Δεν με διαβεβαιωσε κάποιος, το βλέπω από μόνος μου. Η Δύση θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και 10% του ΑΕΠ προκειμένου να μην κάνει ιχνηλάτηση. Γι αυτό από τότε έχω γίνει πολύ πιο απαισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία της.nostromos έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:17φίλε μου δεν εξαρτάται από εμένα και από εσένα αυτό όσο και να σε έχει διαβεβαιώσει κάποιος ...Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:13Ξέχασε το. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τίποτα.
Ψεκασμένος και ο πρόεδρος του ΚΚΚ...
- Dwarven Blacksmith
Re: Ψεκασμένος και ο πρόεδρος του ΚΚΚ...

βασικά είδα αυτή την απαισιοδοξία σου στο νήμα για τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ...η αντίδραση είναι μεγάλη ...ακομηDwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:21Δεν με διαβεβαιωσε κάποιος, το βλέπω από μόνος μου. Η Δύση θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και 10% του ΑΕΠ προκειμένου να μην κάνει ιχνηλάτηση. Γι αυτό από τότε έχω γίνει πολύ πιο απαισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία της.nostromos έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:17φίλε μου δεν εξαρτάται από εμένα και από εσένα αυτό όσο και να σε έχει διαβεβαιώσει κάποιος ...Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:13
Ξέχασε το. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τίποτα.
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Αν υπήρχε τέτοια εμπιστοσύνη στους θεσμούς, οι θεσμοί θα είχαν άλλη ονομασία.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:19
Ας πούμε ότι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και πιστεύω ότι θα δουλέψει για την κινεζική κοινωνία όταν είναι έτοιμο. Εδώ δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς που θα του επέτρεπε να σταθεί.
- Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.
Κι αυτό του Κινέζου μπορείς να το αποφύγεις. Απλά μην ταξιδεύεις σε ξένες χώρες ή στη δικιά σου με αεροπλάνο. Κανείς δεν το έκανε άλλωστε μέχρι το 1930. Ούτε καν τους περναγε από το μυαλό ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι ανάγκη όπως πχ το οξυγόνο.Rakomelofronas έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 00:04Ισχύει ότι οι περισσότεροι το κάνουν ήδη. Ακόμα και για το πώς και πόσο κινούμαστε δίνονται στοιχεία σε διάφορες εφαρμογές. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή κάποιος έχει δικαίωμα να το σταματήσει αυτό, έστω και αν του στοιχίσει σε ευκολία στη ζωή του.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑26 Νοέμ 2020, 21:09Ευχαριστώ για τις πηγές. Εννοείται διαφωνώ αλλα αυτά περί χαραγματος κτλ είναι υπερβολές. Αυτό που προτείνει είναι ουσιαστικά να γίνουμε όλοι κινέζοι, να μας παρακολουθούν 24/7, με έναν συνδυασμό συνεχούς αναφοράς (ποτε εβηξες τελευταία φορά φαση), ιατρικού ιστορικού, πού πηγες ποτε κτλ, βιομετρικα δεδομενα, καθώς και μελετη patterns συμπεριφοράς ώστε να ξέρουν οι αρχές οτι εισαι άρρωστος. Ουτε στα πιο τρελά όνειρα των μασπορδηδων του πλανήτη τέτοια σκηνικα
Και τον καπιταλισμό αν θες μπορείς να τον αποφύγεις. Πήγαινε σε ένα απομακρυσμενο δάσος ή νησάκι και φτιάξε πολιτισμό τροφοσυλλεκτων. Ή γίνε άστεγος και τρωγε από τα συσσίτια.
Τίποτα δεν είναι στ'αληθεια υποχρεωτικό. Αλλά τίποτα δεν είναι και στ'αληθεια εθελοντικό.
- Dwarven Blacksmith
Δε θα διαφωνήσω. Και ούτε κατηγορώ κανέναν που δεν τους έχει, καλά κάνει. Η αδυναμία τους να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών είναι παραπάνω από εμφανής. Αυτό προκαλεί απώλεια εμπιστοστύνης, η οποία προκαλεί κι άλλη αποδυνάμωση, κοκ.Πάρταλος έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:30Αν υπήρχε τέτοια εμπιστοσύνη στους θεσμούς, οι θεσμοί θα είχαν άλλη ονομασία.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:19
Ας πούμε ότι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και πιστεύω ότι θα δουλέψει για την κινεζική κοινωνία όταν είναι έτοιμο. Εδώ δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς που θα του επέτρεπε να σταθεί.

To βασικό πρόβλημα με τους Κινέζους είναι ότι δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι θέλουν να κάνουν με τον όγκο των δεδομένων που συλλέγουν. Επίσης δεν υπάρχει oversight ούτε για τα μάτια του κόσμου. Με τις αμερικανικές εταιρίες ή τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξέρεις ό,τι όσο να'ναι, θα τους καλέσουν μια στις τόσες στο Κογκρέσο και θα τους βάλουν λίγο χέρι, θα τραβηχτεί έστω λίγο η κουρτίνα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
μην εκπλαγειται αν ξεσπάσει κανένας μεγάλος πόλεμος σύντομα... τότε θα περάσουνε όλα ευκολα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- hellegennes
Και η Κίνα θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς για να προπαγανδίσει μια εικόνα που εσύ σαν χάνος πιστεύεις, άντε και 10 ακόμη άτομα στον πλανήτη.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:21Δεν με διαβεβαιωσε κάποιος, το βλέπω από μόνος μου. Η Δύση θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και 10% του ΑΕΠ προκειμένου να μην κάνει ιχνηλάτηση. Γι αυτό από τότε έχω γίνει πολύ πιο απαισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία της.nostromos έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:17φίλε μου δεν εξαρτάται από εμένα και από εσένα αυτό όσο και να σε έχει διαβεβαιώσει κάποιος ...Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:13
Ξέχασε το. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τίποτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι, διότι αν επινοηθεί κάτι τέτοιο εκεί θα μείνει· στα ταξίδια με αεροπλάνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Κομίζεις γλαυκας.foscilis έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:17
Αυτό το ποσταρες από τη συσκευή που στέλνει αδιάκοπα δεδομένα θέσης, ήχου, εικόνας, συνδέσεων, αναζητήσεων, συζητήσεων, κλήσεων, επαφών και εφαρμογών στην αμερικανική διαφημιστική που σε φακελωνει ή απλα από υπολογιστή που τρέχει τον browser της ο οποίος στέλνει μόνο τα μισά από όλα αυτά;
Θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο όριο ιδιωτικότητας; Εννοω, αν είχαμε όλοι μια κάμερα 24/7 πάνω μας σίγουρα θα ήταν θετικό σε πολλά επίπεδα. Υγεία, ασφάλεια κτλ. Είσαι οκ με αυτο; Για να ξεκινήσουμε από μια βάση, δέχεσαι ότι υπάρχει θέμα και ότι απλα συζητάμε πού μπαίνει η κόκκινη γραμμή, ή δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή για σένα;
Αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα. Εννοείς ότι η συμμετοχή των Κινέζων στο σύστημα αξιολόγησης γίνεται εθελοντικά στη βάσης της εμπιστοσύνης που έχουν στους δικούς τους θεσμούς;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:19Ας πούμε ότι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και πιστεύω ότι θα δουλέψει για την κινεζική κοινωνία όταν είναι έτοιμο. Εδώ δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς που θα του επέτρεπε να σταθεί.
- Dwarven Blacksmith
Όχι. Εννοώ ότι όλα χτίζονται σε ένα υπόβαθρο. Αν δεν είχαν ήδη αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα σκέφτονταν καν ένα τέτοιο σύστημα. Το οποίο ούτε αυτό είναι παρθενογεννεση, χτίστηκε πάνω σε υπάρχουσες αντιλήψεις για την ευθύνη απέναντι στην κοινότητα κλπ.ST48410 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:58Αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα. Εννοείς ότι η συμμετοχή των Κινέζων στο σύστημα αξιολόγησης γίνεται εθελοντικά στη βάσης της εμπιστοσύνης που έχουν στους δικούς τους θεσμούς;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:19Ας πούμε ότι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και πιστεύω ότι θα δουλέψει για την κινεζική κοινωνία όταν είναι έτοιμο. Εδώ δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς που θα του επέτρεπε να σταθεί.
Εμείς τα βλέπουμε όλα από ένα άλλο πρίσμα.

Τα άλλα που γράφεις συζητήσιμα. Το παραπάνω όχι. Στην Κίνα επιβάλλεται (στις περισσότερες περιπτώσεις) αυτό που θέλει το κράτος. Και το κράτος ασκεί έλεγχο. Αρκετά συχνά, ασφυκτικό έλεγχο. Δεν περιμένει να του έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες για το κάνει. Την καλλιεργεί συστηματικά αλλά και προχωρά χωρίς να την χρειάζεται. Και δεν είναι κακό να μη θέλουμε να μοιάσουμε στην Κίνα σε αυτόν τον τομέα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 02:05Αν δεν είχαν ήδη αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα σκέφτονταν καν ένα τέτοιο σύστημα.
- EKPLIKTIKOS
Προφανώς υπάρχει κ χάσμα πολιτισμού μεταξύ δύσης και ανατολικής Ασίας. Το εθελοντικά είναι μια τεράστια κουβέντα. Οι Έλληνες πληρώνουμε εθελοντικά φόρους; Πάμε εθελοντικά φαντάροι; Όχι θα πεις. Ναι αλλα τα δεχόμαστε θα πει κάποιος άλλος. Οι ανατολικοασιατες δεν έχουν γενικά το concept του "question authority". Και αφού το πιάσαμε, ούτε το πρώτο κομμάτι του ρητού: "think for yourself"..
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν όταν βυθίστηκε το Sewol στην Κορέα. Μπορείς να διαβάσεις στη wikipedia: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sinking_of_MV_Sewol
Φαντάσου ότι ο κόσμος έμεινε στις θέσεις τους, στα καθίσματα, ακόμα κ όταν το νερό είχε ήδη αρχίσει να πλημμυρίζει το χώρο και ο καπετάνιος την είχε κοπανήσει. Γιατί έτσι του είπαν, τέλος.
- hellegennes
Την ίδια εμπιστοσύνη έχουν οι Βορειοκορεάτες στον αρχηγό τους. Το τι σημαίνει εμπιστοσύνη είναι τόσο υποκειμενικό έτσι όπως το εννοείς εσύ.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 02:05Όχι. Εννοώ ότι όλα χτίζονται σε ένα υπόβαθρο. Αν δεν είχαν ήδη αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα σκέφτονταν καν ένα τέτοιο σύστημα. Το οποίο ούτε αυτό είναι παρθενογεννεση, χτίστηκε πάνω σε υπάρχουσες αντιλήψεις για την ευθύνη απέναντι στην κοινότητα κλπ.ST48410 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:58Αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα. Εννοείς ότι η συμμετοχή των Κινέζων στο σύστημα αξιολόγησης γίνεται εθελοντικά στη βάσης της εμπιστοσύνης που έχουν στους δικούς τους θεσμούς;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 01:19Ας πούμε ότι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και πιστεύω ότι θα δουλέψει για την κινεζική κοινωνία όταν είναι έτοιμο. Εδώ δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς που θα του επέτρεπε να σταθεί.
Εμείς τα βλέπουμε όλα από ένα άλλο πρίσμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βελόπουλος για Μητσοτάκη: ψεύτης, ψεκασμένος, άσχετος και πορφυρογέννητος
από Γαληνός » 01 Σεπ 2023, 00:57 » σε Εσωτερική Πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 413 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
01 Σεπ 2023, 14:14
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 276 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
13 Ιουν 2024, 21:27
-
-
Νέα δημοσίευση Ο πρόεδρος προστατεύει την ορθοδοξία
από Σενέκας » 11 Ιούλ 2023, 16:31 » σε Εθνικά Θέματα - 0 Απαντήσεις
- 263 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
11 Ιούλ 2023, 16:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ο Πρόεδρος στην τηλεόραση
από έργο_μακέτο » 22 Ιαν 2024, 02:56 » σε Εναλλακτικές επιστήμες - 14 Απαντήσεις
- 1299 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
22 Ιαν 2024, 15:39
-