δεν χρειάζεται να διαβάσεις το ο αγών μου για να απορίψεις τον ναζισμό, μπορείς απλά να δεις τα αποτελέσματά τουGewponos90 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:33
Τον διάβασες και εσύ στα 15 σου και τον απερριψες;
το αυτό και με το άλλο άκρο
δεν χρειάζεται να διαβάσεις το ο αγών μου για να απορίψεις τον ναζισμό, μπορείς απλά να δεις τα αποτελέσματά τουGewponos90 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:33
Τον διάβασες και εσύ στα 15 σου και τον απερριψες;
Αν και πρώην μέλος του ΚΚΕ δεν έχω εντρυφήσει στον Μαρξισμό . Δεν είμαι θεωρητικός του Μαρξισμού. Ούτε έχω ζήσει σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης για να βιώσω την εφαρμογή του. Εντούτοις έχω βιώσει τα αποτελέσματά του από την πλευρά της προπαγάνδας.Lord Brum έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 01:42δεν χρειάζεται να διαβάσεις το ο αγών μου για να απορίψεις τον ναζισμό, μπορείς απλά να δεις τα αποτελέσματά του
το αυτό και με το άλλο άκρο
Το εξηγώ με πάρα πολύ απλά λόγια, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσω την επίσημη ορολογία (δες κι πιο πάνω):Χαοτικός έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:26Αυτό που το είδες; Εγώ τόσα χρόνια ήξερα ότι είναι αναμενόμενες οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κρίσεις. αλλά δεν γίνονται από κάποια γήρανση. Τι γήρανση;Green Dragon έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:09Όοσν αφορά την κριτική στον καπιταλισμό, το κεντρικό του συμπέρασμα που είναι και το βασικό επιχείρημα των κομμουνιστών κατά του συγκκεκριμένου συστήματος, είναι ότι επέρχεται αναπόφευκτη γήρανση και έτσι γεννιούνται οι διάφορες οικονομικές κρίσεις. Αυτό είναι σωστό αλλά το λάθος που κάνουν οι κομμουνιστές είναι να νομίζουν ότι αυτό το παθαίνει μόνο ο καπιταλισμός ενώ είναι μια αναπόδραστη αλήθεια για όλα τα συστήματα. Όλα γηράσκουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:03τις τελευταίες βδομάδες έχω επιδοθεί στη μελέτη μερικών έργων του Μαρξ
ξέρετε ότι δεν είμαι κομμουνιστής, αλλά τον βρίσκω συναρπαστικό
διαφωνώ βέβαια με τον "στείρο" ιστορικό υλισμό, αλλά δεν παύω να εκτιμώ όλο το θεωρητικό οικοδόμημα του Μαρξ
απλά ανοίγω αυτό το νήμα για να πω ότι κάτι τύποι που λένε ότι "διάβασα και τον απέρριψα" λένε βλακείες
προφανώς και δεν τον διαβάσανε, το πολύ πολύ να διαβάσανε το άρθρο της βικι
μπορείς να απορρίψεις πτυχές του Μαρξ αλλά σίγουρα δε νομίζω κανείς αντικειμενικά να μπορεί να απορρίψει τον Μαρξ εν γένει (εφόσον όντως τον διάβασε και τον κατανόησε)
θεωρώ πως σήμερα πολλά από αυτά που έγραψε παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ
Δεν πιστευω να προσχωρησεις στην σεχτα των ιεχωβαδων του Περισσου.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:03τις τελευταίες βδομάδες έχω επιδοθεί στη μελέτη μερικών έργων του Μαρξ
διαφωνώ βέβαια με τον "στείρο" ιστορικό υλισμό, αλλά δεν παύω να εκτιμώ όλο το θεωρητικό οικοδόμημα του Μαρξ
απλά ανοίγω αυτό το νήμα για να πω ότι κάτι τύποι που λένε ότι "διάβασα και τον απέρριψα" λένε βλακείες
μπορείς να απορρίψεις πτυχές του Μαρξ αλλά σίγουρα δε νομίζω κανείς αντικειμενικά να μπορεί να απορρίψει τον Μαρξ εν γένει (εφόσον όντως τον διάβασε και τον κατανόησε)
Έχει μιλήσει.Δική του εφεύρεση ήταν.Η προσθήκη του Βλαδίμηρου ήταν ότι η δικτατορία του προλεταριάτου θα είναι η δικτατορία ενός κόμματος που εκφράζει το προλεταριάτο.
