Σου φαίνεται αδιανόητο διότι εσφαλμένα υποθέσεις πως υπάρχει ένα «μπλοκ 27 χωρών». Ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει μια Γερμανία, τα τσιράκια, και δυο-τρεις γονατισμένοι που κρύβουν τον σβέρκο τους.Nero έγραψε: ↑05 Μαρ 2020, 22:30μου φαίνεται αδιανόητο ένα μπλοκ 27 χωρών, αρκετές απο τις οποίες ανήκουν στις πιο πλούσιες/ισχυρές στον κόσμο, έστω και σε τόσο χαλαρή και ετερόκλητη ένωση, να μην μπορεί να βρει ένα τρόπο να αντιμετωπίσει ένα τούρκο μπαστουνόβλαχο που τις έχει βάλει κάτω και τις ξεζουμίζει και η μόνη λύση που υιοθετούν είναι να του δίνουν κάθε τόσο φόρο υποτελείας και χρηματοδοτούν παράλληλα όλες τις πολεμικές του επιχειρήσεις, και με λεφτά και με όπλα. Αν είναι δυνατόν....
500 μύρια δίνει η κομισιόν για το προσφυγικό
- Λίνο Βεντούρα
Re: 500 μύρια δίνει η κομισιόν για το προσφυγικό
από ότι κατάλαβα το δεχτήκαμε και εμείς.
Τελικά ότι και να κάνει η Τουρκία θα την χαιδεύουν .Για μένα δεν έπρεπε η Ελλάδα να συμφωνήσει εκτός και αν εβγαινε η Τουρκία και έλεγε ότι αποκαθιστά την φύλαξη των δικών της συνόρων (όχι ότι θα το έκανε για Τούρκους μιλάμε)
Πάντως η ΕΕ αντί να συμαζεύει τον Ερντο τον αποθρασύνει περισσότερο.
Τελικά ότι και να κάνει η Τουρκία θα την χαιδεύουν .Για μένα δεν έπρεπε η Ελλάδα να συμφωνήσει εκτός και αν εβγαινε η Τουρκία και έλεγε ότι αποκαθιστά την φύλαξη των δικών της συνόρων (όχι ότι θα το έκανε για Τούρκους μιλάμε)
Πάντως η ΕΕ αντί να συμαζεύει τον Ερντο τον αποθρασύνει περισσότερο.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Να μια ψύχραιμη φωνή.
- Μαυροβασίλης
μες την καύλα οι νοταράδες, βλέπω 

Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Νοταράδες οι σκληροί υπερασπιστές της ευρωπαϊκής πολιτικής ως προοπτική για τη χώρα;
- Μαυροβασίλης
οι φεντεραλιστές είναι με υπογλώσια πλην 1-2 ντηλούζιοναλ που προσφέρουν την εκδοχή της ανατολικορωμαικής διπλωματίας ως ερμηνεία
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
και του ποντικα που έχει ρίξει εξαφανιζόλΜαυροβασίλης έγραψε: ↑06 Μαρ 2020, 09:01οι φεντεραλιστές είναι με υπογλώσια πλην 1-2 ντηλούζιοναλ που προσφέρουν την εκδοχή της ανατολικορωμαικής διπλωματίας ως ερμηνεία

Τον έχουν ρημάξει στους κόλαφους τον Ερντογάν και η Ύπατη Αρμοστεία για τους ευάλωτους σουλτάνους τηρεί σιγήν ιχθύος.
Αίσχος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
1204 μΧDwarven Blacksmith έγραψε: ↑06 Μαρ 2020, 01:06
Είναι όντως η κλασική αυτοκρατορικη τακτική, όμως αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι για το αν είναι δύναμη ή αδυναμία. Η Ρώμη ας πούμε έπαιζε συνέχεια αυτό το παιχνίδι, οι βάρβαροι συνέχεια κάνανε Ερντογανιες (ο Μιθριδάτης π.χ. που λέγαμε, αλλά και οι Γαλατες έκαναν πολύ χοντρές πουστιες άμα σκεφτώ θα μου έρθουν κι άλλα), αλλά κάποια στιγμή ερχόταν και η ώρα που χρειαζόταν μια μίνι γενοκτονία και επίσημη προσάρτηση για να στρώσουν.
Το ερώτημα είναι σε τι φάση είμαστε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Έλα φίλε μου, καλημέρα.
Δεν ξέρω τι φταίει ο κουλης για το ότι η Γερμανία γουστάρει να κάνει συνεχές και ανελέητο ριμμινγκ στον Σουλτάνο. Ακούστηκε και η απόψη για τακτική ανατολικής αυτοκρατορία που χρημάτιζε βαρβάρους για να μην της τα πρήζουν. Όλα έχουν σχολιαστεί σε τούτο το νήμα, τι άλλο να ειπωθεί;
Ο ερντο απλά μας έκανε και εμάς ένα δώρο : 700€ μύρια για φράχτες, μισθούς στα σώματα ασφαλείας, εξοπλισμό αποτροπής, κτλ, αλλαγή νομοθεσίας - αντικίνητρα να μείνουν εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, και φυσικά πετύχαμε τεραστιου μεγέθους αποτροπή στον Έβρο. Θα έχει διάρκεια; ναι... Θα αντέξουμε; δεν ξέρω. Μέχρι στιγμής έγινε ο, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει πάντως.
εγω δεν καταλαβαινω γιατι να εξαιρεθουν τα πυρηνικα. και γιατι να μην εξαιρεθουν τα τανκ η τα ντουφεκια;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Στη φάση που η Γαλλία δεν μπορεί να περάσει τις πολιτικές της στην ΕΕ;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑06 Μαρ 2020, 01:06Είναι όντως η κλασική αυτοκρατορικη τακτική, όμως αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι για το αν είναι δύναμη ή αδυναμία. Η Ρώμη ας πούμε έπαιζε συνέχεια αυτό το παιχνίδι, οι βάρβαροι συνέχεια κάνανε Ερντογανιες (ο Μιθριδάτης π.χ. που λέγαμε, αλλά και οι Γαλατες έκαναν πολύ χοντρές πουστιες άμα σκεφτώ θα μου έρθουν κι άλλα), αλλά κάποια στιγμή ερχόταν και η ώρα που χρειαζόταν μια μίνι γενοκτονία και επίσημη προσάρτηση για να στρώσουν.Nero έγραψε: ↑06 Μαρ 2020, 00:59Δηλαδή λες ότι όχι μόνο δεν είναι δείγμα αδυναμίας, αλλά είναι η κλασική αυτοκρατορική του να ρίχνεις ένα ψίχουλο στους βαρβάρους κάθε φορά που χτυπάνε την πόρτα για να πάνε σπίτι του ήσυχα;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑06 Μαρ 2020, 00:55
Γιατί έχει τη λογική του που είναι πιο παλιά. Η λογική είναι γιατί να μπαίνουμε σε διλληματα στα δικά μας σύνορα ενώ μπορούμε να κάνουμε outsource τη δουλειά στη Γειτονιά, δωροδοκώντας διάφορους μυστηριους σε Λιβύη και Τουρκία για να μαζεύουν αυτοί τα χοντρά.
Το θέμα είναι ότι τα client tribes είναι υπερβολικά αναξιόπιστα και πονηρά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι και τα bribes είναι σχετικά μικροσκοπικά. Οπότε δεν έχει απορριφθεί ακόμα.
Το ερώτημα είναι σε τι φάση είμαστε.
Στη φάση που η Γερμανία κάνει ο,τι γουστάρει;
Κάπου εκεί,νομιζω
Aριστοτελης έγραψε: ↑21 Μαρ 2020, 02:32Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
-
Η ρήτρα μη διάσωσης χρεοκοπημένων μπανανιών (no bailout) εισήχθει απο τον Κόλ για να αφήσει η Γερμανία το μάρκο. Εάν καγκελάριος το 2010 συνέχιζε να είναι ο Χέλμουτ, είχες την δραχμή στην τσέπη σε χρόνο dt με τους ολλανδούς-αυστριακούς-βέλγους να του δίνουν συγχαρητήρια που σεβάστηκε τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Η Ελλάδα δεν εκδιώχθηκε απο την ευρωζώνη επειδή ακριβώς η Μέρκελ παρέα με τους άλλους της γερμανικής πολιτικής σκηνής άγεται και φέρεται.
Μήν τα θέλουμε όλα δικά μας.
Μπορεί. Ωστόσο αυτό το πράγμα στο οποίο εξελίσσεται ή ΕΕ κουράζει και απέχει πολύ από το να είναι λειτουργικό.likosmokeses έγραψε: ↑06 Μαρ 2020, 10:40
Η ρήτρα μη διάσωσης χρεοκοπημένων μπανανιών (no bailout) εισήχθει απο τον Κόλ για να αφήσει η Γερμανία το μάρκο. Εάν καγκελάριος το 2010 συνέχιζε να είναι ο Χέλμουτ, είχες την δραχμή στην τσέπη σε χρόνο dt με τους ολλανδούς-αυστριακούς-βέλγους να του δίνουν συγχαρητήρια που σεβάστηκε τους ευρωπαϊκούς κανόνες
Η Ελλάδα δεν εκδιώχθηκε απο την ευρωζώνη επειδή ακριβώς η Μέρκελ παρέα με τους άλλους της γερμανικής πολιτικής σκηνής άγεται και φέρεται.
Μήν τα θέλουμε όλα δικά μας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση 100 μύρια αποζημίωση στη Hellenic train?
από Kauldron » 01 Μαρ 2024, 17:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 631 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από esu
02 Μαρ 2024, 01:59
-
-
-
Νέα δημοσίευση 31 μύρια επιχορήγηση του Μητσοτάκη στον άντρα της Φον Ντερ Λάιεν.
από Kauldron » 27 Ιαν 2024, 11:59 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 267 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
27 Ιαν 2024, 13:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση O σύζυγος της Κεραμέως διέγραψε πρόστιμο 30 μύρια κατά της Νεστλέ.
από Kauldron » 19 Απρ 2025, 14:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 24 Απαντήσεις
- 595 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
19 Απρ 2025, 21:15
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΚΚΕ: Ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ με χρηματοδότηση της ΕΕ για το προσφυγικό
από Sol » 19 Ιουν 2023, 02:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 10 Απαντήσεις
- 419 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
31 Ιαν 2024, 12:20
-