Ανώτερος ο Ελ πολιτισμός
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Re: Ανώτερος ο Ελ πολιτισμός
The Greeks really do have near-mythical origins, ancient DNA revealsΒινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:49χμ.ritzeri έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:42Εγώ επικαλέστηκα εκτός θεματος τοποθέτηση γιατί όντως ηταν, σύμφωνα με τα δεδομένα από το γράφημα.Βινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:29
εσυ επικαλέστηκες εκτος θέματος τοποθέτηση μου
και μετά εγώ με την σειρά μου το ίδιο με σένα για την πάρτη σου
Ή θα δεχτείς εκείνη την τοποθετηση μου ώστε να συνεχίσουμε από κει ή θα
πρέπει και συ να γυρίσεις πίσω και να επαναφέρεις την τοποθετηση σου εντός
θέματος.
Εσύ το επικαλέστηκε γιατί έτσι γουστάρεις.
Παράνοια;εκτός του γλωσσικού συντροφε δεν υπάρχει κανένα άλλο πολιτισμικο
στοιχείο μεταξυ αρχαιοελληνικου πολιτισμού και ελ πολιτισμού. Π.χ. η αρχιτεκτονική
σου είναι διαφορετική, η θρησκεία σου είναι διαφορετική, και πολλα πολλά ακόμα.
Επομένως ποιον προσπαθείς να κοροηδέψεις; ή μηπως, όχι δεν το πιστευω, έχεις καταφέρει
να πειστείς γιαυτό;
Πήξε με την άνεση σου!

.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Βινόσαυρος
Πάλι τις ψευδοερευνες; δε βαρεθήκατε μωρέ;Nandros έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:53The Greeks really do have near-mythical origins, ancient DNA revealsΒινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:49χμ.εκτός του γλωσσικού συντροφε δεν υπάρχει κανένα άλλο πολιτισμικο
στοιχείο μεταξυ αρχαιοελληνικου πολιτισμού και ελ πολιτισμού. Π.χ. η αρχιτεκτονική
Επομένως ποιον προσπαθείς να κοροηδέψεις; ή μηπως, όχι δεν το πιστευω, έχεις καταφέρει
να πειστείς γιαυτό;
Πήξε με την άνεση σου!
.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Η αρχιτεκτονική, τα μουσικά ακούσματα, η φιλοσοφία κλπ κλπ όλα αυτά έχουν εξελιχθεί ή και αλλάξει σε όλες τις χώρες . Όχι μόνο στην Ελλάδα.Βινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:49χμ.ritzeri έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:42Εγώ επικαλέστηκα εκτός θεματος τοποθέτηση γιατί όντως ηταν, σύμφωνα με τα δεδομένα από το γράφημα.Βινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:29
εσυ επικαλέστηκες εκτος θέματος τοποθέτηση μου
και μετά εγώ με την σειρά μου το ίδιο με σένα για την πάρτη σου
Ή θα δεχτείς εκείνη την τοποθετηση μου ώστε να συνεχίσουμε από κει ή θα
πρέπει και συ να γυρίσεις πίσω και να επαναφέρεις την τοποθετηση σου εντός
θέματος.
Εσύ το επικαλέστηκε γιατί έτσι γουστάρεις.
Παράνοια;εκτός του γλωσσικού συντροφε δεν υπάρχει κανένα άλλο πολιτισμικο
να πειστείς γιαυτό;
Επομένως μου λες ότι ο Νίτσε, ο Γκαίτε, οι Γερμανοί συνθέτες κλπ κλπ δεν ανήκουν στην έννοια Γερμανικός Πολιτισμός.
Λογικά θα ανήκει ο,τι κτίριο χτίστηκε φέτος και ο,τι μουσική γράφτηκε από το καλοκαίρι και μετά.
Γίνεσαι παρανοϊκός μόνο και μόνο γιατί αδυνατείς να παραδεχτείς ότι έχω δίκιο.
Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι ανώτερος των 34 του γραφήματος, και η απορία μου πως γίνεται να υπάρχουν Ολλανδοί, Βέλγοι, Αλβανοί, Γεωργιανοί κλπ που να θεωρούν ανώτερο τον δικό τους πολιτισμό στέκει πέρα για πέρα.
Αυτά και καληνύχτα.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό γιατί είναι κοινό λάθος που κάνουν πολλοί,και ο φίλτατος Ριτζέρι επίσης(σίγουρα όχι εσκεμμένα): το να τοποθετεί κανείς τους πολιτισμούς σε κλίμακα με βάση το "τι έχουν προσφέρει" δεν στέκει και δείχνει κάπως διαστρεβλωμένη ιστορική αντίληψη τολμώ να πω. Η γνώση που μεταδίδεται ανάμεσα στους ανθρώπους,το ίδιο το γεγονός ότι κατάφερε να μεταδωθεί δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι ήταν καλύτερη,χρησιμότερη,"ανώτερη" από τις άλλες κλπ κλπ κλπ,σημαίνει απλά ότι ήταν αυτοί που προτίμησαν οι νεότεροι να αφομοιώσουν και πολύ συχνά για να μεταδοθεί χρειάζεται και τύχη,μια δόση συγκυρίας και κοινωνικών απαιτήσεων,καμιά νομοτελειακή ανωτερότητα.
Π.χ ο Ριτζέρης λέει παραπάνω ότι οι Έλληνες μας έδωσαν το "θεατρο",βέβαια το θέατρο στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν και τίποτα το ενιαίο. Θέατρο ήταν ο Αριστοφάνης,θέατρο και ο Μένανδρος που έγραφε ελαφρές κωμωδίες καταστάσεων που συνήθως αφορούσαν γκομενικές υποθέσεις και άμα βγούμε σήμερα στον δρόμο και κάνουμε ένα γκάλοπ καλή ώρα,όλοι θα πούνε ότι ο Αριστοφάνης είναι φυσικά ανώτερος και τον Μένανδρο ίσα τον ξέρουν 2/10. Ο Μένανδρος με τις ελαφριές ερωτικές του φαρσοκωμωδίες ήταν όμως αυτός που αντέγραψαν οι Ρωμαίοι γιατί αυτά γουστάρανε με αποτέλεσμα να είναι τοπ μέχρι την αναγέννηση ενώ ο Αριστοφάνης κόντεψε να χαθεί,αντίστοιχα και με τόσα άλλα κομμάτια του πολιτισμού μας που θεωρούμε σήμερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας.
Αντίστοιχα σε μακρό επίπεδο τείνουμε να θεωρούμε αυτό που λέμε δυτικό πολιτισμό ανώτερο γιατί είναι αυτό που επιβίωσε ,επικράτησε εναντίων των άλλων,έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πολιτισμός και στην τελική τον θεωρούμε ανώτερο γιατί είναι και δικός μας. Ωστόσο άμα ξύσει κανείς την επιφάνεια καταλαβαίνει εύκολα ότι α)δεν επικράτησε νομοτελειακά λόγω κάποιας αυθαίρετης εγγενούς ανωτερότητας και για μεγάλο διάστημα δεν ήταν καν το πρώτο φαβορί για να επικρατήσει και παγκόσμια,υπήρχαν πιο προφανείς επιλογές και ακόμα και όταν άρχισε να επικρατεί παγκόσμια,στις περιτώσειςπου δεν επιβλήθηκε αλλά υιοθετήθηκε λιγότερο ή περισσότερο οικειοθελώς το κριτήριο της επιλογής ήταν απλά ότι είναι το πιο πετυχημένο πρότυπο,όχι ότι είναι καλύτερο από το δικό μας με κάποια πλατωνική έννοια. Δεν υπάρχει νομοτέλεια στην ιστορία.
Π.χ ο Ριτζέρης λέει παραπάνω ότι οι Έλληνες μας έδωσαν το "θεατρο",βέβαια το θέατρο στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν και τίποτα το ενιαίο. Θέατρο ήταν ο Αριστοφάνης,θέατρο και ο Μένανδρος που έγραφε ελαφρές κωμωδίες καταστάσεων που συνήθως αφορούσαν γκομενικές υποθέσεις και άμα βγούμε σήμερα στον δρόμο και κάνουμε ένα γκάλοπ καλή ώρα,όλοι θα πούνε ότι ο Αριστοφάνης είναι φυσικά ανώτερος και τον Μένανδρο ίσα τον ξέρουν 2/10. Ο Μένανδρος με τις ελαφριές ερωτικές του φαρσοκωμωδίες ήταν όμως αυτός που αντέγραψαν οι Ρωμαίοι γιατί αυτά γουστάρανε με αποτέλεσμα να είναι τοπ μέχρι την αναγέννηση ενώ ο Αριστοφάνης κόντεψε να χαθεί,αντίστοιχα και με τόσα άλλα κομμάτια του πολιτισμού μας που θεωρούμε σήμερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας.
Αντίστοιχα σε μακρό επίπεδο τείνουμε να θεωρούμε αυτό που λέμε δυτικό πολιτισμό ανώτερο γιατί είναι αυτό που επιβίωσε ,επικράτησε εναντίων των άλλων,έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πολιτισμός και στην τελική τον θεωρούμε ανώτερο γιατί είναι και δικός μας. Ωστόσο άμα ξύσει κανείς την επιφάνεια καταλαβαίνει εύκολα ότι α)δεν επικράτησε νομοτελειακά λόγω κάποιας αυθαίρετης εγγενούς ανωτερότητας και για μεγάλο διάστημα δεν ήταν καν το πρώτο φαβορί για να επικρατήσει και παγκόσμια,υπήρχαν πιο προφανείς επιλογές και ακόμα και όταν άρχισε να επικρατεί παγκόσμια,στις περιτώσειςπου δεν επιβλήθηκε αλλά υιοθετήθηκε λιγότερο ή περισσότερο οικειοθελώς το κριτήριο της επιλογής ήταν απλά ότι είναι το πιο πετυχημένο πρότυπο,όχι ότι είναι καλύτερο από το δικό μας με κάποια πλατωνική έννοια. Δεν υπάρχει νομοτέλεια στην ιστορία.
- Βινόσαυρος
Το τι συμβαίνει σε άλλους πολιτισμους δεν μας ενδιαφέρει μέχρι να τελειωσουμε την παρενθεση μαςritzeri έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:57Η αρχιτεκτονική, τα μουσικά ακούσματα, η φιλοσοφία κλπ κλπ όλα αυτά έχουν εξελιχθεί ή και αλλάξει σε όλες τις χώρες . Όχι μόνο στην Ελλάδα.Βινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:49χμ.εκτός του γλωσσικού συντροφε δεν υπάρχει κανένα άλλο πολιτισμικο
να πειστείς γιαυτό;
Επομένως μου λες ότι ο Νίτσε, ο Γκαίτε, οι Γερμανοί συνθέτες κλπ κλπ δεν ανήκουν στην έννοια Γερμανικός Πολιτισμός.
Λογικά θα ανήκει ο,τι κτίριο χτίστηκε φέτος και ο,τι μουσική γράφτηκε από το καλοκαίρι και μετά.
Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι ανώτερος των 34 του γραφήματος, και η απορία μου πως γίνεται να υπάρχουν Ολλανδοί, Βέλγοι, Αλβανοί, Γεωργιανοί κλπ που να θεωρούν ανώτερο τον δικό τους πολιτισμό στέκει πέρα για πέρα.
Αυτά και καληνύχτα.
η οποία είναι η πολεμική στον ελ πολιτισμό. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός λοιπόν, όσο και αν
χυπιέσαι σαν το χταπόδι κάτω για να τον σφετεριστείς, δεν έχει καμιά σχέση με τον ελ πολιτισμό
γιατί πολύ απλά δεν έχει μείνει ούτε στάλα πολιτισμικού στοιχείου στον πολιτισμό που αναπτύχθηκε
πρόσφατα.
Το ξέρω ότι οι ελ δεν παραγετε αξία από μόνοι σας και ψάχνετε σαν τυμβωρύχοι στον ελλαδικό χώρο
μπας και κλέψετε την αίγλη από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Όμως δε σας δίνει κανείς το δικαίωμα
για αυτην την λαγνεία που σας οδηγεί στην νεκροφιλία για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Κρίνεις εξ' ιδίων.Βινόσαυρος έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 00:16Το τι συμβαίνει σε άλλους πολιτισμους δεν μας ενδιαφέρει μέχρι να τελειωσουμε την παρενθεση μας
η οποία είναι η πολεμική στον ελ πολιτισμό. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός λοιπόν, όσο και αν
χυπιέσαι σαν το χταπόδι κάτω για να τον σφετεριστείς, δεν έχει καμιά σχέση με τον ελ πολιτισμό
γιατί πολύ απλά δεν έχει μείνει ούτε στάλα πολιτισμικού στοιχείου στον πολιτισμό που αναπτύχθηκε
πρόσφατα.
Το ξέρω ότι οι ελ δεν παραγετε αξία από μόνοι σας και ψάχνετε σαν τυμβωρύχοι στον ελλαδικό χώρο
μπας και κλέψετε την αίγλη από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Όμως δε σας δίνει κανείς το δικαίωμα
για αυτην την λαγνεία που σας οδηγεί στην νεκροφιλία για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Η αρχαία Ελληνική και Ρωμαίκή πολιτισμική κληρονομιά μπορεί να πουμε οτι ανήκει σε ολο τον κόσμο. Ανήκει ομως λίγο παραπάνω στην Ευρώπη. Και ακόμα λιγο παραπάνω σε ευτούς που σήμερα κατοικούν σε αυτό το τόπο. Δεν 'έκλεψε' κανείς τίποτα.
Ολα αυτά ομως ελάχιστα εχουν σχέση με το πρώτο θέμα, μιας και η ερώτηση της έρευνας ηταν αν 'παρά τις οποιες ατέλειες, θεωρείς τον πολιστισμό σου ανώτερο;' Και με σημερινά δεδομένα βέβαια ο Έλληνας θα μπορούσε να κοιτάξει γυρω του και να καταλήξει οτι οντως είναι σε πολλά θέματα πιο πολιτισμένος απο τους κάφρους στις άλλες 34, άσχετα απο αρχιτεκτονική και θέατρα. Η φιλοξενία και το φιλότιμο αρκουν.
Αλλα εντάξει, έξυπνη χρηση της έρευνας απο τον νηματοθέτη, έδωσε το έναυσμα να λυσσάξουν οι γνωστοί ύποπτοι.
We're on a mission from God 777
- Northern Spirit
Ζητω ο πολιτισμος λεμε!Nandros έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:39Αυτόν που είναι πατέντα Σαλονικιού και πολλοί τουρίστες ζητούν!
Πήξε!
.

"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
Ποια ειναι η αρρωστεια μου; Παλι απο τσιπουρα γυρισες;Nandros έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:29Για την αρρώστια σου δεν θα μας πεις κάτι;Northern Spirit έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 15:53δεν εχει σχεση η κουλτουρα ενος λαου με τη διατροφη του; Βρε τι μαθαινουμε στο πχορουμ..Ηράκλειτος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 15:05Τι σχέση έχει η κουλτούρα ενός λαού με τα φαγητά που τρώει; Άσε που το τζατζίκι είναι υγιεινότατο διατροφικά.
Έχεις καταλάβει ότι το να πασχίζεις σε κάθε δημοσίευσή σου να εκφραστείς απαξιωτικά κατά ενός λαού του οποίου είσαι και εσύ μέρος, είναι αρρώστια;
.

"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Αχά, και ρατσιστής και εναντίον της αρχαιολογίας.Βινόσαυρος έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 00:16Το τι συμβαίνει σε άλλους πολιτισμους δεν μας ενδιαφέρει μέχρι να τελειωσουμε την παρενθεση μαςritzeri έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:57Η αρχιτεκτονική, τα μουσικά ακούσματα, η φιλοσοφία κλπ κλπ όλα αυτά έχουν εξελιχθεί ή και αλλάξει σε όλες τις χώρες . Όχι μόνο στην Ελλάδα.Βινόσαυρος έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 23:49
χμ.εκτός του γλωσσικού συντροφε δεν υπάρχει κανένα άλλο πολιτισμικο
να πειστείς γιαυτό;
Αυτά και καληνύχτα.
πρόσφατα.
Εγώ λέω κάποια στιγμή να παίξουμε ένα παιγνίδι, εγώ θα σε κάνω ερωτήσεις και συ θα απαντάς ότι γουστάρεις.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Kι'όμως, δεν υπάρχουν πιά παρά ελάχιστοι βουδιστές στην Ινδία. Αντίθετα, σε άνοδο βρίσκεται μιά ξένη θρησκεία, το Ισλάμ. Το ίδιο και στην Κίνα. Κι'εκεί πολλοί έχουν ασπασθεί μιά ξένη θρησκεία, τον Βουδισμό.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Στην Ινδία είναι 80% Ινδουιστές
Δεν τους επιβλήθηκε θρησκεία κατακτητών
- Dwarven Blacksmith
Μα ούτε στην Ελλάδα ή τη Ρώμη επιβλήθηκε θρησκεία κατακτητών. Εθελοντικά άλλαξαν.

Το ισλάμ το πάλεψε σκληρά στην Ινδία. Χωρίς υπερβολή αν δεν έσκαγαν οι Ευρωπαίοι θα ταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα και αυτό γιατί για να στηριχθούν στην Ινδία προσεταιρίστηκαν τους πρώην κατακτημένους και τους προώθησαν σε θέσεις κλειδιάBeria έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 11:08Στην Ινδία είναι 80% Ινδουιστές
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η έννοια Ινδουισμός δημιουργήθηκε από τους αποικιοκράτες. Θρησκεία Ινδουισμός, δεν υπάρχει. Ινδουιστικες θρησκείες, ναι.Beria έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 11:08Στην Ινδία είναι 80% Ινδουιστές
Αλλά, όπως σου είπε και ο Σιδεράς, είναι ιστορική προχειρότητα και τσαπατσουλιά να λέγεται ότι ο χριστιανισμός επιβλήθηκε με τα όπλα ή ότι ηταν θρησκεία των κατακτητών.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τουρκία, κοσμικότητα, πολιτισμός
από talaipwros » 17 Σεπ 2023, 22:51 » σε Κοινωνικά θέματα - 1 Απαντήσεις
- 416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dwarven Blacksmith