Επίκαιρα είναι κάποια κομμάτια του, όχι όλη η θεωρία. Πολλά έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, πχ η εργατική τάξη του σήμερα είναι κάτι διαφορετικό και δεν αποτελεί το 95% της κοινωνίας όπως τότε. Γι' αυτό θέλει προσοχή η χρήση των θεωριών, όχι μόνο του Μαρξ, όλων, αφού παντού εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο.Gewponos90 έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:22ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:03τις τελευταίες βδομάδες έχω επιδοθεί στη μελέτη μερικών έργων του Μαρξ
Καλά ρε boss. Η μόνη που είχε την ηλιθιότητα στο κεφάλι της να δηλώσει πως τον διάβασε και τον απέρριψε ήταν μια τσόντα που φλέρταρε με την ΝΔ και πούλαγε υαλουρινικα.. κανένας άλλος. Και εννοείται πως παραμένει επίκαιρος γιατί δεν έχουν λυθεί βασικά στοιχεία της κοινωνίας μας. Έχουμε φτάσει στο 2020 , ψάχνουμε νερό σε άλλους πλανήτες και ακόμα συζητάμε τι σύνταξη θα παίρνουν οι πολίτες
stavmanr έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 23:39Το πρόβλημα με όλα τα συστήματα είναι ότι προσπαθούν να φτιάξουν ένα κλειστό πλαίσιο αναφοράς. Ένα πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες, απαράβατους. Ένα πλαίσιο φυσικής επιστήμης του 19ου αιώνα, νομοτελειακό.
Ο άνθρωπος δεν είναι κλειστό σύστημα. Όσο και να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε κλειστά συστήματα αποτυγχάνει.
Υπαρχει μια μικρή λεπτομέρεια βεβαια:πατησιωτης έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:17Έχει μιλήσει.Δική του εφεύρεση ήταν.Η προσθήκη του Βλαδίμηρου ήταν ότι η δικτατορία του προλεταριάτου θα είναι η δικτατορία ενός κόμματος που εκφράζει το προλεταριάτο.Και ο επόμενος ατύπως θεώρησε ότι ένας άνθρωπος (ο ίδιος) θα είναι ο γενικός γραμματέας που θα εκφράζει το κόμμα που θα εκφράζει το προλεταριάτο.
![]()
Ο επόμενος ήταν ο Στάλιν.Maspoli έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:34Υπαρχει μια μικρή λεπτομέρεια βεβαια:πατησιωτης έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:17Έχει μιλήσει.Δική του εφεύρεση ήταν.Η προσθήκη του Βλαδίμηρου ήταν ότι η δικτατορία του προλεταριάτου θα είναι η δικτατορία ενός κόμματος που εκφράζει το προλεταριάτο.Και ο επόμενος ατύπως θεώρησε ότι ένας άνθρωπος (ο ίδιος) θα είναι ο γενικός γραμματέας που θα εκφράζει το κόμμα που θα εκφράζει το προλεταριάτο.
![]()
Πότε δεν υπήρξε ο Λένιν γενικός γραμματέας...
Ας μη χαλάμε όμως μια μια τόσο μικρή λεπτομέρεια να χαλάει την ιστοριούλα του πατησιώτη.
Ετσι.πατησιωτης έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:54Ο επόμενος ήταν ο Στάλιν.Maspoli έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:34Υπαρχει μια μικρή λεπτομέρεια βεβαια:πατησιωτης έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:17
Έχει μιλήσει.Δική του εφεύρεση ήταν.Η προσθήκη του Βλαδίμηρου ήταν ότι η δικτατορία του προλεταριάτου θα είναι η δικτατορία ενός κόμματος που εκφράζει το προλεταριάτο.Και ο επόμενος ατύπως θεώρησε ότι ένας άνθρωπος (ο ίδιος) θα είναι ο γενικός γραμματέας που θα εκφράζει το κόμμα που θα εκφράζει το προλεταριάτο.
![]()
Πότε δεν υπήρξε ο Λένιν γενικός γραμματέας...
Ας μη χαλάμε όμως μια μια τόσο μικρή λεπτομέρεια να χαλάει την ιστοριούλα του πατησιώτη.
Μαρξ - δικτατορία του προλεταριάτου
Λένιν - δικτατορία του κόμματος
Στάλιν - δική μου δικτατορία
Μήπως δεν θέλουν να τα παραδεχτούν;Paris έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 09:05Ετσι.πατησιωτης έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:54Ο επόμενος ήταν ο Στάλιν.
Να τους τα κάνεις νιανιά γιατί δεν φημιζονται για την οξυδέρκεια τους.
χαχα, ο Πατέλης είναι αυτός που μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με την μαρξική θεωρίαplouf έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:16Δεν πιστευω να προσχωρησεις στην σεχτα των ιεχωβαδων του Περισσου.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:03τις τελευταίες βδομάδες έχω επιδοθεί στη μελέτη μερικών έργων του Μαρξ
Εισαι ατομο που εχω σε εκτιμηση και δεν θελω να με απογοητευσεις.
Ενας πολυ καλος αριστερος μαρξιστης ειναι ο Δημητρης Πατελης και μου ειναι
πολυ συμπαθης.
Με κάθε επίπεδο να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το προηγούμενο, θα συμπληρώσω, δεν ήταν τυχαίες αυτές οι αλλαγές αλλά γεννήθηκαν από την ανάγκη. Καμία έκπληξη βέβαια για όποιον κατανοεί την ανθρώπινη ψυχολογία.πατησιωτης έγραψε: ↑28 Νοέμ 2020, 08:54Ο επόμενος ήταν ο Στάλιν.