Ψεκασμένος και ο πρόεδρος του ΚΚΚ...

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Ψεκασμένος και ο πρόεδρος του ΚΚΚ...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 27 Νοέμ 2020, 01:21

nostromos έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 01:17
Dwarven Blacksmith έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 01:13
nostromos έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 01:09
όποιος πιστεύει ότι αυτό το σχέδιο το περνάνε οι Κινέζοι από μόνοι τους είναι άξιος της μοίρας που μας περιμένει...
Ξέχασε το. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τίποτα.
φίλε μου δεν εξαρτάται από εμένα και από εσένα αυτό όσο και να σε έχει διαβεβαιώσει κάποιος ...
Δεν με διαβεβαιωσε κάποιος, το βλέπω από μόνος μου. Η Δύση θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και 10% του ΑΕΠ προκειμένου να μην κάνει ιχνηλάτηση. Γι αυτό από τότε έχω γίνει πολύ πιο απαισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία της.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 27 Νοέμ 2020, 01:23

27 Νοέμ 2020, 01:21
nostromos έγραψε:

φίλε μου δεν εξαρτάται από εμένα και από εσένα αυτό όσο και να σε έχει διαβεβαιώσει κάποιος ...
Δεν με διαβεβαιωσε κάποιος, το βλέπω από μόνος μου. Η Δύση θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και 10% του ΑΕΠ προκειμένου να μην κάνει ιχνηλάτηση. Γι αυτό από τότε έχω γίνει πολύ πιο απαισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία της.
βασικά είδα αυτή την απαισιοδοξία σου στο νήμα για τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ...η αντίδραση είναι μεγάλη ...ακομη
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Πάρταλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάρταλος » 27 Νοέμ 2020, 01:30

27 Νοέμ 2020, 01:19

Ας πούμε ότι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και πιστεύω ότι θα δουλέψει για την κινεζική κοινωνία όταν είναι έτοιμο. Εδώ δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς που θα του επέτρεπε να σταθεί.
Αν υπήρχε τέτοια εμπιστοσύνη στους θεσμούς, οι θεσμοί θα είχαν άλλη ονομασία.
- Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 27 Νοέμ 2020, 01:33

Rakomelofronas έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 00:04
EKPLIKTIKOS έγραψε:
26 Νοέμ 2020, 21:09
Ευχαριστώ για τις πηγές. Εννοείται διαφωνώ αλλα αυτά περί χαραγματος κτλ είναι υπερβολές. Αυτό που προτείνει είναι ουσιαστικά να γίνουμε όλοι κινέζοι, να μας παρακολουθούν 24/7, με έναν συνδυασμό συνεχούς αναφοράς (ποτε εβηξες τελευταία φορά φαση), ιατρικού ιστορικού, πού πηγες ποτε κτλ, βιομετρικα δεδομενα, καθώς και μελετη patterns συμπεριφοράς ώστε να ξέρουν οι αρχές οτι εισαι άρρωστος. Ουτε στα πιο τρελά όνειρα των μασπορδηδων του πλανήτη τέτοια σκηνικα
Ισχύει ότι οι περισσότεροι το κάνουν ήδη. Ακόμα και για το πώς και πόσο κινούμαστε δίνονται στοιχεία σε διάφορες εφαρμογές. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή κάποιος έχει δικαίωμα να το σταματήσει αυτό, έστω και αν του στοιχίσει σε ευκολία στη ζωή του.
Κι αυτό του Κινέζου μπορείς να το αποφύγεις. Απλά μην ταξιδεύεις σε ξένες χώρες ή στη δικιά σου με αεροπλάνο. Κανείς δεν το έκανε άλλωστε μέχρι το 1930. Ούτε καν τους περναγε από το μυαλό ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι ανάγκη όπως πχ το οξυγόνο.

Και τον καπιταλισμό αν θες μπορείς να τον αποφύγεις. Πήγαινε σε ένα απομακρυσμενο δάσος ή νησάκι και φτιάξε πολιτισμό τροφοσυλλεκτων. Ή γίνε άστεγος και τρωγε από τα συσσίτια.

Τίποτα δεν είναι στ'αληθεια υποχρεωτικό. Αλλά τίποτα δεν είναι και στ'αληθεια εθελοντικό.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 27 Νοέμ 2020, 01:38

Πάρταλος έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 01:30

Ας πούμε ότι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και πιστεύω ότι θα δουλέψει για την κινεζική κοινωνία όταν είναι έτοιμο. Εδώ δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς που θα του επέτρεπε να σταθεί.
Αν υπήρχε τέτοια εμπιστοσύνη στους θεσμούς, οι θεσμοί θα είχαν άλλη ονομασία.
Δε θα διαφωνήσω. Και ούτε κατηγορώ κανέναν που δεν τους έχει, καλά κάνει. Η αδυναμία τους να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών είναι παραπάνω από εμφανής. Αυτό προκαλεί απώλεια εμπιστοστύνης, η οποία προκαλεί κι άλλη αποδυνάμωση, κοκ.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 27 Νοέμ 2020, 01:40

To βασικό πρόβλημα με τους Κινέζους είναι ότι δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι θέλουν να κάνουν με τον όγκο των δεδομένων που συλλέγουν. Επίσης δεν υπάρχει oversight ούτε για τα μάτια του κόσμου. Με τις αμερικανικές εταιρίες ή τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξέρεις ό,τι όσο να'ναι, θα τους καλέσουν μια στις τόσες στο Κογκρέσο και θα τους βάλουν λίγο χέρι, θα τραβηχτεί έστω λίγο η κουρτίνα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 27 Νοέμ 2020, 01:41

