Άλλη μια «δροσερή πνοή Δημοκρατίας»

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Άλλη μια «δροσερή πνοή Δημοκρατίας»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 08 Μαρ 2021, 14:15

foscilis έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:55
Ναύτης έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:40
Μια γυναίκα που ήταν στην πλατεία, με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά
Δεν ήταν με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά, ήταν με την αδερφή της, τον άντρα της αδερφής της, το παιδί της και το ανίψι της. 3 ενήλικες 2 παιδιά, οι ενήλικοι αραχτοί με καφέδες σε παγκάκι. Δεν τίθεται ΚΑΝ υπό συζήτηση ότι παραβίαζαν τα μέτρα. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ δέχτηκαν ΔΥΟ προειδοποιήσεις πριν τους κόψουν πρόστιμο.
ΟΚ, το δέχομαι.
Σε κάθε περίπτωση η μαρτυρία της για το πώς ξεκίνησε το επεισόδιο, αφού το επεισόδιο ξεκίνησε ακριβώς μπροστά της, έχει βαρύνουσα σημασία.
Και να σού πω κι εγώ τι υποθέτω πως έγινε τελικά.
Οι αστυνομικοί πήγαν να τους διώξουν -μετά από καρφωτή- από την πλατεία. Οι άνθρωποι, κατά βάση οικογενειάρχες, αντέδρασαν, και λογικά, αφού όποιος απ' εμάς έχει παιδιά καταλαβαίνει πως δεν μπορείς να τα έχεις μαντρωμένα όλη μέρα, ακόμα και τα ΣΚ.
Κάποια στιγμή έπαιξε φάση authority από κάποιον κοπμπλέξα αστυνομικό, του ύφους: "θα σού δείξω εγώ μωρή κάργια που βγάζεις γλώσσα στο όργανον, θα σε γράψω και πήγαινε να βγάλεις άκρη με τον Χαρδαλιά, παλιοπατσαβούρα". Ακούσαν οι νεαροί από δίπλα (δεν ξέρω αν ήσαν ζεόπουλα, ούτε και μ' ενδιαφέρει), πήγαν (ειρηνικότατα, με τα χέρια στις τσέπες, τηρώντας αποστάσεις και χωρίς να σηκώσουν καν τον τόνο της φωνής τους· αυτό πια το πιστοποιεί το βίντεο) να το παίξουν αλληλέγγυοι, οι αστυνομικοί την είδαν "νόμος και τάξη ρε κωλόπαιδα"και "κοιτάτε τη δουλειά σας ρε μαλακισμένα μη γαμήσω κάνα παιδικό κωλαράκι", οι νεαροί δεν μάσησαν, ο ένας κομπλέξας ράμπο είπε "τώρα θα σε συλλάβω ρε κωλόπαιδο, που δεν κάθεσαι σούζα στην ανωτέρα αρχή", ο νεαρός του είπε κάτι σε "καλά ρε μπάτσε, τρελάθηκες;", και μετά εξαγριώθηκαν οι ράμπο και τον σάπισαν εντελώς αδικαιολόγητα στο ξύλο (διαβάζω, αλλά το μεταφέρω με επιφύλαξη, ότι τού έχουν σπάσει χέρι και πλευρά).
Μετά ξεσηκώθηκε ο κόσμος στην πλατεία, αρχίσανε τις φωνές: "τι κάνετε ρε μαλάκες", οι αστυνομικοί ψιλοχέστηκαν και φώναξαν ενισχύσεις το 3ο τάγμα πεζοναυτών, το ξυλίκι γενικεύτηκε επίσης απρόκλητα και αδικαιολόγητα κατά δικαίων και αδίκων, μετά το νέο κυκλοφόρησε, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους και στα μπαλκόνια, κάνανε 1000 άτομα μια πορεία και αρχίσανε οι μαλάκες να πετάνε δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε όποιον βλέπανε μπροστά τους, ρε δε πα νά 'ναι κι ο παπάς της ενορίας, ακόμα και σε άσχετες γυναίκες που είχαν την ατυχία να είχαν βγει εκείνη την ώρα βόλτα με τα παιδιά τους.
Κάπως έτσι, πάνω-κάτω (εννοείται όχι ακριβώς), νομίζω ότι παίχτηκε όλη η φάση.
Κι αντί να βγει το βράδυ ο υπουργός και να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη για την απαράδεκτη αυτή χρήση άσκοπης και απρόκλητης βίας των αστυνομικών και να διαβεβαιώσει ότι θα γίνει αμέσως ΕΔΕ και οι υπαίτιοι θα πάνε σπίτια τους, βάλανε την Αριστοτελία να λέει ότι αυτοί που έφαγαν το ξυλίκι ήσαν ζέοι και πετάγανε χυδαία τρικάκια για τη Μαρέβα -θα σέβεστε!- και κάτι άλλες πίπες και γκάφες να γελάνε και τα σκυλιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ναύτης την 08 Μαρ 2021, 14:17, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 08 Μαρ 2021, 14:15

