είναι φτηνή ηδονή η ειρωνεία, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα στην καραντίνα αλλά και πάλιΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:03τις τελευταίες βδομάδες έχω επιδοθεί στη μελέτη μερικών έργων του Μαρξ
ξέρετε ότι δεν είμαι κομμουνιστής, αλλά τον βρίσκω συναρπαστικό
διαφωνώ βέβαια με τον "στείρο" ιστορικό υλισμό, αλλά δεν παύω να εκτιμώ όλο το θεωρητικό οικοδόμημα του Μαρξ
απλά ανοίγω αυτό το νήμα για να πω ότι κάτι τύποι που λένε ότι "διάβασα και τον απέρριψα" λένε βλακείες
προφανώς και δεν τον διαβάσανε, το πολύ πολύ να διαβάσανε το άρθρο της βικι
μπορείς να απορρίψεις πτυχές του Μαρξ αλλά σίγουρα δε νομίζω κανείς αντικειμενικά να μπορεί να απορρίψει τον Μαρξ εν γένει (εφόσον όντως τον διάβασε και τον κατανόησε)
θεωρώ πως σήμερα πολλά από αυτά που έγραψε παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ
Μελετάω Μαρξ
- Μαυροβασίλης
Re: Μελετάω Μαρξ
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
παρόλα αυτά έλεγε εκπληκτικές μαλακίες
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- Δημοκρατικός
Xαζομάρες.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:41Μετά τον Μαρξ θα πρότεινα Λένιν -> Μάο -> Σκέψη Ντενγκ Σιαοπινγκ -> Σκέψη Σι Ζινπιν.
Τότε θα είσαι up to date.
Σε λίγα χρόνια θα βγούν τα άπαντα Μέρκελ να ρουφήξει σοφία ο πλανήτης. Λίγο υπομονή.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Μια καραντίνα ακόμα και θα κλατάρουμε.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
https://www.alfavita.gr/koinonia/219450 ... a-toy-marxΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:25Θεωρώ ότι το κεφάλαιο είναι βαθιά νεράNamrail έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:19Το Κομουνιστικό μανιφέστο είναι μια συνοπτική και ευκολοκατανόητη διακήρυξη ιδεών. Τα άλλα δύο που αναφέρεις, είναι έργα άλλων για το έργο του Μαρξ, όχι δικά του.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:11
εισαγωγή στον μαρξισμό (γραμμένο από mandel ernest) ύστερα το κομμουνιστικό μανιφέστο και ένα μικρό βιβλιαράκι που αναφέρεται συνοπτικά στη ζωή και το έργο του και την εισαγωγή στην κριτική της πολιτικής οικονομίας
Εγώ έτσι όπως το παρουσίασες στην αρχή νόμισα ότι ξεκίνησες το κεφάλαιο ή την κριτική στον Χέγκελ ξέρω γω.
ΥΓ Αντικειμενικά βέβαια, το Κεφάλαιο δεν διαβάζεται καθόλου εύκολα. Οι άπειρες αναφορές σε συγκεκριμένα οικονομικά φαινόμενα και στοιχεία που αφορούν αποκλειστικά εκείνη την εποχή, προυποθέτει ότι ο αναγνώστης θα αφιερώσει πολλές εργατοώρες για να βγάλει συμπέρασμα.
κάποια στιγμή θα φτάσω κι εκεί

«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Εγώ διάβασα μαρξ στο πανεπιστήμιο. Μας τον δίδασκαν.
Το τελευταίο διάστημα ψάχνω μεταφράσεις των αποκρυφων ευαγγελίων και τα διαβάζω εις την νεοελληνικήν.
Το τελευταίο διάστημα ψάχνω μεταφράσεις των αποκρυφων ευαγγελίων και τα διαβάζω εις την νεοελληνικήν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Eθνικοκοινωνιστης
εχεις κανει το πρωτο βημαΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:03τις τελευταίες βδομάδες έχω επιδοθεί στη μελέτη μερικών έργων του Μαρξ
διαφωνώ βέβαια με τον "στείρο" ιστορικό υλισμό, αλλά δεν παύω να εκτιμώ όλο το θεωρητικό οικοδόμημα του Μαρξ
απλά ανοίγω αυτό το νήμα για να πω ότι κάτι τύποι που λένε ότι "διάβασα και τον απέρριψα" λένε βλακείες
μπορείς να απορρίψεις πτυχές του Μαρξ αλλά σίγουρα δε νομίζω κανείς αντικειμενικά να μπορεί να απορρίψει τον Μαρξ εν γένει (εφόσον όντως τον διάβασε και τον κατανόησε)

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Dwarven Blacksmith
Δεν ξέρω, μόνο τα ποιήματα έχω διαβάσει. Μεγάλος ποιητής και θα ήταν μεγάλος ράππερ πιστεύω αν ζούσε σήμερα.Fluffy έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:57χο τσι μινχ χωράει;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:41Μετά τον Μαρξ θα πρότεινα Λένιν -> Μάο -> Σκέψη Ντενγκ Σιαοπινγκ -> Σκέψη Σι Ζινπιν.
Από θεωρία δεν έχω δει.

- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Πρόσεχε μ αυτά γιατί περισσότερο παραπέμπουν σε φανταστικά ευαγγέλια παρά απόκρυφα.
Μετά το διάβασμά τους πιστεύεις κανείς ότι να ναι.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
-
- Phorum.gr user: Gewponos90
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:03τις τελευταίες βδομάδες έχω επιδοθεί στη μελέτη μερικών έργων του Μαρξ
Καλά ρε boss. Η μόνη που είχε την ηλιθιότητα στο κεφάλι της να δηλώσει πως τον διάβασε και τον απέρριψε ήταν μια τσόντα που φλέρταρε με την ΝΔ και πούλαγε υαλουρινικα.. κανένας άλλος. Και εννοείται πως παραμένει επίκαιρος γιατί δεν έχουν λυθεί βασικά στοιχεία της κοινωνίας μας. Έχουμε φτάσει στο 2020 , ψάχνουμε νερό σε άλλους πλανήτες και ακόμα συζητάμε τι σύνταξη θα παίρνουν οι πολίτες
-
-
Κοπελιά είσαι τρολ .. Δεν εξηγείται αλλιώς (όχι δεν είναι καθόλου εύκολο να μιλάς με σαύρες)bluerose έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:21Ευκολο ειναι να μιλας σε σαυρες;
Και να συνεννοησε; Κι όχι μόνο, φίδια, αρκουδες, πουλια
Ήταν σε προπτωτικη κατασταση
Αυτό που το είδες; Εγώ τόσα χρόνια ήξερα ότι είναι αναμενόμενες οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κρίσεις. αλλά δεν γίνονται από κάποια γήρανση. Τι γήρανση;Green Dragon έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:09Όοσν αφορά την κριτική στον καπιταλισμό, το κεντρικό του συμπέρασμα που είναι και το βασικό επιχείρημα των κομμουνιστών κατά του συγκκεκριμένου συστήματος, είναι ότι επέρχεται αναπόφευκτη γήρανση και έτσι γεννιούνται οι διάφορες οικονομικές κρίσεις. Αυτό είναι σωστό αλλά το λάθος που κάνουν οι κομμουνιστές είναι να νομίζουν ότι αυτό το παθαίνει μόνο ο καπιταλισμός ενώ είναι μια αναπόδραστη αλήθεια για όλα τα συστήματα. Όλα γηράσκουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:03τις τελευταίες βδομάδες έχω επιδοθεί στη μελέτη μερικών έργων του Μαρξ
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Eθνικοκοινωνιστης
σας να λες οτι πας απο τον αγων μου του χιτλερ στην ασκητικη του καζαντζακηDwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:41Μετά τον Μαρξ θα πρότεινα Λένιν -> Μάο -> Σκέψη Ντενγκ Σιαοπινγκ -> Σκέψη Σι Ζινπιν.

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Ευτυχώς που ήταν εκείνος ο καλός άνθρωπος, ο Paul Sweezy και μου τα εξήγησε όλα:Namrail έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:33Δεν υπάρχει νόημα στο να διαβάσεις το Κεφάλαιο. Σε κάθε δυο τρεις γραμμές επικαλείται πηγές με οικονομικά στοιχεία του καιρού του (πχ άπειροι πίνακες με εμπορεύματα εταιριών της εποχής, εξαγωγές, εισαγωγές και άλλα οικονομικά στοιχεία του αιώνα του κοκ). Αν θες πραγματικά να πάρεις μια καλή ιδέα για την κομουνιστική θεωρία, διάβασε τα βασικά για τον Μαρξ (όπως κάνεις) και συνέχισε με επιλεγμένα έργα του Λένιν. Μπορώ να σου προτείνω αν θες τα πιο σημαντικά, για κάποιον τρίτο, που δεν είναι θιασώτης του μαρξισμού αλλά θέλει να τον κατανοήσει σε κάποιο βαθμό.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 22:25Θεωρώ ότι το κεφάλαιο είναι βαθιά νερά
κάποια στιγμή θα φτάσω κι εκεί
https://www.dardanosnet.gr/book_details.php?id=185
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είχε δίκιο ο Μαρξ. Ο εργάτης γίνεται ολοένα και φτωχότερος όσο αυξάνεται ο πλούτος που παράγει
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Απρ 2024, 12:41 » σε Οικονομία - 0 Απαντήσεις
- 660 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
26 Απρ 2024, 12:41
-