με απογοητευσες τωρα!Βινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 18:00μπορει και ναναι
Εσεις οι Μαιμουδονες φημιζεστε για την ανωτεροτητα σας,εχετε δωσει τα φωτα σας στο δυτικο πολιτισμο,κριμα ειναι τωρα να μας το στερειτε.
με απογοητευσες τωρα!Βινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 18:00μπορει και ναναι
χασαμε την ουσια,στοπ.Saliveros έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 18:57Για την ακρίβεια, εκτός των Dvořák, Smetana και Janáček, είχαν και τους Johann Stamitz, Antonio Rosetti, Václav Tomášek, Josef Suk, Bohuslav Martinů, Rafael Kubelík, που ίσως να μη τους ξέρει η μάνα τους ή εσύ, τους ξέρει όμως όλος ο υπόλοιπος κόσμος.Thor έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 17:41φανταζομαι ολες οι χωρες μπορουν να παραθεσουν αναλογες λιστες,το θεμα ειναι,τους ξερει η μανας τους ολους αυτους;Leporello έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 17:24
Οχι ακριβώς. Αυτούς:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Czech_composers
(εντάξει, δεν συγκρίνονται με τον Nikolaos Karvelas & Stylianos Kazantzidis της δικής μας λίστας, αλλά δεν είναι και του πεταματού).
Να σου πω, οι αναρχικοί - αντιφά και λοιποί αντισυστημικοί, τα έχουν όντως μπερδέψει γιατί συνεχίζουν να αναφέρουν τις λέξεις "πατρώα", "πρόγονοι" κλπ επειδή τις θεωρούν κατιτίς το αντιχριστιανικόν, ανεξάρτητον και λεφτερόβουλον γενικώς αλλά κατά βάθος -και επιφάνεια- είναι από τους πιο σθεναρούς υπερασπιστές των οικογενειακών θεσμών, γιατί τους θεωρούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ταυτότητας/καταξίωσης ενός ανθρώπου. Υποθέτω ότι η ύψιστη καταξίωση της συγκεκριμένης ταυτότητας θα υπάρξει μόνον όταν ένα γκέι ζευγάρι βιώσει την τιμή και δόξα της καθωσπρέπει συντροφικότητας εντός της μητρόπολης Αθηνών ή του Άγιου Πέτρου της Ρώμης.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:19Να σου πω, οι αναρχικοί - αντιφά και λοιποί αντισυστημικοί, τα έχουν όντως μπερδέψει γιατί συνεχίζουν να αναφέρουν τις λέξεις "πατρώα", "πρόγονοι" κλπ επειδή τις θεωρούν κατιτίς το αντιχριστιανικόν, ανεξάρτητον και λεφτερόβουλον γενικώς αλλά κατά βάθος -και επιφάνεια- είναι από τους πιο σθεναρούς υπερασπιστές των οικογενειακών θεσμών, γιατί τους θεωρούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ταυτότητας/καταξίωσης ενός ανθρώπου. Υποθέτω ότι η ύψιστη καταξίωση της συγκεκριμένης ταυτότητας θα υπάρξει μόνον όταν ένα γκέι ζευγάρι βιώσει την τιμή και δόξα της καθωσπρέπει συντροφικότητας εντός της μητρόπολης Αθηνών ή του Άγιου Πέτρου της Ρώμης.
"Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος.
Αυτό που θέλω ν’ αφήσω πίσω μου είναι ένα καμένο κάστρο. Τίποτ’ άλλο δε θέλω ν’ αφήσω."
Ξεκινάς με αναρχικούς και αντίφα(θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιοι είναι αυτοί οι λοιποί) προχωράς να θεωρήσεις ως δεδομένο έναν αυθαίρετο ισχυρισμό,ότι οι παραπάνω χρησιμοποιούν συχνά λέξεις όπως "πατρώα" και "πρόγονοι" και ολοκληρώνεις τον αχυράνθροπο με μια αυθαίρετη ερμηνεία για τις αιτίες του αυθαίρετου ισχυρισμού και καταλήγεις στους γκέι. Τον στάμο τι τον έχεις?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:19Να σου πω, οι αναρχικοί - αντιφά και λοιποί αντισυστημικοί, τα έχουν όντως μπερδέψει γιατί συνεχίζουν να αναφέρουν τις λέξεις "πατρώα", "πρόγονοι" κλπ επειδή τις θεωρούν κατιτίς το αντιχριστιανικόν, ανεξάρτητον και λεφτερόβουλον γενικώς αλλά κατά βάθος -και επιφάνεια- είναι από τους πιο σθεναρούς υπερασπιστές των οικογενειακών θεσμών, γιατί τους θεωρούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ταυτότητας/καταξίωσης ενός ανθρώπου. Υποθέτω ότι η ύψιστη καταξίωση της συγκεκριμένης ταυτότητας θα υπάρξει μόνον όταν ένα γκέι ζευγάρι βιώσει την τιμή και δόξα της καθωσπρέπει συντροφικότητας εντός της μητρόπολης Αθηνών ή του Άγιου Πέτρου της Ρώμης.
Για την ευαισθητοποιημένη αυτή κατηγορία και τους ακάματους αντιοικογενειακούς αλληλέγγυους προτείνω τον όρο "Γονεϊκή Οικογενειακή Θρησκεία" (στο ίδιο πλαίσιο καθιέρωσης του όρου τεκνοθεσία αντί υιοθεσίας) γιατί είναι πιο συμβατή με την ψαγμένη κοσμοθέαση τους. Το "πατρώα" είναι σεξιστικός, ρατσιστικός και συντηρητικός όρος.
Όσο για τους μαρξιστές δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ακριβώς πρεσβεύουν σήμερα. Βάσει λεχθέντων και πεπραγμένων, θεωρώ τον όρο "μαρξιστής" έναν σχεδόν μεταφυσικό όρο, που αντιλαμβάνονται μόνον οι μυημένοι.
Από τα lidl ψώνιζαν οι "πραγματικοί ρωμαίοι" πριν ψωνίσουν από τους Έλληνες.Yochanan έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 13:27αυτο ειναι μια πολύ καλή ερώτηση (η δεύτερη πρόταση) και ομολογω δεν το ειχα σκεφτει ετσι ποτε. Για την τριτη προταση/θεση επιφυλάσσομαι καθως μου φαινεται τραβηγμένη ετσι οπως ειναι διατυπωμενη. Προσωπικα θεωρω το σχισμα ως εκφραση της πολιτισμικης διαφορας μεταξυ ελληνοφωνου και λατινοφωνου ρωμαικου κοσμου - αυτο ναι. Αλλα οχι οτι οι αλλοι ηταν οι πραγματικοι ρωμαιοι και εμεις τιποτε απο τα Lidl
Αν θεωρείς τον ισχυρισμό μου αυθαίρετο, δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία αναζήτησης για να υποστηρίξω αυτό που έγραψα. Τεμπέλα γαρ.Nero έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:37Ξεκινάς με αναρχικούς και αντίφα(θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιοι είναι αυτοί οι λοιποί) προχωράς να θεωρήσεις ως δεδομένο έναν αυθαίρετο ισχυρισμό,ότι οι παραπάνω χρησιμοποιούν συχνά λέξεις όπως "πατρώα" και "πρόγονοι" και ολοκληρώνεις τον αχυράνθροπο με μια αυθαίρετη ερμηνεία για τις αιτίες του αυθαίρετου ισχυρισμού και καταλήγεις στους γκέι. Τον στάμο τι τον έχεις?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:19Να σου πω, οι αναρχικοί - αντιφά και λοιποί αντισυστημικοί, τα έχουν όντως μπερδέψει γιατί συνεχίζουν να αναφέρουν τις λέξεις "πατρώα", "πρόγονοι" κλπ επειδή τις θεωρούν κατιτίς το αντιχριστιανικόν, ανεξάρτητον και λεφτερόβουλον γενικώς αλλά κατά βάθος -και επιφάνεια- είναι από τους πιο σθεναρούς υπερασπιστές των οικογενειακών θεσμών, γιατί τους θεωρούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ταυτότητας/καταξίωσης ενός ανθρώπου. Υποθέτω ότι η ύψιστη καταξίωση της συγκεκριμένης ταυτότητας θα υπάρξει μόνον όταν ένα γκέι ζευγάρι βιώσει την τιμή και δόξα της καθωσπρέπει συντροφικότητας εντός της μητρόπολης Αθηνών ή του Άγιου Πέτρου της Ρώμης.
Για την ευαισθητοποιημένη αυτή κατηγορία και τους ακάματους αντιοικογενειακούς αλληλέγγυους προτείνω τον όρο "Γονεϊκή Οικογενειακή Θρησκεία" (στο ίδιο πλαίσιο καθιέρωσης του όρου τεκνοθεσία αντί υιοθεσίας) γιατί είναι πιο συμβατή με την ψαγμένη κοσμοθέαση τους. Το "πατρώα" είναι σεξιστικός, ρατσιστικός και συντηρητικός όρος.
Όσο για τους μαρξιστές δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ακριβώς πρεσβεύουν σήμερα. Βάσει λεχθέντων και πεπραγμένων, θεωρώ τον όρο "μαρξιστής" έναν σχεδόν μεταφυσικό όρο, που αντιλαμβάνονται μόνον οι μυημένοι.
όχι, κυρίες κύριοι, όχι και πάλι όχι
Όχι, δεν ξεκίνησαν από αυτόν.omg kai 3 lol έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:27ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:19Να σου πω, οι αναρχικοί - αντιφά και λοιποί αντισυστημικοί, τα έχουν όντως μπερδέψει γιατί συνεχίζουν να αναφέρουν τις λέξεις "πατρώα", "πρόγονοι" κλπ επειδή τις θεωρούν κατιτίς το αντιχριστιανικόν, ανεξάρτητον και λεφτερόβουλον γενικώς αλλά κατά βάθος -και επιφάνεια- είναι από τους πιο σθεναρούς υπερασπιστές των οικογενειακών θεσμών, γιατί τους θεωρούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ταυτότητας/καταξίωσης ενός ανθρώπου. Υποθέτω ότι η ύψιστη καταξίωση της συγκεκριμένης ταυτότητας θα υπάρξει μόνον όταν ένα γκέι ζευγάρι βιώσει την τιμή και δόξα της καθωσπρέπει συντροφικότητας εντός της μητρόπολης Αθηνών ή του Άγιου Πέτρου της Ρώμης."Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος.
Αυτό που θέλω ν’ αφήσω πίσω μου είναι ένα καμένο κάστρο. Τίποτ’ άλλο δε θέλω ν’ αφήσω."
απο αυτον ξεκινησαν ολα γαλη μου αυτος εριξε τον σπορο...
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:58Όχι, δεν ξεκίνησαν από αυτόν.omg kai 3 lol έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:27ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:19Να σου πω, οι αναρχικοί - αντιφά και λοιποί αντισυστημικοί, τα έχουν όντως μπερδέψει γιατί συνεχίζουν να αναφέρουν τις λέξεις "πατρώα", "πρόγονοι" κλπ επειδή τις θεωρούν κατιτίς το αντιχριστιανικόν, ανεξάρτητον και λεφτερόβουλον γενικώς αλλά κατά βάθος -και επιφάνεια- είναι από τους πιο σθεναρούς υπερασπιστές των οικογενειακών θεσμών, γιατί τους θεωρούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ταυτότητας/καταξίωσης ενός ανθρώπου. Υποθέτω ότι η ύψιστη καταξίωση της συγκεκριμένης ταυτότητας θα υπάρξει μόνον όταν ένα γκέι ζευγάρι βιώσει την τιμή και δόξα της καθωσπρέπει συντροφικότητας εντός της μητρόπολης Αθηνών ή του Άγιου Πέτρου της Ρώμης."Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος.
απο αυτον ξεκινησαν ολα γαλη μου αυτος εριξε τον σπορο...
Στο συγκεκριμένο "φουρτούνιασμα" (στην έκφραση και το πάθος) τον σπόρο τον έριξε ο Νίτσε.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Καζαντζάκης προσέγγισε πιο γρήγορα τις δικές του ρίζες μέσω Νίτσε (που πήρε τον δικό του σπόρο από την αρχαία Ελλάδα). Κύκλος.
Μου αρέσει ο τρόπος που προσπαθείς να δείξεις τα πράγματα.omg kai 3 lol έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 17:14ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:58Όχι, δεν ξεκίνησαν από αυτόν.
Στο συγκεκριμένο "φουρτούνιασμα" (στην έκφραση και το πάθος) τον σπόρο τον έριξε ο Νίτσε.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Καζαντζάκης προσέγγισε πιο γρήγορα τις δικές του ρίζες μέσω Νίτσε (που πήρε τον δικό του σπόρο από την αρχαία Ελλάδα). Κύκλος.
βασικα ουτε απο τον Νιτσε ξεκινησε ουτε απο τους αρχαιους ελληνες, κι ουτε χρειαζοταν περισσοτερη ακριβεια πανω σε αυτο, απλα ηθελα να σου δειξω οτι υπαρχουν πολυ περισσοτερα ατομα που σκεφτονται ελευθερα χωρις απαραιτητα να μπαινουν στα μειοψηφικα καλουπια που εσυ εντελως αυθαιρετα και καταχρηστικα επιλεγεις να βαζεις..
αλλα κατα τα αλλα μαρεσει που εστιασες μονο σε αυτο
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 17:40Μου αρέσει ο τρόπος που προσπαθείς να δείξεις τα πράγματα.omg kai 3 lol έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 17:14ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 16:58
Όχι, δεν ξεκίνησαν από αυτόν.
βασικα ουτε απο τον Νιτσε ξεκινησε ουτε απο τους αρχαιους ελληνες, κι ουτε χρειαζοταν περισσοτερη ακριβεια πανω σε αυτο, απλα ηθελα να σου δειξω οτι υπαρχουν πολυ περισσοτερα ατομα που σκεφτονται ελευθερα χωρις απαραιτητα να μπαινουν στα μειοψηφικα καλουπια που εσυ εντελως αυθαιρετα και καταχρηστικα επιλεγεις να βαζεις..
αλλα κατα τα αλλα μαρεσει που εστιασες μονο σε αυτο
Ξεκινάς από τις πεταλούδες του Περού και καταλήγεις στις προσωπικές εστιάσεις.
Κατά τα άλλα, κανένα πρόβλημα. Αυτό που εσύ βλέπεις ως αυθαίρετο και καταχρηστικό, εγώ το θεωρώ προσωπική άποψη, χωρίς καμμία διάθεση επιβολής. Συμφωνείς μαζί μου; Καλώς. Διαφωνείς; Καλύτερα.
Όσο και να προσπαθείς να προκαλέσεις πρακτοράκο, σε έχουμε γραμμένο.Βινόσαυρος έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 00:16Το τι συμβαίνει σε άλλους πολιτισμους δεν μας ενδιαφέρει μέχρι να τελειωσουμε την παρενθεση μας
η οποία είναι η πολεμική στον ελ πολιτισμό. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός λοιπόν, όσο και αν
χυπιέσαι σαν το χταπόδι κάτω για να τον σφετεριστείς, δεν έχει καμιά σχέση με τον ελ πολιτισμό
γιατί πολύ απλά δεν έχει μείνει ούτε στάλα πολιτισμικού στοιχείου στον πολιτισμό που αναπτύχθηκε
πρόσφατα.
Το ξέρω ότι οι ελ δεν παραγετε αξία από μόνοι σας και ψάχνετε σαν τυμβωρύχοι στον ελλαδικό χώρο
μπας και κλέψετε την αίγλη από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Όμως δε σας δίνει κανείς το δικαίωμα
για αυτην την λαγνεία που σας οδηγεί στην νεκροφιλία για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Την διάγνωση της αρρώστιας σου την έχουν βγάλει και άλλοι και τα τσίπουρα τα πίνεις εσύ!Northern Spirit έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 00:51Ποια ειναι η αρρωστεια μου; Παλι απο τσιπουρα γυρισες;Nandros έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:29Για την αρρώστια σου δεν θα μας πεις κάτι;Northern Spirit έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 15:53δεν εχει σχεση η κουλτουρα ενος λαου με τη διατροφη του; Βρε τι μαθαινουμε στο πχορουμ..