μην εκπλαγειται αν ξεσπάσει κανένας μεγάλος πόλεμος σύντομα... τότε θα περάσουνε όλα ευκολα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Νοέμ 2020, 01:45

27 Νοέμ 2020, 01:21
nostromos έγραψε:

Και η Κίνα θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς για να προπαγανδίσει μια εικόνα που εσύ σαν χάνος πιστεύεις, άντε και 10 ακόμη άτομα στον πλανήτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Νοέμ 2020, 01:47

foscilis έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 01:33
Κι αυτό του Κινέζου μπορείς να το αποφύγεις. Απλά μην ταξιδεύεις σε ξένες χώρες ή στη δικιά σου με αεροπλάνο.
Ναι, διότι αν επινοηθεί κάτι τέτοιο εκεί θα μείνει· στα ταξίδια με αεροπλάνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 27 Νοέμ 2020, 01:52

foscilis έγραψε:

Αυτό το ποσταρες από τη συσκευή που στέλνει αδιάκοπα δεδομένα θέσης, ήχου, εικόνας, συνδέσεων, αναζητήσεων, συζητήσεων, κλήσεων, επαφών και εφαρμογών στην αμερικανική διαφημιστική που σε φακελωνει ή απλα από υπολογιστή που τρέχει τον browser της ο οποίος στέλνει μόνο τα μισά από όλα αυτά;
Κομίζεις γλαυκας.
Θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο όριο ιδιωτικότητας; Εννοω, αν είχαμε όλοι μια κάμερα 24/7 πάνω μας σίγουρα θα ήταν θετικό σε πολλά επίπεδα. Υγεία, ασφάλεια κτλ. Είσαι οκ με αυτο; Για να ξεκινήσουμε από μια βάση, δέχεσαι ότι υπάρχει θέμα και ότι απλα συζητάμε πού μπαίνει η κόκκινη γραμμή, ή δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή για σένα;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Νοέμ 2020, 01:58

Αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα. Εννοείς ότι η συμμετοχή των Κινέζων στο σύστημα αξιολόγησης γίνεται εθελοντικά στη βάσης της εμπιστοσύνης που έχουν στους δικούς τους θεσμούς;

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 27 Νοέμ 2020, 02:05

ST48410 έγραψε:
27 Νοέμ 2020, 01:58
Αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα. Εννοείς ότι η συμμετοχή των Κινέζων στο σύστημα αξιολόγησης γίνεται εθελοντικά στη βάσης της εμπιστοσύνης που έχουν στους δικούς τους θεσμούς;
Όχι. Εννοώ ότι όλα χτίζονται σε ένα υπόβαθρο. Αν δεν είχαν ήδη αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα σκέφτονταν καν ένα τέτοιο σύστημα. Το οποίο ούτε αυτό είναι παρθενογεννεση, χτίστηκε πάνω σε υπάρχουσες αντιλήψεις για την ευθύνη απέναντι στην κοινότητα κλπ.

Εμείς τα βλέπουμε όλα από ένα άλλο πρίσμα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Νοέμ 2020, 02:13

27 Νοέμ 2020, 02:05
Αν δεν είχαν ήδη αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα σκέφτονταν καν ένα τέτοιο σύστημα.
Τα άλλα που γράφεις συζητήσιμα. Το παραπάνω όχι. Στην Κίνα επιβάλλεται (στις περισσότερες περιπτώσεις) αυτό που θέλει το κράτος. Και το κράτος ασκεί έλεγχο. Αρκετά συχνά, ασφυκτικό έλεγχο. Δεν περιμένει να του έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες για το κάνει. Την καλλιεργεί συστηματικά αλλά και προχωρά χωρίς να την χρειάζεται. Και δεν είναι κακό να μη θέλουμε να μοιάσουμε στην Κίνα σε αυτόν τον τομέα.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 27 Νοέμ 2020, 02:19

ST48410 έγραψε:

Προφανώς υπάρχει κ χάσμα πολιτισμού μεταξύ δύσης και ανατολικής Ασίας. Το εθελοντικά είναι μια τεράστια κουβέντα. Οι Έλληνες πληρώνουμε εθελοντικά φόρους; Πάμε εθελοντικά φαντάροι; Όχι θα πεις. Ναι αλλα τα δεχόμαστε θα πει κάποιος άλλος. Οι ανατολικοασιατες δεν έχουν γενικά το concept του "question authority". Και αφού το πιάσαμε, ούτε το πρώτο κομμάτι του ρητού: "think for yourself"..

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν όταν βυθίστηκε το Sewol στην Κορέα. Μπορείς να διαβάσεις στη wikipedia: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sinking_of_MV_Sewol

Φαντάσου ότι ο κόσμος έμεινε στις θέσεις τους, στα καθίσματα, ακόμα κ όταν το νερό είχε ήδη αρχίσει να πλημμυρίζει το χώρο και ο καπετάνιος την είχε κοπανήσει. Γιατί έτσι του είπαν, τέλος.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Νοέμ 2020, 02:20

27 Νοέμ 2020, 02:05
ST48410 έγραψε:
Όχι. Εννοώ ότι όλα χτίζονται σε ένα υπόβαθρο. Αν δεν είχαν ήδη αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα σκέφτονταν καν ένα τέτοιο σύστημα. Το οποίο ούτε αυτό είναι παρθενογεννεση, χτίστηκε πάνω σε υπάρχουσες αντιλήψεις για την ευθύνη απέναντι στην κοινότητα κλπ.

Εμείς τα βλέπουμε όλα από ένα άλλο πρίσμα.
Την ίδια εμπιστοσύνη έχουν οι Βορειοκορεάτες στον αρχηγό τους. Το τι σημαίνει εμπιστοσύνη είναι τόσο υποκειμενικό έτσι όπως το εννοείς εσύ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών