράτος τα άντερα του, εμ του ζήταγε ΦΠΑ, προκαταβολές φόρου κλπ
Δλδ "Σου χρωσταω 10000, μου χρωστας 6000 π.χ. , πληρωσε 4000 σε δοσεις"
αντιθετως παιζει χρωστας στο δημοσιο; θα πληρωσεις με τοκο και προστιμο. σου χρωσταει, θα στα δωσει οποτε θελει, ατοκα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
αμα χρωστανε, αλλα πληρωνουν δοσεις κανονικα, οχι.Beria έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 16:33Στα κόμματα που χρωστάνε μισό ΑΕΠ στις τράπεζες να ισχύει η φυλάκιση;Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 13:12τον εκλεψε απο το κρατος, το οποιο τον εχει βαλει να κανει τον εισπρακτορα (αμισθι) και μαλιστα τον χρεωνει υπερογκα για να του επιτρεψει να το κανει.talaipwros έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 12:41Να ξεκαθαρίσουμε εδω οτι τον ΦΠΑ τον πηρωνει ο πελάτης.
αμα τα φανε, φυσικα και ναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Και εκεί δεν επεμβαίνει το καραμπουρδέλο η Ευρωπαϊκή "Ένωση". Άμα είναι για τίποτα άλλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξέρει μια χαρά να επιβάλλεται.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Ειναι και το αλλο.Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 17:12αμα χρωστανε, αλλα πληρωνουν δοσεις κανονικα, οχι.Beria έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 16:33Στα κόμματα που χρωστάνε μισό ΑΕΠ στις τράπεζες να ισχύει η φυλάκιση;Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 13:12
τον εκλεψε απο το κρατος, το οποιο τον εχει βαλει να κανει τον εισπρακτορα (αμισθι) και μαλιστα τον χρεωνει υπερογκα για να του επιτρεψει να το κανει.
αμα τα φανε, φυσικα και ναι.
Αμα παρω εγω ενα δάνειο και το πληρωνω και μετα παω να παρω και δευτερο και τριτο κλπ. θα μου πει η τραπεζα "παρ τα @@ μου. Πληρωσε το πρωτο και μετα παρε κι αλλα".
Αυτοι παιρνουν δανεια και τα στακαρουν εκει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
είναι κάτι γκόμενες ξεκάθαρα των πατεράδων τους στο συντηρητικό αμερικανικό τουίτερ που εκπλήσσονται το ίδιο με εσένα.hellegennes έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 17:01
Το κράτος ζητάει να συμμετέχει σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών, το οποίο αν το δεις έτσι ξαφνικά ακούγεται τέρμα παράλογο. Άλλο "βάζουμε όλοι μαζί λεφτά για κοινό σκοπό" άρα φορολόγηση στα έσοδα και άλλο "αν ανταλλάζετε κάτι μεταξύ σας θέλω κι εγώ μερίδιο". What the fuck?
Πεζή πραγματικότητα τώρα: χρέωσες ΦΠΑ στον πελάτη; Αν τον φας, είσαι κλέφτης.
Αν δεν τον χρεώνεις είσαι φοροφυγάς που δεν είναι ακριβώς το ίδιο και δεν αφορά τη συζήτησή μας.
Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να διαβάσω τα υπόλοιπα που έγραψες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 22 Φεβ 2024, 17:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Δεν εκπλήσσομαι, εξηγώ στην αμέσως επόμενη παράγραφο για ποιον λόγο ισχύει αυτό το 100% παράλογο σύστημα.foscilis έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 17:21είναι κάτι γκόμενες ξεκάθαρα των πατεράδων τους στο συντηρητικό αμερικανικό τουίτερ που εκπλήσσονται το ίδιο με εσένα.hellegennes έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 17:01
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 247 Απαντήσεις
- 3212 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
01 Οκτ 2024, 14:00
-