alekhine έγραψε:
08 Μαρ 2021, 14:04
Scouser έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:59
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους Ειδικούς Φρουρούς που όλοι το αγνοούν βολικά.
για πες αποψη
Φαντάσου τον χειρότερο ΕΠΟΠ ή ΕΜΘ που είχες στη μονάδα που υπηρέτησες. Τον παίρνεις και του λες βγαίνεις στο δρόμο με αρμοδιότητα να κόβεις πρόστιμα σε κόσμο για παραβίαση του λοκντάουν ή γενικώς για να επιβάλλεις μέτρα δημόσιας τάξης. What can possibly go wrong; Λάβε υπόψη ότι ο ΕΠΟΠ αυτός έχει κατά τεκμήριο καλύτερο επίπεδο από τον μέσο ΕΦ , ΑΚΑ του κόβει περισσότερο, έχει εξαναγκαστεί από το σύστημα να συμπεριφέρεται καλύτερα, είναι σαφώς πιο μαζεμένος ως προς την εξουσία που φαντάζεται πως έχει, περνάει κάθε χρόνο από ψυχολόγο κτλ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Scouser την 08 Μαρ 2021, 14:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 08 Μαρ 2021, 14:15

ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Μαρ 2021, 14:14
under έγραψε:
08 Μαρ 2021, 14:09
Οι απλοι περαστικοι που διαμαρτυρηθηκαν ευγενικα και δημοκρατικα
Επιπλέον, ένας από τους 11 κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δύο μαχαίρια

https://www.kathimerini.gr/society/5612 ... ifthenton/
Αυτό δεν έχει σημασία γιατί όταν ο ματατζής την έπεσε στον αγανακτισμένο γείτονα, δεν το ήξερε.
Αμα δεν το επιβεβαιωσει η επαγγελματιας "κατοικος" δεν μετραει,το ξερω.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

3f3k
Phorum.gr user: letryf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 3f3k » 08 Μαρ 2021, 14:16

Καλα ότι τα ακροδεξια και τα μποτ της ΝΔ θα υποστηρίξουν τους μπάτσους και θα εμπιστευτούν την κυβέρνηση με τα περισσότερα ψέματα ανά πρόταση στην ιστορία της υφηλίου το ξέραμε.
Εδώ πριν 10 ημέρες υπερασπίζονταν τον παιδεραστή και αναρωτιόντουσαν τι έκαναν τα παιδιά σπίτι του.
Βέβαια πριν 2 χρόνια στην συμφωνία των πρεσπών έπεφταν από τα σύνεφα για την βία των μπάτσων και τους λέγαμε επιτέλους είδατε τι εστι μπάτσοι.
Πέρυσι το καλοκαίρι στα νησιά το ίδιο.
Τώρα που τους δίνουν ξεροκόμματα τους γλύφουν και πάλι.

Τίποτε δε πρόκειται να αλλάξει όταν συζητάς με τα γιουσουφάκια. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 08 Μαρ 2021, 14:16

ο Έλληνας Τζορτζ Φλόιντ

Εικόνα
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 08 Μαρ 2021, 14:17

Ναύτης έγραψε:
08 Μαρ 2021, 14:15
Κάποια στιγμή έπαιξε φάση authority από κάποιον κοπμπλέξα αστυνομικό, του ύφους: "θα σού δείξω εγώ μωρή κάργια που βγάζεις γλώσσα στο όργανον, θα σε γράψω και πήγαινε να βγάλεις άκρη με τον Χαρδαλιά, παλιοπατσαβούρα". Ακούσαν οι νεαροί από δίπλα (δεν ξέρω αν ήσαν ζεόπολουλα, ούτε και μ' ενδιαφέρει), πήγαν (ειρηνικότατα, με τα χέρια στις τσέπες, τηρώντας αποστάσεις και χωρίς να σηκώσουν καν τον τόνο της φωνής τους· αυτό πια το πιστοποιεί το βίντεο) να το παίξουν αλληλέγγυοι, οι αστυνομικοί την είδαν "νόμος και τάξη ρε κωλόπαιδα"και "κοιτάτε τη δουλειά σας ρε μαλακισμένα μη γαμήσω κάνα παιδικό κωλαράκι", οι νεαροί δεν μάσησαν, ο ένας κομπλέξας ράμπο είπε "τώρα θα σε συλλάβω ρε κωλόπαιδο, που δεν κάθεσαι σούζα στην ανωτέρα αρχή", ο νεαρός του είπε κάτι σε "καλά ρε μπάτσε, τρελάθηκες;", και μετά εξαγριώθηκαν οι ράμπο και τον σάπισαν εντελώς αδικαιολόγητα στο ξύλο (διαβάζω, αλλά το μεταφέρω με επιφύλαξη, ότι τού έχουν σπάσει χέρι και πλευρά).
Οπως προκυπτει οι ειρηνικοι νεαροι με τα χερια στις τσεπες ειχαν και καποια μαχαιρια επανω τους.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Μαρ 2021, 14:17

vantono έγραψε:
Ας γινει αυτη η ΕΔΕ επιτελους, να μαθουμε περισσοτερες λεπτομέρειες για το τι παίχτηκε. Απο δικές μου καθημερινες εμπειρίες παντως, εγω μεχρι πρότινος εβριζα τους τσεους επειδη ΔΕΝ κανουν τη δουλειά τους, οχι επειδη επιδεικνύουν υπερβόλλοντα ζήλο κάνοντάς την.
Ακριβώς. Ξαφνικά και με αφορμή ακριβώς 1 μπάτσο που βάρεσε κάποιον έχει ξεχυθεί όλο το ελλημπανάτο να μας πείσει ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας τη δεδομένη στιγμή είναι ότι δε μπορούμε να ανασάνουμε από την υπερβολική αυστηρότητα που εφαρμόζονται τα μέτρα.

LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO » 08 Μαρ 2021, 14:18

vantono έγραψε:
Εγω παντως ρε παίδες, κάνω περπάτημα 10χλμ σχεδόν καθημερινα εδω και 3 μηνες εντος κι εκτός δήμου μου μιντλ ξεμιντλ κλασ-ξεκλασ, εχω περάσει απο χιλια-δυο σημεία, πεζοδρόμους και μη, με τρεξιμο-τζογκινγκ, περπατημα, αραγμα σε παγκάκι, μασκα-ξεμασκα, καφέ στο χέρι, ειτε με αθλητικα ειτε με τζιν κτλ, εχω δει και αλλους να αραζουν η να αθλουνται οσο εγω κανω τη βολτα μου, και σε ολα αυτα να περνούν σχεδον καθημερινα τσέοι με μηχανές ή περιπολικά απο μπροστά μας. Εμένα προσωπικά δεν με εχουν σταματήσει όχι να με γκλοπιάσουν, αλλά ούτε εχει πεσει το βλέφαρό τους καν πάνω μου. Και αρκετές φορες με εχουν πετύχει και αμάσκωτο (σε ωρα αθλησης, σε πεζοδρομο). Οπως αντιμετωπιζουν εμενα, ετσι ακριβως εχω δει να αντιμετωπιζουν και τους γυρω μου. Ουτε προστιμα, ουτε καν παρατηρηση. Στημπούτσα τους ολα δηλαδή, δεν σταματάνε καν και δεν ασχολούνται με κανεναν.
Μαλλον μας φοβούνται εμας τους μη νεοσμυρνιώτες, τι να πω.
οι αστυνομικοι στην πλειοψηφια τους ΔΕΝ θελουν να κοβουν προστιμα γιατι εχουν ανθρωπους στο περιβαλλον τους που ξερουν τι τραβαμε 1 χρονο τωρα οικονομικα και ψυχολογικα.

