Πολιτική Ορθότητα

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πολιτικη ορθοτητα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Οκτ 2018, 10:05

Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε:
26 Οκτ 2018, 08:40
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Οκτ 2018, 09:55
Γιατί το να αποκαλέσεις "ηλίθιο/α" κάποιον/α είναι όντως προσβλητικό και δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα που συζητάτε.
Ο οποιοσδήποτε όμως μπορεί να καταγγείλει τη συγκεκριμένη προσβολή ως ρατσιστικό μπούλινγκ
Δεν κατήγγηλαν την προσβολή ως ρατσιστικό μπούλινγκ. Το έχω πει γύρω στις 5 φορές αλλά δε φτουράτε.
Εγώ δεν έχω διάθεση για 4 επαναλήψεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας » 26 Οκτ 2018, 20:59

ΓΑΛΗ: "δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα που συζητάτε."
επίσης ΓΑΛΗ: "Ο οποιοσδήποτε όμως μπορεί να καταγγείλει τη συγκεκριμένη προσβολή ως ρατσιστικό μπούλινγκ"

:roll:

νομιζω οτι πρεπει να σου γινει συνήθεια η επανάληψη

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 26 Οκτ 2018, 21:10

Βρε "Δεν ειμαι φασιστας" σου ανεβασα αρθρο του ΔΠΑΔ που σου λεει οτι ο Νομος ληφθηκε γιατι τα ToS δεν επιαναν ολες τις περιπτωσεις και επιπλεον πολλες φορες αργουσαν να τα κατεβασουν λογω διαδικασιας η αλλου λογου. Η αναρτηση του Heiko σβηστηκε το 2018 διοτι πολυ απλα ηταν μεχρι τοτε αναρτημενη και τελος το ΔΠΑΔ που ειναι ΜΚΟ τι σε νοιαζει;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας » 27 Οκτ 2018, 15:30

Βρε "πατριώτη" και εγώ σου ανεβασα αρθρα απο το ΔΠΑΔ για να δεις το ποιον τους. Χαιρομαι που συμφωνουμε ολοι για το δραμα των προσφυγων.

Εσυ μας λες όμως πως ο νόμος του 2017 ήταν ο λογος για τον οποιο διεγραψαν το tweet του. Αναδρομική απονομή δικαιοσύνης!

Αυτό που δε μας λες είναι αν και εμείς έχουμε πέσει θύματα αυτού του νόμου εδώ στο πχορουμ, διότι διαφορες προσβλητικές δημοσιεύσεις διαγράφονται. Πως έγινε αυτό?!

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 27 Οκτ 2018, 15:41

hellegennes έγραψε:
22 Οκτ 2018, 17:27
Northern Spirit έγραψε:
22 Οκτ 2018, 17:09
hellegennes έγραψε:
22 Οκτ 2018, 17:07

Αν η ελευθερία του λόγου έχει όρια, δεν είναι ελευθερία. Απλό είναι. Αλλιώς και στην δικτατορία ελευθερία του λόγου είχαμε.
μουφες...Κανενας, με πρωτο και καλυτερο εσενα δεν δεσεται να τον προσβαλλουνε στο ονομα της δηθεν ελευθεριας του λογου οπτε ασε τις θωρητικες πιπες..
Το ότι δεν μ' αρέσει να με προσβάλλουν δεν σημαίνει ότι πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα ο καθένας να με προσβάλει. Άμα ποινικοποιούσαμε ό,τι δεν μας αρέσει ή μας ενοχλεί, θα κάναμε κάθε μέρα μηνύσεις ο ένας στον άλλον.

Οπότε βρες άλλο επιχείρημα. Προς το παρόν είσαι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με την χούντα: η ελευθερία του λόγου πρέπει να έχει όρια.

Τσουβαλιαζεις ανομοιες καταστασεις..Επειδη εσενα μπορει να σου αρεσει να σε βριζουνε η ακομη και να σε μαστιγωνουνε αυτο δεν σημαινει οτι οι υπολοιποι θα πρεπει να το ανεχονται..

Εξαλλου η κοινωνια δεν αποτελειται μονο απο λογικους η απο ψυχραιμους και ανετους στο να δεχονται προσβολες...Εχει και θερμοκεφαλους, φανατικους, ψυχοπαθεις και χιλιους αλλους που αντιδορυνε στις προσβολες και τοτε ξεσπουνε επεισοδια και ταραχες..
Προτεραιοτητα ειναι η κοινωνικη ειρηνη οχι το ποω θα μπορει ο καθε ανθυποπηθικος να καθυβριζει ελευθερα τους υπολοιπους..
Δεν ζουμε σε κοινωνια ζωων που συχνα κανιβαλιζουνε κι ολας..

Και φαινομενα οπως η σκλαβια, ο κανιβαλισμος, η αιμομειξια και πολλα αλλα ξεπεραστηκαν ακριβως λογω αυτου που εσεις ονομαζετε πολιτικη ορθοτητα..Αλλιως ακομη θα υπηρχανε στην κοινωνια ανθρωποφαγοι που καποιοι σαν εσενα θα θεωρουσανε οτι πρεπει να προστατευτουνε στο ονομα της ελευθεριας του να τρωνε οτι θελουνε..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 27 Οκτ 2018, 15:46

paul25 έγραψε:
22 Οκτ 2018, 17:16
Northern Spirit έγραψε:
22 Οκτ 2018, 17:00

H ελευθερια λογου ειναι γνωστο οτι εχει ορια...παντοτε ειχε απο τις αρχαιες δημοκρατιες...αρα αυτο που λες δεν ισχυει...Η ελευθερια του ενος τελειωνει εκει που αρχιζει η ελεεθερια του αλλου..

Απλα πραγματα..Και οσοι δεν το αντιλαμβανονται θα πρεπει να υφιστανται τις συνεπειες του νομου..
Το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου αποκτάει όρια μόνο όταν υλοποιείται σε πράξη ώστε να παραβιάσει την ελευθερία του άλλου, ειδάλλως δεν έχει όρια. Ας υποθέσουμε πως είμαστε σε ένα σχολείο και υπάρχει ένα νεγράκι και κάποιος μαθητής κάνει αστεία με νέγρους ή καμιά φορά προτρέπει άλλα άτομα να βαρέσουν τον νέγρο επειδή είναι μαύρος ή μοιράζει φυλλάδια ρατσιστικής οργάνωσης εναντίον μαύρων κλπ αλλά όμως κανένας από τους άλλους συμμαθητές δεν τον ακούει και δεν τον ακολουθεί σε οποιαδήποτε πράξη κατά του νέγρου, τότε δεν παραβιάζεται καμιά ελευθερία του νέγρου από την ελεύθερη έκφραση του άλλου γιατί ο λόγος του δεν μετουσιώνεται σε πράξη. Στεναχωριέται να τον ακούει ο νέγρος; αισθάνεται άσχημα και προσβεβλημένος; Ναι! Έτσι είναι...όμως δεν μπορούμε να επέμβουμε σε αυτό θεσμικά, μόνο ο Διευθυντής του σχολείου σε μορφή παρατήρησης ίσως και κάποιας ποινής-τιμωρίας να επέμβει.
αυτο που λκες βασιζεται στα δικαιωματα της πλειοψηφιας..Αν η πλειοψηφια προστατεψει τον μαυρο εχει καλως..Αν δεν τον προστατευσει θα πρεπει ο μαυρος να το ανεχεται..

Αν εσυ ησουανε πχ λευκος σε σχολειο ας πουμε της Νιγηρια και αντιθμετωπιζες καθημερινα ειρωνιες, υβρεις και προσβολες απο την πλειθοψηφια των μαυρων δεν νομιζω να ελεγες αυτα που λες τωρα..Οτι θεσμικα δεν θα πρεπει να παρεμβει καποιος..

Ειστε ολοι large εκει που ειστε πλειοψηφια και κρυβεστε πισω απο τους αριθμους.. Εγω θελω να δω αυτους του ,μαγκες της ελευθεριας....εκφρασης να πανε να τα πουνε σε 1 προς 1 ή εκει που ειναι μειοψηφια και τοτε οπως ειπα θα δουμε τι θα λενε..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Οκτ 2018, 23:58

Northern Spirit έγραψε:
27 Οκτ 2018, 15:41
Τσουβαλιαζεις ανομοιες καταστασεις..Επειδη εσενα μπορει να σου αρεσει να σε βριζουνε η ακομη και να σε μαστιγωνουνε αυτο δεν σημαινει οτι οι υπολοιποι θα πρεπει να το ανεχονται..
Λες «τσουβαλιάζεις ανόμοιες καταστάσεις», που δεν έκανα, και το κάνεις εσύ στην αμέσως επόμενη στιγμή. Όχι μόνο βάζεις μαζί το βρίσιμο με το μαστίγωμα, αλλά και διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου, θεωρώντας ότι είναι το ίδιο με το να θεωρώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να με βρίσει με το να θέλω να με βρίσει.

Ξεχώρισε λίγο στο μυαλουδάκι σου την διαφορά «πιστεύω ότι έχεις το δικαίωμα να κάνεις το Χ» με το «θέλω να κάνεις το Χ». Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θέλω, αλλά θεωρώ ότι έχεις το δικαίωμα να τα κάνεις. Θεωρώ ότι έχεις το δικαίωμα να ακούς σκυλάδικα στις 7 το απόγευμα -και νομικά το έχεις- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα θέλω να ακούω τα σκυλάδικά σου. Η συνύπαρξη σε μια κοινωνία δεν ορίζεται από το τι μας αρέσει, τι θέλουμε και τι θεωρούμε προσωπικά ότι μας ενοχλεί.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω περαιτέρω το ατόπημα να εξισώσεις το βρισίδι με το μαστίγωμα. Περιμένω απλά να ανακαλέσεις.
Northern Spirit έγραψε:
Εξαλλου η κοινωνια δεν αποτελειται μονο απο λογικους η απο ψυχραιμους και ανετους στο να δεχονται προσβολες...Εχει και θερμοκεφαλους, φανατικους, ψυχοπαθεις και χιλιους αλλους που αντιδορυνε στις προσβολες και τοτε ξεσπουνε επεισοδια και ταραχες..
Υπάρχουν η αστυνομία και οι νόμοι για να τους επιβληθούν ποινές για όλα αυτά. Αν κάποιος αντιδρά σε λεκτικές προσβολές με επεισόδια και βία, είναι ζώο και πρέπει να φυλακιστεί.

Δηλαδή εδώ μας λες ότι θα υποκύψουμε στον εκβιασμό νταήδων που απαντούν με βία και γι' αυτό θα βγάζουμε τον σκασμό μην προσβληθούν.
Northern Spirit έγραψε:
Αλλιως ακομη θα υπηρχανε στην κοινωνια ανθρωποφαγοι που καποιοι σαν εσενα θα θεωρουσανε οτι πρεπει να προστατευτουνε στο ονομα της ελευθεριας του να τρωνε οτι θελουνε..
Χρειάζεται να αναφέρω ξανά πόσο τσουβαλιάζεις εσύ ο ίδιος ανόμοιες καταστάσεις; Πας καλά; Εξισώνεις το δικαίωμα στον λόγο με οτιδήποτε σού καυλώσει να ονομάσεις δικαίωμα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 28 Οκτ 2018, 00:04

Northern Spirit έγραψε:
27 Οκτ 2018, 15:46
αυτο που λκες βασιζεται στα δικαιωματα της πλειοψηφιας..Αν η πλειοψηφια προστατεψει τον μαυρο εχει καλως..Αν δεν τον προστατευσει θα πρεπει ο μαυρος να το ανεχεται..

Αν εσυ ησουανε πχ λευκος σε σχολειο ας πουμε της Νιγηρια και αντιθμετωπιζες καθημερινα ειρωνιες, υβρεις και προσβολες απο την πλειθοψηφια των μαυρων δεν νομιζω να ελεγες αυτα που λες τωρα..Οτι θεσμικα δεν θα πρεπει να παρεμβει καποιος..

Ειστε ολοι large εκει που ειστε πλειοψηφια και κρυβεστε πισω απο τους αριθμους.. Εγω θελω να δω αυτους του ,μαγκες της ελευθεριας....εκφρασης να πανε να τα πουνε σε 1 προς 1 ή εκει που ειναι μειοψηφια και τοτε οπως ειπα θα δουμε τι θα λενε..
Για να καταλάβεις τι μεγάλες μαλακίες λες, όλοι είμαστε «μειοψηφία». Ο καθένας μας είναι ένα άτομο απέναντι σε 7,6 δισεκατομμύρια. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να υποστούν διακρίσεις και τραμπουκισμό. Όχι μόνο μπορούν, αλλά συμβαίνει. Και υπάρχει νομοθεσία, θεσμοί και κράτος που προβλέπουν κατάλληλες διαδικασίες για όλα αυτά, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 28 Οκτ 2018, 10:59

Northern Spirit έγραψε:

Σου απαντα πολυ καλα για το θεμα της συνυπαρξης ο hellegennes. Επισης, η μειοψηφια στη δημοκρατια προστατευεται με τα ατομικα δικαιωματα και νομους που ισχυουν για ολους, δε μπορουμε και δεν νομιζω οτι θα υπαρξει πολιτευμα που θα φροντιζει ΟΛΟΙ να ειναι χαρουμενοι και να προστετευει τα συναισθηματα του καθενος, ΔΕΝ ειναι αυτη η δουλεια του. Εκτος αν εχεις εσυ να μας κανεις μια προταση για αλλο ιδανικοτερο πολιτευμα που τα προβλεπει ολα αυτα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Οκτ 2018, 11:14

Δεν Είμαι Φασίστας έγραψε:
26 Οκτ 2018, 20:59
ΓΑΛΗ: "δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα που συζητάτε." δηλαδη τον γερμανικό νόμο κλπ
επίσης ΓΑΛΗ: "Ο οποιοσδήποτε όμως μπορεί να καταγγείλει τη συγκεκριμένη προσβολή δηλαδή το "είσαι ηλίθιος" ως ρατσιστικό μπούλινγκ"

:roll:

νομιζω οτι πρεπει να σου γινει συνήθεια η επανάληψη
Δεν προτίθεμαι να αλλάξω τον τρόπο που γράφω επειδή κάποιοι θέλουν ζωγραφική με πολύχρωμους μαρκαδόρους για να κατανοήσουν τι εννοώ.

Αν το συνηθίσεις, έχει καλώς. Αν δεν μπορείς, είναι δικό σου θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 28 Οκτ 2018, 20:57

hellegennes έγραψε:
28 Οκτ 2018, 00:04
Northern Spirit έγραψε:

Για να καταλάβεις τι μεγάλες μαλακίες λες, όλοι είμαστε «μειοψηφία». Ο καθένας μας είναι ένα άτομο απέναντι σε 7,6 δισεκατομμύρια. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να υποστούν διακρίσεις και τραμπουκισμό. Όχι μόνο μπορούν, αλλά συμβαίνει. Και υπάρχει νομοθεσία, θεσμοί και κράτος που προβλέπουν κατάλληλες διαδικασίες για όλα αυτά, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα.
Ποσοι απο τους τραμπουκους καυταληγουνε στα σιδερα; Ελαχιστοι...Και οι τραμπουκισμοι συνεχιζονται..Αφηστε λοιπον την υποκρισια..Το θεμα ειναι πολιτισμικο...Ο σεβασμος στον διπλανο ειναι στοιχειο πολιτισμου οχι νομοθεσιας η αστυνομευσης..

δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι οι πιο ανεπτυγμενες και προχωρημενες κοινωνιες ειναι και πιο πολιτισμενες σε τετοια θεματα..
Η γνωση και η προοδος σχετιζονται με σεβασμο των αλλων και μεγαλυτερη κοινωνικη ειρηνη..Αντιθετα σε κοινωνιες πουτ κυριαρχουνε οι πηθικοι που στηριζεις υπαρχει οπισθοδρομιση..

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 28 Οκτ 2018, 20:58

Εδω ενας αλλος..λεβεντης που πολεμαει την πολιτικη..κορεκτιλα...Να τον στηριξουμε στο ονομα της ελευθεριας του...λογου.. :roll:
Admitted pedophile, rapist running for Virginia congressional seat
BY ARIS FOLLEY - 06/02/18 06:45 PM EDT
8,946
Admitted pedophile, rapist running for Virginia congressional seat
Nathan Larson, a self-declared racist and ex-con who advocates for pedophilia and rape, is running for Congress in Virginia's 10th District.

Εικόνα

https://thehill.com/blogs/blog-briefing ... al-seat-in

While speaking to HuffPost on Thursday, the 37-year-old independent candidate from Charlottesville told the publication he identifies as a "quasi-neoreactionary libertarian” who is open about his pedophilia so as to remain unconstrained by "political correctness."

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Οκτ 2018, 01:01

Northern Spirit έγραψε:
28 Οκτ 2018, 20:57
hellegennes έγραψε:
28 Οκτ 2018, 00:04
Northern Spirit έγραψε:

Ποσοι απο τους τραμπουκους καυταληγουνε στα σιδερα; Ελαχιστοι...Και οι τραμπουκισμοι συνεχιζονται..Αφηστε λοιπον την υποκρισια..Το θεμα ειναι πολιτισμικο...Ο σεβασμος στον διπλανο ειναι στοιχειο πολιτισμου οχι νομοθεσιας η αστυνομευσης..

δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι οι πιο ανεπτυγμενες και προχωρημενες κοινωνιες ειναι και πιο πολιτισμενες σε τετοια θεματα..
Η γνωση και η προοδος σχετιζονται με σεβασμο των αλλων και μεγαλυτερη κοινωνικη ειρηνη..Αντιθετα σε κοινωνιες πουτ κυριαρχουνε οι πηθικοι που στηριζεις υπαρχει οπισθοδρομιση..
Η απάντησή σου δεν είναι καν απάντηση. Είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Προσπάθησε να αρθρώσεις κανένα επιχείρημα, γιατί μέχρι στιγμής το μόνο σου επιχείρημα είναι ότι η ελευθερία του λόγου πρέπει να περιορίζεται για να μην θυμώνουν οι ευέξαπτοι και διαλύουν το σύμπαν.

Επειδή μάλλον αναγνωρίζεις και μόνος σου πόσο ηλίθιο είναι αυτό το επιχείρημα, άρχισες να λες αοριστολογικές αερολογίες. Ξαφνικά ξεφύγαμε από τον νόμο και ο σεβασμός είναι στοιχείο πολιτισμού, όχι αστυνόμευσης. Αυτό είναι επιχείρημα εναντίον στον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου. Εσύ θέλεις να νομοθετείται ο σεβασμός.

Ούτε κι εσύ ξέρεις τι λες, τελικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Οκτ 2018, 01:03

Northern Spirit έγραψε:
28 Οκτ 2018, 20:58
Εδω ενας αλλος..λεβεντης που πολεμαει την πολιτικη..κορεκτιλα...Να τον στηριξουμε στο ονομα της ελευθεριας του...λογου.. :roll:
Πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος για να φέρνεις έναν παιδόφιλο βιαστή σαν επιχείρημα ενάντια στην ελευθερία του λόγου. Λόγος ξέρεις τι είναι ή θα χρειαστεί να ανοίξεις λεξικό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 02 Νοέμ 2018, 00:01

Επίσης αξίζει να αναφέρω εδώ μια πτυχή της ιστορίας της Μεταπολίτευσης που δείχνει πως εφαρμόστηκε ας το πούμε μια "Πολιτική Ορθότητας" τυπικά από το κράτος και άτυπα από το λαό επειδή τους κινητοποιούνταν συναισθήματα φόβου καταπατώντας δικαιώματα μιας μερίδας πολιτών της χώρας σε εποχή Δημοκρατίας. Αναφέρομαι στην περίπτωση της πενταετίας 1974-1979 όπου οι Φιλοβασιλικοί Σύλλογοι διώκονταν και κρίνονταν παράνομοι. Σε αυτό το κλίμα είχε δημιουργηθεί και μια εχθρικότατη του λαού απέναντι σε αυτούς τους συλλόγους και γενικά τους φιλοβασιλικούς όπου δέχονταν επιθέσεις (αυτό να το επιβεβαιώσει κάνα παλιό μέλος) από πολίτες.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών