ΟΚ, το δέχομαι.foscilis έγραψε: ↑08 Μαρ 2021, 13:55Δεν ήταν με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά, ήταν με την αδερφή της, τον άντρα της αδερφής της, το παιδί της και το ανίψι της. 3 ενήλικες 2 παιδιά, οι ενήλικοι αραχτοί με καφέδες σε παγκάκι. Δεν τίθεται ΚΑΝ υπό συζήτηση ότι παραβίαζαν τα μέτρα. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ δέχτηκαν ΔΥΟ προειδοποιήσεις πριν τους κόψουν πρόστιμο.
Σε κάθε περίπτωση η μαρτυρία της για το πώς ξεκίνησε το επεισόδιο, αφού το επεισόδιο ξεκίνησε ακριβώς μπροστά της, έχει βαρύνουσα σημασία.
Και να σού πω κι εγώ τι υποθέτω πως έγινε τελικά.
Οι αστυνομικοί πήγαν να τους διώξουν -μετά από καρφωτή- από την πλατεία. Οι άνθρωποι, κατά βάση οικογενειάρχες, αντέδρασαν, και λογικά, αφού όποιος απ' εμάς έχει παιδιά καταλαβαίνει πως δεν μπορείς να τα έχεις μαντρωμένα όλη μέρα, ακόμα και τα ΣΚ.
Κάποια στιγμή έπαιξε φάση authority από κάποιον κοπμπλέξα αστυνομικό, του ύφους: "θα σού δείξω εγώ μωρή κάργια που βγάζεις γλώσσα στο όργανον, θα σε γράψω και πήγαινε να βγάλεις άκρη με τον Χαρδαλιά, παλιοπατσαβούρα". Ακούσαν οι νεαροί από δίπλα (δεν ξέρω αν ήσαν ζεόπουλα, ούτε και μ' ενδιαφέρει), πήγαν (ειρηνικότατα, με τα χέρια στις τσέπες, τηρώντας αποστάσεις και χωρίς να σηκώσουν καν τον τόνο της φωνής τους· αυτό πια το πιστοποιεί το βίντεο) να το παίξουν αλληλέγγυοι, οι αστυνομικοί την είδαν "νόμος και τάξη ρε κωλόπαιδα"και "κοιτάτε τη δουλειά σας ρε μαλακισμένα μη γαμήσω κάνα παιδικό κωλαράκι", οι νεαροί δεν μάσησαν, ο ένας κομπλέξας ράμπο είπε "τώρα θα σε συλλάβω ρε κωλόπαιδο, που δεν κάθεσαι σούζα στην ανωτέρα αρχή", ο νεαρός του είπε κάτι σε "καλά ρε μπάτσε, τρελάθηκες;", και μετά εξαγριώθηκαν οι ράμπο και τον σάπισαν εντελώς αδικαιολόγητα στο ξύλο (διαβάζω, αλλά το μεταφέρω με επιφύλαξη, ότι τού έχουν σπάσει χέρι και πλευρά).
Μετά ξεσηκώθηκε ο κόσμος στην πλατεία, αρχίσανε τις φωνές: "τι κάνετε ρε μαλάκες", οι αστυνομικοί ψιλοχέστηκαν και φώναξαν ενισχύσεις το 3ο τάγμα πεζοναυτών, το ξυλίκι γενικεύτηκε επίσης απρόκλητα και αδικαιολόγητα κατά δικαίων και αδίκων, μετά το νέο κυκλοφόρησε, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους και στα μπαλκόνια, κάνανε 1000 άτομα μια πορεία και αρχίσανε οι μαλάκες να πετάνε δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε όποιον βλέπανε μπροστά τους, ρε δε πα νά 'ναι κι ο παπάς της ενορίας, ακόμα και σε άσχετες γυναίκες που είχαν την ατυχία να είχαν βγει εκείνη την ώρα βόλτα με τα παιδιά τους.
Κάπως έτσι, πάνω-κάτω (εννοείται όχι ακριβώς), νομίζω ότι παίχτηκε όλη η φάση.
Κι αντί να βγει το βράδυ ο υπουργός και να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη για την απαράδεκτη αυτή χρήση άσκοπης και απρόκλητης βίας των αστυνομικών και να διαβεβαιώσει ότι θα γίνει αμέσως ΕΔΕ και οι υπαίτιοι θα πάνε σπίτια τους, βάλανε την Αριστοτελία να λέει ότι αυτοί που έφαγαν το ξυλίκι ήσαν ζέοι και πετάγανε χυδαία τρικάκια για τη Μαρέβα -θα σέβεστε!- και κάτι άλλες πίπες και γκάφες να γελάνε και τα σκυλιά.