το προβλημα ΔΕΝ ειναι οι αστυνομικοι γενικα, το προβλημα ειναι οτι μεμονομενα περιστατικα εχουν μεινει ατιμωρητα, το damage control ειναι οτι φταιει ο πολακης και τα περιστατικα συνεχιζονται

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 08 Μαρ 2021, 14:19

Ο παρακάτω φιλελεύθερος και μητσοτακικός το 1990-93. Καμία συμπάθεια ως προς τον...αντιεξουσιαστικό χώρο ή τους αριστεριστές.

onlinearkudeas πριν 1 ώρες
7 ψήφοι

eTasos,
πτυσσομενο μεταλικο κλομπ που απαγορευεται,εχει σημασια αυτο.
Επισης λες και μιλανε σε καθυστερημενους,δηθεν αναγνωρισε υποπτο απο προηγουμενο επεισοδιο...
Κατα την συνηθισμενη πρακτικη της ζαρντινιερας και των πρασινων Ωλ Σταρ παπουτσιων που οηδγησαν σε αποζημιωσεις στα θυματα,τις οποιες βεβαια πληρωσαμε ολοι εμεις και οχι οι γουρουνοκεφαλες απο το εφαρπαξ τους.

Το μονο καταγεγραμμενο που προηγηθηκε,ειναι ενας αστυνομικος να λεει σε δικηγορο οτι "ειμαι και εγω δικηγορος της !@#$τανας της μανας σου".Aν στο επομενο αναλογο περιστατικο καποιος δεν ανεχτει τον εμετο που του ξερνανε στα μουτρα και τον στειλει να βρει την δικια του μανα,θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε.

https://www.capital.gr/forum/thread/7079047?page=2

Αυτή είναι η διαφορά γαλαζαίων-βαρύμαγκων με σκεπτόμενους πολίτες ανεξαρτήτως ιδεών ή του τι κόμμα ψηφίζουν.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 08 Μαρ 2021, 14:19

vantono έγραψε:
Εγω παντως ρε παίδες, κάνω περπάτημα 10χλμ σχεδόν καθημερινα εδω και 3 μηνες εντος κι εκτός δήμου μου μιντλ ξεμιντλ κλασ-ξεκλασ, εχω περάσει απο χιλια-δυο σημεία, πεζοδρόμους και μη, με τρεξιμο-τζογκινγκ, περπατημα, αραγμα σε παγκάκι, μασκα-ξεμασκα, καφέ στο χέρι, ειτε με αθλητικα ειτε με τζιν κτλ, εχω δει και αλλους να αραζουν η να αθλουνται οσο εγω κανω τη βολτα μου, και σε ολα αυτα να περνούν σχεδον καθημερινα τσέοι με μηχανές ή περιπολικά απο μπροστά μας. Εμένα προσωπικά δεν με εχουν σταματήσει όχι να με γκλοπιάσουν, αλλά ούτε εχει πεσει το βλέφαρό τους καν πάνω μου. Και αρκετές φορες με εχουν πετύχει και αμάσκωτο (σε ωρα αθλησης, σε πεζοδρομο). Οπως αντιμετωπιζουν εμενα, ετσι ακριβως εχω δει να αντιμετωπιζουν και τους γυρω μου. Ουτε προστιμα, ουτε καν παρατηρηση. Στημπούτσα τους ολα δηλαδή, δεν σταματάνε καν και δεν ασχολούνται με κανεναν.
Μαλλον μας φοβούνται εμας τους μη νεοσμυρνιώτες, τι να πω.

Ας γινει αυτη η ΕΔΕ επιτελους, να μαθουμε περισσοτερες λεπτομέρειες για το τι παίχτηκε. Απο δικές μου καθημερινες εμπειρίες παντως, εγω μεχρι πρότινος εβριζα τους τσεους επειδη ΔΕΝ κανουν τη δουλειά τους, οχι επειδη επιδεικνύουν υπερβόλλοντα ζήλο κάνοντάς την.
Άσε μας ρε νουδουλικό, που θα αμφισβητήσεις τους έμπΥρους καταπιεσμένους, που δεν μπορούν να ανασάνουν. :P:P:P
ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Μαρ 2021, 19:48
foscilis έγραψε:
07 Μαρ 2021, 19:23
argouen έγραψε:
07 Μαρ 2021, 19:07

και ηλικιωμενους βεβαιως βεβαιως διαβασα :g030:
Μωρομανες είχε?
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η απάθεια των περιπατητών. Δεν αναφέρομαι στην πλατεία αλλά περιφερειακά. Στη μέση του δρόμου οι ματατζήδες, να παίρνουν εντολές, να φεύγουν 5-6 δεξιά, 5-6 αριστερά στις παρόδους ενώ στα πεζοδρόμια κυκλοφορούσαν ζευγάρια με καροτσάκια, πιτσιρικάδες με κινητά, άλλοι με σκυλιά... χαλαρά. Όχι, δεν είδα πάθος, θυμό ή αποτροπιασμό για τα ματ. Λες και δεν υπήρχαν ούτε τα ματ ούτε οι οπαδοί. :lol:

Σουρεαλιστική φάση.

Σταμάτησαν οι φωνές και δεν ακούγεται πια ελικόπτερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 08 Μαρ 2021, 14:20

Scouser έγραψε:
alekhine έγραψε:
08 Μαρ 2021, 14:04
Scouser έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:59
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους Ειδικούς Φρουρούς που όλοι το αγνοούν βολικά.
για πες αποψη
Φαντάσου τον χειρότερο ΕΠΟΠ ή ΕΜΘ που είχες στη μονάδα που υπηρέτησες. Τον παίρνεις και του λες βγαίνεις στο δρόμο με αρμοδιότητα να κόβεις πρόστιμα σε κόσμο για παραβίαση του λοκντάουν ή γενικώς για να επιβάλλεις μέτρα δημόσιας τάξης. What can possibly go wrong; Λάβε υπόψη ότι ο ΕΠΟΠ αυτός έχει κατά τεκμήριο καλύτερο επίπεδο από τον μέσο ΕΦ , ΑΚΑ του κόβει περισσότερο, έχει εξαναγκαστεί από το σύστημα να συμπεριφέρεται καλύτερα, είναι σαφώς πιο μαζεμένος ως προς την εξουσία που φαντάζεται πως έχει, περνάει κάθε χρόνο από ψυχολόγο κτλ.
μηπως τους θελουν επιτηδες ντουγανια?
η μηπως οι θεσεις αυτες ειναι για ρουσφετια για οσους εμφανως δεν μπορουν να μπουν καπου αλλου?

ασε που δεν ξερω αν προβλεπεται αν οι ειδικοι φρουροι προβλεπεται να ριχνουν προστιμα για παραβιαση των μετρων
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 08 Μαρ 2021, 14:21

Οδος Μπιζένη Αλέξανδρου τώρα.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 08 Μαρ 2021, 14:24

under έγραψε:
08 Μαρ 2021, 14:17
Ναύτης έγραψε:
Κάποια στιγμή έπαιξε φάση authority από κάποιον κοπμπλέξα αστυνομικό, του ύφους: "θα σού δείξω εγώ μωρή κάργια που βγάζεις γλώσσα στο όργανον, θα σε γράψω και πήγαινε να βγάλεις άκρη με τον Χαρδαλιά, παλιοπατσαβούρα". Ακούσαν οι νεαροί από δίπλα (δεν ξέρω αν ήσαν ζεόπολουλα, ούτε και μ' ενδιαφέρει), πήγαν (ειρηνικότατα, με τα χέρια στις τσέπες, τηρώντας αποστάσεις και χωρίς να σηκώσουν καν τον τόνο της φωνής τους· αυτό πια το πιστοποιεί το βίντεο) να το παίξουν αλληλέγγυοι, οι αστυνομικοί την είδαν "νόμος και τάξη ρε κωλόπαιδα"και "κοιτάτε τη δουλειά σας ρε μαλακισμένα μη γαμήσω κάνα παιδικό κωλαράκι", οι νεαροί δεν μάσησαν, ο ένας κομπλέξας ράμπο είπε "τώρα θα σε συλλάβω ρε κωλόπαιδο, που δεν κάθεσαι σούζα στην ανωτέρα αρχή", ο νεαρός του είπε κάτι σε "καλά ρε μπάτσε, τρελάθηκες;", και μετά εξαγριώθηκαν οι ράμπο και τον σάπισαν εντελώς αδικαιολόγητα στο ξύλο (διαβάζω, αλλά το μεταφέρω με επιφύλαξη, ότι τού έχουν σπάσει χέρι και πλευρά).
Οπως προκυπτει οι ειρηνικοι νεαροι με τα χερια στις τσεπες ειχαν και καποια μαχαιρια επανω τους.
Οπωσδήποτε! :lol:

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Μαρ 2021, 14:26

Ναύτης έγραψε:

Οι αστυνομικοί πήγαν να τους διώξουν -μετά από καρφωτή- από την πλατεία. Οι άνθρωποι, κατά βάση οικογενειάρχες, αντέδρασαν, και λογικά, αφού όποιος απ' εμάς έχει παιδιά καταλαβαίνει πως δεν μπορείς να τα έχεις μαντρωμένα όλη μέρα, ακόμα και τα ΣΚ.
Όχι δεν αντέδρασαν λογικά. Αντέδρασαν παράλογα.
Κάποια στιγμή έπαιξε φάση authority από κάποιον κοπμπλέξα αστυνομικό, του ύφους: "θα σού δείξω εγώ μωρή κάργια που βγάζεις γλώσσα στο όργανον, θα σε γράψω και πήγαινε να βγάλεις άκρη με τον Χαρδαλιά, παλιοπατσαβούρα". Ακούσαν οι νεαροί από δίπλα (δεν ξέρω αν ήσαν ζεόπουλα, ούτε και μ' ενδιαφέρει), πήγαν (ειρηνικότατα, με τα χέρια στις τσέπες, τηρώντας αποστάσεις και χωρίς να σηκώσουν καν τον τόνο της φωνής τους· αυτό πια το πιστοποιεί το βίντεο) να το παίξουν αλληλέγγυοι
Το βίντεο ξεκινάει με έναν από αυτούς ακινητοποιημένο στο πάτωμα. Δεν ξέρω τι έγινε πριν. Αλλά κι εγώ από αυτή τη χώρα είμαι και αμφιβάλλω ΠΑΡΑ πολύ ότι όλα αυτά έγιναν ευγενικά και με χαμηλούς τόνους. Στο βίντεο άλλωστε ακούγεται μια χοντρή να γκαρίζει και διάφοροι άλλοι να βρίζουν. Εν πάση περιπτώσει είναι όντως εντελώς αψυχολόγητος και καταχρηστικός ο τρόπος που ξαφνικά αυτός με το μαρκούτσι ορμάει στον τύπο.
οι αστυνομικοί την είδαν "νόμος και τάξη ρε κωλόπαιδα"και "κοιτάτε τη δουλειά σας ρε μαλακισμένα μη γαμήσω κάνα παιδικό κωλαράκι", οι νεαροί δεν μάσησαν, ο ένας κομπλέξας ράμπο είπε "τώρα θα σε συλλάβω ρε κωλόπαιδο, που δεν κάθεσαι σούζα στην ανωτέρα αρχή", ο νεαρός του είπε κάτι σε "καλά ρε μπάτσε, τρελάθηκες;", και μετά εξαγριώθηκαν οι ράμπο και τον σάπισαν εντελώς αδικαιολόγητα στο ξύλο (διαβάζω, αλλά το μεταφέρω με επιφύλαξη, ότι τού έχουν σπάσει χέρι και πλευρά).
Μετά ξεσηκώθηκε ο κόσμος στην πλατεία, αρχίσανε τις φωνές: "τι κάνετε ρε μαλάκες", οι αστυνομικοί ψιλοχέστηκαν και φώναξαν ενισχύσεις το 3ο τάγμα πεζοναυτών, το ξυλίκι γενικεύτηκε επίσης απρόκλητα και αδικαιολόγητα κατά δικαίων και αδίκων, μετά το νέο κυκλοφόρησε, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους και στα μπαλκόνια, κάνανε 1000 άτομα μια πορεία και αρχίσανε οι μαλάκες να πετάνε δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε όποιον βλέπανε μπροστά τους, ρε δε πα νά 'ναι κι ο παπάς της ενορίας, ακόμα και σε άσχετες γυναίκες που είχαν την ατυχία να είχαν βγει εκείνη την ώρα βόλτα με τα παιδιά τους.
Κάπως έτσι, πάνω-κάτω (εννοείται όχι ακριβώς), νομίζω ότι παίχτηκε όλη η φάση.
Η διαφορά μας είναι ότι ενώ προφανώς θεωρώ αδικαιολόγητο το ξύλο δε θεωρώ καθόλου αδικαιολόγητο η ανυπακοή στο νόμο να αντιμετωπιστεί με συντριπτικά κλιμακωμένο τρόπο από το κράτος. Ναι, ΠΡΕΠΕΙ να φοβάσαι ότι αν κάνεις μαγκιές σε ένα μπάτσο το επόμενο δευτερόλεπτο θα έχεις εκατό μπάτσους στο ίδιο σημείο και ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις ότι αν ανταπαντήσεις με διαδήλωση θα απαντήσουν με κρότου λάμψης και ελικόπτερα.
Κι αντί να βγει το βράδυ ο υπουργός και να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη για την απαράδεκτη αυτή χρήση άσκοπης και απρόκλητης βίας των αστυνομικών και να διαβεβαιώσει ότι θα γίνει αμέσως ΕΔΕ και οι υπαίτιοι θα πάνε σπίτια τους, βάλανε την Αριστοτελία να λέει ότι αυτοί που έφαγαν το ξυλίκι ήσαν ζέοι και πετάγανε χυδαία τρικάκια για τη Μαρέβα -θα σέβεστε!- και κάτι άλλες πίπες και γκάφες να γελάνε και τα σκυλιά.
Συμφωνώ εν μέρει, είναι γελοία η γραμμή που ακολούθησαν και πρέπει όντως να ερευνηθεί ο ΕΝΑΣ μπάτσος που έδειρε. Δε συμφωνώ ότι ήταν απρόκλητη η κλιμάκωση. Όποιος παρακινεί σε εξέγερση (και μάλιστα με αφορμή αντικοινωνικές μικροπαραβάσεις όχι κανένα ιερό και όσιο) να περιμένει και αλυπητη κρατική καταστολή.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 08 Μαρ 2021, 14:27

Η άλλη λέει πως οι περαστικοί ήταν απαθείς. Είναι που επιτέθηκαν 30 άτομα στην αστυνομία :D

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών